:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Wednesday, December 23

:: review Natrah sambil berjimba...???! ::

haha... lambat tol wat review... actually byk yg ako nk reviewkan tp lately mcm semacam... hehe... bukan malas tp otak ke lain... hati pun ke lain... hahah! so ako mulekan dgn review natrahlah...













yup~ hrtu suatu ketika dahulu (sabtu 5hb Dis) pegi tgk teater Natrah kat IB... ako, edong, azad, moon, husna, ahya, ayip n fateen... fateen ganti tiket intan sbb intan xleh g... hehe... huh. kluar dr umah awal gaklah... hehe azad turun kl... so mau berjimba2 dgn rakan2 di ikea n curve... adzlin n aita pun ade join skali... aktiviti dimulekan dgn makan2 di ikea... hehe... nak jadi cerite, kluar dh awal tp dieorg duk mencari umah ako (yg tepi npe tu) punyelah lame... hehe... takpelah brulah kenal jalan kan... hehe... so last2 sampai ikea dh waktu lunch... so makan jelah dulukan... hehe... pastu mase diisi dgn soping (oleh azad) n window soping oleh ako haha... jalan2 the curve... ikano...

dalam 6.30pm mcm tu bru kami gerak ke IB... kene g awal takut jammed pulak... biaselah kat jalan tun razak tu... kan slalu jammed... nak lalu duke tak tahulah exit mane... hehe... seb baek tak jammed sgt... smpi pun cukup2 mase utk makan n solat... ayip, ahya n fateen actually bru jumpe kat IB tu... sbb janji jumpe kat teater je... siang masing2 ade agenda... hehe...

Natrah owh Natrah...


"sudahnye, menonton Teater Natrah secare emo, mate berair tak semena2... merah segale... hahah! dgn sapu tangan kat tangannye...."

Org kate not a big scale one, but i really tink it was! ramai okkay supporting actors die... penari2... its a little bit musical i can say... supporting actors n dancers die memg superb lah... lagu2 pun rancak cume irama mcm pelik sket (sesetengahlah)... props memg grand... bijak... cume coordination tak precise sgt... n boleh pulak tukang tukar prop pakai bju puteh? WTH? tutup lampu pun still nampaklah kalu puteh kan... hehe tp itu tak mengganggu sgt pun, ako je yg lelebih komen... hahah!

so, dgn teater ni brulah ako tahu sejarah sebenar die... i hv never heard one. inilah pertama kali tahu. so dr jalan cerite... ako salahkan residen (or anything they call him) ala mat salleh penjajah yg mewakili inggeris kat tanah melayu tu, sebab dielah yg menipu mak natrah utk ke singapura... damn it! maen kotor kat org yg tak tahu ape2.. nak salahkan kat ibu kandung natrah pun takleh gak... yess naluri seorg ibu utk dptkan anak die... tp lagi kesian dekat ibu angkat natrah yg membesarkan natrah dan mendidik die dgn akidah islam yg baek... dr pelat2, boleh mengaji budak tu... hmmm.. tp nak wat camane its history kan... amek iktibar jelah... sirius byk issue dlm teater ni. pandailah pikir...

cume satu yg ako terpikirkan... hmmm besarnye lambang salib time scene dalam gereja tu... hmmm n lagu yg dimaenkan tu lagu ape ntah... tp memg slalu dgrlah... meby lagu gereja... ako tak sure. tp sedikit menyeramkanlah... haha. goose bumps! i tink it was from the Vangelis - Conquest of Paradise... please correct me if im wrong okkay... hmmm, penuh emosilah lagu tu... n kalu xsilap jugak, lagu olimpik kan... haha malunye kalu salah. tp takpelah, ako rase ye kot... hahah!

