:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Saturday, October 31

:: episode finale | menangis sekuatnya di dalam hati sampai... mati! ::

hari ni.
29.10.09.
sesuatu terjadi.

dia akhirnya memberi jawapan. betul.



*comics credit: Blogger Boy

"Sorry u i hope u fhm... .......
coz just nk th sejauh mn u suka kt i...
bkn nk mainkan u... ......."


ini adalah sebuah hinaan dari dia. ya, hinaan. hinanya ako sampai dia sanggup buat macam tu. sanggup dia tipu ako supaya ako mengaku. ya, ako mengaku semuanya. semua kepada dia. sebab dari katanya. sanggup dia memainkan perasaan ako yang amat jujur itu. perasaan suka ako kepada dia. perasaan sayang ako kepada dia. perasaan gila ako kepada dia. sesenang bermain guli, sesenang itulah perasaanku digulikan. ako seorang yang boleh menerima tolakan dengan baik. semuanya. sebab sudah terbiasa. tapi bukan penghinaan sebegini. ini tidak adil. sungguh tidak. dia beri ako harapan. harapan yang tak pernah ako sangkakan ada. tapi tampak nyata pada mulanya. kerana rekanya.

namun nampaknya memang harapan itu tidak pernah ada. wujud hanya di dalam cerita rekaan dia. dan sekarang dia nak ako percaya? sampainya hati dia. lepas semuanya ako luahkan, lepas semuanya ako ceritakan, ini yang ako dapatkan? ako terfikir. apa yang melayakkan dia untuk menipu ako? layaknya dia sebab sukanya ako? atau layaknya dia sebab hanya mahunya? baru ako tahu. rupanya inilah rasanya bagaimana dipermainkan. bagaimana perasaan diperbodohkan. sungguh sakit. sungguh pilu. sungguh sedih. sungguh malu. amat dasyat sakitnya dari sakit ditolak. sumpah ako sakit sekarang. sangat. sakit semuanya. sampai yang hanya ako mampu berbuat, hanyalah diam!




menangis sekuatnya di dalam hati sampai... mati!


p/s: "...terima kaseh, N... sebab main2kan perasaan saya..."

70 comments:

zamfadliez said...

rilek bro...jgn ikut sgt perasaan tuh,cekalkn ati ko n just move forward..mungkin ade someone yg tengah tunggu ko dan lagi baik dari DIA..so just teruskan perjalanan ko tuh,n never give up till the end,ok..~adioos...~!

Adian said...

alamak siannye ib... byk2 sabar ok.

.ib. said...

zam: spt yg ako ckp sblm ni, ako sgt sakit skrg... sbb tak sangka sgt. ako tak dpt bernafas pun. sgt susah. semua ni akan merubah segala. definisi ako terhadap sesuatu. yg selepas ini ako tidak akan pernah percaya lg...


p/s: thx bro, for such a nice piece of advice...

.ib. said...

adian: thx adian.... tp sgt sedehlah sbb tak sangka langsung die boleh tipu ako mcm ni... sungguh xsangka. ako lebeh rela direject dr dimainkan mcm ni...


p/s: "...Tuhan, bolehkah ako menjadi robot dan tidak tidak akan pernah mempunyai perasaan lagi...? tolonglah... jangan sesekali kau biarkan ako cuba bermimpi lagi... Tuhan, tolong ako..."

Rozimah said...

buddy,
aku sgt fhm perasaan ko skrg ni sbb aku pun menghadapi perkara yg same..aku sedih bace cerita ko ni..menangis dlm diam...tapi bro..segala yg terjadi tu bkn nye tersendiri..ade hikmahnye...aku tujukan lagu ni tuk ko..hayatila k.."Ku Percaya Ada Cinta" by Dato' Siti..byk kan bersabar k..

enuLwanie said...

sabar la encik ib.
setiap apa yang dia buat kat awk, mst ada balasannya.
kita kena redha.
anggap ni satu ujian yang lepas ni akan mematangkan kita.

sy penah kapel selama setahun tapi last2 sy dpt tau sy ni hanya spare part ms dia kat KL je.
sakit tak hati?
rasa macam nak gi bom Genting, tempat dia keje.

eis said...

be strong ye. mungkin bukan 'jodoh' yg baik utk kamu..

ahchOng's said...

sapa jembalang tanah yg wat anda rasa terluka tu sahabat??
meh aku nk p radak pusat diaa

LiLacFlA said...

he is the reason im inferior to man.
we do live on, forget and might also forgive.
but the history will remained 4 ever.

