:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Tuesday, November 23

:: [183] | "I to the K to the E to the A, ape tu??~..." ::






















salam~ bagaimana hari ini? hopefully korang dah buat sesuatu yang menggembirakan hati k hari ni. ako biasa je. macam hari2 lain bekerja. cuma hari ni ako half EL sebab temankan kakpah pergi check up mata kat Hospital Selayang, mak ai ramainya orang, naseb baek kami sampai awal jugaklah... huhu, just imagine orang yang datang at 10am ke atas, kompem sampai ke petanglah... huhu...

harini rasa nak sembang2 pasal ikealah... rupa2nya dah lama ako tak pergi ikea. haha. tak ingat bila last. tapi ako selalu je pergi petang2 borong karipap ikea sampai 8 dozens untuk melantak dengan budak2 office... huhu. kami buat collection, macam jugak kami beli kueh mueh kat old town, cuma tukar menu kepada karipap ikea. hahah, meleleh?? huhu. maksud ako dah lama tak pegi warehouse dia, cafe dia untuk makan2 meatballs, chicken wings, salmon n herbs chicken legs... itu antara favourite ako. hehe. nak kena ajak reniuen kecil ni sambil2 makan kat ikea, g tengok Hairy Plotter kat Cineleisure ke kan... huhu. sirius ako tak sabar nak tengok Harry Potter... mintak2 jadiklah plan azad tu.. hehe. adzlin pun nanti dah habes external crit dia... mesti dia pun dah tak sabar nak tengok hairy plotter. yelah pas crit design tu, mahu taknak jimba kejap. stress mahu buang! haha~














































biasanya kalau pergi ikea ni, kami akan round showroom dulu sampailah ke area cafe ikea tu, pastu berhenti sejenak untuk membuang air kecil mahupun besar... lantas terus ke cafe untuk top up balik apa yang dah dibuang.. huhu... pekena meatballs 5 bijik (sudahlah~), chicken wings 2 n herbs chicken leg satu.. pergh gila meroyan ib melantak tak hengat! lepas dah habes2 melantak tu, barulah kami teruskan konvoi ke warehouse pulak untuk survey n amek apa yang dah terhajat di hati... biasanya kalau orang dah makan kan, nafsu membeli dia akan berkurangan, tapi itu manusia normallah, bukan ako. ako tetap bernafsu  untuk at least membeli satu item... hahah! *dasar tak normal~ huhu, normal weyh, normal!

yang bestnya ikea ni kan, dia ada range barangan yang banyak sekali. dari yang ribu riban kepadalah yang hengget2 je... tu yang best tu, takdeklah ako ternganga berangan nak beli je kan, mesti ada benda yang mampu untuk dibeli... orang cakap apa, ukurlah baju dibadan sendiri, kalu salah ukur nanti, mulalah nampak perut lurah segala, kan dah mengundang sedikit marabahaya di situ. so berpada2lah (takyahlah ib nak nasihat orang~) sukahatilahweyh! shushuh!






















melihat kepada cadar ikea yang ako beli dahulunya hitam dan puteh tapi kini kelihatan hitam dan hitam sudah, makanya terlintas di fikiran untuk mendapatkan satu set lagi... yehaaa~ hehe... tapi sekarang, semua yang dalam list sejak dari awal ako datang ke ikea, semua sudah berjaya ako bawak balik bilik... hehe... ala2 bilik idaman bujanglah... tapi believe me, bukan yang mahal2 pun, yang mahal just katil n almari je, tupun bodo punye set je... hehe... ada brann???

























p/s: Ya Allah ya Tuhanku, besarnya dugaan Kau beri kepada kakakku... perasaan ako agak sayu memikirkannya. Ya Allah ya Tuhanku, Kau berilah dia kekuatan untuk tabah menghadapi semua ini, sesungguhnya dugaan yang Kau beri untuknya adalah sebentuk kasih sayang dariMu. Kau berikanlah dia kesihatan yang baik, umur yang panjang dan kebahagiaan kepadanya Ya Allah... Amin!

4 comments:

eis said...

hai ib. klu pergi ikea haruslah cuci mata sambil berangan kan :)
p/s: kenapa dgn kakak ib? apapun, semoga dia tabah.

.ib. said...

hai kak eis... lame tak singgah sini eh... hehe. owh ye salam aidiladha...

p/s: akak sye ade mslh sket since pregnancy die yg first dulu... diabetic n hypertension melampau waktu pregnant. then skrg affected mate die... still consulting dgn doctor mcm mane... hopefully she will be fine... amin~ thx ye kak eis~

Adian said...

mata? xtry permata hijrah (walaupun xtau benda tu apa, just tau mata je) hehe

kebetulan plak office aku suh aku redecorate our pantry - USING ALL IKEA!!!!!!!! skrg tgh dok gila belek2 catalogue rambang mata nk pilih mana

.ib. said...

adian, ako ade dgr gak permata hijrah tu. xtahulah tu sbb akak ako ni saket diabetic kan, kene treat dr dalam mcm jus ke... ako rase permata hijrah tu utk lense kan, yg kes ni.. retina.

perghhhhhh!!! sirius ako jeles! bestnye dpt peluang mcm tu. haih, nak jugak... huhu... nanti dh siap tunjuk k... hahah~

Blog Widget by LinkWithin