:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Tuesday, October 6

:: kuasa luar biasa ::











.hancock. fantastic4. spiderman. superman. batman. cicakman. kluangman. catwomen. goku. wolverine. xmen. badang. ultraman. street fighter. incredible hulk. the incredibles. naruto.

okkay, lets get out of sumting yang texty, psychotically emotional entry from me... haha... lets NOT be real for a while...

so i have a question here... daripada byk2 superhero2 kat atas tu (which i tak ingat to name all of them pun...) kuasa luar biasa atau superpower yang mane yang korang nak kalu diberi peluang... i like the G.I Joe's weapons collection but then they are still weapon... im talking about superpower here, superpower yang tak boleh dapat dr weapon... hehe...

i have been asking sum buddies, ade yg nak jadi magneto, ade yg nak jadi immortal n ade jugak yg still fikir nak yg mane... hehe. setiap org ade alasan n ape yg dieorg nak buat dgn kuasa luar biasa tu...

"...kuasa luar biasa ape yang ko nak, ib...?"

ako...??? of course before ako tanye org lain ape dieorg nak, ako dh tanye diri ako dulu... hehe... for me, its simple (yeke...?).... i wanna be INVISIBLE!!! <------ this is so not invisible! its too bold n huge!  hehe. ye, betul kadang2 ako rase macam nak lenyap jap dr muka bumi ni... nak duk jauh2... diam2... di mane takde org leh sibuk pasal ako, takdek org leh kacau ako... and i can do anything... macam takdek masalah je kan. seronok bunyinye. bukan maksud ako nak duk sorg2 je kat dunia ni, tp tulah kadang2 ako nak hilang jap, nak larilah dalam kate senangnye... taknak org cari ako, taknak org jumpe ako, nak lari dari masalah, nak lari dari perkara2 yg menyakitkan... and do things tht i want... tapi kan...

  • adakah invisibleman takkan jatuh cinta?
  • adakah invisibleman takkan ade perasaan sayang?
  • adakah invisibleman takkan ade masalah?
  • adakah invisibleman akan dapat menghadapi semua tekanan dan masalah yang datang?
  • adakah invisibleman mampu tanggung kuasa luar biasa itu?
  • adakah invisibleman akan hidup dengan baik?
  • adakah invisibleman takkan dapat dilihat?
  • adakah invisibleman akan kekal mahu menjadi invisibleman...?

okkay, lets not talk about its negative aspects, im here to just have some imaginations on what will u do if u r an invisibleman.... or ape2 jelah jenis kuasa luar biasa yg korg ade. hehe kalu rajen citelah ape n knape k... just wanna share sumting...



p/s: tp ade bunyik mcm saikotik emo lagilah (kalu dh emo, emo gak ib... haha)... *demmm*....  and kalu ako ni invisiblemanlah, ako rase mesti ako jadi jahat! haha... peace toll! ;) papepun, mane ade semua tu, they r just tots... nothing real... we are but only human...

8 comments:

eis said...

paling best ialah kalau ada kuasa teleport. healing pun best :)

.ib. said...

huhu teleport... ade on my top list gak... hehe... best2 macam jumper... ;)

fievelski said...

invizebel vs ebelebel

memasing ada pro dan kon. yang pasti, invizebeliti membolehkan kau menguji keupayaan kau tahap termaksima kerana dalam membuat sesuatu, kau akan kurang dipengaruhi oleh faktor luaran seperti pandangan orang lain terhadap kau, dsb. macam kau kata "takde org leh sibuk pasal ako, takdek org leh kacau ako... and i can do anything.".
See? invizibeliti membolehkan kau belajar menjadi diri sendiri, bekerja memajukan diri sendiri dan lain-lain menda bermanfaat.

just my 2 cent! tapi cam takde point pulak. apa yang aku bebel ni?

.ib. said...

kan, kan... hehe. dunia skrg ni terlalu judgemental... kadang2 tak tahan jugak... tapi kene tahanlah... supaya hati berbunge2...

wat about u...? ape kuasa luar biase yg ko nak?? dont tell me kuasa memikat si 'mangsa'...?!

fievelski said...

bukan kuasa memikat mangsa, kuasa menawan poket semua orang.amacam?

.ib. said...

menawan poket dapat poketlah... hehe... menawan ape yg ade di dalam seluar... ops... ape yg ade di dalam poket... adeh... (alahai ib merepek tak hengat, dahla tu ib!)

sadisolution said...

hye bro... salam kenal...

.ib. said...

hello bro, salam kenal... sudilah2 jenguk2, bace2, komen2... folow2... hehe.. many thanks sbb singgah...

Blog Widget by LinkWithin