credits to maya karin yg sgt superb! memg budak2 habes... pandai die berlakon... pilihan yg tepat. cuden imagine kalu diana danielle yg berlakon... hehe. remy was gud himself.. tahniah2 semue castings... n of course to the director, Eirma Fatima!!! owh boleh pulak ako igt sofea jane tu azizah mahzan?? WTH ib? hehe, silap agak je, igtkan mak jah tu jd narrator... hehe okkaylah, to put it all in a nutshell, it was not bad at all... in fact it was gud... tak dapeklah nak challenge PGLMusical okkay sbb tgklah mase practice brp lame nak bandingkan... lagipun, PGL tu musical habes... lagu dasat2... hehe.. masih terngiang2 ost PGLMusical...













hehe dgr2 ade sorg reader blog ako pun pegi... .dd. tp lupe lak nk mintak ni phone, kalu xleh jumpe jap... hehe... tp hmmm malulah pulak sbb saket mate okkay time tu... malam tu sebenarnye ako nak putus ase dah xnak pegi sbb bengkak n merah habes mate... adeh... seb baek pagi tu mcm okkay sket... tp still kene berkace mate hitamlah... siap menonton natrah dgn rambut mayang mengurai menutup sebelah bijik anak mate... (takkan nak pakai sunglasses mlm2 kan, tebiat okkay!) ako pakai topi sebenarnye, tp tgh2 nk masuk tu ade brader tu suruh cabut cap pulak... adoyai... kantoi ako seorg cyclops! sudahnye, menonton Teater Natrah secare emo, mate berair tak semena2... merah segale... hahah! dgn sapu tangan kat tangannye.... *adeh* sedeh betul...



hmm habes natrah kami sambung lepak terus ke uptown fudcock... makan2 yong tau foo n maen games... hehe saje nak kenekan budak2 ni... walaupun ako sorg je yg tahu game tu tp takpelah try jelah... tahniah azad n edong kerana berjaye! cume adzlin n aita je belum lagi... n ayip! hehe....

owh ye ternampak adi 6ixth sense kat ayam penyet n FOS... haha... its shopping time i guess... u guys r gud, suke Khatimah Cinta...


btw, sgt best okkay lepak2 hujung mggu tu... lame dh tak gelak2 ngan dieorg... seronok sgt.... sedar tak sedar dah kol 2, 3 pagi... balik dgn hati berbunge2 n tido yg nyenyak... ahad plak hr utk berehat... hehe...

13 comments:

FaizalSulaiman said...

arghhh..ruginya tak pi tgk harituh.huhu

.ib. said...

haha... rugi2... hehe... maya karin chantek giler... dahlah kecik je orgnye... tp sgt comel jd natrah kecik2... hahah!

btw, teater tu kan dixtend ke 13 hb kan... ;)

fievelski said...

agenda seterusnya. mualaf.cemana? berminat?

.ib. said...

akankah mualaf itu dipentaskan sebagai sejenis seni teater atau bagaimane kah keadaannye? sye kurg mengerti... atau mungkinkah tempatnye di IB juge atau dimanakah letaknye?

keterangan secara terperinci sgt diperlukan...

fievelski said...

oh tidak.mualag hanya ditayang di layar kaca. mungkin nak pergi malam ni kot.hoho.tatau lg.ohhoo

fievelski said...

kami mau tengok di cinema aja.how?

.ib. said...

owh mualaf yg dimaksudkan itu adakah yg ade si petita armani itukah? dh ade tayang ke? di manakah kamoo2 mahu melihatnye?

.ib. said...

boleh aja di sinema! daym it... cinema lah... *adeh*

aNiSa hANg tUaH said...

natrah.best~

fievelski said...

haha.bley pulak gitu.rasanya di pavilion kot.tak pasti lagi

.ib. said...

.anisa.

hehe. best kan kan kan... tak rugi tengok... cume lagu kureng sket. tapi diselamatkan oleh koreagrafi yg best...

;)

.ib. said...

adeh..

koreografilah..

*sigh*

.ib. said...

fievelski...

okkeh pape bgtau k... ;) tgklah camane...

Blog Widget by LinkWithin