:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Wednesday, November 25

:: hari ini... ::

agak banyak bende yg berlaku hari ni...

tp dlm byk2 bende yg terjadi hari ni, ade 2 bende besar yg berlaku yang menggembirekan ako...

N,

dan J...


hari ni, ako dan N... we r cool... sirius. ako malaslah nk ungkit pasal ni tp yang ako tahu, kami dah berbaek... dan akan berkawan dgn baek... sebagai kawan. sebagai kawan sahaja. meby jugak sebagai kawan yg rapat. walaupun Tuhan je yg tahu perasaan ako terhadap die... dan ako agak kecewa dgn keputusan die. tp ako hormati keputusan die, ako hargai layanan die.... yg sanggup melayan ako yg merapu ni... dah taknak takkan nak pakse kan. walau macamane nak sekalipun... takkan dapat... takpe, N... sye faham... awak tak boleh dan awak tak biase... sbb awak adelah N... terime kaseh, N... byk2...

itu kisah ako direject. ako terima.

ako sedeh. ako tak tahu kenape. Tuhan mesti tahu. mesti sebab perasaan sayang ako yg terlalu kpd die. ako menanges tadi. melepaskan semue. ako dah penat. ako dah tak larat. ako dah tak sanggup menghadapi semue ni. untuk pendam lagi. ako tidak sanggup. besarnye dugaan die terhadap ako. langit tidak, bumi pun tidak... itulah ako skrg ni... terawang2.. tp ako tahu... i have to let go.. barulah semuenye kembali positif... N pun nak ako gembire... ako pun nak diri ako gembire. puncenye, salah faham ako terhadap sesuatu bende tu. bende ape? biarlah ako dan N je yg tahu.... dan N, jika awak bace ni, sye mintak maaf byk2 sbb buat mcm tu... skrg sye dah faham kenape... im so sorry for wat i did... im so sorry...

itu kisah ako yg saikotik emo ni yang tersalah faham mcm org bodoh. mule2 ako marah. kini ako terima. dan akhirnye marah kpd diri sendiri. ako juge terima.

haha kate taknak ungkit. dh terungkit pulak! tp yg paling penting ako dan N dah okkay... ako akan sayang die sbg kawan ako... at least, i will try.












pernah jugak terfikir, alangkah bagusnye kalu perasaan itu (N... u tahu.) tidak pernah hadir. tidaklah ako sebegini. bolehlah ako buat seperti biase. gembire. dan gembire. Tuhan, kenape kau bagi ako perasaan itu? kenape Tuhan? dan ako berharap, ako berdoa... inilah pengakhiran kpd perasaanku itu. ako dah tak sanggup Tuhan... ako dah tak larat disakiti lagi. ako tak mampu. dan selepas ni, ako berharap yg perasaan yg dtg itu adelah yg sebenar2nye... bukan seperti ini. Tuhan, tolonglah... tolonglah. smoge ini yg terakhir kali...


ini pula kisah J.

tiba2 die call. ako tak simpan no die. so mcm tak perasan sape yg call. J pun dh lame tak call.... so ako sedikit terkejut bile die call tadi. sumpah terkejut. tak tahu perasaan sendiri sekejap. tapi yg pasti. ako tersenyum. lame jugak berborak2. ntahlah meby dah setahun lebeh kami tak berborak. bukan ape. adelah kisahnye. ako ingatkan die dah takkan call ako lagi. tapi tadi... hmmm. die call dan nadanye seperti biase. seperti kami dulu2. dan ako gembire mendengar itu. sungguh gembire yg kami pun dah cool jugak. bukan ape, bende2 yg tak best ni malaslah nk igt... tak best, just menyakitkan hati kan... so ako berharap yg friendship ako dgn J ni akan berkekalanlah...

terime kaseh, J...

dan quote untuk kali ni... yg ako amek dr BloggerBoy2... budi kate... setiap hari kite meluahkan hasrat dan harapan kite yg byk dan berbeza2... tp hasrat dan harapan kite yg sebenarnye, hanye Tuhan yg tahu...

ako terima.

12 comments:

GhOsToNe said...

alhmdlillah..

bagus2!!

sumenyew baek2 blake!!!

moga dapat kwan selamenye...

.ib. said...

yup~! thx bro...

ako pun gembire sbb kami dh baek... kawan lebih baek dr musuh kan... tentang perasaan ako tu, mase akan merubah segale, ako tahu. yg penting, salah faham kami dh settle...

;)

~@k1 is @utuMn!~ said...

tahniah!!
sbb da berjaya kewl kn diri ib!
be a bes fren tok J k?
hehehe

.ib. said...

thanks aki is autumn...

hehe...
J tibe2 muncul...
insyaAllah sye cube...
kawan yg baek utk semue...

;)

Anonymous said...

errrr... errrr...

.ib. la .ib.

kewl and chill k..
.dd. dah cuti nis.. time mengembara plak.. jumpa lagi tahun depan..
selamat hari raya aidiladha..
Salam..

ezany said...

bagus la.. jgn asek sedih2 jer.. kena gembira gak.. life goes on..

DilOt said...

nak raye ni kene happy....xmo sedih...dan bermaafan k..

Afzainizam said...

Salam Dari kami Warga Kerja http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/

kepada semua
Keluarga, saudara mara, sahabat handai, rakan niaga,
pelanggan dan pengunjung blog ini.
Selamat Menyambut Hari Raya Haji Aidil Adha
Selamat Menunaikan Ibadah Korban….

Salam Aidil Adha Dari Mereka Yang Menjadi Tetamu Allah..
"Aku telah menyahut seruanMu untuk menunaikan Haji, wahai Tuhanku! Sesungguhnya aku ingin mengerjakan Haji, maka permudahkanlah bagiku, maka terimalah ibadat Haji daripadaku, sahaja aku menunaikan ibadat Haji dan berihram dengannya kerana Allah Taala. Telah aku penuhi seruanMu wahai Tuhanku, telah aku penuhi seruanMu, telah aku penuhi seruanMu wahai Tuhanku, tidak ada sekutu bagiMu. Telah aku penuhi seruanMu, sesungguhnya segala puji, segala nikmat dan segala pemerintahan adalah kepunyaanMu, tidak ada sekutu bagiMu. Wahai Tuhanku! Diharamkan bagiMu rambutku dan diriku, jasadku dan semua anggotaku, daripada wangi-wangian dan perempuan serta dari semua perkara yang Engkau haramkan terhadap orang yang berihram, aku mengharapkan pertolonganMu, wahai Tuhan sekelian alam."

Jangan lupa ambil kad ucapan Salam lebaran aidil adha… pilih lah nak mana satu

Sorry lama sangat tak ziarah blog kamu ni… dah banyak yang entry yang tertinggal nak baca… ape pun kami tetap masih menziarahi blog kamu sebagaai tanda nilai satu persahabatan yang telah lama … sambung kembali persahabatan kembali… dengan respond anda….

Hari ini banyak berlaku tapi esok lagi banyak... dan lusa lagi banyak... itu lah dunia yang cepat berlalu....

.ib. said...

.dd.

Slmt hr rye aidiladha n njoy the holiday k.. B missing u dear!

Thx~

.ib. said...

thx bro ezany tp ako mcm risau satu bende ni... *sigh*

.ib. said...

itulah dilot. Tp ble dh berkwn dgn N ni. Ade mslh lain pulak. Rase mcm menipu diri sendiri je...

.ib. said...

thx afzainizam.. Slmt hr raye qurban jugak... :)

Blog Widget by LinkWithin