:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Friday, October 30

:: natrah suke makan nasi ayam hailam?!! ::

h.e.l.l.o. guys!

sory sgtlah kpd member2 blogger sbb menyepi sekejap minggu ni... bz sket... hari ni bru habes... itu pun sekejap je... pasni ade lagi tu... adoyai. hehe.

hmm... kelmarin diajak oleh bro untuk ke uptown. waktu lunch la... haha. ako ingatkan nak g makan kat fudcock uptown tp tgk2 bro bawak g makan kat restoran nasi ayam hailam damansara utama tu... kire berhadapan dgn fudcock tulah... ako xpnah plak lepas ke sini... agaknye sbb ako slalu dtg fudcock ni lewat malam so mcm trus je g fudcock makan yong tau foo. kedai nasi ayam hailam ni taktahulah tutup kol brp. belum tnye lg. haha! so makanlah nasi ayam hailam... bro amek roasted. ako biaselah suke yg stimmed chicken... perghhh best2... layan betul makan hr ni... nampak biase je. nasi die cukup raselah. sedap dimakan begitu sje. sambal lada n kicap best. tambah lak ngan bawang puteh punye sambal.. huhu... cume sup jelah bodo sikit... yelah sup kosong haha tp bile dh campur seme cukuplah rasenye.... siap dgn side dish, kailan! uuuuhhhh~~~!!!













minum plak ako order nescafe o suam... tp tgklah ape yg sampai... begitu antik. teringat cawan salah seorg boss ako... hehe. air okkaylah cume slack skit... manes sgt! meby cawan ni kecik sgt tu yg berlebeh2 rase tu....adoyai manes siot... tp minum jelah... bro ngan air bali dielah.. hehe.













lain suasane kat sini... kiteorg makan duk kat meja luar restoran... leh tengok2 kan... org2 yg berjalan2 kat koridor sini lainlah. mcm2 ade. hehe. taklah... buat cite je... lgpun hr hujan... sejuk sket kat luar tu... punyelah payah nk cari parking, beraun2 dulu bru jumpe... okkay gak seb baek bro ajak makan kat luar, sbb time tu tgh stress ngan kerje... *adeh* <------ kene sengkeh sbb merungut! hehe. huhu kpd yg belum pnah try or dh pnah try, nak try lagi... silalah... hehe best2!. tetibe teringat nk tnye kedai tu lainkali ade tak mushroom mcm yg biase letak dlm sizzling tu... uhhh kalu ade mesti best! hehe...


"...apahal ngan natrah, sape die tu...?"













huhu... korg tahu tak teater natrah? teater yg akan ditayangkan kat Istana Budaya 30 Nov hingga 9 Dis 2009 ni... sebuah arahan erma fatima... ala yg maya karin berlakon tu.... kalu tak si diana danielle tp sbb bayar kurg takmau lak die... huhu... rugi2... peluang tu... owh ye... ako tahu teater ni pun sbb azad yg ajak... ako tak sure sgt cite die ni... org kate adelah kisah sebenarnye kan dulu... ni sinopsis dr IB:


"Teater Natrah memaparkan rentetan kehidupan Nadra Maarof, atau nama Belanda Bertha Heartogh. Beliau adalah wanita keturunan Belanda yang dipelihara oleh Che Aminah Mohamad. Berlaku perebutan hak penjagaan antara Che Aminah dan ibu bapa Natrah di Belanda. Konflik percintaan antara Natrah dan Mansoor Adabi yang menyebabkan terjadi rusuhan di Singapura pada tahun 1950. Rusuhan ini terjadi kerana berbaur dengan sentiment agama dan warna kulit. Pada 9 Julai 2009, beliau meninggal dunia pada umur 72 tahun di Huijbergen, Belanda akibat leukemia."


