:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Monday, December 28

:: review Christmas Carol in 3D ::

hehe...

geswat?

muvee lagi... tapi kali ni 3D muvee... actually kak pisya yg ajak tgk cite ni. Christmas Carol... in 3D! hehe... kesian pulak dh byk kali ajak. i okkay je kalu bab muvee2 ni. so hrtu pegi ngan izad. kami tgk kat OU... dlm kol 6 mcm tu depa gerak. ako gerak lambat sket sbb nek moto kan. lagipun ako dtg lambat sket hrtu. hahah!

ako ditugaskan utk beli tiket. tadi kami dh cek kat tenet. ade byk lagi seat utk 3D. so mcm takyahlah booking. beli terus je. weekdays kan... so sampai2 ako terus ke GSC. erm ternyata tiket memg ade. biasenye 3D tak laku sgt. hehe. demi menunaikan hajat kak pisya, maka kami pun bersetuju utk ber3D.. hehe. rm16 kot. tambah duet sepek rm5. hehe....

"yg bestnye pasal muvee ni sbb adventure die di alam mimpi tu. jadik besarlah... jadik keciklah... terbang sane. terbang sini. tercampak sane, tercampak sini..."

okkay cite die ni agak menarik sebenarnye. n 3D die memg menjadi lah sbb cite ni kan mcm fantasi2 sikit. animation pulak tu, memg bestlah 3D die kan. cume satu je yg ako kureng sket. gelap sgt! yelah nk wat camane, most of the time dlm cite ni pada waktu mlm iaitu night before christmas. kisah dalam mimpi jim carrey yg berjumpe hantu dr mase lepas, sekarang n akan datang. kisah simple je. pasal sorg lelaki tue yg tak brp mahu sambut hari krismas. so pada suatu malam before christmas, dlm mimpi die didatangi (takleh blah okkay "didatangi") oleh hantu2. hantu mase lepas bawa balik pakcek tu ke hari krismas sebelum2 ni... tgk macamane die smbt. pastu yg recent punye ghost pulak bwk blk memori mase2 ketika itu. tengok balik ape yg die dh buat. tgk ape yg org pikir pasal die. n last skali hantu future, yg bawak die melihat sekujur tubuh di atas katil, keras, berkapan! hahah! cube teka? yessza, waktu tu die dh mati. die mati pada hari christmas tp tak sure tahun mane... huhu takot tak...













yg bestnye pasal muvee ni sbb adventure die di alam mimpi tu. jadik besarlah... jadik keciklah... terbang sane. terbang sini. tercampak sane, tercampak sini. hahah! tapi kali ni ako tengok 3D macam tak selesa sikitlah pakai sepek yg almost rm300 tu (perlu ke sebut? haruslah!!!~) ... sakit mate. pastu mcm pening2... meby sbb ako bru pas baik sakit mate kot... ntahlah... n lagi satu, for your information, 3D punye show takdek subs okkay! hahah, jenuhlah ako mendgr satu2 yg kebnykannye ako tak paham pun. tp buat2 faham jelah. go with the flow. org gelak, gelak gak lah... haha. ending ok, die insaf n sambut krismas dgn sgt berjaye keesokannye...


merry kismes n hepi nuyer~
owh hapi bday to Badiu, smoge pnjg umo mrh rezki... ;)

22 comments:

enuLwanie said...

hmmm...
bestnye tgk wayang..

:(

.ib. said...

hehe... bulan lepas dan bulan ni adelah bulan sye menonton wayang... cik enul tak pegi menonton ke?

enuLwanie said...

xde sape nk ajak n teman.
lain la ib ada ramai kawan.

.ib. said...

huhu...

taklah...
sye pun kadang2 tgk sorang2 je... kalu cerite tu dah memg sye nak tgk sgt, sye memg tak kesah... sorg pun jadi...

bukan cik enul ramai kawan ke?

enuLwanie said...

ramai tp x selalu bersama.

ib xnk tgk wayang dgn sy ke?

.ib. said...

hehe... nak tgk cite ape? tp cik enul mcm payah je nk dtg belah2 damansara tu... mcm kesian pulak kalu dtg jauh2... dhla public tak brp mesra...

member class? takkan takdek yg minat muveeing??~

enuLwanie said...

ada..tp msg2 ada hal msg2.
ib xnk ke tgk movie kt pavi,mid, klcc ke?

ib xnk msuk contest sy wat ke?
pening ni nak bg nama utk shayang sy ni..

.ib. said...

pavillion mcm menarik...

hehe. tgklah kalu ade mase... sbb biasenye ib akan pegi area damansara je... kawan2 pun ramai kat situ. even MidV pun dh jarang pegi... apatah lg KLCC... hehe...

owh ade terbace td kat fb, nanti sye fikirkan...

bglah name ikut kaler ke?

mcm Merah? Kuning?

takpun bgje name mcm name org... hehe...

;)

enuLwanie said...

warna dia biru mcm BN.
ekor dia wrna oren.

nak bg nama unik tp comel.

Ai Adachi said...

comment..

.ib. said...

cik enul,

ameklah name pelakon ke... watak2 dlm muvee yg best ke...

hhahah! ;)

.ib. said...

lin: LOL~

fievelski said...

ini kan cerita klasik gitu.

.ib. said...

hehe. ako sebenarnye mase tgk tu mcm kompius. mcm penah tgk. tp mcm lupe. tp mcm igt. pastu kompius. ke agaknye sbb tu ako pening...? hahah!

fievelski said...

aku rasa sebabnya kau pening kot. first time tengok 3d?

.ib. said...

aah... kat wayanglah... sebelum ni pnah tgk 3D dokumentari n Shrek Cinema 4D kat golkos... yg kat GSC ke TGV itu first timelah~

fievelski said...

oh. yang dikira konteks Malaysia. Cam lahanat jer kan spek mata 3D dia kan? O-Gold Coast? Bila perginyer?hoho.

.ib. said...

eh cool je spec die... hehe. terase mcm cyclops... macho gaklah rasenye. rase kuat. rase sasa (kedai perfume!)

hehe. dh lame lah. opes trip last year... tgk kat movieworld~ n seaworld dokumentari tu... ;)

tp pestaim memg pening eh?

fievelski said...

i think so. menurut kata adian lah.aku belum berkesempatan lagi.hahaa.bley?

.ib. said...

so ape lagi jomlah ke 3D avatar! ako pingin melihatnye utk ke2 kali... hehe! jom2~

fievelski said...

boleh jugak. nyatakan tarikhnya. kalau dapat kumpul jemaah, lagi best neh.hoho. avatar 2d haritu berjaya mengumpul 15 jemaah.how?

.ib. said...

jom2... new year ke... hehe. adzlin pun mau tgk. kalu boleh booking awal sbb sgt ramai rasenye walaupun 3D...

Blog Widget by LinkWithin