:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Monday, November 30

:: ...let go... | ...move on... ::

ako saket.
ako sedeh.

ako ingat ako takkan saket.
ako ingat ako takkan sedeh.

ako saket. saket sangat.
ako sedeh. sedeh sangat.

ako...

masih suke sangat kat N...
masih sayang sangat kat N...
masih ingin berkawan dgn N...

tapi ako...

masih suke sangat kat N...
masih sayang sangat kat N...
masih ingin berkawan dgn N...

tapi sebenarnye ako sedar... ako baru sedar kini setelah seharian memikirkan bende ni. yang ako sebenarnye...

dah tak mampu lagi suke kat N... sbb ako terlalu suke sangat kat N...
dah tak mampu lagi sayang kat N... sbb ako terlalu sayang sangat kat N...
dah tak mampu berkawan dgn N... sbb ako dah tak mampu nak melayan N hanye sekadar kawan sahaje. sumpah ako tak mampu.

N...
masih mahu berkawan dgn ako..

tapi ako...

sangat tahu yg ako takkan mampu untuk melayan N hanye sekadar kawan...
sangat tahu yg ako takkan mampu menyimpan sahaje perasaan suke dan sayang ako yg terlalu kpd N...
sangat tahu yg ako hanye akan membuat N tidak selesa sahaje nanti jika kami terus berkawan...
sangat tahu ape sebenarnye di fikiran N...
sangat tahu yg ako sangat cemburu melihat N bermesra dengan org lain...
sangat tahu yg ako sangat saket nanti jika N tidak melayan ako...
sangat tahu yg ako akan hanye lebih terluke sahaje nanti jika N melayan ako dgn terlalu baik...

dan ako...

dah tak mampu nak terus menanges untuk semue ni. kerana air mate sudah kering... memang sudah tersurat agaknye yg ako akan slalu terpakse larikan diri dr orang yg ako suke... juge sememangnye naseb diri ako ni utk tidak dpt menyayangi dan disayangi oleh orang yg ako suke... walau sesusah mane, ako terpakse terime.


lalu ako putuskan...

untuk melarikan diri dari N...

supaye ako dpt kurangkan perasaan suke dan sayang ako kpd N... biarlah ako yg saket tetapi ako taknak nanti N yg tak selesa disebabkan perasaan ako ni...


biarlah... ako rase lebih baek begini...


N, thank you for tht little space for me... really. sye hargai. tapi kini sye dh tak mampu... tak mampu lagi utk menipu diri sye sendiri. lagi sye teruskan, lagi saket sye rasekan. biarlah pengakhiran die mcm ni... sye sudah taknak lagi mengganggu hidup u... cukuplah setakat ni. byk2 terime kaseh sbb sudi berkawan dgn sye. sye harap lepas ni, awak dh takkan layan sye dgn terlalu baik, sye sgt saket mcm tu... sgt saket. sye mintak maaf sbb buat mcm ni... ini sahaje care yg dapat sye fikirkan. untuk awak, dan untuk sye... mintak maaf sbb sye akan terpakse lari lagi... dan jgn risau sye takkan kacau hidup awak lagi... im so sorry sbb hadir dan menyusahkan awak selame ini. sye hanye seorg insan biase yg mempunyai perasaan dan mahu meluahkan perasaan sye tu...

thank you, N...
sorry, N...
i suke u, i sayang u...
selamat tinggal, N... selamat tinggal...











Comics Credit: BloggerBoy

dan akhirnye ako berharap yg mase akan membantu ako utk let go perasaan suke dan sayang ako itu... dan seterusnye membenarkan ako utk terus move on... sebab perasaan sayang N, bukanlah milik ako...


p/s: "... its time to let go ib n to move on, pandai2lah..."

38 comments:

FaizalSulaiman said...

huhu..sabar ye. yang patah tumbuh, hilang bakal berganti. cepat2 move on and find someone who actually really appreciate us:-)

.ib. said...

thx bro...

"... dlm hidup ni, mane ade yg kekal... kalu hilang, hilanglah... walau mcm mane sayang skali pun, takkan dpt balik... pandai2lah move on..."

GhOsToNe said...

adoyai...

ak paham...

cz ak pnah alami...

n ak rase bro...

ko mmg patut jauhkan dr dari N dlu wat sementara..

ko cube lupakan perasaan cinta n syg ko tue...

then, dah ilang one day..

balik kat ko dtg kat N...

tp dtg sebagai kawan..

chaiyok2 bro!!!

miszceikapisces said...

i will be so thanxful kalau dpt sumone yg could love me the way u love ur N..

Huhuuhu.. Be strong..

.ib. said...

bro Ghostone...

thx bro... sbb memahami... susah kn? tapi akan ako try jugak... i hv to... walaupun ako rase yg melepaskan perasaan suke dan syg ako tu the cruelest things to do...

but, it's time...
kene pandai2lah...

