:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Thursday, December 31

:: jemput masuk, 2010!!! ::

malam nuyer.

"...with strong heart and great aims...
all the best~"

sambil makan maggi kari + telur.
sambil minum yogurt drink berperisa tropikal.
sambil menggungges (tiru fievelski rensler!) sebatang cadburry chocolate bar dairy milk.
sambil menonton saluran 701 astro (dengan hati patah merana akibat BloggerBoy masih tidak lagi disiarkan minggu ini *DAYM* )
sambil melayan rasa mengantuk sejak pukul 7pm tadi.
sambil terkenang apakah yang sedang berlaku dgn fariz dan badiu di The Curve serta fievelski yang juga bersama-sama rakannya di sana (sungguh ako rasa kepenatan nan kemalasan melanda mengenangkan ke'congested'an yang bakal ditempuhi jika ako pergi)
sambil teringat meatball william (sebab patutnya pergi william dengan kakpah malam ini, tapi kakpah tak jadi pulak sebab kaki kebengkakan)

dan sambil-sambil itu jugaklah,
ako terfikirkan 4 azam baru ako untuk 2010 ini. iaitu:

:: 1 :: -----------------------------------------
:: 2 :: -----------------------------------------
:: 3 :: -----------------------------------------
:: 4 :: -----------------------------------------

hehe. nampak ke? tak nampak kan. sebab azam-azam tu hanya untuk ako seorang saja tahu. hehe. cukuplah ako saja yang tahu apa yang perlu ako buat untuk tahun 2010 ini. ako betul-betul harap ako dapat lakukan semua itu. so, nak ucapkan Selamat Tahun Baru and Happy New Year kepada semua...! For whatever wishes or reasons, should you live in 2010 with strong heart and great aims... all the best~

uuuuhhhhh...!!!

ako sangat mengantuk sekarang.
ako nak tidur. nampaknya tak sempat tunggu countdown ni. hehe.
countdown dalam mimpi jelah nampaknya.

krooooohhhhh......~!
sambil layan CTKD. Dalam Diamku~













p/s: "dah tue rupenye ako nih..." [gambar di atas: itu bukan bra!]

Wednesday, December 30

:: CTKD ::

hati berbunge2...

yeay! sungguh gembire okkay hari ni sbb dh berjaye dptkan CTKD. beli kat Rock Corner The Curve. hehe. semalam sebenarnye released date. dah carik semalam tp takdek. dh g victoria classic amcorp mall gak, juge belom ade. n tadi pas keje terus ke OU. g speedy. tiada. terus ke the Curve. ADA. yessza. bolehlah melayan malam ni. hahah! kalu nak tahu track2 silelah tgk list dlm itunes tu.


owh kecik eh? hehe. ni list lagu2 die. kali ni ade 6 je lagu. tp semue lagu duet siti nurhaliza dgn krisdayanti. yelah bukan senang nak produce albem duet. nak2 artis seberang. dh lame sebenarnye dgr. n bru sekarang terkeluar. hehe. CANDA. TANGIS. KETAWA. DUKA. itulah CTKD.




:: Jika Kau Tak Datang :: Sebagai Teman :: Tanpamu ::
:: Amarah :: Hanya Dia :: Dalam Diamku ::

hehe. review nanti ako buat eh. baru nak layan nih. tak habes lagi hayati. hehe. tp cover kali ni kaler pepel. suke2. memg skrg ni ako tgh suke kaler pepel. hrtu kluar pun byk ako tgk org pakai bju kaler pepel. hehe. okkeh2. ako terpakse memakse diri utk stop di sini sbb nak layan CTKD~ hehe. dh lame okkay nakkan lagu2 pop dr CT. ini pulak duet ngan KD... wah...


p/s: tgh layan CTKD~ ;)

:: review | Couples Retreat ::

yet another review for muvees..













hahahh... bosan ke? hehe. biarkan. ako nak tulih gak. haha. ako yg bosan sebenarnye. byk nak wat entry n tertangguh. tu yg kluar lambat dr tarikh ako tgk tu... hahah. seme2 review ako ni sebenarnye utk muvee dh lame gakla ako tgk... within last month kot n december ni jugaklah...

