:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Wednesday, October 21

:: PUTERI GUNUNG LEDANG THE MUSICAL SEASON III: Original 'LIVE' Cast Recording ::

"tQ!!!! many thanks!!!

erk.. hi datin seri... im ib... just bought the OST cd yesterday after one whole day of looking where can i actually get the cd... luckily i found this blog which has provide me such information... so i did call Enfiniti Pro for the cd... bukak website die tengok2 alamat dekat je dengan my office... me @seksyen 14 pj... so dekatlah nak pegi ke Phileo Dsara... tgh hari tu jugak i melangkah ke Enfiniti utk membeli cd secara secepat mungkin! hehe... tuhan je yg tahu betapa gembira hati ini tatkala mendapat hajat yg diingini.. hajat mu ku bantu! hehe... actually i watched PGLtM S3 last 7hb Feb!!! Amazing, fantastic, spectacular semua2 tulah! sirius sangat membuat hati ini berbunga2... so disebabkan taknak melupakan perasaan yg amat indah tu, thts what made me seek for the ost... deep down to my heart, i really hope there will be any kind of dvd will be released soon, but i believe tht by watching the performance itsef will gve u the real feeling n xcitement! so hopefully i takkan lupekan perasaan tu dengan mendengar lagu2 ni... BTW datin... I WANT TO CONGRATES U SOOO MUCH FOR THE GREAT & WONDERFUL WORK, AS WELL AS THE TEAM N CREWS HARDWORKS! lagilah i pegi tgk PGLtM S3 tu di hari jadi ku!!!! ahhh, sungguh teruja... the best besday present to mysef ever!!! ;) terima kaseh datin... many thanks!!!"

*hehe... itulah msg yg ako tinggalkan kat blog Datin Seri Tiara kite pasal ost ni... kalu rajen n nak beli cd ni ke, glah tgk kat blog tu mcm mane nak dptkan...

hehe... korang ade tengok tak Puteri Gunung Ledang The Musical kat Istana Budaya? ako berpeluang tgk season ke3 february hrtu... ON MY BIRTHDAY! hehe... sungguh best tau... the best theatre musical i must say... tanye jelah sape yg g tgk... sure suke... owh actually nak bercerita pasal OST Puteri Gunung Ledang The Muscial (PGLtM s3) Season 3 tu... huhu, lambat gak ako tahu yg lagu2 yg dieorg nyanyi ni actually direcord dan akan dibuat ost... first ako tahu dh released adelah dr azad yg ade bubuh kat blog die kalu tak silap ako... pastu die kate leh request kat sorg bro ni... tp mcm payah je... so ako pun start search... ke lubang cacinglah... sampailah jumpe blog datin seri Tiara kite ni... huhu. memang ade entry khas utk ost tu je... maklumat order n di mane leh dapatkannya. so akopun terus jelah pegi Enfiniti Pro. punye opes kat phileo damansara... opes ako kat seksyen 14 pj je, dekat jelah kan... terus dapat ost tu... Jumpe ms. cath... ako pegi tu time lunch... sepanjang jln blk semule kat opes duk tersengeh2 sorg2 atas moto... jauhnye rase opes! hehe...












bagi ako yg dah tgk teater musical tu, ost ni memg albem yg wajib beli... yg ori! memg best n berbaloi-berbaloi... sirius... bile dgr balik ost ni, perasaan yg mcm tgh naik rollercoaster bile tgh tgk teater musical tu dtg balik... walaupun tak semua lagu dimuatkan dalm ost ni, tp semua yg main songs semua ade... kire kalu tak tgk teater pun, dgr je ost ni betul2 mesti boleh faham jalan cerita cinta agung ni... perghhh! hehe. betul. ako ikhlas ni... kesemua lagu die sebanyak 22 tracks tu seme best... paling ako suke Suatu Hari Nanti, Dewa Perang, Melaka Terbilang, Titah Sultan, Tujuh Syarat Agung n Curtain Call (PGL Medley)... tak sangka pulak suara si stephen rahman huges tu best giler... hehe... owh ye, ako ade gak jumpe n download yg season 2 punye ost... tp season 3 ni jauh lebih best music die... vokal watak2 pun makin berani, bold n under control... instruments? pergh paling ako suke bunyi drum.... berdebar2 do... hehe... dalam satu lagu tu tajuk Tinta Dewa / Mendaki Ledang, time lagu nilah yg magic dlm teater ni... ntah memg real gile... tetibe org tu (nenek kebayan) hilang... erm, kagum!























lagi satu ako salutelah lirik2 dalam lagu2 ost ni... banyak lagu yang adlin aman ramli yg buat, yelah diekan scriptwriter teater musical ni... memg best ayat2 die... ayat takdeklah lame n berbunge2 sgt... cukup moden untuk difahami oleh semua org... cume die punye ritma n suku kata tu yang kene tempat n bunyinye... walaupun ost ni adelah Original Live Cast Recording yg secare livenye direcord waktu persembahan teater muzikal tu, kualiti die memang superb... bunyi best, haruslah kan kat Istana Budaya kot... dgr alat muzik die tu memg satu2 dgr... clear..












so, kpd korg yg nak dgr, kene carilah... hehe... takpun jumpe ako... hehe... ako ade upload satu je kat imeem... mane leh piracy kan... kene support music2 yg berpotensi n berkualiti ni... ako upload satu ni pun nak promot n kasik korg dgr... ako upload Curtain Call (PGL Medley)... lagu medley kebanyakan lagu2 yg ade dlm teater ni... boleh lah dgr sket2 lagu2 die yg lain gak... lagu ni actually play waktu curtain down la... time perkenalkan watak2 n end the show... guys, go n get it sumwhere... sumpah i tak tipu, ost ni sungguh best...












*utk gamba2 lain mase kami tgk PGLtMS3 ni, silalah FB...


p/s: sampai skrg pun masih layan ost ni... lalala~~~















6 comments:

eis said...

wah wah sukanya hati :)
sy cuma pernah tengok filemnya saja. mmg best.

.ib. said...

hehe... memg suke giler... pas dpt je ost ni, trus tak dgr lagu lain... duk putar2 smpi dpt hafal lirik n lagu2 die... hehe... kalu filem pun dh best, kompem tgk teater musical ni meremang giler... hehe... sgt best..

p/s: kalu ade peluang lg, tgklah... manelah tahu datin seri kite ni berubah fikiran nk jd gusti putri raden ajeng retno dumilah lagi... hehe ;)

Adian said...

WOWOWOWOWOWOOW!!!

saya ada original live cast recording tp season 1 punya kot (2006). tp xpenah tau/jumpa season 2 dan ke atas punya version, tp teringinnnnn sgt nk dengar especially bila roslan aziz amik alih helm dia punya score.. nk dengar perbezaan dia.... waaaa

.ib. said...

byk nye o n w! hehe... season 1 ako pnah dgrlah sket... tp tak pnuh... season 2 ade yg pnuh... n season3 original! hehe...mau ka? mau ka? hehe... meh amek... ;)

p/s: adian, ako dh dgr beza semua... yg paling best tetap arrangement n music 3rd season! hehe...

+++uchi+++ said...

sy x pnh tgk 1 pun lagi...

.ib. said...

hehe uchi-san... kalu ade peluang pegi tau... tp taktaulah datin seri nak ke tak lg jd gusti putri... hehe

skrg kat IB kan ade teater muzikal cuci... bulan 11 nanti teater natrah pulak... ;)

Blog Widget by LinkWithin