.ib. said...

thank you miss ceika... i take tht as a compliment...

enuLwanie said...

sama mcm misz ceika..
klau la ada org yg boleh syg sy mcm ib..
ib bukn melarikan diri dr N,
cuma bg ms utk diri sendiri mencari cinta yg lbh bererti.

.ib. said...

yea, time to let go n move on...

sbb mase takkan tunggu kite... kadang2 kan kite tunggu mase, tp tanpa kite sedar, mase dhpun berlalu...

kate2 dlm blogger boy byk bagi sye dorongan utk terus dan terus hidup...

"...pandai2lah move on..."

thx ye cik enul, owh ye rasenye dh ade dalam list ym sye... ;)

enuLwanie said...

ye ke?
pe nama ym ib?

.ib. said...

aah...

pattayo_ib

azlin ilman said...

me feel the same too right now.seriously.
memang kita perlu biarkan masa untuk memulihkannya.

5577 said...

sabar ib..
betul mmg susah nak lepaskan, n susah nak menukar perasaan tu kan..
sbr ye!
kuatkan semangat!

.ib. said...

azlin ilman...

thx for the tot...

hmmm skrg ni sye kene buat bende yg paling kejam dalam hidup... iaitu melepaskan perasaan suke dan syg yg ade dlm diri sye...

bubuh dlm kotak, kuncikan dan buang ke laut dalam... mcm budi buat (blogger boy)

~

.ib. said...

thx farah~

appreciate tht...

skrg ni rasenye dh boleh kot bernafas tanpa gune alat bantuan pernafasan cume jantung dan hati masih lemah...

yess, kuatkan semangat, keraskan hati...

thx~

dara♥♥♥teruna said...

ib..meh kedah jumpa cik dara..mana tau boleh lupa dengan si n nie..dh mcm blogger boy dah cik dara tgk..sume frust kat N..

hanifstudio said...

jgan PASrah kan diri anda..
lama2 ok la tu..

stand like a man.!!
n you r da man..

tu la aku srh ankut wish awai2..kl x xlari pnya,haha.oppss..

.ib. said...

hehe

cik dara...

aah kebetulan pulak same je perasaan kiteorg ni... so ikut jelah nasihat blogger boy...

"...pandai2lah move on..."

.ib. said...

anep

kalaulah sesenang tu bro... takkan jadi masalah... tapi skrg dh okkay kot... tgh trylah ni nak berdiri balik...

ako ade bace blog2 org... hati pink gak tp ade satu ayat best... haha... "...gua jantan, pancut mesti kencang....!" hahahaha...

cool~!

cik ian@aH Lian~ said...

hey,
time to move on!
kamu mesti boleh.
time would heal the pain.

percaya pada kuasa Allah.

Black said...

Siapakah "N" aku bingung? but sabar aja ya! Bukan cuma kamu yang pernah ngalamin, semua juga pernah!

.ib. said...

many thanks cik ian...

im letting go... n moving on...

hehe...

sbb tulah sye tgh mengunci hati yg luke tu dalam kotak n campak ke tgh2 lautan biru yg dalam... duduk bersame2 blue sands... hehe..

~

.ib. said...

thx black...

i appreciate tht... ;)

who is N?
nobody knows...
im not telling...
n i wont tell...

biar ako dan N sahaje yg tahu...

~@k1 is @utuMn!~ said...

thx bro singgah gak blog aki~
lukz like ur in serius injure!
hehehe..
kewl k!

.ib. said...

hehe...

sory eh aki lame tak drop by... hehe... skrg dlm tempoh healing... thru the time... tgklah mcm mane nanti... skrg tgh cube utk keraskan hati...

aki sehat? ;)

Anonymous said...

hurmm .ib.

.dd. sngt terharu dengan kesah ini.
rasa sgt sedeh dengan cerita ini.
.ib.
kita hidup adalah untuk dikasihi dan mengasihi.. sekiranya kita redha untuk bertepuk sebelah tangan. maka kita juga harus pasrah dengan setiap penderitaan.

time goes by, little by little u will be recovered.. :)chill k

jom men bowling, tengok teater, jalan2 ikea, makan karipap, chewing the juicy sweedish meatball, or lets stroll kat 1utama..then malam leh gi cari nasi ayam kat oldtown..

jom jom.. namo aa sedey2

nah!! a bouquet of pink roses.. dah lama x bagi .ib. bunga

.ib. said...

hehe...

many thanks .dd.
i appreciate all tht...

kisah tragik kan... mcm blogger boy, kebetulan same... so i ameklah nasihat2 die...

hmmmm,

thts y, i tot i can stay, but i actually cant stand tht... tak tahan... memg betul, love doesen travel on a one way street... syg N bukan milik sye... =,)

n i really hope tht it does heals with time...

