:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Saturday, November 14

:: thanks, Cheryl...!!! ::

another yet jumaat malam punye aktiviti...

hehe...

Separuh Akhir Muzik2!!!













hehe... last week kan ako cite tak jd pegi, so balas dendam mggu ni pegi... ahya sudi bawakkan... ape lagi menjoinlah... hehe. best2. sumber tiket sekali lagi byk terima kaseh kpd bigcat~~ u r cool man!... mggu depan jgn lupe bg lagi ye... hehe...

seawal 7.20mlm kami gerak ke shah alam, bukan ape ahya ckp mggu lepas depa gerak kol 7mlm sampai 8.30mlm ++... tp hari ni sampai awal lak sbb tak jammed sgt... sgt cool sbb tak jammed~ 7.50mlm kami sampai so we went for dinner first dekat the Big Mug... makan char kuey teow... taklah best sgt pun... tp okkaylah, bersyukur sbb still dpt makan... hehe. tepat 8.30mlm kami yg tak sabar2 terus gerak ke seri pentas 2, tingkat atas skali plaza alam sentral... hehe... ramai jugak yg dh ade. tp takkan xmasuk lg sbb last week seating awal giler... so, kami menghampiri salah sorg pakgad ni... "...9.45 nanti dik..." owh demmm, wat??? uuuuhhh bencinye, knape tak ckp awal2... nyusahkan org dtg awal2 pulak... adeh tp tak logik kot masuk selewat itu, nk briefing lagi... adoyai...

so dgn hampa kami gerak ke pusat bowling utk menenangkan stress... haha... kononnya. call bigcat. die kate kol 9mlm leh masuk. huhu. kami dgn cepatnye terus mendaki escalator balik ke atas... perghh org dh ramai beratur... syiot tol~! kiteorg dh dtg awal ni tak bg lak... adeh. so terus je beratur. menunggu naseb. tup2. ayip nampak abg ipar die. hehe. atas ehsan dan kasih sayang beliau, kami dpt masuk dulu ikut pintu belakang~~~! wah2! gumbire siot~~~! hehe. masuk2 dh ade je org yg dh dtg... dh duduk pun tp mesti press kot. bigcat pun dh kat dalam... hehe. pilih punye pilih (sbb seat masih kosong!) kami decided nk duk depan kat blah kanan stage di mane pas habes persembahan nanti artis akan duk situ.. so kire kami ni memeriahkan majlislah... sementara artis duduk. hehe... sgt best okkay! betul2 depan stage... paling depan pulak tu. hehe. ako, ayip, ahya n ciknab yg dtg. memg cool habes~!

mcm biaselah kalu live mesti ade briefing dr floor manager kan... floor manager hr ni name die sue... hehe. skali ako tgk mcm garang tp bile dh communicate ngan audience, die sgt cool... mesra n funny... tahu mcm mane nk buat org gembire... hehe. hehe sedikit review oleh ako utk separuh akhir kali ni:

.............................................

Estranged: muzik memg best, vokal pun best... tahu2lah kan estranged! cool guys! dpt masuk top 5!

Nubhan: suare mamat ni dh ade byk giler improvement berbanding die mase kat academy dulu... dh boleh hit high note dgn baek... baju pun smart pakai kot puteh... lagu? not bad~ he made it on the top 5 list!

Stacy: pergh makcek ni memg superb! menari best giler... siap leh control vokal dgn baek lagi... tahniah, u memg juara stacy~

Akim: BENGANG! haha... best2, dgn rambut baru n baju yg cool cume terbesar sikit saiznya... akim memg mantap. vokal pun dh byk improve n under control!

Black: hmmm ntahlah. org ckp best, tp bg ako biase je sbb dh byk dgr suare mcm tu... lagu okkaylah tp bagi ako best utk dgr kat radio skali skala je...sorry bro! but congrates!

6ixth Sense: uhuk, uhuk... sedeh giler band kesukaan ako ni tak dpt top 5... adoyai... ako rase band ni dh all out habes mlm ni. sgt best okkeh lagu Khatimah Cinta ni... tp sayang... takpe guys, korg tetap menang kat hati ako~!

Aizat: ako suke lagu fikirlah ni~~~! aizat nyanyi pun layan je tp tak cukup kuat utk je juara lagu bg ako... so fairlah... tggu mggu depan lagu Pergi pulak.. ako suke! (aizat dh tembam balik ke eh??) hehe. suare superb!

Riz & alyah: lagu agak menarik tp ako jarang layan sgt. tp persembahan best. si alyah tu chantek gak atas stage. badan kecik molek dgn hells yg sgt tinggi, nyanyi sambil2 membongkok style die tu, huhu best2... baju die sgt menarik... riz? taknak komen sgt sbb kurg minat. vokal okkay, bagus.

Adam: huhu, korg punye tarian memg best! black n white n tarian yg mengikut melodi lagu... sgt best. leh menang "Jadi awak rasa awak boleh menari!" haha... sirius tarian best, tp lagu mcm so yesterday je... dah lame kan lagu tu, konpius ako...

Jinbara: ako tak minat sp takleh kate byk, cume lagu malam ni best walaupun xpnah dgr kan... tp first time dgr ni layan gak lagu joget tu... siap ade bunyi violin yg ako sgt suke!

Crew Grey Sky Morning (thx lin!): correct me if im wrong okkay with the band name... em, muzik intro dh gempak dh, masuk nyanyi mcm hancushhh... si vokalis pulak sibuk nak ternganga sana sini... adeh... sory guys... just an opinion... but still support u guys...

