:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Thursday, December 31

:: jemput masuk, 2010!!! ::

malam nuyer.

"...with strong heart and great aims...
all the best~"

sambil makan maggi kari + telur.
sambil minum yogurt drink berperisa tropikal.
sambil menggungges (tiru fievelski rensler!) sebatang cadburry chocolate bar dairy milk.
sambil menonton saluran 701 astro (dengan hati patah merana akibat BloggerBoy masih tidak lagi disiarkan minggu ini *DAYM* )
sambil melayan rasa mengantuk sejak pukul 7pm tadi.
sambil terkenang apakah yang sedang berlaku dgn fariz dan badiu di The Curve serta fievelski yang juga bersama-sama rakannya di sana (sungguh ako rasa kepenatan nan kemalasan melanda mengenangkan ke'congested'an yang bakal ditempuhi jika ako pergi)
sambil teringat meatball william (sebab patutnya pergi william dengan kakpah malam ini, tapi kakpah tak jadi pulak sebab kaki kebengkakan)

dan sambil-sambil itu jugaklah,
ako terfikirkan 4 azam baru ako untuk 2010 ini. iaitu:

:: 1 :: -----------------------------------------
:: 2 :: -----------------------------------------
:: 3 :: -----------------------------------------
:: 4 :: -----------------------------------------

hehe. nampak ke? tak nampak kan. sebab azam-azam tu hanya untuk ako seorang saja tahu. hehe. cukuplah ako saja yang tahu apa yang perlu ako buat untuk tahun 2010 ini. ako betul-betul harap ako dapat lakukan semua itu. so, nak ucapkan Selamat Tahun Baru and Happy New Year kepada semua...! For whatever wishes or reasons, should you live in 2010 with strong heart and great aims... all the best~

uuuuhhhhh...!!!

ako sangat mengantuk sekarang.
ako nak tidur. nampaknya tak sempat tunggu countdown ni. hehe.
countdown dalam mimpi jelah nampaknya.

krooooohhhhh......~!
sambil layan CTKD. Dalam Diamku~













p/s: "dah tue rupenye ako nih..." [gambar di atas: itu bukan bra!]

Wednesday, December 30

:: CTKD ::

hati berbunge2...

yeay! sungguh gembire okkay hari ni sbb dh berjaye dptkan CTKD. beli kat Rock Corner The Curve. hehe. semalam sebenarnye released date. dah carik semalam tp takdek. dh g victoria classic amcorp mall gak, juge belom ade. n tadi pas keje terus ke OU. g speedy. tiada. terus ke the Curve. ADA. yessza. bolehlah melayan malam ni. hahah! kalu nak tahu track2 silelah tgk list dlm itunes tu.


owh kecik eh? hehe. ni list lagu2 die. kali ni ade 6 je lagu. tp semue lagu duet siti nurhaliza dgn krisdayanti. yelah bukan senang nak produce albem duet. nak2 artis seberang. dh lame sebenarnye dgr. n bru sekarang terkeluar. hehe. CANDA. TANGIS. KETAWA. DUKA. itulah CTKD.




:: Jika Kau Tak Datang :: Sebagai Teman :: Tanpamu ::
:: Amarah :: Hanya Dia :: Dalam Diamku ::

hehe. review nanti ako buat eh. baru nak layan nih. tak habes lagi hayati. hehe. tp cover kali ni kaler pepel. suke2. memg skrg ni ako tgh suke kaler pepel. hrtu kluar pun byk ako tgk org pakai bju kaler pepel. hehe. okkeh2. ako terpakse memakse diri utk stop di sini sbb nak layan CTKD~ hehe. dh lame okkay nakkan lagu2 pop dr CT. ini pulak duet ngan KD... wah...


p/s: tgh layan CTKD~ ;)

:: review | Couples Retreat ::

yet another review for muvees..













hahahh... bosan ke? hehe. biarkan. ako nak tulih gak. haha. ako yg bosan sebenarnye. byk nak wat entry n tertangguh. tu yg kluar lambat dr tarikh ako tgk tu... hahah. seme2 review ako ni sebenarnye utk muvee dh lame gakla ako tgk... within last month kot n december ni jugaklah...

there you go... its couples retreat's turn now. haha. muvee ni ako, adzlin n inda tgk kat sunway pyramid. adzlin sebenarnye yg ajak. so ako mcm biase ok je kalu tgk muvee kan. ako xtahu pun sebenarnye cite yg mane. hahah! pastu ajak inda skali kebetulan inda pun memg nk tgk sgt cite tu, tp kwn2 die seme mcm taknak... muvee ni genre die komedi romantik lah. n agak seksi2 bodoh skit... haha. one thing yg terpaling best, tempat dieorg shooting utk film ni... kat Eden Resort. ako tak tahulah kat mane kan. meby Bora Bora tp xsure. sangatlah chantek okkay tmpt tu. tergamam jap tgk pantai. tp jgn lupe, Malaysia pun ade yg sechantek itu okkay, sipadan, sempoerna... mcm2 okkay... kite jugak ade sungai Klang! (wahh ib, celupar nampak~) hehe. gurau je. erm kalu korg nak tahu kat mane tempat tu, gogel lah ye kalu rajen. ako malas. hehe.

"paling takleh bla, mamat yg jd guru yoga dieorg, salvadore... sgt PERVERT okkay!"

basically cite pasal kapel2 yg bestfrens... hmmm i think 4 kapels semuenye. bermule apebile salah satu kapel merasekan mereka semaken renggang dan ingin membuat sesuatu sebelum yg buruk spt divorce terjadi. so, kapel ni terjumpe satu pakej percutian utk basically membaiki hubungan kapel2 yg tak brp baek. so boleh pulak kan kapel tadi ni siap buat powerpoint slideshow utk kapel2 yg lain. sbb pakej tu terlalu mahal utk die 2 org. so, mcm grup punye pakej lagi murahlah... dpt half price rasenye. so kawan2 dieorg ni td rase mcm kesian. mule2 mcm seme tanak tp last2 mcm fikir2 blk, setuju. there you go, bermulelah perjalanan dieorg kat Eden Resort yg sgt chantek tu. yg tak tahannye, dieorg dh setting mind masing2 utk holiday njoy habes, except for tht 1 problematic kapel. kat pulau tu ade 2, Eden East yg utk singles, n dieorg ke Eden West iaitu utk kapel2... so aktiviti dieorg sebenarnye tak seronok langsung tp terpakse ikut seminar n motivation sections yg dicipta kononnye menggunakan formula dr. marcel... hahah! lawak2, siap terpakse dtg sesi kaunseling n bangun pagi2 subuh, n lain dr yg dieorg expectkan...

siap boleh tak disebabkan sesi kaunseling tu, kapel2 yg rase dieorg sebenarnye takdek masalah pun sebenarnye mcm ade masalah. siap gadoh2 depan kaunselor. hehe. so bru dieorg mcm terpikir blk kehidupan dieorg yg kdg2 mcm sebuah 'kerja' bukannye kehidupan... tp dengan adenye aktiviti2 nilah mereka mule mengenal balik diri masing2 yg seakan2 'hilang'... paling takleh bla, mamat yg jd guru yoga dieorg, salvadore... sgt PERVERT okkay! sungguh takleh bla. cite ni macam best kalu tgk ngan member2 sbb sgt best utk gelak besar2! kalu dgn kapel nanti mesti mcm semacam. hahah! taklah, boleh je tgk ngan sape2 pun... yg penting moral kisah nih... kalu mcm ade mslh dgn kapel2 tu, bwk berbincang. jgn pendam. n jgn buruksangka...


p/s: hrtu makan teepanyaki lagi, mcm biase salmon bento... tp kali ni dh takdek Mr. Bean nye cite kat tv dieorg... ahah~

Monday, December 28

:: review Christmas Carol in 3D ::

hehe...

geswat?

muvee lagi... tapi kali ni 3D muvee... actually kak pisya yg ajak tgk cite ni. Christmas Carol... in 3D! hehe... kesian pulak dh byk kali ajak. i okkay je kalu bab muvee2 ni. so hrtu pegi ngan izad. kami tgk kat OU... dlm kol 6 mcm tu depa gerak. ako gerak lambat sket sbb nek moto kan. lagipun ako dtg lambat sket hrtu. hahah!

ako ditugaskan utk beli tiket. tadi kami dh cek kat tenet. ade byk lagi seat utk 3D. so mcm takyahlah booking. beli terus je. weekdays kan... so sampai2 ako terus ke GSC. erm ternyata tiket memg ade. biasenye 3D tak laku sgt. hehe. demi menunaikan hajat kak pisya, maka kami pun bersetuju utk ber3D.. hehe. rm16 kot. tambah duet sepek rm5. hehe....

