:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Monday, December 27

:: [215] | " In a nutshell, Sungkyunkwan sangat best!...~ " ::


















owh akhirnye ako dapat jugak habeskan cite korea Sungkyunkwan Scandal ni... huhu. ako akui, memang sebuah series korea yang terbaek. sangat best. jarang nak jumpe cerite prasejarah mcm ni tapi still ade modern punye touch... sangat salute dengan production ni. cerita dan olahan jalan cerita yg bagus, banyak konflik dikupas. let say ako tengok dalam episod 8 macam ni, tapi at the end in episod 9, owh macam tu rupenye. sesuatu yg bukan sangat predictable. tu yang enjoy sangat tengok tu..

dan yang paling best, pemilihan dan karektor2 watak dalam cerita ni yang memang memberi sumbangan paling besar. Student President tu sampai sudah jahat, tapi at least dalam episod last demi Cho Sun yg berada di hati, die berubah. hehe... paling cool mestilah Geol Oh dan Yeorim kan, takdek 2 karektor ni memang dull lah cite ni... hehe. King yang memang close di hati rakyat... cool jugak.






















*owh inilah Yeorim, sgt cool watak ni~ hehe... ihsan gamba dari Haven For You~

ending pun menarik, haha... pervert jugak si Lee Sun Joon tu rupenye, boleh still bukak buku2 merah sebagai petunjuk. haha... Yeorim jadi fesyen designer sort to say... haha! Geol Oh???? huaaaa, jadi pengutakuasa tu... hehe... pastu siap tolong pulak si Blue Messenger betul2kan ayat, mentang2lah die tulih hebat. haha. cool! and of course hero n heroin jadi prof kat sungkyunkwan akhirnye... huhu... bagus2... ending yang baik after huge conflicts kan. haha. best2... made my day~

ok next....?? Secret Garden? Marry Me Mary? Oh My Lady? Fugitive Plan B? King Of Baking? uhhhh banyaknye... ok2, slow2... haha... daa~ nak tidur dulu... sok nak g opes awal, matilah keje tak siap lagi~


p/s: owh cerite korea ko habes tengok ye, keje tak siap... aigoo~ aigoo~ *dush!

4 comments:

athirah said...

heeeeeeee... sama!! trex tgh tgk gak cte ni... br episod awal2.. sebab busy tgk king of baking... dan byk gak... :PPP

.ib. said...

halu~

hehe trex pun tgk eh? bagus2... cite ni sangat best... alamak sorylah ye kalu dah terbagi spoiler... hehe...

njoy~ sye nk tgk secret garden pulak~ ;)

naimah said...

oh my lady best jgk tp spoil heroin taraf ahjumma..huhu..dah la my siwon yg jd hero!wakaka

naimah said...

oh my lady best jgk tp spoil heroin taraf ahjumma..huhu..dah la my siwon yg jd hero!wakaka

Blog Widget by LinkWithin