:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Wednesday, October 7

:: "..., boleh sye syg awak...?" ::

....................................................................................................................................

ako ingin bertanye. "..., boleh sye syg awak...?" dahpun ako tanye. jawapannye ade. tapi bertapi. faham? ako tidak. dia? ako rase... ako tidak tahu. ako gembira. ako suka. ako tidak gembira. ako tidak suka. ako tak tahu. sumpah ako tidak tahu. ako sanggup. ako tidak sanggup. ako tunggu. ako tidak mahu. ako tunggu. demi dia. yang ako mahu. takpelah. masa. masa katanya. jika inginnya masa, kubagi masa. jika tunggu mahunya. akan pacak diriku menunggu. demi. demi dia. demi dia yang ako mahu.




p/s: "..., baiklah, sye tunggu... ;)"

....................................................................................................................................

16 comments:

Myraa said...

wahhhh, sanggup tuh awak tunggu... adeh...
bagus2, kesabaran yg tinggi. bg sy penantian suatu penyeksaan yg amat.
;)

.ib. said...

cerita saye belum pun bermula. yg ade n nyata cuma harapannya. kalu sye tak tunggu maka takkan bermulalah cerita sye... hehe. demi die yg sye mahu. sye tunggu.... hehe ;)

Myraa said...

wah wah. betapa semangatnya anda!!! haha bagus2. mulakan hidup anda dengan keceriaan dan smgt yg jitu :)

.ib. said...

hehe many thanks myraa... u too!

Hanifstudio said...

inda kah???...haha.

.ib. said...

am: [no comment]

kayza said...

wah..sayang tuh kan hak kamu..takde sape boleh halang..ika sidia tak benarkan sekalipun, kamu tetap boleh sayang..tapi hanya dari jauh atau diam2 je..chill ya:)

.ib. said...

hello kayza... thanks for ur tot... memg betul tu... its my right... kan? hehe... its just tht i tot, kalu dia tahu n benarkan i, at the same time pun syg jugak kat i, tht wud be the nicest feeling in the world kan... haha

p/s: sorry pendapat di tengah2 perasaan anganan... haha... dont take it sirius... ;) chill i will!

kayza said...

hahaha..
relax lar...
tak take it seyes pun...
tp mang betul gak ape kamu kata..
kalu dia benarkan mang lagi besh....
sbb kadang2 sayang dalam diam ni agak menyakitkan juga...
so, chill okey!!!

.ib. said...

yup sangat betulll.. sayang dalam diam, makan dalam wooo!!! hehe... tp itulah, itu yg slalu sye buat pun... hehe... perasaan, perasaan... main-main ngan kite kan...

kai@Aegis said...

persaan ko ni aku dapat gambarkan lebih kurang cam ni. cuba ko baca translation dia. http://www.jpopasia.com/lyrics/33034/v6/guilty.html

.ib. said...

"...a mistake that's already begun it's the unbreakable truth even though my heart knows this, my body keeps going back for more..."

p/s: yg ni betul sgt... ;)

puteriTEA said...

"demi die yg sye mahu. sye tunggu..."
salamm..entah caner te'reach'ur blog..tertarik saya tajuk blog tu..cute sweet! saya pun menunggu sidia juga...namun jawapannya mungkin sama dgn awak..hrmmm

Anonymous said...

SAYA MENUNGGU JUA..
dan penantian itu sangat menyakitkan
walah dimarah, walau di perli..namun sanggup ..
hanya dia..macam lagu CTKD kannn
moga tuhan memberi kekuatan pada awak dan saya DEMI DIA kann..

puteriTEA

.ib. said...

salam puteriTEA~

hehe. many many thanks sbb sudi singgah n bace. komen2 lagi. u r cool~ hehe.

hmmm pasal tunggu tu, ntahlah cik putri. itu kisah lame. sye dh tak tunggu dh pun sbb sye dh taknak menyeksa diri. hehe. juge sbb sye tahu ape yg sye tunggu tu memg takkan ade. at least waktu sye buat entry tu, meby ade, tp now... konkrit ia takkan berlaku~

hehe. tabahlah~

thx ye, komen2 lagi entry yg lain... owh name blog tu ntah mcm mane ntah boleh dpt tp asalnye memg perasaan sye ketika membuat blog mcm itulah... hehe.

;)

.ib. said...

cik putri~

menunggu seseorg yg kite tahu boleh syg kite meby ade sedikit manislah. menunggu seseorg yg memg takkan syg kite itulah yg menyakitkan. at least kalu kite thu die syg kite jugak, then waiting is nothing...

mcm sye ckp tdlah, sye takkan tggu lg... sbb sye sudah tahu.

sye doakan cik putri akan kuat utk menunggu... ;)

Blog Widget by LinkWithin