"yg bestnye pasal muvee ni sbb adventure die di alam mimpi tu. jadik besarlah... jadik keciklah... terbang sane. terbang sini. tercampak sane, tercampak sini..."

okkay cite die ni agak menarik sebenarnye. n 3D die memg menjadi lah sbb cite ni kan mcm fantasi2 sikit. animation pulak tu, memg bestlah 3D die kan. cume satu je yg ako kureng sket. gelap sgt! yelah nk wat camane, most of the time dlm cite ni pada waktu mlm iaitu night before christmas. kisah dalam mimpi jim carrey yg berjumpe hantu dr mase lepas, sekarang n akan datang. kisah simple je. pasal sorg lelaki tue yg tak brp mahu sambut hari krismas. so pada suatu malam before christmas, dlm mimpi die didatangi (takleh blah okkay "didatangi") oleh hantu2. hantu mase lepas bawa balik pakcek tu ke hari krismas sebelum2 ni... tgk macamane die smbt. pastu yg recent punye ghost pulak bwk blk memori mase2 ketika itu. tengok balik ape yg die dh buat. tgk ape yg org pikir pasal die. n last skali hantu future, yg bawak die melihat sekujur tubuh di atas katil, keras, berkapan! hahah! cube teka? yessza, waktu tu die dh mati. die mati pada hari christmas tp tak sure tahun mane... huhu takot tak...













yg bestnye pasal muvee ni sbb adventure die di alam mimpi tu. jadik besarlah... jadik keciklah... terbang sane. terbang sini. tercampak sane, tercampak sini. hahah! tapi kali ni ako tengok 3D macam tak selesa sikitlah pakai sepek yg almost rm300 tu (perlu ke sebut? haruslah!!!~) ... sakit mate. pastu mcm pening2... meby sbb ako bru pas baik sakit mate kot... ntahlah... n lagi satu, for your information, 3D punye show takdek subs okkay! hahah, jenuhlah ako mendgr satu2 yg kebnykannye ako tak paham pun. tp buat2 faham jelah. go with the flow. org gelak, gelak gak lah... haha. ending ok, die insaf n sambut krismas dgn sgt berjaye keesokannye...


merry kismes n hepi nuyer~
owh hapi bday to Badiu, smoge pnjg umo mrh rezki... ;)

:: review Ninja Assasin | the Twilight Saga New Moon ::

muvee owh muvee...

skrg ni musim ako melayan muvee... yess the only reason ako adelah utk mengalihkan perhatian ako supaye tak pikir dh bende2 merapu suffokasi itu. merepek dan membunuh hati... (perghhh ib nak gak selit menantan2 emo ini *adeh* sudah kau ib!)

ok2... hehe... kali ni ako nak review lagi 2 muvee yg ako tgk serentak. secare seorang2. hahah! kesian sungguh kan. taklah. ako memg mcm tu. tak penah kesah pun. lantaklah. kalu ade org nk ikut ok je. kalu tak, ako g jelah sorang2... janji ako nak tengok cite tu. paling senang ako g tgk kat pyramidlah sbb 5 minit je dr umah. so kalu habes lewat pun, dekat je nak balik umah...

so hari tu, terus dr opes ako ke pyramid... niat di hati just nak tgk New Moon, pastu tgk show lambat lagi... takkan nak melanguk sorg2 takleh bla kat situ kan... usha2 tiket lain ade ninja assasin.. hahah! rembat! tp dh start dlm 10 minit mcm tu... ahh tak kisahlah, at least ako tgk sumting, bukan melanguk... hehe..

kan waktu kecoh2 kluar cite ninja assasin ni kebetulan ade lg satu cite tajuk Ninja saje kluar jugak. tp die kluar dululah dr ninja assasin... siap ade yg tersalah tgk pulak, igtkan Ninja tu Ninja Assasin... hehe. owh yg muvee Ninja tu pun ako dh tgk ngan badiu n fariz... kat TGV 1U... hah... cite sgt slow okkay plot die, siap ako tertido2 pulak2... dhlah ako tido part final battle tu... bangun2 org jahat dh mati... hmmm, it shud be better... ninja is a very discreet yet powerful superhero okkay...













so naseb baeklah ade Ninja Assasin ni... menyelamatkan ninja... ni bru ninja yg betul... sgt discreet, sgt powerful. actually Ninja Assasin ni cite pasal seorg ninja yg dilatih dlm sebuah puak ape ntah. tp semue budak kat situ adelah anak yatimlah. memang dasat habeslah hukuman die kalu wat salah. ngeri gklah tgk. tp itulah ako rase pun yg sebenarnye dlm dunia ninja. kalu x, mcm mane nak jd sharp n precise kan. so klimaks die apabila si rain tu tak sanggup nak bunuh seorang pelatih lain yg buat salah. sbb guru die tu pnah bunuh seorg pelatih perempuan yg si rain tu suka sbb cube nak larikan diri tp kene tangkap. time tu die takleh wat pape lg sbb masih belum habes belajar lg.

actually dieorg ni dilatih sebenarnye utk dijadikan assasin kerajaan bile dh lepas belajar nanti. dieorg ni memg dasat habeslah ganas. main bunuh sesuke hati. tp rain tu takkan bunuh sesuke hati. so misi skrg nak bunuh seorg lg ninja yg jahat n last skali bunuh guru die tu. cite ni memg jauh lg best dr cite Ninja. ade gune CGI gak tang layang2 senjate die tu. memg best. cume darah agak sedikit fake. ala2 mcm main counter strike darah mencurah2 bile kene tembak ke ape kan. mcm tulah. tp jauh lg reallah dr game tu. cite ni memg best. ganas sket tp ok. thts the real ninja. tahniah kpd rain, nice body, well actions!













owh dan yg ditunggu2, of course The Twilight Saga New Moon. huhu. sangat best okkay cite ni. n ako nak bg amaran, kpd yg tak suke love story tu, baek takyah tgk, please jgn tgk... n kpd yg sangka ni cerite horror tu, balik jelah... takyah tgk. its a love story okkay.... n yg belum tgk the first one, silelah beli dvd ataupun donlot dvdrip... cite ni sgt best. yg first dulu ako dgr org kate tak best... then ako nk tgk wayang dh tak smpt. so ako beli dvd... perhhh terase sgt rugi tak tgk wayang awal2... cite die sgt best. sirius. paling ako suke part dieorg maen baseball... haha. n of course the Cullens punye rumah. menangeslah arkitek tgk... haha. the full height window utk edward punye bilik memg best, cool giler! boleh jd pintu. hehe.

owh ok2 ni kan review utk yg new moon.. hehe. ako tak sangka pulak rupe2nye balak lgi sorg tu jacob sebenarnye tp berambut pendek... hehe. igtkan ade watak bru.. hahah! si bella ni memglah kan... semue bukan manusia suke kat die. vampire n werewolf... hehe. sungguh mencabar.

cerite kali ni edward larikan sbb takut ape2 sebab die akan harm si bella... adeh. kesian betul bella. ako sangat faham perasaan die. sgt. hehe. sorg nak protect. lagi sorg cam nak mati bile sorg lari. haha. mane tak sedeh. org yg kite syg ckp tak perlukan kite n larik. omaigod. tp kene faham gak perasaan cullen tu pulak kalu pape jd kat bella kan... tp kali ni ending oklah... quite a happy ending cume ending die mengejut... dengan satu soalan yg berat... hahah! come on pegilah tgk, sgt berbaloi... its really a love story... ako suke cinematografi die... ako suke facts die yg mane vampire dlm twilight ni kalu kene matahari bukan mati, tp akan bersinar2 jadi diamond... giler cool.

tapi utk org2 yg hati kering tu, sile abaikan entry tak bermakne utk kamu ini! (hahah! org kate hati kering marah, abis tu gilah tengok.. apelagi...) itu die ugutan berupa arahan dr ako supaye menengok New Moon...


p/s: uuuuhhhhh tak sabarnye nak tunggu the another Twilight coming~ ;) tetibe terfikir akan koleksi novel twilight, new moon, eclipse n breaking dawn... hmmm brp hengget eh? macam mahu wat koleksi je... hehe.

Saturday, December 26

:: William lagi....? uuuuhhhh! ::

yes.

kami ke william lagi. hari rabu haritu. diajak oleh fievelski yg kempunan pubichair angelhair *ayomak, matilah!*. hahah! bersame2 adian, farah n elly. wahh. actually mule2 cadangnye ingin meneman ayip, ahya n intan tgk avatar, tp sygnye tiket full. pastu tetibe badiu call pulak ajak browsing around sumtimg utk adik die kat OU. so ke OUlah ako pas kerje hari tu. pas siap tulah menerima text tak berapa misteri dr fievelski yg mengatakan "lima minit lagi kami gerak." ke william rupenye. dieorg nk tgk mualaf sebenarnye malam tu tp takdek, keesokkannye bru ade. so ganti dgn menjamu selera di william.

uuuuhhh.

pelayan lelaki: "order...?"
pelanggan lelaki: "ribena longan..."
pelayan lelaki: "makan...?"

si pelanggan lelaki menggeleng2 kepale. lantas si pelayan lelaki beredar.

fievelski: "tak makan ke...?"
pelanggan lelaki: "dah makan tadi..."

dan tak lame kemudian si pelayan lelaki membawa segelas besar ribena longan.

pelanggan lelaki: "tq... hmmm nak order... lasagna meatball."

omaigod ib. bukankah tadi katenye sudah makan. apa jadahkah? haha. sungguh tak terkawal nafsu teringatkan meatballnye. actually td dah curik satu meatball hak milik fievelski rensler. so mcm deria rase digoda dgn sangat hebat, tak tahan. uuuuuuhhhhh!














p/s: sgt besar okkay sampan lasagna tu, i wud say twice the pizza's size! hahah! sgt best lepak ngan korg, gelak je... ;)

Friday, December 25

:: merry3X X'mas...!!! ::













ako nak ucapkan selamat menyambut Hari Natal dan Merry Merry Merry Christmas kpd semue yg menyambutnye... semoge bergembire dan hapi holidays jugak...!!! tak sabar nak berjimba di hujung minggu... hahah! sape2 yg patut sambut tapi tak nak sambut Christmas tu tengok2lah Christmas Carol... haha... u will find the reason y u shud celebrate jugak! hehe... .past.present.future. will be haunting u! u better celebrate... hahah!


p/s: Sherlock Holmes owh Sherlock Holmes...

