:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Saturday, November 13

:: [171] | "masa berjauhan apa nan dikenang, bila difahamkan itulah sayang...~..." ::

salam~ hari ni ako bermood utk share pasal music pulaklak... hehe. baru download semalam sebenarnya. amazingly, ako sgt suka dgn album ni! haha. korang penah dgr tak? skrg kan masa2 byk yg ada buat program utk seniman agung kita Tan Sri P Ramlee... hehe. so ni album tributelah dari INDIE artists utk beliau. ako kagum dgn effort sapa2 yang terlibat dengan album ni. output yang sgt fresh and at the same time masih mengimbau kenangan2 yg ditinggalkan dalam memori2 lagu2 P Ramlee... sangat layan...
































owh tajuk dia P. Ramlee... Dimanakan Kucari Ganti: Satu Indieprestasi. ako dapat album ni kat satu torrent femes ni... hehe. ako paling suke lagu Itulah Sayang. hehe. lagu yg Yuna n Azlan ATTW pun best... actually suka suara dieorang. tapi cayolah cakap den, memang semua tracks dalam album ni best... lagu Maafkan Kami by Altimet pun layan... huhu~ ha, korang tengoklah kat snapshot playlist tu eh... n trylah carik ye... tak rugi kpd sape yg suke P. Ramlee ni...

"...tunggu sekejab, jangan tinggal daku bile pegi malam pesta muda mudi, nak jugak buat ai ai ai twist, tak penah sepanjang riwayatku. dikala malam bulan dipagar bintang, getaran jiwa dan jeritan batinku menceceh ala2 bujang lapok. Pok3X Bujang Lapok~! kate nujum pak belalang, bunyi gitar dan gelora jiwa mestilah senada... bak tiada kata secantik bahasa (mcm xde motif je?). aci-aci buka pintu, maafkan kami ya habibi ali baba tumpang lalu... ITULAH SAYANG~ (i berusaha ok!)"

owh ye, haritu ako tengok Astro History channel pasal P. Ramlee tu, kagum gak dgn siasatan dieorang. terkejut ako dgr part yg P. Ramlee pernah hidup begitu susah lepas zaman kejatuhan dia. huhu, kawan2 semua lari... ako taktahulah ape kes kan, tapi sangat tak sangka seseorang yg berada dipuncak suatu ketika dilayan macam tu skali. dan skrg ni semuanya tinggal kenangan sahaja... a legacy~

























p/s: cakap pasal music, rupe2nye dah lame ako tak dgr lagu2 jepun... hehe... owh TGI Friday~ ;)

2 comments:

FaizalSulaiman said...

p ramlee memang 'besar' kisah hidup dia.

lagu tunggu sekejap by hujan memang best kan?

ps:lama tak singgah sini..

.ib. said...

helo bro faizal~

hehe. haah, lame tak nampak kat sini, time kaseh singgah... hehe. besar? mcm mane tu? byk crite eh? hmm, ako pun xtahu kan, tak familiar sgt dgn kisah die, tahu cite2 die je, lagu2 die... kisah hidup xtahu... tgk History cenel bru tahu sket2... hehe

;)

p/s: haah, best! lagu2 semua diberi nafas baru...fresh!

Blog Widget by LinkWithin