:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Thursday, December 9

:: [195] | "cari port baru...!~" ::













korang dah penah pegi Empire tak? Empire Shopping Gallery eh yg kat Subang Jaya tu sebelah federal highway je... lalu federal kompem2 nanpak bangunan ni. besar2 alam die tulih kat bangunan die. huhu. ako bru pegi semalam. well, many thanks to john sebab fetch me up n go jalan2.... actually cari port tu sebenarnye cari umah sewa baru. badiu, john n ako. actually ako dah lame plan nak pindah umah sewa. nak sewa ngan dieorang pulak. dah lame sangat ako duduk ngan kakpah. huhu. daniel pun dah nak besar. segannye. sampai bile nak duk sekali. huhu. ako pulak jenis selalu lepak. balik lewat2 malam. huhu.

so kiteorg gi survey kat area bandar sunway, Lagoon Perdana. ntah badiu yg survey kat tenet. ako follow ke. kalu bandar sunway tu okkay lagilah, taklah jauh. still dalam radius yg same ngan umah sewa skrg. lagoon perdana ni can be more exclusive sebenarnye, meby developer takdek bajet kot. umah die dah atas deck dah, parking podium. tapi yg ade kat deck just playground. what a waste. kalu letak swimming pool n lanskap chantek2 bukan maen best lagik. sejuk sket mate memandang ke courtyard tgh tu. haha... tapi sah2lah nanti sewa pun naik kan. umah die memang best. luas! liflah kecik sket. haha. kebetulan kak amal pun ade beli umah situ, so meby nak sewakan kat kiteorg. kalu boleh memanglah kami harapkan umah kak amal sebab yelah tahu2lah kalu sewa yg agent, msti mahal kan. kalu kak amal bolehlah nego 2+1 tu jadi zero downpemen. hahah! *matilah kak amal ngamuk! hehe. owh ye lagoon perdana ni betul2 sebelah tol ldp puchong. kawasan ni boleh jadi lagi bagus sebenarnye akan datang. tapi tak tahulah kan. jgn hangat2 taik burung punai sudah. 






















pas penat2 survey kiteorang sajelah pegi ke Empire tu, alang2 dah lalu situ kan, singgahlah jap. not bad! byk kedai, kedai makan pun byk! haha... macam2... chantek jugak... selame ni duk tgk dari jauh je parking podium die yg ditutupi creepers. chantek. ni barulah boleh tgk dekat2... huhu... yg lagi best, ade longest slide dalam building ni. dari top floor shopping mall slide hinggalah ke ground level, huhu for rm16! mahal syiot! kalu 5 hengget ke nak gak ako naik. ni rm16 skali slide, tak sampai 30saat, bajir aja! tapi nampak sgt menarik. walaubagaimanapun, time kiteorg kat situ, takdek sorg pun yg try lagi... huhu~ owh ye, name die LEX SLIDE!























p/s: memikirkan pindah umah, malasnye nak mengangkut barang! hahah~

2 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

mcm mewah ajer kat situ..pernah lalu ajer.

.ib. said...

hehe... not badlah... nampak mewah tapi still friendly... pavilion lagi mewah rasenye.. hehe... byk kedai makan utk ditry eli~ hahah~ ;)

Blog Widget by LinkWithin