Wednesday, December 23

:: review Natrah sambil berjimba...???! ::

haha... lambat tol wat review... actually byk yg ako nk reviewkan tp lately mcm semacam... hehe... bukan malas tp otak ke lain... hati pun ke lain... hahah! so ako mulekan dgn review natrahlah...













yup~ hrtu suatu ketika dahulu (sabtu 5hb Dis) pegi tgk teater Natrah kat IB... ako, edong, azad, moon, husna, ahya, ayip n fateen... fateen ganti tiket intan sbb intan xleh g... hehe... huh. kluar dr umah awal gaklah... hehe azad turun kl... so mau berjimba2 dgn rakan2 di ikea n curve... adzlin n aita pun ade join skali... aktiviti dimulekan dgn makan2 di ikea... hehe... nak jadi cerite, kluar dh awal tp dieorg duk mencari umah ako (yg tepi npe tu) punyelah lame... hehe... takpelah brulah kenal jalan kan... hehe... so last2 sampai ikea dh waktu lunch... so makan jelah dulukan... hehe... pastu mase diisi dgn soping (oleh azad) n window soping oleh ako haha... jalan2 the curve... ikano...

dalam 6.30pm mcm tu bru kami gerak ke IB... kene g awal takut jammed pulak... biaselah kat jalan tun razak tu... kan slalu jammed... nak lalu duke tak tahulah exit mane... hehe... seb baek tak jammed sgt... smpi pun cukup2 mase utk makan n solat... ayip, ahya n fateen actually bru jumpe kat IB tu... sbb janji jumpe kat teater je... siang masing2 ade agenda... hehe...

Natrah owh Natrah...


"sudahnye, menonton Teater Natrah secare emo, mate berair tak semena2... merah segale... hahah! dgn sapu tangan kat tangannye...."

Org kate not a big scale one, but i really tink it was! ramai okkay supporting actors die... penari2... its a little bit musical i can say... supporting actors n dancers die memg superb lah... lagu2 pun rancak cume irama mcm pelik sket (sesetengahlah)... props memg grand... bijak... cume coordination tak precise sgt... n boleh pulak tukang tukar prop pakai bju puteh? WTH? tutup lampu pun still nampaklah kalu puteh kan... hehe tp itu tak mengganggu sgt pun, ako je yg lelebih komen... hahah!

so, dgn teater ni brulah ako tahu sejarah sebenar die... i hv never heard one. inilah pertama kali tahu. so dr jalan cerite... ako salahkan residen (or anything they call him) ala mat salleh penjajah yg mewakili inggeris kat tanah melayu tu, sebab dielah yg menipu mak natrah utk ke singapura... damn it! maen kotor kat org yg tak tahu ape2.. nak salahkan kat ibu kandung natrah pun takleh gak... yess naluri seorg ibu utk dptkan anak die... tp lagi kesian dekat ibu angkat natrah yg membesarkan natrah dan mendidik die dgn akidah islam yg baek... dr pelat2, boleh mengaji budak tu... hmmm.. tp nak wat camane its history kan... amek iktibar jelah... sirius byk issue dlm teater ni. pandailah pikir...

cume satu yg ako terpikirkan... hmmm besarnye lambang salib time scene dalam gereja tu... hmmm n lagu yg dimaenkan tu lagu ape ntah... tp memg slalu dgrlah... meby lagu gereja... ako tak sure. tp sedikit menyeramkanlah... haha. goose bumps! i tink it was from the Vangelis - Conquest of Paradise... please correct me if im wrong okkay... hmmm, penuh emosilah lagu tu... n kalu xsilap jugak, lagu olimpik kan... haha malunye kalu salah. tp takpelah, ako rase ye kot... hahah!

credits to maya karin yg sgt superb! memg budak2 habes... pandai die berlakon... pilihan yg tepat. cuden imagine kalu diana danielle yg berlakon... hehe. remy was gud himself.. tahniah2 semue castings... n of course to the director, Eirma Fatima!!! owh boleh pulak ako igt sofea jane tu azizah mahzan?? WTH ib? hehe, silap agak je, igtkan mak jah tu jd narrator... hehe okkaylah, to put it all in a nutshell, it was not bad at all... in fact it was gud... tak dapeklah nak challenge PGLMusical okkay sbb tgklah mase practice brp lame nak bandingkan... lagipun, PGL tu musical habes... lagu dasat2... hehe.. masih terngiang2 ost PGLMusical...













hehe dgr2 ade sorg reader blog ako pun pegi... .dd. tp lupe lak nk mintak ni phone, kalu xleh jumpe jap... hehe... tp hmmm malulah pulak sbb saket mate okkay time tu... malam tu sebenarnye ako nak putus ase dah xnak pegi sbb bengkak n merah habes mate... adeh... seb baek pagi tu mcm okkay sket... tp still kene berkace mate hitamlah... siap menonton natrah dgn rambut mayang mengurai menutup sebelah bijik anak mate... (takkan nak pakai sunglasses mlm2 kan, tebiat okkay!) ako pakai topi sebenarnye, tp tgh2 nk masuk tu ade brader tu suruh cabut cap pulak... adoyai... kantoi ako seorg cyclops! sudahnye, menonton Teater Natrah secare emo, mate berair tak semena2... merah segale... hahah! dgn sapu tangan kat tangannye.... *adeh* sedeh betul...



hmm habes natrah kami sambung lepak terus ke uptown fudcock... makan2 yong tau foo n maen games... hehe saje nak kenekan budak2 ni... walaupun ako sorg je yg tahu game tu tp takpelah try jelah... tahniah azad n edong kerana berjaye! cume adzlin n aita je belum lagi... n ayip! hehe....

owh ye ternampak adi 6ixth sense kat ayam penyet n FOS... haha... its shopping time i guess... u guys r gud, suke Khatimah Cinta...


btw, sgt best okkay lepak2 hujung mggu tu... lame dh tak gelak2 ngan dieorg... seronok sgt.... sedar tak sedar dah kol 2, 3 pagi... balik dgn hati berbunge2 n tido yg nyenyak... ahad plak hr utk berehat... hehe...

Monday, December 21

:: ako stabil ::

sungguh stabil rasenye otak dan hati ako ketika di kampung. betul. ako lupe semue masalah ako. hilang semue saket ako. otak tenang. hati riang. sumpah ako gembire. terime kaseh abah, mokcho, kaklong, kakngah, kakpah dan semue...!!! sayang sgt kat semue! jumpe lagi...

.titik.

Tuesday, December 15

:: a bowl of coffee... ::














sebenarnye nak wat entry ni sbb nak mintak maaf kat seme readers (hehe... ye ako sgt appreciate semue readers ako walaupun sikit... hehe) n nuffnangers sbb ako lame tak klik2... hmmm nampak gayenye skrg ni mase amat mencemburui ako... bukan sahaje mase utk kerja tp mase telah ako luangkan untuk berjimba2 bersame2 rakan2... haha. geswat, last week aje ako tgk 5 muvees okkay... haha. itu jelah carenye ako rase utk get my life back n utk lupekan semue luke2 tu... saket masih ade... parut memang pasti mengambil tempatnye... skrg ako dh penat n bosan... so ako amek keputusan utk lupekan semuenye... mcm ako katelah... simpan dlm kotak, rantai kuat2 n campak dlm laut dalam... biar blue sands menemani....

berjimba2, makan2 jalan2 bersame kawan2 lagi best.... lagi menggembirekan hati... many thanks to adzlin, azad, aita, edong, moon n husna, fariz, badiu, inda, ayip, ahya n fateen sbb kluar jalan2 hrtu... mcm2 buat kan... sgt seronok. jalan2 ikea, curve. makan2. teepanyaki. tgk teater. tgk muvees (ninja assasin n new moon ako tgk sorg2 je, hahah!). jalan2 uptown, g tropikana city mall, jalan2 petaling street (yeay, dpt spec!). sangat seronok. mcm hilang semue masalah ako. hilang semue sedih ako. terime kaseh kawan2 sbb luangkan mase utk ako k... bile2 je, ajak je mesti ako nak kalu bab berjimba2 nih... hehe.