*you should be proud for leaving me a permanent scar

sigh

.ib. said...

thx imah utk lagu tu... ako sgt suke lagu tu... tp sayangnye ako dah tak percaye lagi... sampai skrg ako masih tak reply sms tu. i do write sumting tp ako taknk send... biarlah..

.ib. said...

enulwanie: thx ye for the advice...i do appreciate tht... in more ways than one.

p/s: kalu dom genting nanti dh takleh maen corkscrew... sye masih tak sempat naek lg menatang tu... hehe ;)

.ib. said...

thx kak eis... sye cume terkilan sbb die beri harapan tu... memg die beri. tp hnya untuk itu...?

.ib. said...

ahchongs: hehe thanks bro... tulah, bukan nk mengungkit ke ape tp seme yg die mintak tlg ke ape... semuenya ako buat... tp ini ako dapat??

.ib. said...

LiLacFIA: yup, sekarang hati berbunge2 sye sudah berparut... n so not like scars before... unfixable.

peja said...

lu simpan hati lu lam kotak hati je wat masa skrg...

bila hati tu da recover balik...

da jmpe yg berhak...

lu bagi la kat dia jaga lak...

yg lepas...biarkan lepas...

biasa la...

langit xselalu cerah...

mendung,hujan,ribut,banjir,topan...

lumrah dunia..

wa pun sama ngan lu...

bykkan besabar...:)

--siLEnt_ 5iLh0ueEtte-- said...

better gurl waitin for ya. be strong! =)

--siLEnt_ 5iLh0ueEtte-- said...

better gurl waitin 4 ya. be strong! =)

.ib. said...

bro peja: thx bro, memg tgh simpan ni... ako sendiri pun tak sanggup tgk hati ako yg parah tu... meby dgn simpan die di dlm kotak akan membuat die lupe n kembali pulih kan...

betul, kusangka panas smpi ke ptg, tgk2 hujan dah tengah hari... baju hujan takdek... basahla~~~~!

thx ye bro!

.ib. said...

--siLEnt_ 5iLh0ueEtte--: thx ye... i hope so... can they just get to me...? haha... coz i hv lost the courage... =(

farae said...

pergh.die ckp mcm tu je??takpelah.single is simple.sure ko ok nanti

.ib. said...

farae: single selalunye bahagie kan... tp tulah ako takleh nak elak dr crushes... selalu ade... n bile ade, ako gagal kawal diri... demmm.. i hate tht! tp ade org kate... "...crushes are healthy..."

thx farae~~~!

rAy jR...@...Aliff said...

huh..tragedi sadis..mnyayat hati..ehem...sabaQ2..

.ib. said...

tulah bro... yg ako leh wat skrg just diam je... dah tak mampu nk wat pape...

a.t.O.k.c.o.0.L said...

percaya je pada karma.ape yang kau wat kat orang, pasti terjadi kat kau balik akhirnya.so, kau x yah sedey.dia akan trime jugak ape yang dia da wat kat kau.myb yg lebih truk.bukan nak mendoakan keburukan org, tp, hanya sbg motivasi diri.

.ib. said...

hukum karma... tapi kenape semue baik yg ako buat kat die bukan baik yg die balas...?

tp memg betul... what goes around, comes around...~~

Mr. tercabut said...

Salam...

sabar k.. aku lalu kat sini... tgk cter nie.. jd sedih.. dah la ib.. pandang depan.. tak payah lagi ingat benda nie... cam org kata.. hidup tak seindah yg kita sangka... biar org buat kat kita.. jangan kita buat kat diorang k.. walau apa pun, pasti ada hikmah.. yg paling penting skali.. carilah Hikmah di sebalik story yg menimpa diri ko nie..

Wassalam...