hehe... sebenarnye nk cakap yg tiket dh dicollect! hehe... kan hrtu bgtau dh booking... so skrg dh collect. hehe. thanks ahya n intan sbb bersusah payah mengolllect tiket di Istana Budaya... i pulak bersekang mate membook! adoyai, kecohlah , ib! harge skrg tgh promosi... kiteorg g tgk hr sabtu 5hb kol 8.30mlm... harge rm52 (tiket rm49 n rm3 cas ape ntah)... harge tu harge diskaun actually... sbb beli sebelum 3hb Nov.. seat yg utk harge ni utk stalls rasenye mcm dh habes... cume tinggal kat grand circle je... harge tiket yg rm 20 n rm 30 takdek diskaun rasenye... so ape lagi... kpd yg minat teater silalah ke ticket2u, jom beramai2 penuhkan seat IB! hehe... yg tak minat pulak duk diam je jgn kecoh2 kate teater tak bestlah apelah... tak pnah tgk buat care xpnah tgk... takyah memekak kat tinge org... lainlah kalu dh tgk pastu tak suke ke ape... considerate lah gak... (okkay saikotik emo merasuk!) ahha...
 












so, ahya, intan, ayip, azad, edot, moon n her friend... jumpe nanti k!!! owh ye... sedapnye makan2 ikan bakar jalan bellamy tadi (29hb 10)... thx kak pisya sbb sudi bawak! hehe... [sotong, kerang, ikan kembong, ikan cencaru, ikan terubuk n ikan pari! perghh tak ke byk tu...???!]
 
 
 
p/s: sesuatu terjadi hari ni (29hb 10). episode finale.

21 comments:

~@k1 is @utuMn!~ said...

ohh!
laponyer tgk mknan 2!!!

.ib. said...

hehe... jom aki makan nasik ayam hailam... manyka syiokkk owww... ;)

fievelski said...

macam best jer nasik ayam hailam tu.hohoho. cemana, nak pergi maskara shorties tak?

fievelski said...

gimana.macam sedap ajo nasi ayam hailam tu. mau follow kah ke maskara shorties?

.ib. said...

memg sedap weyh! hehe... jom makan! hmmm nak2... bilekah? dimanekah? tak pnah tgk shorties sebegitu lg... ;)

FaizalSulaiman said...

natrah milik maya karin!suka2!!

.ib. said...

so bro, u pegi tgk tak nanti? dh beli tiket? hr apekah?

maya karin, mst bestkan... mcm sesuai~~! we ll see lah mcm mane... ;)

chugie said...

ako, biasa lunch kat uptown ye... my mil one of the peniaga stall kat sane.. singgah2 lah..:D

.ib. said...

chugie~~~ hehe... 'ako' tu actually maksud die 'aku' tp saje tulis ako, nmpk lain sket... hehe, call me ib jer......

lunch jarang... dinner selalulah kat fudcock tu... hehe... yeke? hehe leh dpt murah tak... i suke longan ais gelas besar ngan yong tau foo... layannn~~~

Anonymous said...

uuuuuuuuhhh!!! [rentak bunyi sendiri2 ok] - jangan tiru2.. xleh!!

.ib. sedap nasi ayam hailam itu. yong tau foo pun kenyang!

tiket 70hinggit dah habesh!!
100hinggit pun habesh. Belilah yang 150hinggit.. hati bengkak jerk kene duduk grand circle.. maluuuuuuuuuuuu

nah!! amek ni cekelat hashey's yang memabokkan dan melalokkan...

*secangkir madu merah, kalau dah x suka mesti rasa tukar macam cuka..

kekekeke

.dd. <<--tiru . ib :P

.ib. said...

.dd.

memg sedap pun... hehe... jom pegi~~ suke ayam stim! dgn fillet ikan kat yong tau foo... perghhh merembes~!

aih, duk grand circle pun malu? kenapakah? dh beli tiket ke? hr ape .dd. ?

bestnye cekelat! nak sundae cup cekelat mcd satu~~~

ape maksud ayat betanda * itu .dd.? kurg memahamilah... hehe...