owh kembali kpd tujuan asal entry ni, sorry k guys kalu ako xsempat nak klik2... kalu ade mase memang ako akan singgah2... skrg ni nak wat entry pun sungguh suntuk mase... dh byk entry yg beratur tu... seme pasal review muvees la... makan2 lah... haha. biaselah ako.... entry emo2 akan ako elakkan sejauh mungkin. tp dlm taknak emo2, ako tetap emo tp secare gembire tgk cite Twilight yg first hrtu... huhu. pas tgk yg new moon tu, terase nak tgk balik yg first... tgk kali kedue nih bru perasan byk mende kecik2 dlm cite tu... tp sirius ako memg suke giler Twilight punye muvees...

haha, sbg tanda terime kaseh n sory, ameklah a bowl mug of coffee nih supaye yg nak stay tu leh stay tak kirelah wat entry blog ke, blogwalking ke... maen game ke... stdy ke, ape2lah... just njoy the coffee...

see u around.... ;)


p/s: hehe mug ni sebenarnye kakpah bgi ako kalu tak silap... dh lame dh, hrtu balik kuantan ako amek balik bwk sini, utk minum kat opes, bukan ape senang besar2 ni, xyah ulang2 wat coffee kan... hahah! how do u like ur coffee, guys??

Sunday, December 13

:: the 'N' ::


Comics Credit: BloggerBoy

finally, i think i can say that it's
the 'N'

yes, i mean the end of the story.
the real end.

yes.

i can say that now.
really.

;)


p/s: hati yg luke masih di dalam kotak berantai yg berada di dasar laut biru yg dalam, ditemani oleh hanye blue sands... meby mase je yg akan menemukan ako kembali dgn hati ako tu...

Sunday, December 6

:: orang kata... ::

orang kata...

sayang tu...

datangnya dari mata turun ke hati...

then ako nak berkata2 jugaklah... haha

sakit tu..

datangnya dari hati terus terlihat di mata...

bolehkah? haha..


sila abaikan. entry pendek berbentuk sastera kononnya. melakar kata2 indah lagaknya. yg begitu takleh bla... hehe. okkeh sebenarnye ako saket mate. merah dan bengkak2. menagih simpati ni. jumaat dh MC. tp alhamdulillah hari ni dh okkay sket. merah dah kurang. bengkak dah surut... tggl sket2 je... seharian semalam berjimba di Ikea n Curve memakai sunglass lagak seorg artis cover. pegi tgk teater natrah pulak malu2 rambut mayang mengurai menutup sebelah bijik anak mata...


hehe dan yg penting hari ni... hari lahir abah!













SELAMAT HARI LAHIR, ABAH...!!!

Semoge panjang umo n dimurahkan rezeki... sayang abah dgn banyak sekali... u r my only father yg takkan ade org boleh gantikan tempatnye... u r the best~! Ya Allah kurniakanlah kesihatan yang baik, umur yang panjang serta sejahterakanlah ke atas hidup abah ako yg disayangi ni.... AMIN!


p/s: entry berjimba2 kemudian... hehe...

Monday, November 30

:: ...let go... | ...move on... ::

ako saket.
ako sedeh.

ako ingat ako takkan saket.
ako ingat ako takkan sedeh.

ako saket. saket sangat.
ako sedeh. sedeh sangat.

ako...

masih suke sangat kat N...
masih sayang sangat kat N...
masih ingin berkawan dgn N...

tapi ako...

masih suke sangat kat N...
masih sayang sangat kat N...
masih ingin berkawan dgn N...

tapi sebenarnye ako sedar... ako baru sedar kini setelah seharian memikirkan bende ni. yang ako sebenarnye...

dah tak mampu lagi suke kat N... sbb ako terlalu suke sangat kat N...
dah tak mampu lagi sayang kat N... sbb ako terlalu sayang sangat kat N...
dah tak mampu berkawan dgn N... sbb ako dah tak mampu nak melayan N hanye sekadar kawan sahaje. sumpah ako tak mampu.

N...
masih mahu berkawan dgn ako..

tapi ako...

sangat tahu yg ako takkan mampu untuk melayan N hanye sekadar kawan...
sangat tahu yg ako takkan mampu menyimpan sahaje perasaan suke dan sayang ako yg terlalu kpd N...
sangat tahu yg ako hanye akan membuat N tidak selesa sahaje nanti jika kami terus berkawan...
sangat tahu ape sebenarnye di fikiran N...
sangat tahu yg ako sangat cemburu melihat N bermesra dengan org lain...
sangat tahu yg ako sangat saket nanti jika N tidak melayan ako...
sangat tahu yg ako akan hanye lebih terluke sahaje nanti jika N melayan ako dgn terlalu baik...

dan ako...

dah tak mampu nak terus menanges untuk semue ni. kerana air mate sudah kering... memang sudah tersurat agaknye yg ako akan slalu terpakse larikan diri dr orang yg ako suke... juge sememangnye naseb diri ako ni utk tidak dpt menyayangi dan disayangi oleh orang yg ako suke... walau sesusah mane, ako terpakse terime.


lalu ako putuskan...

untuk melarikan diri dari N...

supaye ako dpt kurangkan perasaan suke dan sayang ako kpd N... biarlah ako yg saket tetapi ako taknak nanti N yg tak selesa disebabkan perasaan ako ni...


biarlah... ako rase lebih baek begini...


N, thank you for tht little space for me... really. sye hargai. tapi kini sye dh tak mampu... tak mampu lagi utk menipu diri sye sendiri. lagi sye teruskan, lagi saket sye rasekan. biarlah pengakhiran die mcm ni... sye sudah taknak lagi mengganggu hidup u... cukuplah setakat ni. byk2 terime kaseh sbb sudi berkawan dgn sye. sye harap lepas ni, awak dh takkan layan sye dgn terlalu baik, sye sgt saket mcm tu... sgt saket. sye mintak maaf sbb buat mcm ni... ini sahaje care yg dapat sye fikirkan. untuk awak, dan untuk sye... mintak maaf sbb sye akan terpakse lari lagi... dan jgn risau sye takkan kacau hidup awak lagi... im so sorry sbb hadir dan menyusahkan awak selame ini. sye hanye seorg insan biase yg mempunyai perasaan dan mahu meluahkan perasaan sye tu...

thank you, N...
sorry, N...
i suke u, i sayang u...
selamat tinggal, N... selamat tinggal...











Comics Credit: BloggerBoy

dan akhirnye ako berharap yg mase akan membantu ako utk let go perasaan suke dan sayang ako itu... dan seterusnye membenarkan ako utk terus move on... sebab perasaan sayang N, bukanlah milik ako...


p/s: "... its time to let go ib n to move on, pandai2lah..."

:: "saket bai, saket...!!!" ::

macam mane eh?

macam mane nak lepaskan?

macam mane nak lepaskan perasaan yg telah wujud dan terbuku kat hati kite?











Comics Credit: BloggerBoy

semestinyelah perasaan suke dan sayang yg ako maksudkan. kalu perasaan tak suke ke benci ke senang je nak buang. senang je nak handle. tapi ako mengaku yg perasaan suke dan sayang ni bukan boleh nak buat main2. sekali datang melanda habeslah ako... sirius. bukan sekali tapi banyak kali jugaklah untuk org yg payah nak suke n sayang org sesuke hati mcm ako ni. bukan nak cakap setie ke apelah tapi itulah ako. seorang yg susah nak suke n sayang org. kalu berkawan tu laenlah ceritenye. buat kawan tu seronok. lagi ramai lagi bagus.