.ib. said...

thx bro tercabut... ako hargai nasihat tu... ako tahu itu betul... bukan ako taknak lupe... tp buat mase skrg ni ako masih nk pikir knape, n mcmmane die leh sanggup buat mcm tu... tp dalam diam jelah... ako takleh wat pape dh selain diam... semuenye di dalam diam... lgpun ako rase its gonna take a long time for me to get over it... sbb ako terlalu percaye... percaye pade harapan yg die bg... dan itu yg membuat ako sgt sedeh n sgt saket... takpelah... ako tahu mase akan menentukan semue ni... thx bro...

Arief Arf said...

pergh...
mesti sakit hati kan..
takpe, just remember one thing..

what goes around comes around..

.ib. said...

sgt saket bro... sgt. bru ako tahu rasenye dimain2kan...

yea, itulah yg ako fikirkan utk sejukkn hati...~~

thx bro..

ezany said...

isk2.. suka2 dia jer nak buat camtu.. sabar byk2 ek.. nnt mane tau dia dpt balasan yg lg teruk..

.ib. said...

hmm... tulah2... suke2 nak main2kan perasaan org.. suke ako bukan main2... tp die tak hargai semue tu... ako lebeh rela dgr die ckp tidak drpada dimain2kan... sungguh. its a deep cut. very dark n deep one... Tuhan pun tahu...

small magician said...

ib=jiwang..
hehe

.ib. said...

yupp... i am... when it comes to feelings, i just cuden handle them... its hard to say kan... meby i was born as a sensitive one... chill~~~!!!

chugie said...

alamak.. sedang kiciwak ka??? xpe...sabar ye.. bnyk lg pompuan kat luar tu.. p carik naaaaaaaa

.ib. said...

sye bukan kecewa sbb tak dapat die... sye boleh terime kalu direject... sgt boleh. tp ditipu mcm ni, sakit sgtlah...

btw, thx chugie sbb singgah n follow ye... nanti sye drop by urs... ;)~~

Ai Adachi said...

moga dgn entry ini dpt megurangkan sedikit perasaan sakit anda.

pandai jugk lin meneka.
semua nie hnya penolakan secara halus dr dia

rileks..bunga bukan sekuntum!

.ib. said...

sye rase lin salah faham kot... semue ni bukan penolakan tp permainan... tgklah ape yg die tulis dlm sms tu... jelas sgt... die sendiri mengaku menipu... itu sebabnye rase begitu dihina... kalu betul tidak, katakan sja... tp tidak... sms itulah jawapan die...~~

fza.ithu.zazha said...

Fza slalu percAye pd bende ni:

"God might let us meet the wrong person before He gives us the right person to live with.."

maybe die bkn utk ib. tape,ini dugaan.
nnt pasti jumpe yg lebih baik. sabar ye? try hepikn dri taw! :)

.ib. said...

thx fza for tht very kind advice... sgt betul tu... sye akui... satu je yg sye terkilan sbb die tipu n main2 kan perasaan sye... bukan sbb die reject sye... reject? thts okk... tp tipu? itu aduh tuhan je tahu saketnye...

thx ye fza~~~! ;) u r cool...

Ai Adachi said...

owh..salah yer
mintak maaf

kepala tgh mengong2 study pastu bce entry awk..lin tgk mkin lama mkin kecik tulisan die
mcm semot.
xpe2 pas nie lin pkai spek.

.ib. said...

hehe takpe je~~

owh stdy eh... hehe gudlak tau... n thx for the advice... rajen2 komen lah entry2 lain k... thx... wish u all the best utk exam...

tusan nlog sye maken kechik eh...?~~~

+++uchi+++ said...

relax k...kt pun pernah kena mcm nie..kt paham perasaan ib sekarang..rasa nk bunuh je org tu..maybe ada hikmah di sebalik semua nie..kita x tau kan?? sabar k

.ib. said...

arigato gozaimasu, uchi-san...~~~

thx ye sbb memahami... perit kan.. sakit sgt. sbb terlalu suke, terlalu percaya. end up semuenye tipu dr mule lg... dahlah seme ni die yg mulekan... adeh...

'...Tuhan, tolong ako..."

-hatiku bukan pualam- said...

sabar byk2 dik...insyaAllah pasti yg lebih baik utk awak 1 hari nti...apa yg pasti jika dia tdk mahu, lepaskan...jgn mengharapkan sesuatu yg bukan milik kita...

DIA telah merancang sesuatu yg lebih baik utk awak....

