:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Monday, December 28

:: review Ninja Assasin | the Twilight Saga New Moon ::

muvee owh muvee...

skrg ni musim ako melayan muvee... yess the only reason ako adelah utk mengalihkan perhatian ako supaye tak pikir dh bende2 merapu suffokasi itu. merepek dan membunuh hati... (perghhh ib nak gak selit menantan2 emo ini *adeh* sudah kau ib!)

ok2... hehe... kali ni ako nak review lagi 2 muvee yg ako tgk serentak. secare seorang2. hahah! kesian sungguh kan. taklah. ako memg mcm tu. tak penah kesah pun. lantaklah. kalu ade org nk ikut ok je. kalu tak, ako g jelah sorang2... janji ako nak tengok cite tu. paling senang ako g tgk kat pyramidlah sbb 5 minit je dr umah. so kalu habes lewat pun, dekat je nak balik umah...

so hari tu, terus dr opes ako ke pyramid... niat di hati just nak tgk New Moon, pastu tgk show lambat lagi... takkan nak melanguk sorg2 takleh bla kat situ kan... usha2 tiket lain ade ninja assasin.. hahah! rembat! tp dh start dlm 10 minit mcm tu... ahh tak kisahlah, at least ako tgk sumting, bukan melanguk... hehe..

kan waktu kecoh2 kluar cite ninja assasin ni kebetulan ade lg satu cite tajuk Ninja saje kluar jugak. tp die kluar dululah dr ninja assasin... siap ade yg tersalah tgk pulak, igtkan Ninja tu Ninja Assasin... hehe. owh yg muvee Ninja tu pun ako dh tgk ngan badiu n fariz... kat TGV 1U... hah... cite sgt slow okkay plot die, siap ako tertido2 pulak2... dhlah ako tido part final battle tu... bangun2 org jahat dh mati... hmmm, it shud be better... ninja is a very discreet yet powerful superhero okkay...













so naseb baeklah ade Ninja Assasin ni... menyelamatkan ninja... ni bru ninja yg betul... sgt discreet, sgt powerful. actually Ninja Assasin ni cite pasal seorg ninja yg dilatih dlm sebuah puak ape ntah. tp semue budak kat situ adelah anak yatimlah. memang dasat habeslah hukuman die kalu wat salah. ngeri gklah tgk. tp itulah ako rase pun yg sebenarnye dlm dunia ninja. kalu x, mcm mane nak jd sharp n precise kan. so klimaks die apabila si rain tu tak sanggup nak bunuh seorang pelatih lain yg buat salah. sbb guru die tu pnah bunuh seorg pelatih perempuan yg si rain tu suka sbb cube nak larikan diri tp kene tangkap. time tu die takleh wat pape lg sbb masih belum habes belajar lg.

actually dieorg ni dilatih sebenarnye utk dijadikan assasin kerajaan bile dh lepas belajar nanti. dieorg ni memg dasat habeslah ganas. main bunuh sesuke hati. tp rain tu takkan bunuh sesuke hati. so misi skrg nak bunuh seorg lg ninja yg jahat n last skali bunuh guru die tu. cite ni memg jauh lg best dr cite Ninja. ade gune CGI gak tang layang2 senjate die tu. memg best. cume darah agak sedikit fake. ala2 mcm main counter strike darah mencurah2 bile kene tembak ke ape kan. mcm tulah. tp jauh lg reallah dr game tu. cite ni memg best. ganas sket tp ok. thts the real ninja. tahniah kpd rain, nice body, well actions!













owh dan yg ditunggu2, of course The Twilight Saga New Moon. huhu. sangat best okkay cite ni. n ako nak bg amaran, kpd yg tak suke love story tu, baek takyah tgk, please jgn tgk... n kpd yg sangka ni cerite horror tu, balik jelah... takyah tgk. its a love story okkay.... n yg belum tgk the first one, silelah beli dvd ataupun donlot dvdrip... cite ni sgt best. yg first dulu ako dgr org kate tak best... then ako nk tgk wayang dh tak smpt. so ako beli dvd... perhhh terase sgt rugi tak tgk wayang awal2... cite die sgt best. sirius. paling ako suke part dieorg maen baseball... haha. n of course the Cullens punye rumah. menangeslah arkitek tgk... haha. the full height window utk edward punye bilik memg best, cool giler! boleh jd pintu. hehe.

owh ok2 ni kan review utk yg new moon.. hehe. ako tak sangka pulak rupe2nye balak lgi sorg tu jacob sebenarnye tp berambut pendek... hehe. igtkan ade watak bru.. hahah! si bella ni memglah kan... semue bukan manusia suke kat die. vampire n werewolf... hehe. sungguh mencabar.

cerite kali ni edward larikan sbb takut ape2 sebab die akan harm si bella... adeh. kesian betul bella. ako sangat faham perasaan die. sgt. hehe. sorg nak protect. lagi sorg cam nak mati bile sorg lari. haha. mane tak sedeh. org yg kite syg ckp tak perlukan kite n larik. omaigod. tp kene faham gak perasaan cullen tu pulak kalu pape jd kat bella kan... tp kali ni ending oklah... quite a happy ending cume ending die mengejut... dengan satu soalan yg berat... hahah! come on pegilah tgk, sgt berbaloi... its really a love story... ako suke cinematografi die... ako suke facts die yg mane vampire dlm twilight ni kalu kene matahari bukan mati, tp akan bersinar2 jadi diamond... giler cool.

tapi utk org2 yg hati kering tu, sile abaikan entry tak bermakne utk kamu ini! (hahah! org kate hati kering marah, abis tu gilah tengok.. apelagi...) itu die ugutan berupa arahan dr ako supaye menengok New Moon...


p/s: uuuuhhhhh tak sabarnye nak tunggu the another Twilight coming~ ;) tetibe terfikir akan koleksi novel twilight, new moon, eclipse n breaking dawn... hmmm brp hengget eh? macam mahu wat koleksi je... hehe.

6 comments:

F.Aminurrashidd said...

aku tgk ninja assain kat midvalley. sangat hampes jalan citernyer.. adoyy.. darah menyirap banyak. tapi effect dier kire ok laa.. 3 bintang jer aku kasi.. layak dpt dua setengah sbnarnyerr, hahaha

.ib. said...

hehe...

ako yg ninja assasin ni boleh bla lgi tp yg ninja yg kluar sebelum tu memg takleh blah... hehe...

knape dgn jalan citernye bro?

enuLwanie said...

ninja sy tengok.
ninja assasin sy x sempat tgk.

ninja mmg hampes.
cerita jepun tp hero rusia.

.ib. said...

kan, kan... hampes. siap sye tertido... hahah...

*~ aRaBeLLa ~* said...

kalo yg 1 set tu dalam 100 lebey aa..untung ar tuh..aritu aku beli sebelom ade full set , 1 buku dah >rm50..4 buku dah baperr..heh

.ib. said...

wow thx arabella~

hmmm tulah, nak carik yg full set 4 bijik terus... kat MPH ade? kinokuniya? popular? ke? hehe. hrtu jumpe yg new moon tu rm24.90 sebijik. ade sale, tp masalahnye yg lain takdek plak kat situ... *adeh*

Blog Widget by LinkWithin