:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Saturday, October 24

:: smart siot...!!! ::















adoyai...

suatu hari ako terlihat lagi kelibat kerete itu di atas jalan raye. omaigod. ako jeles. sungguh. sebenarnye bukan satu hari tu je... dan berlambak2 hari dah... first ako perasan dah ramai org mule bawak kete ni time balik tganu hrtu (entry tganu still under construction... hehe)... perghhh memg dh ramai pakai... ako maksudkan kete kat dalam gamba atas tu, Honda City baru tu... smart siot... jauh beza dr yg first... walaupun harge beza byk jugak ngan yg lame still amat berbaloi utk tambah sebyk itu utk dpt yg sesmart ni...

jeles ako jeles.

kete ni ako bagi jolokan the fallen sbb depan die memg mcm tranformers the fallen tu... n geswat design ni pun boleh tgk kat viva elite... same kan... hehe. orang kate kete2 honda ni jimat minyak. taktahulah kan. ako tak penah pakai kete lagi....

bile nak pakai kete ni, ib?

hmmm... susah nak jawab tu... kalu ade rezeki next yearlah.... itupun kalu berjaye mengumpul downpayment... hahahh! ntahla si pemboros mcm ako ni nak sep2 duet... huhu... tp i got my 50 cents tabung!!! haha... sumpah tak cukup. berangan je ko ib...

ko nak beli kete ape?

Honda City! Toyota Vios! eh tak, tak... mane mampo do... gaji tak sebesyar mane ade hati lah kan... hehe... ntahla ramai yg suh amek persona tp ako tak minat sgtlah... dalam otak ni duk pk myvi je... biarlah org kate byk sgt dh atas jalan ke... ape ke.. itu je yg menarik skrg ni... n yg mampu of course! takpun gen2 sbb dh biase pakai papa n mama daniel punye... hehe...

mudah2an... tahun depan...


p/s: nak beli kete so boleh pick up kawan2 g jalan2...! hehe~~

8 comments:

Ai Adachi said...

honda jimat minyak??

saya setuju!

balik raya aritu lin bwk civic kat rumah
jimat2..

zamfadliez said...

betui doh..~!aku minat gilerr keta tuh,honda accord kn??kalo x msti honda city...kalo x my mistake..~!tapi honda mmg bess.~!adioos...~!

.ib. said...

ai adachi: hehe... yg i pnah dgr org bgtau honda jazz... tp tgklah hatganya dibandingkan dgn saiznya... hehe

.ib. said...

bro zam, itu honda city bru tu a.k.a the fallen... haha... ako minat belakang die... depan smart gak... hehe yuppa~~~

enuLwanie said...

abah sy bru saja pkai cik City latest edition.
memang smart gile!

jom la singgah blog sy!

.ib. said...

owh yeke... bestnye! jeles2... hehe.

okkeh singgah jap lg!

hanifstudio said...

beli ja la..haha, respect siot pk honda muda2 ni..caya2

.ib. said...

huhu... gaji ako bukan besyar mcm gaji hang anep... haha... tak mampu... kene jual bodi lak nanti nak bayar hutang... adoyai... ;) chill~~!

Blog Widget by LinkWithin