..............

perasaan suke dan sayang tu memg unik kan. datang tanpa diundang dan datang juga tanpa amaran. sedar2 dah tersuke org. sedar2 dah tersayang pulak kat orang. kalu suke dan sayang kite tu berbalas senang cerite. tapi dalam kes ako ni semuenye sehale je. dahlah ako ni jenisnye berhati kecik. bukan kecik hati tapi hati kecik. perasaan yg mudah sangat tersentuh. senang sgt terusik. nak2 bab suke2 org ni. aduhai. ako takut setiap kali perasaan itu menjengah. takut sbb macam dah tahu nanti akan jadi ape. sbb kebanyakkannye akan berakhir dengan care yg same. org kate jangan putus asa sbb kalu tak usaha habeslah. suke takkan datang cari kite kan. kalu ade datang pun bukanlah kat org2 mcm ako. suke dan sayang akan mudah datang kpd org2 yg sgt bertuah... mempunyai rupa paras yg baik, bentuk badan yg menarik, ade duet dan sebagainyelah. byk yg ako tgk sekarang ni mcm tulah. asal hensem je, ramailah awek yg melekat... asal ade duet je, mcm2 boleh buat, mcm2 boleh dapat... sebab tulah kadang2 hati ako ni selalu meronta2 cakap yg hidup ni tak pernah adil. hidup ni memg palat bagi ako. bukan ako tidak bersyukur, tp itulah realiti perasaan ako terhadap dunia ni. ako taknak jadi hipokrit untuk menafikan perasaan ako. mungkin juga ako masih belum berupaya untuk nampak disebalik itu kan.

ramai jugak org kate yg sayang tu perasaan yg tak mengenal rupa paras. tak mengenal harte. tp berbalik kepade pangkalnye, iaitu hati. ntahlah. mungkin ade benarnye tp ako rase buat mase ni semue tu hanye dalam kesah dongeng je kot. takkan pernah wujud. kalu wujud pun hanyelah pada kebarangkalian yg amat jarang sekali. haha, ako hanye mampu gelak bile dgr tu. bagi ako perasaan sayang yg betul2 ako mampu rasenye dengan sejujurnye buat mase ni adelah kasih sayang keluarge, itu memg ako tak sangkal... ako sangat sayang keluarge ako... begitu juge dengan kasih sayang dr kawan2... walau tak sehebat kasih sayang keluarge, tp cukup untuk menggembirekan hati. tapi bukan kasih sayang jenis itu yg ako maksudkan. sekali lagi, kasih sayang dan perasaan suke kepade atau daripade seorg teman. perasaan suke dan sayang jenis nilah yg selalu mengganggu tidur malam ako (yeke? bukan lena je ako tdo malam2 tu....?? *sigh*). tapi walau bagaimanapun, tidak sesekali mengganggu selera makan ako! itu yg ako pelik tu... adeh. kalu tak dah lame dh kurus kot ako ni. hehe.

suke owh suke.

mat salleh kate crush. hmmm ade seseorg kate crushes r healthy sbb itu tandenye kite ni mempunyai perasaan. tp bagi ako crushes nilah punce kepade segale kepeningan dan kemoraldownan ako nanti di hari kelak. adeh. ako memang seorg yg gagal mengawal emosi. selalu je emo2. yelah seorg yg bersifat saikotik emo ako gelarkan diri ako. ako tahulah kan nak panggil ape diri ako. perasaan ako. cume masalah sekarang ni utk mengawal perasaan tu, taknaklah jadi terlalu sensitif. kadang2 hidup ni takleh sensitif sgt, nanti takleh hidup. pastu kadang2 jugak takleh terlalu tidak sensitif terhadap sesuatu bende tu nanti kite terlepas pandang pulak. so since sensitivity is my only skill for now... takdek masalahlah untuk bersikap sensitif tp ako perlu jugak untuk mengurangkan tahap sensitif tu supaye ako boleh let go perasaan tu.

seperti yg ako bgtau awal2 tadi. kebanyakan kesah ako kan sehale. teringat pulak kate2 azraai.. "...ib, love doesnt travel on a one way street..." memang mudah sgt ako nak paham ayat dan maksud ayat tu... tp bile nak let go... aduhai tuhan je yg tahu. pernah jugak ako dapat jawapan setelah bertanye mcm mane nak lupekan perasaan tu. salah satu jawapan yg ako terime n yg ako fikirkan logik adelah dengan mencari yg lain. sangat logik sbb setiap kali ako jumpe yg baru, then i can let go perasaan yg sepatutnye ako lepaskan dulu tu. aduh apekah sikap ako ni. ako sendiri pun tak paham. susahnye. kalulah ako boleh keraskan sikit hati ako ni utk terus melupekan ape yg tak perlu ako ingat. seperti perasaan suke dan sayang ako kepade seseorg yang ako dh tahu takkan jadi milik ako. atau kpd sesorg yang memg takkan sayang ako.

sayang owh sayang.

ramai yg suruh kite ucapkan dan bgtau perasaan kite kpd org yg kite suke tu. luahkanlah maksudnye. terime tak terime lain cerite. ade je yg ako luahkan. dan jika ditolakpun, ako macam terime. eh eh ako terime. tp tulah kadang2 tu ako terime ditolak tp ako takleh nak buang perasaan suke dan sayang ako tu. perasaan tu sentiase ade sampai pernah je ako rasekan makin menebal dalam diri. pernah jugak rase diri bodoh tp nak wat macam mane ako takleh nak abaikan. ako tak tahu mcm mane. taknak fikirpun, akan terfikir jugak. buat tak tahu kang, memang taklah... ako memg akan amek tahu. sampai satu tahap ako rase taknak ade perasaan. sbb dengan perasaan itu hadir, ako akan saket. tp mane mungkin, kite manusia, memg akan ade perasaan. payahnye nak handle perasaan ni. dah suke tu suke gile. azraai pernah bgtau jugak jgn ade obsession dalam diri dalam mende2 mcm ni sbb mende2 mcm ni, bukan confirm pun. kite maseh tak tahu mane hujungnye, even mane pangkalnye pun kadang2 kite tak tahu kan. itulah susahnye.

sebenarnye ako masih lagi memikirkan masalah ako dgn N ni. ye kami dah cool. cume perasaan ako je yg belum cool. ako terime yg die taknak ako. ako terime yg die takleh nak sayang ako. suke ako pun ntahlah boleh ke tak. tapi satu yg die bgtau yg die boleh berkawan dgn ako. ako pun tak tahulah macam mane. perkare ni asyik sgt mengganggu ako. sampai kerje sedikit terganggulah. aduhai. tuhan je yg tahu perasaan suke ako kpd N. ye ako terlalu suke. sangat suke. byk bende pd N yg ako suke. kalu nak kate sayang pun ako berani nak kate. ye, perasaan ako bukan sekadar suke sje. ade jugak perasaan sayang. hrtu mase ade masalah dgn N, yg ako tersalah faham maksud die tu, ako memg marah dkt N. marah sgt. tp ako masih suke die. taklah benci. agaknye, itulah tande sayang kot. tp tak kene tempatnye. ako dh tahu yg die takleh syg ako. tp still nak sayang n suke die. ako sirius tak tahu. terlalu tebal suke ako kpd die. at least kalu betul salah faham ako kpd N tu, dan ternyata N salah, ako masih ade sebab untuk tidak menyukai die. tp ni, ternyata salah ako dan N tidak bersalah langsung. ape yg harus ako buat??

setelah mengetahui yg ako takkan berpeluang langsung disayangi N sebagai seorg yg special, ako rase sgt sedeh. yelah sbb ako terlalu suke N. ako nak sayang die lebih dr seorg kawan. tp die bgtau tak boleh. hanye sbg kawan. air mate mangalir tanpa ako sedar. sgt deras. mencurah. jauh sgt ako rase diri ako dgn die. ako tak dpt terime yg ako takleh menyayangi die. walaupun ako terpakse terime. tapi ako tak mampu. ako nak N! ako nak die. perasaan ako meronta. walaupun ako sendiri tahu yg bende ni takleh dipakse2.

N pula memberi ruang kpd ako untuk menjadi kawan baik die, bukan ako tidak terime niat baeknye. malah ako amat gembire mendapat peluang dan masih diterime N atas ape yg telah ako buat kpd N. N kate kalu ako ikhlas nak suke n sayang die sbb kawan, die akan terime ako juge sbg kawan. ako ingatkan senang nak buang perasaan suke n sayang ako tu. tapi rupenye2 perasaan tu makin kuat. ako masih suke N. ako masih sayang N. dan bukan hanye sekadar kawan. walaupun N terime itu dan ako tahu N hanye akan layan ako sbg kawan... ako masih tak mampu nak hilangkan perasaan suke dan sayang tu... sangat payah.

sekarang ako happy. ako rase ako happy kot. sbb N masih kawan ako. hanye kawan. tp itu perasaan die. perasaan ako? masih suke dan masih juge sayang. ako tak tahu mcm mane nak melayan N sbg kawan. secare terus terang ako katekan yg N kini ibarat kekasih gelapku. kekasih yg ako sayang. tetapi hanye ako yg sayang. buat seketika ako rase sgt bersyukur sbb masih mampu menyayangi N secare begini. kesian ako kan. sampai begitu sekali sayang ako membawa ako. sungguh simpati ako kpd diri ako. tp itu yg ako rase ako mahu. tak dpt kasih syg die pun, tp ako masih boleh syg N. N yg menganggap ako hanye sbg seorg kawan. aduh N. kenapelah tidak memberi ako peluang?? adekah ako akan mampu menahan cemburu ako tatkale melihat N bermesra dgn org lain? adekah ako mampu menahan perasaan ako bile N tidak membalas sms atau call dr ako? adekah ako mampu menahan kesepian ym die? ako tidak tahu. dan itulah yg ako sedang pk skrg ni. sejauh mane ako mampu menyayangi N secare begini. sejauh manekah perasaan ako ni mampu untuk tidak terus meronta mahu menyayangi N dengan lebih... sejauh mane?

takkanlah ako kene larikan diri dari N? adekah itu yg perlu ako buat? tuhan tunjukkanlah ako bagaimana carenye untuk let go kan perasaan suke dan sayang ako tu.. N memberi ako harapan utk sayang die sbg seorg kawan. tp harapan sebenar ako mcm mane...? ako takut ako tidak mampu meneruskan ini... ako takut... ako sangat takut...

