:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Monday, November 23

:: hebatlah kau, N...! ::












mesti hebat rasenye diri kan, dpt main2kan perasaan org...

sesudah ako ditipukan...
sesudah ako dimain2kan perasaan...
sesudah hati ako disaketkan...

boleh die tanye ako marah kat die ke? owh WTH! pastu kate takdek niatpun nak main2kan perasaan ako... habes tu yang menipu tu bukan main2kan perasaan ke... pastu skrg nak senyum2 kat ako apahal... mission dah pun tercapai, blahlah... ako pun dh kene tipu kan... ako pun dh saket jatuh tersungkur kan... hati ako pun dah hancur kan... tahniah2! anda berjaye main2kan perasaan saye... dengan begitu cemerlang skali...

"mesti hebat rasenye diri kan, dpt main2kan perasaan org..."

payahnye nak maafkan org sedang hati maseh saket kan...

nampaknye luke kali ni bukan kepalang. bukan senang hilang. sumpah sampai skrg ako maseh rase saket itu. yelah ako xpernah rase saket mcm ni sebelum ni. paling2 kalu kene reject pun nanti lupelah. tp kali ni sumpah ako sangat saket. sampai skrg...

mungkin sbb ako terlalu percaye pade N... terlalu suke die. sayang... *WTF*

bukan direject lagi, tp dimain2kan perasaan... ditipu, disaketkan... hati disiyat2 tanpa belas kasihan...



"...owh my Louis Vuitton..."



owh terlupe pulak....
FAK U...!!!

32 comments:

hans said...

manusia kalau ada rupa ker harta nih memang suka buat macam tu
ko slumber yer

.ib. said...

ako pun xtahu skrg ape yg ako nak buat...

ako react as my heart says.... lari, larilah... duduk, duduklah... yg pasti, maaf.... belum lagi... bukan sekarang... dan ako taktahu bila akan ada...

mungkin tak ade... perbuatan yg hati ako rase tak patut dimaafkan...

"so sorry"

jawab ako "boleh blah..."

many thanks ye Hans...~

enuLwanie said...

dah kembali dgn entri baru..
lama sy tunggu awk update!

ala, ib ni..
xmau sedih2 tau..
awk punya ramai lagi teman yg boleh wt pengganti N.
mungkin sakit pada awl-awl.
nnt lama2 ckit2 ia akan sembuh dan terubat.
mungkin juga ni dugaan pada awk supaya jgn terlalu pecaya pd org.

utk pengetahuan awk, sy juga telah melalui pengalaman yg lebih teruk.
setelah sy dh lupakan dia, dia dtg balik. lepastu, dia bg harapan. akhirnya, dia lukakan ati sy lagi.
selama 2 tahun penantian yg sia2..
sakit sangat2!!!

.ib. said...

hehe... sorylah cik enul, weekn lepas blk kampung... skrg ni pun leh wat entry berbaur emo je... haha... emosi maseh tak brape stabil... mggu depan pun balik raye pulak kan...

hmmm... kat kampung jelah sye boleh hapi, xpk semue ni... mungkin terlalu percaye, mungkin juge terlalu suke... memg lepas ni nak tutup pintu hati...

buat mase skrg ni die nk cakap sye kejam ke ape... tak paham ke ape... boleh blah la... sorry ke, tidak akan dilayan... hati sudah sgt saket...

luke skrg ni mcm takkan boleh baek je... sgt makan dalam... sumpah sye saket.. tp die kate tak paham... lagi saket hati sye...

bagusnye kalu perasaan tu boleh diset2kan sesuke hati, ataupun takdek perasaan terus!

cik enul, thx sbb berkongsi... tp smpi bile sye akan mcm ni eh... adeh tak sukelah...

Fza.ithu.Zazha said...

alehai.. tamo la cmni.
u'r strong!
saye tahu ithu.
mmg ssh giler.
dh lak minah ni ley tnye just konon2nye skdar nk tawu ur feelings.
sakit hati gile2 punye.
that's for sure.
tp kwn2 ade.family pn ade.
fza taw ib kuat.
u can! tepis suma!

IB KUAT!! :)

enuLwanie said...

ib, sy fhm sgt perasaan awk skrg ni.
sy penah rasa semua tu.
pecaya la, setiap bnda yg jadi kt kita semua ujian Allah dan ada hikmah..
Dia xkn bg ujian yg kita x mmpu hadapi.
dan sy rasa awk mmpu hadapi cuma amik ms ckit sbb luka ni terlalu dalam n sesuatu yg memeritkan.
cuba jgn fikirkan ttg apa pun yg berkaitan dgn hubungan awk dan N.
kalau terlintas pun, cpt2 pkr bnda lain.
ni pengalaman sy utk lupakan dia.
kalau nak tau, sy penah tulis psl dia kat entri bulan 8 @ 9.

maaf kalau kata2 sy x membantu..

.ib. said...