.ib. said...

.. bukan tidak boleh lepaskan... boleh sgt lepaskan kalu memg betul die tak mahu... tp yg sgt menyakitkan..., die main2kan perasaan ni. mule2 kate ye. n tunggu punye tunggu rupenye alasan die mcm tu. bukan die tolak pun tp sekadar mcm tu je... sbb nak tahu. knape tak tnye je? susah2 nak buat cerite n melukakan hati org... main2kan perasaan org?? aduh... makin dlm rasenye luka ni... Tuhan, tolonglah... tolong...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku faham perasaan tu...aku pernah jugak kena..hrp ko bertabah..walaupun payah..dan mengambil masa..

.ib. said...

thx elissmie... ako hargai... memg payah. memg lame. ako dpt rasekan. smpi skrg pun terngiang2 lg kat otak ako..

dan skrg die bertanye... marah dgn die kar? WTH? WTF? what r u?~~~

kuyie said...

aduss~ sabar2...

.ib. said...

sabar dalam diam~~~

thanks bro kuyie...

p/s: mcm manelah kan nk maafkan org... sedang hati sgt parah kat ICU? *adeh*

dara♥♥♥teruna said...

tkper IB..dun worry..cik dara ada untuk IB..ahaksssss...cik dara lagi cun dari N tu..

.ib. said...

hehe... thx cik dara...~ appreciate tht. ;)

netmild said...

oke sob request diterima..makasih yuhuuuuuuuuuu

.ib. said...

orait~~

petangcondong said...

salam..
jgn marah kepada mereka yang sudah menyakiti kita.. kerana mereka-mereka ini sesungguhnya sangat kasihan, kerana hati mereka masih belum kuat untuk mengasihi dan menyayangi orang lain..

hati mu masih berbunga merah jambu, sgt indah.. :))

Iza said...

sory ek kalau kecik ati.jgn kecik ati tau.sekadar komen biasa2 je. Sebenarnya aku tak brapa suka baca petikan ko yg kecik2 ni.....sakit mata aku ib......teringin jgk nk baca sbb hobi aku mmg membaca tp aku xleh nk baca petikan yg panjang2 dgn ayat sebesar semut....sorry ek,aku sempat baca sekerat je, air mataku dah keluar.......

.ib. said...

petangcondong:

thx ye for tht very brilliant words... betul tu... memg betul ape yg u kate... i tak marah. marah sebenarnye tp i takdeklah tunjukkan. i cume diam (yelahkan diam adelah tahap marah yg gile kot, n itu je yg i boleh buat...) xtau dh nak buat mcm mane... die tanye. 3, 4 kali jugak... marahkan die ke... tp takkanlah taktahu. mestilah marah kalu hati ni saketkan...

buat mase skrg ni... i pilih utk diamkan diri... sediam2nye...

.ib. said...

iza:

hehe takpe je... i can always accept opinion... bukan u je yg pnah tegur... ade lagi... tp tulah.. i suke yg tulisan kecik2 nmpk lebih kemas n clean...

n here i nak ajar u satu tips... ape kate apebile u bace blog i... u tekan butang 'ctrl' sambil scroll mau ke atas... page ni atas dizoom... so tulisan akan besar... hehe... silakan ye... janganlah serik pulak bace blog ni... hehe

so sorry for the inconvinience...

komen2 k... thx~~

Anonymous said...

tulisan kecik kecik ini tersangat comel.page ni pun macam leaflet dengan illustration yang mantap dan copywriting yang menarik sgt.

Tentang apa yang terjadi keatas diri .ib. itu ada hikmah disebaliknya. ukurlah kecantikan wanita itu bukan saja dari paras rupa tapi juga hati budinya.

.itsme.

.ib. said...

thx itsme~~~!

many thankx for the compliment... i hargai sangat2... moge2 tak jemu membace n mengomen...

hehe..

p/s: macam mane nak maafkan dia ni? hati masih sakit... mcm xboleh je...

MizzPhyz said...