N!



p.s: N, jika awak bace ni... sye harap awak paham. ini hanye luahan hati sye... sye perlu utk menulis. mungkin ini carenye untuk sye let go... hmm... if i can let go... sye syg awak N... sye tak tahu bilelah sye mampu untuk berhenti cakap mcm tu... peliknye hati ini kan?

:: owh sup tulang...!!! ::

masih belum terlambat rasenye...

mggu lepas sgt terkejar2 tak sempat nak hint balik kampung... hehe... rabu malam dh otw balik kuantan~ hehe... esoknye ke terengganu... biaselah raye haji macam tulah kami, beraye kat terengganu... ni bru je sampai tadi... adoyai penatnye....

nak wish raye je...














Selamat Hari Raya Aidiladha...

utk kamu2, inilah favourite ako utk raye haji... sup tulang... wahh...

menggiurkan~

terime kaseh kaklong... ;)



p/s: sudah tiba masenye ib...

Wednesday, November 25

:: hari ini... ::

agak banyak bende yg berlaku hari ni...

tp dlm byk2 bende yg terjadi hari ni, ade 2 bende besar yg berlaku yang menggembirekan ako...

N,

dan J...


hari ni, ako dan N... we r cool... sirius. ako malaslah nk ungkit pasal ni tp yang ako tahu, kami dah berbaek... dan akan berkawan dgn baek... sebagai kawan. sebagai kawan sahaja. meby jugak sebagai kawan yg rapat. walaupun Tuhan je yg tahu perasaan ako terhadap die... dan ako agak kecewa dgn keputusan die. tp ako hormati keputusan die, ako hargai layanan die.... yg sanggup melayan ako yg merapu ni... dah taknak takkan nak pakse kan. walau macamane nak sekalipun... takkan dapat... takpe, N... sye faham... awak tak boleh dan awak tak biase... sbb awak adelah N... terime kaseh, N... byk2...

itu kisah ako direject. ako terima.

ako sedeh. ako tak tahu kenape. Tuhan mesti tahu. mesti sebab perasaan sayang ako yg terlalu kpd die. ako menanges tadi. melepaskan semue. ako dah penat. ako dah tak larat. ako dah tak sanggup menghadapi semue ni. untuk pendam lagi. ako tidak sanggup. besarnye dugaan die terhadap ako. langit tidak, bumi pun tidak... itulah ako skrg ni... terawang2.. tp ako tahu... i have to let go.. barulah semuenye kembali positif... N pun nak ako gembire... ako pun nak diri ako gembire. puncenye, salah faham ako terhadap sesuatu bende tu. bende ape? biarlah ako dan N je yg tahu.... dan N, jika awak bace ni, sye mintak maaf byk2 sbb buat mcm tu... skrg sye dah faham kenape... im so sorry for wat i did... im so sorry...

itu kisah ako yg saikotik emo ni yang tersalah faham mcm org bodoh. mule2 ako marah. kini ako terima. dan akhirnye marah kpd diri sendiri. ako juge terima.

haha kate taknak ungkit. dh terungkit pulak! tp yg paling penting ako dan N dah okkay... ako akan sayang die sbg kawan ako... at least, i will try.












pernah jugak terfikir, alangkah bagusnye kalu perasaan itu (N... u tahu.) tidak pernah hadir. tidaklah ako sebegini. bolehlah ako buat seperti biase. gembire. dan gembire. Tuhan, kenape kau bagi ako perasaan itu? kenape Tuhan? dan ako berharap, ako berdoa... inilah pengakhiran kpd perasaanku itu. ako dah tak sanggup Tuhan... ako dah tak larat disakiti lagi. ako tak mampu. dan selepas ni, ako berharap yg perasaan yg dtg itu adelah yg sebenar2nye... bukan seperti ini. Tuhan, tolonglah... tolonglah. smoge ini yg terakhir kali...


ini pula kisah J.

tiba2 die call. ako tak simpan no die. so mcm tak perasan sape yg call. J pun dh lame tak call.... so ako sedikit terkejut bile die call tadi. sumpah terkejut. tak tahu perasaan sendiri sekejap. tapi yg pasti. ako tersenyum. lame jugak berborak2. ntahlah meby dah setahun lebeh kami tak berborak. bukan ape. adelah kisahnye. ako ingatkan die dah takkan call ako lagi. tapi tadi... hmmm. die call dan nadanye seperti biase. seperti kami dulu2. dan ako gembire mendengar itu. sungguh gembire yg kami pun dah cool jugak. bukan ape, bende2 yg tak best ni malaslah nk igt... tak best, just menyakitkan hati kan... so ako berharap yg friendship ako dgn J ni akan berkekalanlah...

terime kaseh, J...

dan quote untuk kali ni... yg ako amek dr BloggerBoy2... budi kate... setiap hari kite meluahkan hasrat dan harapan kite yg byk dan berbeza2... tp hasrat dan harapan kite yg sebenarnye, hanye Tuhan yg tahu...

ako terima.

Monday, November 23

:: hebatlah kau, N...! ::












mesti hebat rasenye diri kan, dpt main2kan perasaan org...

sesudah ako ditipukan...
sesudah ako dimain2kan perasaan...
sesudah hati ako disaketkan...

boleh die tanye ako marah kat die ke? owh WTH! pastu kate takdek niatpun nak main2kan perasaan ako... habes tu yang menipu tu bukan main2kan perasaan ke... pastu skrg nak senyum2 kat ako apahal... mission dah pun tercapai, blahlah... ako pun dh kene tipu kan... ako pun dh saket jatuh tersungkur kan... hati ako pun dah hancur kan... tahniah2! anda berjaye main2kan perasaan saye... dengan begitu cemerlang skali...

"mesti hebat rasenye diri kan, dpt main2kan perasaan org..."

payahnye nak maafkan org sedang hati maseh saket kan...

nampaknye luke kali ni bukan kepalang. bukan senang hilang. sumpah sampai skrg ako maseh rase saket itu. yelah ako xpernah rase saket mcm ni sebelum ni. paling2 kalu kene reject pun nanti lupelah. tp kali ni sumpah ako sangat saket. sampai skrg...

mungkin sbb ako terlalu percaye pade N... terlalu suke die. sayang... *WTF*

bukan direject lagi, tp dimain2kan perasaan... ditipu, disaketkan... hati disiyat2 tanpa belas kasihan...



"...owh my Louis Vuitton..."



owh terlupe pulak....
FAK U...!!!

Thursday, November 19

:: Arabella placed @6th... cool~!!! ::

kisah di hari sabtu. 14hb 11 2009.








perghh sungguh penat berjimba (ikut kate adzlin) pada hujung minggu ni menyebabkan ako tidak sempat menemui sesi pagi yg siang di hari ahad! haha. bangun kol 1 tu pun sbb mokcho n abah call tanye pasal balik raye haji... abah kate "... pukul one doh ni..." hehe... pastu ako ckp kat abah... "...one o clock, abah..." tahu abah ako kate ape? "...one o clock doh ni..." hehe! kawaai! hehe seb baek mokcho call. kalu tak tak tahulah sempat jumpe siang ke tak... heh. semalam kol 4am bru balik... GBOB abes pun kol 2 lebeh... pastu g makan2 ngan ahya, ayip, ha, cik nab n chimer kat fudcock uptown... lepak betul!

actually aktiviti kami semalam dimulekan dgn ziarah intan di rumahnye di kmpg melayu subang. intan xciden hr khamis lepas, waktu pagi nak pegi kerje. die pun xsure mcm mane.. muke die calar2 sket n buku lali terseliuh n retak.. dh simen dh n kene mc sebulan... aih sian plak kat intan. nak2 dpt tahu kami berjimba2 sakan jumaat malam n malam nanti... hehe. tahu die ckp ape? "...naseb baek sempat maen bowling ngan korg rabu malam hr tu..." hehe. sabar jelah intan ni. intan, kuatkan semangat k, take care, kami tahu intan kuat... owh, kami pegi umah intan ngan kak sarina... hehe. merase naek vios~!


