:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Saturday, October 10

:: Blogger Boy II ? ::













Uhhhh....

Bencik ako bencik....

Korg tgk ak blogger boy episode last, last thursday...? Demm...

Sedeh ngan ending die, tp nak wat macamane awal2 pun dh bgtau "...My tragic life... in comics...". hehe. kesian kat budi, ako beriye2 ingat tht they can get together so happily tp ade plak mende yg terjadi... On these very last episode, lanjutan kpd kemunculan tunang nina, james dr aussie dengan kisah2 percintaan mereka selama 4 tahun kat sane telah sebabkan budi begitu marah... paling die marah sbb nina cheated james with his bestfriend... budi keep asking nina y... y?... y? but he never let her xplains... poor nina, poor budi too...

Tulah, tak bg org chance xplain, dh kene tinggal... hehe. sayu do ako time budi bace surat dr nina just right after she leaved on a jetplane to melbourne... she knew it all this time rupenye... she said... "I love you, my Blogger Boy...". Dah menyesal, nak g kejar tak sempat... scoot si kid yg selalu membantu budi selame ni tak dapat bantu die kali ni, meragam pulak scoot merah tu hari ni... then he tried so hard to run untill almost there, tht he saw the plane took off. "aghhhhh...!!!" long, he screamed. full of lost, hate and regret i must say.

Time budi bace surat nina tu die ade tunjuk gamba2 yg nina tangkap dimontajkan oleh her anonymous colaborator, Mr. Blogger Boy... sangat smart okkay... i wonder dieorg nak publish tak kat Blogger Boy... so smart, ade gamba nina tgh pose then ade character B dlm bentuk sketch dimontajkan... ade gamba si B ni tengah tengok nina wat kerja, ade gamba si B ni tgh duk di dakapan nina di atas sofa... bestlah, memang best artwork ni... salute! nina called it Two Worlds, Dua Dunia yg maksudnye we live in the world of opposites... men n women, up n down, small n big, short n tall, love n hate, suka n duka n banyak lagilah...

And time budi tgh bace surat tu jugak, ade mainkan lagu Meet Uncle Hussein tajuk Hilang... huuu ako suke gile lagu ni, jarang ke tak pnah ntah kuar kat radio... MUH nyanyi live apatah lagi... ako pun tak sure knape tp first time ako dpt lagu ni dr OST Apa Kata Hati... hehe. memang best n ako suke lagu ni, sesuai dgn mood yg ade time tu... okkay, ni ako ade up utk dgr... Meet Uncle Hussein - Hilang... layankan...



p/s: ako rase akan ade series berikutnye utk blogger boy ni, perhaps a muvee too... so looking frwd... hehe cant wait... ;)

10 comments:

F a N T a S Y said...

hoo
ending yg wat saye geram!
ermm
mintk2 ade blogger boy ii..

kesian budi

.ib. said...

itulah...

sye pun tak sangka ending tu... tp memang tragic lah kan... dah cite blogger boy tu tak sampai setengah jam pun, n once a week plak tu... adeh... hehe

sye pun harap ade the next series... ;)

Si Pari2 Kecil said...

lorh?! suda abis crita tu? alaaamakkkk~

.ib. said...

aah lah pari2... dah habes dh 20 episodes... hehe tp rasenye boleh tgk kat 8v punye site... best, tgklah... ;)

fiiQ said...

aa da abes ke??!! tak tengok!!

ardika said...

beb, aku dh lama xnengok citer nih. xtau lak dh abih! xp2, aku tgk on9 j ler.. ek?

.ib. said...

hello fiq, thx sbb singgah n follow me... hehe. dah habes dh pun series die last thursday... kalu rajen tengoklah kat web 8tv... tak rugi... memg best...

.ib. said...

semi: hehe, kalu dh tertengok satu episode tu baiklah habeskan kesemuanye... hehe kalu tak rugi!!! ;)

shamimi said...

hoho gua pn fan blogger boy tp tak sempat tgk episode akhir sebab ms tu ada test.
bengang giler.

.ib. said...

hehe... bro g ah tgk kat 8tv punye site... ade kot streaming kat situ... takpun donlot kat jiwangtorrent... http://torrent.jiwang.cc/ hehe... dh tgk last episode jgn nanges air hujan lak bro! haha... ;)

Blog Widget by LinkWithin