:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Saturday, October 24

:: misteri peluru bertagged?? ::
















:: Hello bro Bullet~~~ ... inilah jawapan kpd tag u bro, gua dh jawab...! sory eh lmbt sekt... hehe... chill~~ thx ye bro for the tag... ::

1. Tolongla bagitau satu word English yang TERPALING korang susah nak sebut ek? Agak2 terbelit x lidah nak sebut word tu...

:: hmmm, word ape eh...? sebut tu bolehlah kot... tp ade je yg susah nak sebut bile hadir ke2,2 nye skaligus... sbg contoh... 'short sem'. kiteorg slalu gune je pas habes final sem stdy2 dulu sbb akan ade short sem utk sesetengah antara kami... so end up ade yg sebut 'sort shem' termasuklah ako.... haha. ::

2. Penah nengok citer Seniman Bujang Lapok kan...Mesti kenal ngan Sarip Dol...Sarip Dol tu samseng Kampung Dusun kan...Sape samseng kampung korang yang TERPALING suke kacau korang?

:: sorry lah bro, kampung ako namenye kampung selamat, so sah2lah selamat... huahua... tp ade sorg ni yg digeruni oleh dak2 kampung, name die 'wan omar'... tp kat kmpg ako org sebut 'wang umo'... maklumlah kuantankan ade sikit2 pengaruh bahase terengganu! hehe tp bukan takut sbb samseng, tp sbb die ni kureng sket... jalan dlm kampg pakai kaen pelekat je... ::

3.Sape2 yang xde pasangan sile bayangkan yang korang ade pasangan yek...Perangai pasangan korang yang TERPALING korang seram jek nengok...Seram tau x seram...Nape ek seram?

:: huhu ako takdek kapel.. tp ape yg pasti ako suke yg independent... ako cukup annoyed kalu tgk yg gedik2 mengade tu... mcm sume bende pun nak org tolong buatkan... get a life! come on big girls dun cry, but big boys do! hehe emo jap... ikhlas ni.. ::

4. Korang nak tunjuk yang korang TERPALING baik la kan. Korg pimpin la sorang org bute ni melintas jalan...Ntah cmne silapnye, kaki org bute tu termasuk dalam longkang setibenye korang kat seberang jalan sane...Ape agak2 perasaan org2 sekeliling yang nengok korang?

:: "bute ape mamat ni??" takpun... "ayooo, sape yg bute sebenarnye nih...??" haha~~ ::

5. Kat umah korang mmg TERPALING payah nak masak. Selalu mak korang jek masak...Tetibe korang ajak kengkawan makan kat umah wpun bukan korang yang masak. Ade plak sorang kawan korang tu diam je...Org sembang dia senyum jek...Mesti bapak korang akan cakap yang kawan korang tu...........( sile sambung )...Tapi hakikatnye kawan korang tu........( sile sambung lagi ).

:: "Mesti bapak korang akan cakap yang kawan korang tu |sengal semacam| Tapi hakikatnye kawan korang tu |memg sengal| ... hahaha... ako taktahu nak jwb yg ni! ::

6. Kalau orang mention pasal company kapal terbang yang TERPALING besar kat MALAYSIA ni, korang mesti ingat MAS ( Malaysia Airline System ). Pastu ape bayangan korang pasal MAS ni?

:: Awan Dania, bole...?? ;) ::

7. Katak mmg la menatang TERPALING korang geli...yang lelaki xpayah la nak tunjuk macho yek, korang pun same gak geli katak. Menatang ape yang korang rase korang penah tengok menatang tu bersin...bukan H1N1 nyer menatang yer...harap maklum

:: Yg pasti ako nampak kucinglah... berkali2... yg tak pasti pulak... ikan2 ako sbb dieorg kan dalam air... haha... ::

8. Jiwa kacau xsame dengan jiwa rock...Mat kacau pun xsame dengan mat rock...Ape persamaan dorang ni yang TERPALING korang tau?

:: dieorg tu mamat... ::

9. Mak korang mmg suke bawak korang g kedai mase kecik2 dulu...Of course korang TERPALING hepi...Dan korang akan mintak mak belikan jajan. Mak pun belikan...Pastu korang nampak mainan plak, korang mintak la kan. Mak korang xbagi...Selalu ape yang mak korang cakap untuk menipu korang yang mainan tu bukan untuk dijual...

:: Tak sempat mak ako cakap, ako dah siap berguling2 dah nak menan... haha <----okkeh ini ako tipu! ::

10. TAG kan TAG ini kepade follower korang yang korang TERPALING suke...Untuk Bullet, Bullet nak tujukan untuk sume follower Bullet...Sile la buat yek...

:: hmm, kpd sesape yg sudilah... tiada paksaan... kalu ako dah ade tag sendiri nanti baru kene pakse... haha chill!!! ::


TQ bullet for the tag! seronok gak jawab2 tag ni...

4 comments:

zamfadliez said...

aku nk sebut 'english' pown sush:p...hahaha..~!adioooss...~!

.ib. said...

betul gak... kdg2 nak sebut english tp terkeluar inggeris... nak sebut inggeris terkeluar english... haha lol!

BULLET said...

thnax bro buat gak tag bullet...lain kali ko plak buat tag...bagi bullet jawab...ok

.ib. said...

same2 bullet... best je jawab tag ni... haha... okkeh kalu ade rezeki ako buat tag pulak nanti... nantilah... haha...

Blog Widget by LinkWithin