"...naseb baek sempat maen bowling ngan korg rabu malam hr tu..."

pastu ahya join cik nab n kami pulang ke opes. ako ngan ayip pegi umah bro plak pastu sbb bro ade wat birthday party hadif... hehe. boleh x kami pegi xbawak pape... haha. malu pulak rasenye.... hehe. segan2 pun mee sup n ayam bakar bahan je... hehe. many thanks bro~! thanks for inviting... lainkali ade lg kompem nk dtg lagi.... haha. so dlm 7 lebeh mcm tu ayip ajak gerak sebab takut jammed pulak nanti nk g damansara. bro ckp ikut duke sure 10 menet sampai... hehe. so kami ikutlah. ternyata benar. 7.50pm kami sampai depan titanium. dh tak tahu nak watpe. haha. call ahya. depa pun dh sampai. dh kat tmpt parking kt dalam. hehe. ade ha, ade cik nab, ade chimer. so kami berenamlah... haha. kami lepak kat chettynut ke ape ntah name mapley tu... tak best pun cume dieorg lapar... lagipun mcm lmbat lagi mule. actually dlm mapley tu, ade nmpk member band arabella lain, amy ako dh call tp die kate die keluar... so takpelah, dieorg pun lepak lagi, kami lepak gakla... haha.

huhu. seronok lepak2 ngan kawan2 ahya ni. dieorg siap main game lagi. game first... "...Because We Are Playing Around the World...". haha. sirius ako buntu mule2... sampai sudah lepak ako tak tahu2... hehe. mcm tahu tp salah gak jawapan ako. haha. pastu game... "...How Many Meme (biri2) Crossed Over the Bridge...?" Satu lagi yg buat ako hilang mengantuk... haha. pun xdpt gak... game seterusnye... "ape connection antara bla2... dgn bla2..." pergh yg ni lagilah ako tak faham. n last game bang2... sampai skrg pun xtahu. takpe next time ako akan berusaha lagi... haha.

so mcm last week jugak. masuk free. pakai wrist tag. tp kali ni leh amek badges n box utk souvenir. hehe. cool~! seronok. masuk2, first impression ako nmpk tmpt ni kecik gile. xmcm borneo rainforest. very limited nmpknye. but actually kami xnmpk bahagian dalam die. haha. luas kot je kat blakang tu. siap ade couch besar. kusi lepak yg kenyal, lembut, gebu semue2lah... sgt best utk lepak2... haha~! ape lagi kami pilih tmpt yg paling best... mcm seat vvvvip dah.. hehe. cume kat blakang sketlah dr stage. but still nampak n relax je.

























arabella punye turn kali ni 2nd band... huhu... dpt turn awal2 actually kelebihan jugak bg ako... u dunno how others wud turned out to be so u hv to give it all outlah kan... n yes! itulah yg arabella bagi... a lot of improvements since last week... bet they must be really practicing all night long... congrates guys... korg memg cool habes... suke betul ako dgr lagu no music no fun tu... crowd pun seme ako nampak njoy... itu yg penting... so nilah video performances arabella at titanium utk final GBOB challenge... dieorg dpt no 6 overall... n thts really gud sbb saingan pun sengit2 okkay... juri pun pening kepale tgk... owh juri mlm tu ade jason lo... ade nasir search n some others... hehe.



:: Freedom ::




:: No Music No Fun ::

n geswat??? gud news for arabella sbb dgr khabar nasir search ajak dieorg utk jd opening show konsert search nanti.... yuhuuu~! sukelah ayip... hahh! congrates arabella, u guys r gud in more ways than one... tolonglah cepat2 kluar albem yg tgh direkod tu... ako tak sabar nak dgr... lagu2 melayu arabella r quite gud jugak guys... kalu rajen, silelah ke myspace Arabella...













so pas habes at titanium which was a very fun event to attend. everything is free, u just need to bring ur demm heavy butt here n enjoy urself... thts cool u know...~! really i mean it... owh ye, kami lepak fudcock uptown pastu. td dlm titanium ako dh dpt jawapan utk game around the world n meme game tu. yeah~! bijak jugak ako walaupun lmbt, janji dpt selesaikan... hehe... bestlah korg~! nanti lepak lg utk settlekan game connection (dh dpt siang td!) n bang2...~~~!!!

ini link utk myspace Arabella utk dgr2 lagu2 dieorg... silakan... n ini pulak link utk berita online pasal GBOB ni... kliklah~!


p/s: video uploader maseh bermasalah... haih... kemudian k videonye... uhuk, uhuk...~! [dpt up satu je dulu... *aih*] dah up dah~! layankan....~!

Saturday, November 14

:: Arabella @TITANIUM Super Dance Club, tonight...!!! ::

okkay, ini kisah sabtu malam minggu lepas...
sebelum masuk kisah malam ini!

hehe.

hari ini hari sabtu...

uuuuhhhhh ngantuknye...! dahlah semalam balik kol 3 lebeh pg bru sampai umah. meronggeng cik kiah ako di jumaat malam ye... adeh. bangun2 lenguh2 pinggang. mate bengkak2 bagai. haha. tipu jelah...~~ tido sampai kol doblas, ade hati nak kate tak cukup tido kan... haha... tp mate bengkaklah sbb tdo yg berlebihan sudah... ingatkan nak updet terus blog tapi sirius blackly memang tak tahan... ngantuk giler... ntah bile ako lena pun ako taktahu... dgn lampu tak tutupnye. haha. bangun2 terus melihat screen lcdku yg masih hitam.. tak tutup pun semalam... (bukan memg hitam ke kalu tutup pun, kan? okkay ib merapu!) biasenye mcm tulah...

kalu hr bekerja, nak g kerja bru ako shut down... balik kerja bukak balik.. hehe. yelah nak seeding torrent n continue leeching mane2 yg blom habes... haha... seronok weyh layan torrent~~ leh donlot awan dania (adeh, ib ko tgk awan dania?) ha... yelah, best tu... layankan...!~ suke giler si scha dalam awan dania ni... huhu, teruk betul ako ni, bangun2 terus check email, tgk ade tak comment org kat blog ako... haha... sirius desperate ko ni ib! lantakla~ suke akolah~ haha. check kejap je. pastu g mandilah...

pas siap2 tgk tv jap. pastu makan nasik sbb kakpah masak sebelum die kluar g tgk anak abglong af kat spital selayang... so then ako terus je mengadap kompiter.blogwalking mane2 yg belum sempat ako singgah sebelum ni, klik2 nuff balik sesiapa yg klik2 akonye... hehe... itulah kerjasame. ape yg penting? kerjasame! hehe~~ thx guys... ako wat ni takdeklah taruk harapan sgt cume seronok melayan blogwalking ke blog2 lain sambil klik2 nuff tu. mane2 ade apdet yg best, ako komenlah... suke bace lawak2 kat blog mello~~ thx bro... !

okkay, dh xsempat nk goreng byk2... al kisahnye ayip ajak tgk arabella perform kat global battle of the band malam ni (mggu lepas sebenarnye) kat Borneo Rainforest, Sunway kol 8.30mlm... hehe. die pun nak amek, so ako okkay jelah... hehe... kami sampai cukup2 time... hehe. amy (vokalis arabella) kate entrance fee free utk 150 org pertama... hehe got it! sungguh best! dpt air free lagi... ehhe.












so arabella punye turn ke satu okkay! berdebar2 si amy... mule2 jumpe amy terperasan mate twilight die... hehe nak beli gakla. smart siot! (pakai g opes...) haha... byklah ko, ib! chantek gak club ni... style2 borneo lah... siap ade bubu digantung kat siling... best2... suasane yg lain. kalu xsilap kelab ni ke restaurant die ntah yg milik Datin Seri Tiara kite... rasenye restaurant die yg kat luar tu... tggu punye tggu kol 6 bru mule... arabella dh mule sedia atas stage.... hehe. actually amy ni xstaff garis, so mcm rapat ngan die slalu lepak2 makan kat meerasa ke mane2... bowling skali, terrer mamat ni bowls! hehe.












ako ade rekod video arabella... nanti ako upkan. tak sempat skrg sbb nak out jap lg... hehe... so ako sediakan gambar2 jelah ye... arabella memg rock habes malam tu, n menepati pilihan kami. 3 bands yg dpt masuk final, Khalfah n Hyper Act (ade toi af!) and of course Arabella with highest votes from audiences tht are 170 votes~! tahniah bro... kamu org memg best! hehe.




















































Photos Credit: Aleeya AK ;)


Ini die, video performances Arabella @Borneo Rainforest, Sunway (GBOB Semi-Final) njoy~!



Arabella: No Music No Fun!




Arabella: Through My Window



there you go,
ini kisah malam ini... yg penting punye part...

hari ni (14hb 11 byk aktiviti utk diisi... hehe...) ni siapkan jugak entry ni sbb nak promote arabella utk malam ni... Yeah, they did to the final along with other 11 bands yg akan berbattle kat Titanium Super Dance Club, Phileo Damansara, 830pm malam ni.... n geswat, amy kate entrance fee free okkay! ayuh meramaikan Titanium mlm ni... bands semue best2, n ini international okkay, juara mlm ni akan ke london ke uk eh utk join battle dunia pulak... hadiah malam ni rm50000 kalu tak silap! negare2 lain pun tgh conduct battle yg same jugak...

















Photos Credit: Aleeya AK ;)


so guys, meriahkan malam ni... ayuh berbattle!!!




Global Battle of the Band (GBOB), the Final

Date: 14th November 2009 (mlm ni lah~!)
Time: 8.30pm till late~~~!
Venue: TITANIUM Super Dance Club, Phileo Damansara



p/s: Arabella, ganbatte kudasai neh.... u guys rocks~~~!

:: thanks, Cheryl...!!! ::

another yet jumaat malam punye aktiviti...

hehe...