there you go... its couples retreat's turn now. haha. muvee ni ako, adzlin n inda tgk kat sunway pyramid. adzlin sebenarnye yg ajak. so ako mcm biase ok je kalu tgk muvee kan. ako xtahu pun sebenarnye cite yg mane. hahah! pastu ajak inda skali kebetulan inda pun memg nk tgk sgt cite tu, tp kwn2 die seme mcm taknak... muvee ni genre die komedi romantik lah. n agak seksi2 bodoh skit... haha. one thing yg terpaling best, tempat dieorg shooting utk film ni... kat Eden Resort. ako tak tahulah kat mane kan. meby Bora Bora tp xsure. sangatlah chantek okkay tmpt tu. tergamam jap tgk pantai. tp jgn lupe, Malaysia pun ade yg sechantek itu okkay, sipadan, sempoerna... mcm2 okkay... kite jugak ade sungai Klang! (wahh ib, celupar nampak~) hehe. gurau je. erm kalu korg nak tahu kat mane tempat tu, gogel lah ye kalu rajen. ako malas. hehe.

"paling takleh bla, mamat yg jd guru yoga dieorg, salvadore... sgt PERVERT okkay!"

basically cite pasal kapel2 yg bestfrens... hmmm i think 4 kapels semuenye. bermule apebile salah satu kapel merasekan mereka semaken renggang dan ingin membuat sesuatu sebelum yg buruk spt divorce terjadi. so, kapel ni terjumpe satu pakej percutian utk basically membaiki hubungan kapel2 yg tak brp baek. so boleh pulak kan kapel tadi ni siap buat powerpoint slideshow utk kapel2 yg lain. sbb pakej tu terlalu mahal utk die 2 org. so, mcm grup punye pakej lagi murahlah... dpt half price rasenye. so kawan2 dieorg ni td rase mcm kesian. mule2 mcm seme tanak tp last2 mcm fikir2 blk, setuju. there you go, bermulelah perjalanan dieorg kat Eden Resort yg sgt chantek tu. yg tak tahannye, dieorg dh setting mind masing2 utk holiday njoy habes, except for tht 1 problematic kapel. kat pulau tu ade 2, Eden East yg utk singles, n dieorg ke Eden West iaitu utk kapel2... so aktiviti dieorg sebenarnye tak seronok langsung tp terpakse ikut seminar n motivation sections yg dicipta kononnye menggunakan formula dr. marcel... hahah! lawak2, siap terpakse dtg sesi kaunseling n bangun pagi2 subuh, n lain dr yg dieorg expectkan...

siap boleh tak disebabkan sesi kaunseling tu, kapel2 yg rase dieorg sebenarnye takdek masalah pun sebenarnye mcm ade masalah. siap gadoh2 depan kaunselor. hehe. so bru dieorg mcm terpikir blk kehidupan dieorg yg kdg2 mcm sebuah 'kerja' bukannye kehidupan... tp dengan adenye aktiviti2 nilah mereka mule mengenal balik diri masing2 yg seakan2 'hilang'... paling takleh bla, mamat yg jd guru yoga dieorg, salvadore... sgt PERVERT okkay! sungguh takleh bla. cite ni macam best kalu tgk ngan member2 sbb sgt best utk gelak besar2! kalu dgn kapel nanti mesti mcm semacam. hahah! taklah, boleh je tgk ngan sape2 pun... yg penting moral kisah nih... kalu mcm ade mslh dgn kapel2 tu, bwk berbincang. jgn pendam. n jgn buruksangka...


p/s: hrtu makan teepanyaki lagi, mcm biase salmon bento... tp kali ni dh takdek Mr. Bean nye cite kat tv dieorg... ahah~

Monday, December 28

:: review Christmas Carol in 3D ::

hehe...

geswat?

