:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Sunday, October 25

:: The Sweetest Thing ::














huhu...

hapi sunday! td tgk hbo, ade cite the sweetest thing... best!

huhu, aah ako tak pnah tgk lagi... rasenye cite tu dh lame... tp tak kesahlah janji ako dh tgk tadi... haha... pelakon die cameron diaz... one of the cherries i love! haha... shes a good actor kan... so sweet... haha... paling suke time tgk die menari... so cute... kawaai desu neh? kawaai desu!

cite die ringan je takdeklah berat2 otak nak pikir... mcm just go with the flow... walaupun ade adegan2 yg sedikit mempengaruhi tahap feromon penonton, tapi atas bimbingan diri sendiri dan kesedaran diri, cite ni mempunyai mesej yg menarik...

kate Christina (Cameron Diaz) dlm cite ni, dun ever look for the right person now, but do look for just fun right now... nothing serious... in some matters, memg betul ape die kate... kalu kite duk just pilih n pilih for the right person, kite actually tak benarkan diri kite ni utk be there in the real thing, u know... experience the rights n wrongs doing... yg mane menyebabkan kite tertutup... n taknak terima bende2 yg salah. i mean u r afraid if u r wrong... last2 just look at her... sendiri mengaku yg die sebenarnye takut... n lari... everytime tht very moment comes right after her, die lari... so sampai bile pun mcm tulah... no where.

lagi satu fact yg ako suke, yang si Christina Applegate tu cakap... die ckp dalam muvee tu yg 50% ape yang seseorang tu cakap dalam mase die bergurau adelah bende yg betul! maksudnye, when sumone told u tht he/she was just joking, actually 50% of the facts he/she told u are right! yg ni ako rase ade benarnye... kalu pikir2 balik, ako pun mcm tu kot... dalam tak sedar, its one of the way to xpress sumting... sumting tht we dun really wanna say so loud... haha. betul tak? byk jugak ako rase ako alami bende ni... kawan2... hmm. memg betul. Die cakap sbb org buat mcm tu adelah utk memberitahu ape yg sebenarnye tp taknak ade tekanan n rase bersalah atas ape yg die kate... demm, tht is so rite...

huhu... best tgk hubungan these 3 girlfriends... so open, so friendly, so loving, so funny when they stick together, care about each other... hmmm, kalaulah ade betul2 bestfriends yang mcm tu kan... BFF! hahaha... i dunno, women these days seems to be hypo...! im so not saying all of u okkay guys, chill~~~! just some of them i must say...



p/s: thx to HBO for tht very sweet muvee, make my sunday!

2 comments:

shamimi said...

slm.
bru lps tgk trs update ek bro.
laju seh.
hehe...

.ib. said...

hehe... sebab cite tu best bro... haha... sementare ade mase di hujung minggu ni... ape salahnye...~~!! ;)

Blog Widget by LinkWithin