Hey there .ib.!
one word frm me to u = SABAR

biar org buat kite-jgn balaz. ALLAH lebih tahu :)
Smile & walk with pride k!

mello said...

knape ni bro? pasrah je bunyinya..
relek.. aku phm perasaan ko.. perasaan dipermainkan..

hati girang sbb terasa ada harapan..
tp mmg berkecai akhirnya bila harapan tu hanya mainan..

sabar eh? setiap masalah ada penyelesaiannya.. ^ ^

hudadida said...

esh..x ske la ppuan cetu..
tah hape2..
igt da bgus sgt ke..
xpe ib..what goes around comes around.. =]

.ib. said...

MizzPhyz: hehe thx ye miss... i appreciate tht... memg i tak buat papepun melainkan diam je... i dh tak sanggup nk berkate ape2... or ebrtanye ape2... hanye mampu diamkan diri... no matter what... n i will try tp smile... :)

.ib. said...

hello bro mello~~~!

erm exactly, ko memg paham ape ako tulis... tp bro bukan ako terase ade harapan... memg die yg nyatakan ade harapan... cume ako kene tunggu..

dan sebenarnye...

die main2kan ako sebab untuk tahu seperkare itu, yg mane tak perlu pun utk die tipu, die just perlu tnye ako je... ako boleh jawab dgn jujur.

alangkah bagusnye kalu ako direject awal2... senang cerite~

.ib. said...

yes hudadida... knapelah tak reject je terus?? aih... bile bunge2 hati mule nak mekar sebab harapan yg diberi, die mule sembur racun kepade bunge2 hati itu... alahai...

hBz said...

adehh..parah ni..mmg aku xdpt bygkan keadaan cmni. tapi, kalau mmb sebelah aku kene, aku bw pg lepak2.kacau2 budak kelas.bg dye lupe.. bro, pls. cepat2 setel.. letih la tgk org cmni..
sory..
u can beb..

.ib. said...

huhu thx bro... tak bermaksud pun nk biarkan korg semue duk mengadap mende ni je... ako takdek maselah nk apdet blog lately... keje byk sgt... ni tgh buat satu entry... jap2 lagi keluarlah... hehe sorry bro kalu tak selesa...

n utk hal tu, ako memg tak tahu nak setel mcm mane. ako diam je. tp tak bermakne ako tak gembire. life must go on... cume mungkin tak semudah dulu utk let go bende2 yg menyakitkan ni...

thx bro... ;) chill ye~~~

mello said...

emm.. dulu... (flashback jap)

aku suka kt sorang girl ni.. masa sekolah men.. aku & dia jd kawan baik.. last2 aku ada hati kt dia.. so, aku just gtau dia yg aku suka kt dia..

tp dia jwb, relek dulu..kita masih muda..kita enjoy la dulu.. dia jgk beri sign yg dia suka aku.. ada jgk la beri harapan.. lepas sek, kitorang sambung blajar kt matrix tp tak sama tmpt.. masa cuti kitorang jumpa.. dan aku still tanya dia bila nak kapel ngan aku & jwpn dia ttp sama..

last2, tersebar berita yg dia dh kapel ngan sorng mamat yg tak sekacak aku..haha.. phm2 je la mcm mana berkecainya hati aku..

tp,beberapa tahun kemudian, dia dtg blk kt aku & sampai sekarang kekal ngan aku..hihi

sory2, terluah kt sini plak..
yg aku nak ckp jgn give up.. apa saja boleh jd nanti.. ^ ^

.ib. said...

waa... romantiknye bro mello... hehe... meby memg dh jodoh kan... baguslah macam tu...

tp berkecai tetap berkecai kan... hopefully u guys will remain kapel n insyaallah ke jinjang pelamin k... thx for sharing bro... ako gembire dgr kisah ko...

.
.
.
.
.

bro, mcm mane eh, boleh ke nak maafkan nanti sedang hati rase amat sakit...?

.ib. said...

dan...

berkali2 die mintak maaf dgn ako...

"so sorry..."

"so sorry..."

"takdek niat pun nak main2kan u..."

yelah takdek niat, but u actually did tht all the time from the begining lagi pun kan... thts y i cant believe u anymore... u hurt me so badly tht i cant even breath comfortably... i did asked u dr awal2 lagi n u did said u r sumone tht u r not... u pretended to be sumone tht u r not!!! im sorry i cannot accept tht... hati sye tersangat sakit... i cant treat u like before... i just cant!

Blog Widget by LinkWithin