muvee lagi... tapi kali ni 3D muvee... actually kak pisya yg ajak tgk cite ni. Christmas Carol... in 3D! hehe... kesian pulak dh byk kali ajak. i okkay je kalu bab muvee2 ni. so hrtu pegi ngan izad. kami tgk kat OU... dlm kol 6 mcm tu depa gerak. ako gerak lambat sket sbb nek moto kan. lagipun ako dtg lambat sket hrtu. hahah!

ako ditugaskan utk beli tiket. tadi kami dh cek kat tenet. ade byk lagi seat utk 3D. so mcm takyahlah booking. beli terus je. weekdays kan... so sampai2 ako terus ke GSC. erm ternyata tiket memg ade. biasenye 3D tak laku sgt. hehe. demi menunaikan hajat kak pisya, maka kami pun bersetuju utk ber3D.. hehe. rm16 kot. tambah duet sepek rm5. hehe....

"yg bestnye pasal muvee ni sbb adventure die di alam mimpi tu. jadik besarlah... jadik keciklah... terbang sane. terbang sini. tercampak sane, tercampak sini..."

okkay cite die ni agak menarik sebenarnye. n 3D die memg menjadi lah sbb cite ni kan mcm fantasi2 sikit. animation pulak tu, memg bestlah 3D die kan. cume satu je yg ako kureng sket. gelap sgt! yelah nk wat camane, most of the time dlm cite ni pada waktu mlm iaitu night before christmas. kisah dalam mimpi jim carrey yg berjumpe hantu dr mase lepas, sekarang n akan datang. kisah simple je. pasal sorg lelaki tue yg tak brp mahu sambut hari krismas. so pada suatu malam before christmas, dlm mimpi die didatangi (takleh blah okkay "didatangi") oleh hantu2. hantu mase lepas bawa balik pakcek tu ke hari krismas sebelum2 ni... tgk macamane die smbt. pastu yg recent punye ghost pulak bwk blk memori mase2 ketika itu. tengok balik ape yg die dh buat. tgk ape yg org pikir pasal die. n last skali hantu future, yg bawak die melihat sekujur tubuh di atas katil, keras, berkapan! hahah! cube teka? yessza, waktu tu die dh mati. die mati pada hari christmas tp tak sure tahun mane... huhu takot tak...













yg bestnye pasal muvee ni sbb adventure die di alam mimpi tu. jadik besarlah... jadik keciklah... terbang sane. terbang sini. tercampak sane, tercampak sini. hahah! tapi kali ni ako tengok 3D macam tak selesa sikitlah pakai sepek yg almost rm300 tu (perlu ke sebut? haruslah!!!~) ... sakit mate. pastu mcm pening2... meby sbb ako bru pas baik sakit mate kot... ntahlah... n lagi satu, for your information, 3D punye show takdek subs okkay! hahah, jenuhlah ako mendgr satu2 yg kebnykannye ako tak paham pun. tp buat2 faham jelah. go with the flow. org gelak, gelak gak lah... haha. ending ok, die insaf n sambut krismas dgn sgt berjaye keesokannye...


merry kismes n hepi nuyer~
owh hapi bday to Badiu, smoge pnjg umo mrh rezki... ;)

:: review Ninja Assasin | the Twilight Saga New Moon ::

muvee owh muvee...

skrg ni musim ako melayan muvee... yess the only reason ako adelah utk mengalihkan perhatian ako supaye tak pikir dh bende2 merapu suffokasi itu. merepek dan membunuh hati... (perghhh ib nak gak selit menantan2 emo ini *adeh* sudah kau ib!)

ok2... hehe... kali ni ako nak review lagi 2 muvee yg ako tgk serentak. secare seorang2. hahah! kesian sungguh kan. taklah. ako memg mcm tu. tak penah kesah pun. lantaklah. kalu ade org nk ikut ok je. kalu tak, ako g jelah sorang2... janji ako nak tengok cite tu. paling senang ako g tgk kat pyramidlah sbb 5 minit je dr umah. so kalu habes lewat pun, dekat je nak balik umah...