Separuh Akhir Muzik2!!!













hehe... last week kan ako cite tak jd pegi, so balas dendam mggu ni pegi... ahya sudi bawakkan... ape lagi menjoinlah... hehe. best2. sumber tiket sekali lagi byk terima kaseh kpd bigcat~~ u r cool man!... mggu depan jgn lupe bg lagi ye... hehe...

seawal 7.20mlm kami gerak ke shah alam, bukan ape ahya ckp mggu lepas depa gerak kol 7mlm sampai 8.30mlm ++... tp hari ni sampai awal lak sbb tak jammed sgt... sgt cool sbb tak jammed~ 7.50mlm kami sampai so we went for dinner first dekat the Big Mug... makan char kuey teow... taklah best sgt pun... tp okkaylah, bersyukur sbb still dpt makan... hehe. tepat 8.30mlm kami yg tak sabar2 terus gerak ke seri pentas 2, tingkat atas skali plaza alam sentral... hehe... ramai jugak yg dh ade. tp takkan xmasuk lg sbb last week seating awal giler... so, kami menghampiri salah sorg pakgad ni... "...9.45 nanti dik..." owh demmm, wat??? uuuuhhh bencinye, knape tak ckp awal2... nyusahkan org dtg awal2 pulak... adeh tp tak logik kot masuk selewat itu, nk briefing lagi... adoyai...

so dgn hampa kami gerak ke pusat bowling utk menenangkan stress... haha... kononnya. call bigcat. die kate kol 9mlm leh masuk. huhu. kami dgn cepatnye terus mendaki escalator balik ke atas... perghh org dh ramai beratur... syiot tol~! kiteorg dh dtg awal ni tak bg lak... adeh. so terus je beratur. menunggu naseb. tup2. ayip nampak abg ipar die. hehe. atas ehsan dan kasih sayang beliau, kami dpt masuk dulu ikut pintu belakang~~~! wah2! gumbire siot~~~! hehe. masuk2 dh ade je org yg dh dtg... dh duduk pun tp mesti press kot. bigcat pun dh kat dalam... hehe. pilih punye pilih (sbb seat masih kosong!) kami decided nk duk depan kat blah kanan stage di mane pas habes persembahan nanti artis akan duk situ.. so kire kami ni memeriahkan majlislah... sementara artis duduk. hehe... sgt best okkay! betul2 depan stage... paling depan pulak tu. hehe. ako, ayip, ahya n ciknab yg dtg. memg cool habes~!

mcm biaselah kalu live mesti ade briefing dr floor manager kan... floor manager hr ni name die sue... hehe. skali ako tgk mcm garang tp bile dh communicate ngan audience, die sgt cool... mesra n funny... tahu mcm mane nk buat org gembire... hehe. hehe sedikit review oleh ako utk separuh akhir kali ni:

.............................................

Estranged: muzik memg best, vokal pun best... tahu2lah kan estranged! cool guys! dpt masuk top 5!

Nubhan: suare mamat ni dh ade byk giler improvement berbanding die mase kat academy dulu... dh boleh hit high note dgn baek... baju pun smart pakai kot puteh... lagu? not bad~ he made it on the top 5 list!

Stacy: pergh makcek ni memg superb! menari best giler... siap leh control vokal dgn baek lagi... tahniah, u memg juara stacy~

Akim: BENGANG! haha... best2, dgn rambut baru n baju yg cool cume terbesar sikit saiznya... akim memg mantap. vokal pun dh byk improve n under control!

Black: hmmm ntahlah. org ckp best, tp bg ako biase je sbb dh byk dgr suare mcm tu... lagu okkaylah tp bagi ako best utk dgr kat radio skali skala je...sorry bro! but congrates!

6ixth Sense: uhuk, uhuk... sedeh giler band kesukaan ako ni tak dpt top 5... adoyai... ako rase band ni dh all out habes mlm ni. sgt best okkeh lagu Khatimah Cinta ni... tp sayang... takpe guys, korg tetap menang kat hati ako~!

Aizat: ako suke lagu fikirlah ni~~~! aizat nyanyi pun layan je tp tak cukup kuat utk je juara lagu bg ako... so fairlah... tggu mggu depan lagu Pergi pulak.. ako suke! (aizat dh tembam balik ke eh??) hehe. suare superb!

Riz & alyah: lagu agak menarik tp ako jarang layan sgt. tp persembahan best. si alyah tu chantek gak atas stage. badan kecik molek dgn hells yg sgt tinggi, nyanyi sambil2 membongkok style die tu, huhu best2... baju die sgt menarik... riz? taknak komen sgt sbb kurg minat. vokal okkay, bagus.

Adam: huhu, korg punye tarian memg best! black n white n tarian yg mengikut melodi lagu... sgt best. leh menang "Jadi awak rasa awak boleh menari!" haha... sirius tarian best, tp lagu mcm so yesterday je... dah lame kan lagu tu, konpius ako...

Jinbara: ako tak minat sp takleh kate byk, cume lagu malam ni best walaupun xpnah dgr kan... tp first time dgr ni layan gak lagu joget tu... siap ade bunyi violin yg ako sgt suke!

Crew Grey Sky Morning (thx lin!): correct me if im wrong okkay with the band name... em, muzik intro dh gempak dh, masuk nyanyi mcm hancushhh... si vokalis pulak sibuk nak ternganga sana sini... adeh... sory guys... just an opinion... but still support u guys...

.............................................

tahniah kpd yg berjaya...! korg punye persembahan memg semue best... layankan! sgt gembire malam ini...

hehe... tgh duk tgk2 artis yg sebok2 diambil gambar tu, ternampak si gadis hitam manes berbaju hijau... chantek... siapa dh name die? maya? hehe... cheryl samadlah.... sungguh chantek okkay die... baek sgt. sgt cool lah. sempat bergambar ngan die... hehe.. nk amek gambar ngan artis, ngan siape pulak kan... takkan nubhan... hehe... yg top 5 seme bz, yg laen pulak dh blk agaknye... ciao~~~!













pas habes g lepak kat Syed Bistro tepi dataran tu... hehe. ade gathering stacy punye FC kot... ade Joe Lee gak, yg blog Klubbkidd tu.. hehe. chantek pulak ako tgk si stacy ni, keut n kecik molek... ;)

nakg lagilah next week... bigcat, nak tiket, many thanks, u r cool~~~! cheryl pun siap jemput kami dtg lagi next week... (perasan sungguh dijemput... hehe betullah!)


p/s: menerima 2 msg... "Alamak mke ib nmpk jelas skli 2, yg lain pn nmpk jgk. Popular r krg, cewah." + "Aku nmpk ko pkai bju itam... haha. ko nmpk 'bsr' dlm tibi.hehe" and follow up... "Haha...xprasan lak ade munge. yg pastinye mmg muke ko pn. hee". hehe.

Friday, November 13

:: yessza, Blogger Boy II...!!! ::

hehe...













akhirnye, blogger boy II telah bermule...!!!

utk kawan2, blogger boy II dh mule dh macam season I gak, still kat 8tv kol 9.30 mlm setiap khamis... hehe... mule2 dpt tahu dr facebook nina, then check2 kat 8tv punye web memg start tayang 12hb november (malam tadi)... hehe... tp tak sempat tgk sbb g melantak kat ikea... haha. pekena lemon herbs whole chicken leg (kompiden sebut padahal ntah apelah name die...) n cikenwings... haha... layankan.. hehe. last season pun bukan semue pun tgk kat tv... banyaknye yg donlot kat jiwangtorrent... tp yg episode 1 ni blum up lg kat torrent, so singgah kat 8tv punye web jap utk tengok... cepat pulak dieorg upkan kali ni... hehe...

tgh tgk ni... best2... budi n kid dh makin tembam ako nampak... haha... budi pun dh cukur misai n janggut habes... nampak bulat giler... haha... budi tgh stress skrg ni atas ape yg terjadi dlm season I haritu... habes semue yg dibuat tak kene... habes semue salah... haha.

"...Budi, kalau jatuh, cepat2 bangun jangan sampai mati pula tengah jalan..."

itu si ankel ayah nina pesan kat budi, taktahulah direct meaning ke apekah maksud die... tp ayat tu mcm means sumting utk ako skrg... haha. dah mule dh saikotik emo merasuk!!!

kate nina... "...better n funnier..." haha... season II kali ni...

tahniah utk bernard chauly, lina tan n rafidah abdullah... many thanks guys... will support blogger boy always... hehe...

yg mane tak sempat tgk kat tv tu, jemputlah online tgk kat webpage 8TV....

layannnnnnnn.....


"... dalam dunia ni mane ade benda yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang ... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on..."




p/s: seronok giler rase hati... "kite yg selalu tunggu mase, tapi mase tak pernah tunggu kite... dalam kite menunggu, kite tak sedar yg mase sebenarnye dah pun berlalu... dan tanpa kite sedar, mase telah pun merubah ape yg di tangan, di fikiran, di hati kite... barang yg hilang dtg gantinye, mate yg tutup akan terbuka, luka yg berdarah tinggal parut semate... bila tiba masenye, yg berakhir akan kembali bermula..." ;)

quote dr: Blogger Boy
Blog Widget by LinkWithin