hehe, seme yg u sebut tu seme yg i suke buat... hehe. thx many thx .dd....

i nak bagi u bouquet of Thankies lah... hehe... ;)

~

hudadida said...

erm..
i know how u feel..
i've been in that situation..
in fact..aku msih lg dalam keadaan ni..

susa..mmg sgt susa nk lupekan..
kadang2 aku pon rase nak lari..
tapi sampai bile..
kalo aku lari pon perasaan tu tetap ade..
aku cuma harap dapat lupekan..
ye mungkin dengan jauhkan diri aku akan mudah utk lupekan perasaan tu..

skrg pon aku da mula kurgkn berhubung..
sikit2 buang perassan tu..
yup, mase je jd ubat..

p/s : easy to say..hard to forget..=[

Nur Pelangi Suri said...

hmm, bila baca entry ni kan. rasa sedih sangat. sebab rasa benda yang sama. tapi cerita saya lain. harap you tabah. InsyaAllah. kita redha apa yang ditentukan Illahi.

zamfadliez said...

sume sbenarnyer berasal dari ati..ati ckp yg kau syg kat die,so ko syg la kt die,n xmustahil gak kn kalo ati ko leh ckp tok lupekn die,n ko pon lupekn die kn?aku taw susah,but at least kite try..di hdpn perjlnn ko ade seeorg wanita yg mnunggu khadiran kau,cume mase jer yg jadi pnentu ok..adioos..~!

cik EPAL said...

be strong..setiap yang berlaku ada hikmahnya :)

.ib. said...

hudadia...

thanks ye sbb memahami... sedang cube mentabahkan diri utk melupekan perasaan tu....

i need time, i need ubat... hehe ;)

.ib. said...

Nur Pelangi Suri

thanks ye nur... i hope u tabah jugak k... im just sharing n im glad ade org nak shar jugak...

;)

.ib. said...

zamfadliez...

thanks bro... ako hargai nasihat tu... memg betul kate ko tu, semuenye hati... dr hati jugal rase syg tu, dr hati jugaklah kene buang kan.... ako akan berusaha.... tq!

.ib. said...

cik Epal

many thanks ye... atas dorongan yg diberi... ;)

Anonymous said...

.ib.
baru semalam kita tengok bloggers boy kan.. tengok la budi tu.. ilek jerk dia.. :)
bukan ke kita nak letak hati kita dalam kotak? pastu ikat dengan rantai banyak2..?
pastu? ...
campak kedalam laut yang dasar nye sgt dalam..
xde sape pun leh cari kan..??

neway, kita dua mmg suka merepek.. kekeke..

budi dah mula syang sama albab!! [maya sudah ada hati sama budi]
nas jugak yang sengal, ari ari pinjam 50 inggit.. kekekek

p/s: N oooo N ... dia sgt sayang sama kamoo.. :(

.ib. said...

.dd.

hehe nice ym'ing with u tht day... hehe...

actually i tak tgk lagi bloggerboy episode 4... malam khamis tu i balik lambat... ade kerje kat opes... pastu kene saket mate pulak... adeh... tido jelah... jumaat mc...

tapi dah habes donlot dah... jap lagi tgk balik hehe...

.dd. eh u pegi tgk natrah kan? 5hb 12? hmm, ramainye org, kalaulah ade no tepon u... mesti leh jumpe kejap... hehe.... btw, njoy tgk natrah... n berjimba2 bersame2 rakan2 semlm... ;)

~~

Anonymous said...

wah.. .dd. enjoy gler tengok natrah, maya karin comel sgt dengan tocang dia.. sophia jane pun sgt ummpphh!! remy!! biasa laa tengah hot cake..

wah!! ramai giler orang eik.. .dd. dpt duduk depan, suka tengok supporting group.. sungguh menghiburkan..

tu laa.. nanti kalau kita ym'ing lagi sekali .dd. bagi no. tipon ok.. hehehe..

bloggers boy meneruskan kehidupan seharian dengan penuh cerita.. best!!

dah tengok twilight new moon x .ib.??
drakula hensem yang romantik.. kekeke

.ib. said...

tulah... bestkan natrah...

hehe. ramai sgt dak2 pompuan yg kuciwa hati luka gurindam jiwa bile maya karin ckp remy tak dpt kluar utk sesi ramah2 tu... hehe

yup supporting grup memg best... menghiburkan. dancing yg best... cume kompius sket ngan lagu2 die..

yup, ib pun nak mulekan hidup dgn best balik... xgune nk berduka. tp still, hati maseh di dalam kotak di dasar laut... cume mase akan menentukan...

cerite yg best dimulekan dgn berjimba2 bersame2 rakan di ikea dan lepak2 di uptown.. hehe.

blm tgk lglah .dd...

;)

Blog Widget by LinkWithin