so hari tu, terus dr opes ako ke pyramid... niat di hati just nak tgk New Moon, pastu tgk show lambat lagi... takkan nak melanguk sorg2 takleh bla kat situ kan... usha2 tiket lain ade ninja assasin.. hahah! rembat! tp dh start dlm 10 minit mcm tu... ahh tak kisahlah, at least ako tgk sumting, bukan melanguk... hehe..

kan waktu kecoh2 kluar cite ninja assasin ni kebetulan ade lg satu cite tajuk Ninja saje kluar jugak. tp die kluar dululah dr ninja assasin... siap ade yg tersalah tgk pulak, igtkan Ninja tu Ninja Assasin... hehe. owh yg muvee Ninja tu pun ako dh tgk ngan badiu n fariz... kat TGV 1U... hah... cite sgt slow okkay plot die, siap ako tertido2 pulak2... dhlah ako tido part final battle tu... bangun2 org jahat dh mati... hmmm, it shud be better... ninja is a very discreet yet powerful superhero okkay...













so naseb baeklah ade Ninja Assasin ni... menyelamatkan ninja... ni bru ninja yg betul... sgt discreet, sgt powerful. actually Ninja Assasin ni cite pasal seorg ninja yg dilatih dlm sebuah puak ape ntah. tp semue budak kat situ adelah anak yatimlah. memang dasat habeslah hukuman die kalu wat salah. ngeri gklah tgk. tp itulah ako rase pun yg sebenarnye dlm dunia ninja. kalu x, mcm mane nak jd sharp n precise kan. so klimaks die apabila si rain tu tak sanggup nak bunuh seorang pelatih lain yg buat salah. sbb guru die tu pnah bunuh seorg pelatih perempuan yg si rain tu suka sbb cube nak larikan diri tp kene tangkap. time tu die takleh wat pape lg sbb masih belum habes belajar lg.

actually dieorg ni dilatih sebenarnye utk dijadikan assasin kerajaan bile dh lepas belajar nanti. dieorg ni memg dasat habeslah ganas. main bunuh sesuke hati. tp rain tu takkan bunuh sesuke hati. so misi skrg nak bunuh seorg lg ninja yg jahat n last skali bunuh guru die tu. cite ni memg jauh lg best dr cite Ninja. ade gune CGI gak tang layang2 senjate die tu. memg best. cume darah agak sedikit fake. ala2 mcm main counter strike darah mencurah2 bile kene tembak ke ape kan. mcm tulah. tp jauh lg reallah dr game tu. cite ni memg best. ganas sket tp ok. thts the real ninja. tahniah kpd rain, nice body, well actions!













owh dan yg ditunggu2, of course The Twilight Saga New Moon. huhu. sangat best okkay cite ni. n ako nak bg amaran, kpd yg tak suke love story tu, baek takyah tgk, please jgn tgk... n kpd yg sangka ni cerite horror tu, balik jelah... takyah tgk. its a love story okkay.... n yg belum tgk the first one, silelah beli dvd ataupun donlot dvdrip... cite ni sgt best. yg first dulu ako dgr org kate tak best... then ako nk tgk wayang dh tak smpt. so ako beli dvd... perhhh terase sgt rugi tak tgk wayang awal2... cite die sgt best. sirius. paling ako suke part dieorg maen baseball... haha. n of course the Cullens punye rumah. menangeslah arkitek tgk... haha. the full height window utk edward punye bilik memg best, cool giler! boleh jd pintu. hehe.

owh ok2 ni kan review utk yg new moon.. hehe. ako tak sangka pulak rupe2nye balak lgi sorg tu jacob sebenarnye tp berambut pendek... hehe. igtkan ade watak bru.. hahah! si bella ni memglah kan... semue bukan manusia suke kat die. vampire n werewolf... hehe. sungguh mencabar.

