:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Tuesday, October 27

:: roti planta ngan gule potong kecik2... ::

hola.

arini ako mcm takdek idea sket. haha. byk sebenarnye. tp mcm nk rilek jap hr ni... haha nak rengan2 je... (perghh ayat ko , ib!). sebenarnye tengah tensen ngan keje kat opes tu... projek penang. pening ngan level2nye... cane nak wat 3d.... adeh... esok seb baek ade abg leh tolong ako wat gak... presentation hr jumaat... khamis dh nk kene siap... adeh... td igt nak stay away tp intan ajak stay esok, so esok jelah... owh btw td jumpe coursemate bro yg dtg interview kat garis... haha... shes so funny okkay... easy going n friendly... best gak kalu die ade kat garis... kompem die leh join maen futsal (yg ako tak join tuh??!) haha.

geswat hr ni makan subway lg... omaigod. selagi ade coupon buy 1 free 1 tu... haha. meatball lagi. serupe je menu ako. cume hr ni takdek parmesan bread. try yg oat tu.. ok gak tp rase mcm wholegrain je. haha. sebut pasal roti sebenarnye ako nak cite pasal roti bubuh planta ngan gule potong kecik2 ni... huhu... lame duh tak buat. yg ako igt time kecik2 dululah kalu dh takdek org kat umah, ako tggl sorg ke... nak makan, selain masak maggi, telur hancur ke... inilah salah satu yg mesti ako buat. yelah budak2 nak masak apenye... sapu2 dhla... haha... kalu dulu buat mesti lapisan planta tu mcm daging beger tebalnye. haha. tahu ape hasilnye?

hasilnye, ako skrglah!

haha. tp skrg ni mane leh wat mcm tu dh. dh cukup besar dh! i repeat, besar okkay! haha. so ntah dalam 2, ke 3 minggu kepas ako start buat balik mende ni... bawak g opes utk breakfast... huhu. bukan ape tujuan ako mule2 nak bangun awal2 sket sbb nak masuk opes awal... so bile kene wat roti ni ako akan bangun awal sketlah... haha. mcm sengal alasan ko, ib! haha. betullah. ako sirius ni... tak bestlah dtg keje lewat. dgn panasnye. berpeluhnye (yelah nek belalang tempur je ako ni).... haha. kalu dtg awal sket, dpt buat roti tu rase best sket... mcm bertanggungjawab menjage diri sendiri... haha. whatever!

first time ako wat, kak amal ade cite yg kakak ipar die suke wat gak menatang tu tp suke potong kecik2... haha. ako pun esoknye terus potong kecik2... tunjuk kat kak amal. tak sangka plak ako ramai yg berkenan ngan roti ako ni. ade je yg menegur... hehe. yelah mende2 mcm ni bukan senang nak dpt melainkan buat sendiri... lawak plak rase. tak lame pastu ade plak yg tegur, suh pakai roti wholegrain, sbb ramai je yg ingat ako nak diet sebenarnye... (memang pun!!!)... huhu... best gak gune wholegrain bread tu. sehinggalah terjumpenye roti butterscoth! demmm... sungguh sedap roti itu! makan mcm tu je dh rase butter, dh rase kaya... sumpah best! 4 hengget kot takkan tak sedap... haha. kakpah yg bawak balik mulenye, pastu ako sendirik yg pegi carik... tp jarang adelah roti ni... adoyai... sedap woi~~~~!!!!

so, mudah2annye esok bangun awal lah... leh wat roti planta ngan gule potong kecik2, g keje awal2 n siapkan 3d penang tu... ganbatte kudasai neh, ib-chan~~!!!














p/s: hmmm, tiap2 hari pandang die...~~~!!!

8 comments:

enuLwanie said...

hahahaha...
tu la makanan kami adk beradik ms sekolah dulu..
sedap sangat!
minggu lepas terlintas gak nak wat tp mcm mls.
mgkin lepas bca entri ni,sy gi beli bhn2 kt 7e esok.
semangat ni!!!
hahahaha...

butterscotch tu limited edition. mmg patut mahal pun!

.ib. said...

cik enul: hehe... kan, kan... best sgt... jempu2 g beli bahan2... pastu watkan lebih sket k... hehe... sharing is caring... ahha~~~!

butterscoth, adoyai~~!

adzlin said...

ye. btol2. mknn kegemaran mase kecik2. heh.

.ib. said...

hehe... bestkan... hari ni buat lagi tp gune wholegrain bread... sedap je... mendapat sambutan!

eis said...

fav hasben saya tu butterscoth. saya makan sambil cakap dlm hati "pehal lah roti nih mahal sgt" tp makan jg sbb sedap hahaha

.ib. said...

hehe... sedap kan butterscotch... tp agak susah utk ditemui... rarelah org kate (takle bla mcm species2 je haha)...

p/s: mule2 akak sye bwk balik, sye jeling je... sbb packaging die punyelah cikai... so i went like... "roti sandwich mane lak nih???"... adeh... sedap ghopenye... lol~~~!!!

zamfadliez said...

haha...kerion jer brader...meatball??feveret siuut..~!bhagian aku xder ke?hehe...adioos..~!

.ib. said...

huhu meatball sodap bro! hehe... seme meatball lah ako suke... mee calong ke, bakso ke, ikea meatball, subway... huhu... even pizza, secret recipe, murni n william! hehe... ;)

btw, kerion? ape tu?

Blog Widget by LinkWithin