:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Sunday, October 25

:: peq konvo @uitm ::

last thursday ako EL...













sebab g tengok peq convocation... peq ni adelah anak sedare ako, anak kaklong ako yg duk kat terengganu tu... so khamis tu die konvo kat uitm... hrtu ako ade cite yg time angoh die konvo... kat uitm gak... hehe... skrg turn adik pulak...

actually kaklong dh dtg rabu tu, ala rabu yg ako cite g makan subway yg ade promo tu. haha... seblum balik umahlah tu g subway dulu... haha... sampai umah pekena nasik dagang goreng pulak... ngan mee hun goreng... n pulut kuning... wahh mcm raye lagi pulak... haha...

malam rabu tu ako yg dh tak larat melayan anak2 sedare trus tertido je... membiarkan mereka membelasah psp ku n melayari laman youtube... haha... even nak jenguk2 blog pun tak mampu dh.... mengantuk giler... krooohhh~~~!! sedar2 kol 2pagi bile bilik dh diam... depa pun dh g tdo kot... uhhhh~~ ngantok...

so pagi tu bangun awal lah sbb nak kene g awal uitm... peq tdo umah angoh coz umah angoh kat seksyen 7 tu je, diekan kene masuk awal, so senanglah takyah nak kejar2... kami gerak kat kol 8pagi gakla... (semlm dgr abglong kate nk tolak b4 7pagi!) hehe.... naseb jalan tak jammed sgt... jammed kat federal kejap kat simpang jambatan pulau pinang, kat susur masuk subang... tol batu tiga pun tak ramai sgt org... org ke kl ramailah... akmi ikut susur padang jawa sbb trus ke pintu blakang uitm kan... hehe

mcm biaselah.. sampai parking kat padang kawad die... then naik bas ke dewan sri budiman... rm, ade khemah tambahan... utk parents n sedare mare or kawan2 yg nak tgk skrin lcd... pastu adelah sket2 kedai jual makanan n air... tp this time takde langsung kedai jual bunge or patung cenderahati utk graduan... wth??! so terpakselah ako n angoh kluar jap sbb kami nmpk kat luar uitm tepi2 jalan tu ade yg jual jambangan bunge... terpakse naik bas balik ke padang kawad n amek kerete... tinggalkan afiff, hazeeq n aisyah... naseb seme dh besar dengar cakap... hehe. dapatlah belikan bunge ros n sebijik patung dr angoh... hehe...













pas beli kami masuk ngan kete je trus parking kat parking bertingkat blakang dewan sri budiman tu... perghh penuh syall! beraun2 kami mencari... huhu... ade pun...! *sigh* penat sketlah menaiki tangga... haha...

ntah kenape kali ni tak nmpk sgt dak2 ni meby sbb dieorg dh masuk dewan awal2 lagikan... so mcm tak nmpk yg dtg2 pakai baju2 chantek... meby jugak hrtu time angoh sessi petang... so mcm org tgh sibuk duk dtg... n sessi pagi pun dh kluar gak... tak kesahlah janji meraikan mereka2 nih... congrates peq n others graduates too!!! tapi kan disebabkan tak sebut name graduan, kireorg termiss giliran peq! demm... afiff was the only one yg tgk sbb hes the only one whus really 'looking'... hehe













noha dtg dh lewat dh... yelah dtg awal2 nanti sian kat hannah pulak panas2, mesti die bosan nanti... erm, kakpah lak takle dtg sbb daniel mcm demam lagi hrtu... so bawak g klinik budak2 kat shah alam seksyen 9 katenye... so pas dh siap peq bru jumpe kakpah... so pas siap seme kami g makan kat seksyen 8, ani sup utara... actually tak tahu pun itu ani sup utara sbb tak perasan langsung signbod die... bile die hantar menu bru tahu... haha lawak! ako makan sup daging je ngan nasik puteh... air teh o ais laici n teh o ais satu lagi... haha dahage gile... td kat uitm dh makan kebab pita ayam, minum air tebu n asam boi... still tak hilang dahage... haha. memg pun, minum ais mane hilang dahage, ib!













huhu, bestnye dpt tgk hannah... dh comel giler... rambut dan panjang... byk muke abah die... hehe. n tak lame lg hannah akan dpt adik.. hehe... tahniah noha n kak fazilah! n to abah ki n wan jugak...













*renungan hannah kpd atoknye yg kelihatan terlalu muda dan hensem, comel kan hannah... bilelah dpt dukung ni, besar sketlah nanti die kenal lah ako kan... hehe



p/s: mule2 igt nak ikut g serendah tp dh lewat, n daniel pun tak brp sehat. sian die... nanti penat lak esok ako nak kerja...~~!!

8 comments:

LiLacFlA said...

tsk seriously x perasan ada konvo. wahahaha nampak sgtlah idup ni cemna.

btw mesti best kan konvo. ala lambatnya 2014

.ib. said...

watsup with 2014? u convo ke? hehe... tapi kan convo yg kali ni memg tak meriah sgt... mcm ala2 kadar je... booth jual bunge pun takdek...! wth!~~~!

eis said...

edit gambar cantik aaa..ajar sikit :)

.ib. said...

thanks! biase2 je... hehe

tp maksud edit tu mcm mane? em, coloring ke composition die? sye gune photoshop... kebetulan itu memg kerja sye kat opes pun... hehe...

p/s: boleh je ajar... hehe

small magician said...

salam..
nak gtau aku da bertukar blog..
follow kat blog baru ek..

http://yoycullen.com

thx:)

.ib. said...

wah dh bertukar... okeh2 nanti gua visit... ;) gudlak!

AkHmALiEtHo dE' LoWrENzOrE said...

ok.. welcome.. n

.ib. said...

orait akhmalietho~~

Blog Widget by LinkWithin