.............................................

tahniah kpd yg berjaya...! korg punye persembahan memg semue best... layankan! sgt gembire malam ini...

hehe... tgh duk tgk2 artis yg sebok2 diambil gambar tu, ternampak si gadis hitam manes berbaju hijau... chantek... siapa dh name die? maya? hehe... cheryl samadlah.... sungguh chantek okkay die... baek sgt. sgt cool lah. sempat bergambar ngan die... hehe.. nk amek gambar ngan artis, ngan siape pulak kan... takkan nubhan... hehe... yg top 5 seme bz, yg laen pulak dh blk agaknye... ciao~~~!













pas habes g lepak kat Syed Bistro tepi dataran tu... hehe. ade gathering stacy punye FC kot... ade Joe Lee gak, yg blog Klubbkidd tu.. hehe. chantek pulak ako tgk si stacy ni, keut n kecik molek... ;)

nakg lagilah next week... bigcat, nak tiket, many thanks, u r cool~~~! cheryl pun siap jemput kami dtg lagi next week... (perasan sungguh dijemput... hehe betullah!)


p/s: menerima 2 msg... "Alamak mke ib nmpk jelas skli 2, yg lain pn nmpk jgk. Popular r krg, cewah." + "Aku nmpk ko pkai bju itam... haha. ko nmpk 'bsr' dlm tibi.hehe" and follow up... "Haha...xprasan lak ade munge. yg pastinye mmg muke ko pn. hee". hehe.

24 comments:

Ai Adachi said...

lol..grey sky morning la!

.ib. said...

hahaha~~~ i tot so! mesti salah ni... sirius xpnah dgr... so itulah padahnye... thx lin sbb betulkan... hehe...~

ali said...

nk ikut gak...

.ib. said...

hehe... dtg je sbb this week yg takdek tiket pun boleh masuk...~ jauh lebeh penuh berbanding last week yg separuh dewan je... mungkin sbb dak2 af ramai mggu ni... seme pun dieorg yg menang... hehe... ;)

Anonymous said...

.dd. pun nak ikootttt..

kekeke

.ib. said...

hehe... jom2 meriahkan sri pentas 2~~ .dd. nak ajak pun xtahu ade tiket ke tak... tiket pun org bg... hehe... tp tulah, this week org takdek tiket pun leh masuk... so pegi awal2!! hehe...

enuLwanie said...

encik ib....(wat suara gedik)

nak ikut bolehhhhh?



~~hmpir 3 thun keje kt plaza alam sentral.best?hmmmm

eis said...

layan jugak muzik2 mlm td. setuju dgn ib punya review pasal artis yg bertanding :D

enuLwanie said...

ni blog penganjur.
http://manteramelayu-fhadzyll-fhadzyll.blogspot.com/

harap encik ib pergi ye.
walaupun berbayar, tp berbaloi kot sbb dpt kenal blogger lain.
mana la tau boleh dpt awek kat sana?
hahahahaha

.ib. said...

cik enulwanie,

hehe jmeput2 sbb org tu kate takdek tket pun leh masuk... tp tak jamin lah... itu pakgad tu kate... die pun leh tukar kate2 dgn tibe2 kan... hehe... ;)

~~

.ib. said...

hehe...

seb baek bersetuju..

kak eis, ade nampak ib x?
mat baju berbunge2... haha....

.ib. said...

cik enul, thx ye... nanti kite cekidaut... haha... ;)

enuLwanie said...

orait encik ib.
kalau encik ib pergi gathering n ajak cik enulwanie gi sri pentas,
makin sayang la cik enulwanie kat encik ib.

hehehehhe..(ayat bodek)

.ib. said...

haha... klakarlah cik enul ni... gathering tu ntahla... seri pentas meby kot... haha... ;) xberminat gathering mcm tu... hehe~ tgklah... blogger bru je pun...

enuLwanie said...

eh, kelakar ke cik enul ni?
malu plak i cik ib kata i cmtu!
miawwwwww

ala, skrg je sy jd blogger tegar.
dulu mana ada nk komen kt blog org lain.
plg koman pun kat blog kwn2 kelas je.
kalau cik ib x pergi, sy pun x gi la.

.ib. said...

hehe... ala jgnlah mcm tu... kalu nak g pegilah... i malu! blogger bru yg perasan nanti... hehe ;)

enuLwanie said...

hmm....ok.
kalau encik ib xnk ikut, sy xpksa.

tapi,
encik ib kena blanja sy makan kat ikea.
hahahahahahahhahahaha....(gelak jahat!)

Anonymous said...

.ib.

dd memain jerk!! x penah pegi to that kind of event..
.ib. enjoy ur moment k..
kem salam ngan kakak2 yang tomel2 dalam pic tu eh!!

hef a nize weekend tho..

~~xoxo~~

[dd watching 2012, sambil makan donut BIG APPLE]

salam~~

GhOsToNe said...

pendapat ak laks:

nubhan, estranged, akim, stacy and black mmg layak!!!
sume mmg perform abis r..
nubhan sure byk imporevement...
akim pn besh glew..
balck..vokal mantap abis

tp the besh prfomance: stacy!!!!!!!!!

.ib. said...

cik enul:

boleh je.... tp kene tunggu gaji... hahaha~

.ib. said...

huh??

.dd. dh tgk 2012??? aiseh... bilelah sye nak g tgk pulak ni...~~~!

.ib. said...

ghostone:

huhu ako sgt setuju dgn stacy sbg persembahan terbaek! sirius best... terkaku ako duk kat depan tu~! n geswat, stacy tu sgt kecik n comel lote!

Faris Daniel said...

taknak balik kontan ke

.ib. said...

mestilah nak... hehe~!

Blog Widget by LinkWithin