Fza.Ithu.Zazha

many thanks ye for tht advice... sgt bergune... betul, family lagi penting. familylah yg akan sentiase syg kite kan... biarlah die bahagie dgn care die...

cume sye doakan yg suatu hari nanti die akan rase saket yg sye rase skrg ni... just to be fair enuf. tp itu bukan kerje sye... kerja Tuhan...

.ib. said...

cik enul, thx ye... kate2 tu sgt membantu... sye hargai... semuenye mase yg akan tentukan kan... mungkin panas hati ni akan reda sedikit mase nanti... mungkin sakit ini akan berparut sedikit mase nanti, mungkin juge kemaafanlah merupakan kunci kpd semue ni... tp bila, sye maseh tak tahu. mcm blogger boy (Budi)... mase demi mase hati akan berubah... bertambah baek...

tp itulah... betul2 sye harap yg mende ni tak pernah terjadi... spt sblm ni, iaitu harapan yg sye tak pernah sangkakan ade... kekal sbg harapan... kalaulah... kalaulah...

Tuhan, bantulah ako untuk memaafkan...

enuLwanie said...

harap ib betul2 tabah hadapi semua ni..
tabah dan sabar.
moga awk mendapat org yang lebih baik dari dia.
jauhhhhh lebih baik dari dia!
dan dia x layak utk menerima cinta dari awk!
tu saja yg boleh sy katakan skrg.

.ib. said...

many thanks cik enulwanie... ;)

enuLwanie said...

same2..
sy mmg x boleh dgr klau perasaan kwn sy dipermainkan.
kalau boleh, sy xnk apa yg penah jadi kat sy, jadi kat kwn sy.
sakit!
mmg sakit utk ditelan!!!

.ib. said...

terime kaseh sbb memahami...

GhOsToNe said...

modo betoi perempuan keparat ithu!!!

rasenyew mau d sembelih wat sup ekor!! n sup peroit (mayank sedap)

buat ib!

manayk lagi betine kat luar..

cari knfm dapat!!

chaiyok2!!!

.ib. said...

Ghostone:

hahah! bro2, ini bukan masalah dapat tak dapat... masalahnye die sesuke hati main2kan perasaan ako... itu yg ako marah...

sgt marah...

thx bro~

enuLwanie said...

ghostone mau korbankan pompuan tu ke?
nnt nk satu bahagian utk sy wt gulai kurma ye..

nyum nyum!

~sila senyum sikit ib ye?

.ib. said...

;)

enuLwanie said...

ok, ib dh makin hensem n kiut!
hehehe

sy sggup tangguhkan assignment 3D sbb nak tgk awk hepi.

~wink wink!

.ib. said...

huh??

yeke... janganlah mcm tu... sye ni melayan rasukan saikotik emo je... shu shu pegi buat esemen tu... hehe...

many thx ye~! ;)

bagi segelas nescafe o kaw2 kpd cik enul buat die stay up pasni...

enuLwanie said...

ooo...mekaceh mekaceh..
mana tau ni sy tgh minum indocafe wt stay up smbil tgk blog awk.

.ib. said...

biaselah org stay away mesti pekena nescafe punye... hehe. sye stay away gak ni kene wat albem...

enuLwanie said...

nape nk stay away?
hihihi..
sy nk stay up je..

album utk pe?

.ib. said...

stay away from katil lah~

hahaha!

custom albem org kawen...

enuLwanie said...

ok ok..stay away pun stay awy la..
hahahaha

oo...bila nk wat album kawin sendiri?

.ib. said...

itu cerite laen lah pulak... hehe~

Faris Daniel said...

to my beloved brother..persetankan betine tue..jgn diingatkan lagik die..itulah peramgai betina bukan seorang perempuan..biar tahu sekarang dia berperangai begitu sebelom agak terlewat nanti...u know dah kawen ke..ada anak2 ke baru tahu perangai camni..abah said NO..NO..NO..NO

be strong k...we always be by your side bro..love u

~@k1 is @utuMn!~ said...

dude~~
aduhai pehal la ujg2 taun rmai yg breaking3! nie..
konpius~~
neway ib lantak la dia...
ko da lps grm kn.. back 2 normal blk!
bai..
ak suggest ko dgr all american reject! gives u hell... bes woo.. cm kne je tok ko tjukn kt minah 2!

Anonymous said...

hurmm..
.ib. x abes lagi ke crita 'N' tu?
adeh!

nah! amek ni red roses, chill eh!!

.dd.

Ai Adachi said...

kesian kamu..

.ib. said...

@ki is autumn... hehe many thanks ye... im alryte now... ;)

.ib. said...

hehe... kakpah ni siriusnye die... hehe... adik dah okkay dah... thx~!

.ib. said...

.dd.

hehe, baru habes... finally.

thx~!

.ib. said...

lin, i dah okkay... i mean kami dh okkay... still kawan. so starting now, i akan lebeh positif... many thanks ye... ;)

Blog Widget by LinkWithin