:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Tuesday, December 7

:: [193] | "...Cinderella Man~!" ::

Annyong!






















arghhh esok dh start keje balik dah. cepat ye cuti 4 hari berlalu. haih! owh balik kampung haritu sempat grab satu dvd box ni series korealah kan.. ako dah beli lame tapi tak sempat nak tgk lagi. sbb kat kmpg takdek pc so kenelah tgk dvd je... huhu... tajuk die Cinderella Man... guess wat? ade Yoona dr SNSD a.k.a Girls Generation... huhu... dulu tak perasan pun die mase beli tu, tapi tgk balik haha die rupenye. tak tahu pulak minah ni pandai berlakon. tak sia2 bakat ade. dgr2 siap dpt anugerah. dah lah kaki chantek, pandai nyanyi, pandai berlakon pulak. huhu~ bertuah badan~ hehe.

cite die kalu ikut ape yg ako paham sekarang ni pasal sepasang kembar yg terpisah dr kecik. sebab sorang kembar die ni kene culik oleh sebuah keluarga kaya (belilah rasenye)... so hidup senang, yg sorang lagi ni hidup susah.. rasenye kembar ni ade masalah jantung tapi dah buat operation. cumanya yg kene beli tu ade sikit komplikasi kat jantung die.. so mcm tak sehat. nak jadikan cerita dieorg ni bumped to each other kat sebuah club. adelah kisahnye yg membuatkan dieorang ni memerlukan each other. yg kaya ni dgn masalah sakit yg dirahsiakan die nak g buat operation lagi tapi taknak orang tahu. so die upah si kembar die (yg die tak tahupun kembar die) utk in disguise jadi die... yg bestnye dalam cite ni, pelakon laki tu Kwon Sang Woo bumped to each other ni bukan kembar pun tapi production mampu buat scene di mane dieorang ni n byk lagi scene berdua2. yg pastinye mestilah cgi kan... superb kualiti. berjaye! owh ye cerite die berkisar tentang industri fesyen... the low one n the high end one~






















mcm biase dalam cite series korea mesti ade tmpt best yg die tunjuk. dlm cite ni byk berlakon kat Dongdaemun Market yg mane merupekan market terbesar kat korea, kire ala2 petaling street yg jual brg imitate tapi memang byk giler kedai. sgt besar... the largest Wholesale District! huhu... bilelah dpt pegi sane ni... lagi satu yg best, kawasan perumahan pinggir bukit yg rooftop die leh jadi mcm viewing deck tgk ke arah bandar Seoul... ughhhh sgt teruje okkay! ako tak kesah rumah buruk pun janji kawasan die best mcm ni.. huhu...

last but not least, cite ni last year punye rasenye... kalu rajen tgklah~ huhu ;)


p/s: sambil2 layan Sungkyunkwan jugak~

4 comments:

AdiE said...

wah..cite korea ek..
mesti best!

Latest Entry:
http://danieldeadie.blogspot.com/2010/12/we-love-u-mom.html

.ib. said...

hehe... haah bro cite korea... akokan hantu cite2 korea ni... hahah... ako bru tgk 7 episod... best! haha ;)

cutenote said...

Bilalah dapat melancong pergi Korea kan kan kan :D

.ib. said...

cutenote: hehe... tulah im so looking forward to go there... wishing on a star~! hahah~ ;)

Blog Widget by LinkWithin