Anonymous said...

dd dpt tiket hari sabtu 5hb 8.30 malam.. ib gi hari ape eik?

Anonymous said...

ces ces!! x paham ke mmg buat buat x paham.. kekekeke

entah laa .. dd tiru ib jer

.ib. said...

hehe owh samelah tiket kite... ib duk kat bawah, area stalls... .dd. duk grand circle kat tingkat 1 lah... hehe...

eh .dd., betul lah ib tak faham ni... ape maksud? ;)

Anonymous said...

x paham ape? oowhh!! pasal secangkir madu merah itu kah?

saja dd taip.. ada kawan dd tu ckp
kalau dah x suka madu pun leh rasa macam cuka..

pesal lak boleh tertaip dalam tetingkap .ib. eh.. kekek sori..

nah amek ni!!! machiato hazelnut.. best!! slurrpppp!!!

.ib. said...

haha... tulah yg tak faham tu... hehe... yeay~~ hehe thx dpt lagi brg best... cekelat ke? hehe ;)

.dd. nak tny, mcm mane nak maafkan org sedangkan hati kite masih saket?? xpdt nak maafkan die... sakit sgt...

Anonymous said...

hurmm..camner eik!! kalau dah sakit hati kan.. mmg makan dalam tu eik.. makan masa lama sikit baru ok ..

.ib. takyah la pikir sgt.. pikir yang satu ni... ramai lagi orang yang baik dalam dunia ni..

u cannot forgive her is just because u really falls for her..kerana itu .ib. rasa dipermainkan.. rasa dipersendakan..

cewah!! memandai jerk amoy sepet ni menasihati .ib.

dah cuba ke untuk memaafkan?? <<--soklan cepu berlian tu..

Anonymous said...

.ib.
.dd. rase .dd. dah submit dua komen tapi x pasti.. .dd. nak tdo dulu eh!! jumpa esok pulak k.. insyaAllah

.ib. said...

.dd.

memg sgt makan dalam... a very deep cut... sakit sgt. sampai skrg pun. sye tak kesah direject. boleh terime. tapi kes tipu2 mcm ni, main2kan perasaan sye mcm ni tak seronoklah... hmmm, tp meby bg die, it was fun!!!

yea, i tink so... susah nak maafkan sbb tak percaye dan tak pnah sangka die sanggup main2kan sye mcm tu... sbb sye terlalu suke dan terlalu percaya... =(. perasaan sye? Tuhan je yg tahu... *adeh*

cube maafkan? sye dh tny hati sye, n buat mase skrg ni memg tak dapatlah... secare ikhlasnye memg tak dpt lagi.. masih mengelak utk terserempak dgn die..

sirius sye sgt saket skrg...

thx ye .dd. ~~~

Anonymous said...

.ib. how i wish i cud be right infront of you and tell you right on ur face..

"look here .ib. be strong and step forward. dont make urself so demoralised and dont fooled urself just because of a very unfaithful girl.."

just consider that ur unlucky this time.. that's all..

As long as u refused to forgive, ur still in love with her.. that is it.. believe me~~~

mengelak terserempak dengan dia? satu opis ke .ib.??

[.dd. membebel dah ni.. wkekeke]

.dd. urut2 dada .ib. sabar2 ok.. nah amek ni,pure chocolate with cream.. sedaaapppp!!

.ib. said...

hehe...

.dd.

comellah .dd. membebel... macam ajumma~~! haha... btw thanks ye .dd. atas nasihat tu. ib tahu semue tu betul. tp tak bermakne ib rase sakit skrg ib tak dpt gembire... aktiviti bergembire masih berjalan seperti biase... haha. cume taknak mende ni di let go begitu sahaje.. nak die tahu knape... n if die tak kesah sekalipun takpelah... yg penting hati ib ni kembali berbunge2... hehe~~~

many thnks ye, appreciate tht...

p/s: luahan hati seorg ajussi yg saikotik emo... ;)

Blog Widget by LinkWithin