:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Wednesday, December 30

:: review | Couples Retreat ::

yet another review for muvees..













hahahh... bosan ke? hehe. biarkan. ako nak tulih gak. haha. ako yg bosan sebenarnye. byk nak wat entry n tertangguh. tu yg kluar lambat dr tarikh ako tgk tu... hahah. seme2 review ako ni sebenarnye utk muvee dh lame gakla ako tgk... within last month kot n december ni jugaklah...

there you go... its couples retreat's turn now. haha. muvee ni ako, adzlin n inda tgk kat sunway pyramid. adzlin sebenarnye yg ajak. so ako mcm biase ok je kalu tgk muvee kan. ako xtahu pun sebenarnye cite yg mane. hahah! pastu ajak inda skali kebetulan inda pun memg nk tgk sgt cite tu, tp kwn2 die seme mcm taknak... muvee ni genre die komedi romantik lah. n agak seksi2 bodoh skit... haha. one thing yg terpaling best, tempat dieorg shooting utk film ni... kat Eden Resort. ako tak tahulah kat mane kan. meby Bora Bora tp xsure. sangatlah chantek okkay tmpt tu. tergamam jap tgk pantai. tp jgn lupe, Malaysia pun ade yg sechantek itu okkay, sipadan, sempoerna... mcm2 okkay... kite jugak ade sungai Klang! (wahh ib, celupar nampak~) hehe. gurau je. erm kalu korg nak tahu kat mane tempat tu, gogel lah ye kalu rajen. ako malas. hehe.

"paling takleh bla, mamat yg jd guru yoga dieorg, salvadore... sgt PERVERT okkay!"

basically cite pasal kapel2 yg bestfrens... hmmm i think 4 kapels semuenye. bermule apebile salah satu kapel merasekan mereka semaken renggang dan ingin membuat sesuatu sebelum yg buruk spt divorce terjadi. so, kapel ni terjumpe satu pakej percutian utk basically membaiki hubungan kapel2 yg tak brp baek. so boleh pulak kan kapel tadi ni siap buat powerpoint slideshow utk kapel2 yg lain. sbb pakej tu terlalu mahal utk die 2 org. so, mcm grup punye pakej lagi murahlah... dpt half price rasenye. so kawan2 dieorg ni td rase mcm kesian. mule2 mcm seme tanak tp last2 mcm fikir2 blk, setuju. there you go, bermulelah perjalanan dieorg kat Eden Resort yg sgt chantek tu. yg tak tahannye, dieorg dh setting mind masing2 utk holiday njoy habes, except for tht 1 problematic kapel. kat pulau tu ade 2, Eden East yg utk singles, n dieorg ke Eden West iaitu utk kapel2... so aktiviti dieorg sebenarnye tak seronok langsung tp terpakse ikut seminar n motivation sections yg dicipta kononnye menggunakan formula dr. marcel... hahah! lawak2, siap terpakse dtg sesi kaunseling n bangun pagi2 subuh, n lain dr yg dieorg expectkan...

siap boleh tak disebabkan sesi kaunseling tu, kapel2 yg rase dieorg sebenarnye takdek masalah pun sebenarnye mcm ade masalah. siap gadoh2 depan kaunselor. hehe. so bru dieorg mcm terpikir blk kehidupan dieorg yg kdg2 mcm sebuah 'kerja' bukannye kehidupan... tp dengan adenye aktiviti2 nilah mereka mule mengenal balik diri masing2 yg seakan2 'hilang'... paling takleh bla, mamat yg jd guru yoga dieorg, salvadore... sgt PERVERT okkay! sungguh takleh bla. cite ni macam best kalu tgk ngan member2 sbb sgt best utk gelak besar2! kalu dgn kapel nanti mesti mcm semacam. hahah! taklah, boleh je tgk ngan sape2 pun... yg penting moral kisah nih... kalu mcm ade mslh dgn kapel2 tu, bwk berbincang. jgn pendam. n jgn buruksangka...


p/s: hrtu makan teepanyaki lagi, mcm biase salmon bento... tp kali ni dh takdek Mr. Bean nye cite kat tv dieorg... ahah~

10 comments:

fievelski said...

tepanyaki pavilion paling sedap. *tetiba!*

posternya agak cantik. sokaln di bawah bersifat perlukan jawapan spoiler alert.

adakah sebarang bentuk sebahagian daripada makhluk-makhluk ini yang cuba lari ke eden west sebab tak tahan spouse masing2 membebel?

sekian

.ib. said...

jawapan berunsur jelas sifatnye...

A. Yes
B. Aah
C. Anda tepat
D. Exactly

hahah, cume sebenarnye dieorg ke Eden East... hehe. tp yg first sampai ke sane sebenarnye pompuan, yg dibawa oleh si pevet salvadore. yg laki tu sebenarnye dh lame nak g n sentiase mencari peluang. dah ade hal, terus ke sane. hahah!

East n West, they r like hell n heaven~ they said.

fievelski said...

oh begitu. ingatkan sebab dua-dua eden, maka dua-dua syurga firdausi. cuman yang eden west itu paling tinggi tingkatnya.gitu.haha

.ib. said...

Eden East: Syurga single

Eden West: Neraka kapel

wah, pandai2 je ako.

hmmm North n South tak sure plak... meby blom xplore...

hahah!

fievelski said...

kalau ada nord et sur *motif tetiba french. french kah?*

maka, the idea of heaven and hell, ying and yang tu akan kelihatan macam kebadutan sikit.sekian.haha

GhOsToNe said...

mau g tgk!

.ib. said...

haha... bujur! (french kot)

hahah.. tp okkaylah nk suke2 gelak2 tgk cite ni... hehe jom avatar 3d!

(hati meronta2 ingin pergi lagi~!)

.ib. said...

bro Ghostone, nampaknye ko kene dapatkan dvdlah... ako rase cite nih dh habes. ako tgk hrtu pun dh wayang kecik nan curam gitu seat die... hehe. takpun donlot dvdrip je... layankan~

fievelski said...

ayo.kamu mempromosi agenda dvdrip secara leluasa. apa kamu tiada takut sama penguasa?

.ib. said...

OMK!

(tetibe hati dan jantung berdegup kencang memikirkan kate2 detektif fievelski!)

larikkkkk~~~

;)

p/s: pape text eh pasal 3D avatar tu...

Blog Widget by LinkWithin