cerite kali ni edward larikan sbb takut ape2 sebab die akan harm si bella... adeh. kesian betul bella. ako sangat faham perasaan die. sgt. hehe. sorg nak protect. lagi sorg cam nak mati bile sorg lari. haha. mane tak sedeh. org yg kite syg ckp tak perlukan kite n larik. omaigod. tp kene faham gak perasaan cullen tu pulak kalu pape jd kat bella kan... tp kali ni ending oklah... quite a happy ending cume ending die mengejut... dengan satu soalan yg berat... hahah! come on pegilah tgk, sgt berbaloi... its really a love story... ako suke cinematografi die... ako suke facts die yg mane vampire dlm twilight ni kalu kene matahari bukan mati, tp akan bersinar2 jadi diamond... giler cool.

tapi utk org2 yg hati kering tu, sile abaikan entry tak bermakne utk kamu ini! (hahah! org kate hati kering marah, abis tu gilah tengok.. apelagi...) itu die ugutan berupa arahan dr ako supaye menengok New Moon...


p/s: uuuuhhhhh tak sabarnye nak tunggu the another Twilight coming~ ;) tetibe terfikir akan koleksi novel twilight, new moon, eclipse n breaking dawn... hmmm brp hengget eh? macam mahu wat koleksi je... hehe.

Saturday, December 26

:: William lagi....? uuuuhhhh! ::

yes.

kami ke william lagi. hari rabu haritu. diajak oleh fievelski yg kempunan pubichair angelhair *ayomak, matilah!*. hahah! bersame2 adian, farah n elly. wahh. actually mule2 cadangnye ingin meneman ayip, ahya n intan tgk avatar, tp sygnye tiket full. pastu tetibe badiu call pulak ajak browsing around sumtimg utk adik die kat OU. so ke OUlah ako pas kerje hari tu. pas siap tulah menerima text tak berapa misteri dr fievelski yg mengatakan "lima minit lagi kami gerak." ke william rupenye. dieorg nk tgk mualaf sebenarnye malam tu tp takdek, keesokkannye bru ade. so ganti dgn menjamu selera di william.

uuuuhhh.

pelayan lelaki: "order...?"
pelanggan lelaki: "ribena longan..."
pelayan lelaki: "makan...?"

si pelanggan lelaki menggeleng2 kepale. lantas si pelayan lelaki beredar.

fievelski: "tak makan ke...?"
pelanggan lelaki: "dah makan tadi..."

dan tak lame kemudian si pelayan lelaki membawa segelas besar ribena longan.

pelanggan lelaki: "tq... hmmm nak order... lasagna meatball."

omaigod ib. bukankah tadi katenye sudah makan. apa jadahkah? haha. sungguh tak terkawal nafsu teringatkan meatballnye. actually td dah curik satu meatball hak milik fievelski rensler. so mcm deria rase digoda dgn sangat hebat, tak tahan. uuuuuuhhhhh!














p/s: sgt besar okkay sampan lasagna tu, i wud say twice the pizza's size! hahah! sgt best lepak ngan korg, gelak je... ;)

Friday, December 25

:: merry3X X'mas...!!! ::













ako nak ucapkan selamat menyambut Hari Natal dan Merry Merry Merry Christmas kpd semue yg menyambutnye... semoge bergembire dan hapi holidays jugak...!!! tak sabar nak berjimba di hujung minggu... hahah! sape2 yg patut sambut tapi tak nak sambut Christmas tu tengok2lah Christmas Carol... haha... u will find the reason y u shud celebrate jugak! hehe... .past.present.future. will be haunting u! u better celebrate... hahah!


p/s: Sherlock Holmes owh Sherlock Holmes...

Wednesday, December 23

:: review Natrah sambil berjimba...???! ::

haha... lambat tol wat review... actually byk yg ako nk reviewkan tp lately mcm semacam... hehe... bukan malas tp otak ke lain... hati pun ke lain... hahah! so ako mulekan dgn review natrahlah...













yup~ hrtu suatu ketika dahulu (sabtu 5hb Dis) pegi tgk teater Natrah kat IB... ako, edong, azad, moon, husna, ahya, ayip n fateen... fateen ganti tiket intan sbb intan xleh g... hehe... huh. kluar dr umah awal gaklah... hehe azad turun kl... so mau berjimba2 dgn rakan2 di ikea n curve... adzlin n aita pun ade join skali... aktiviti dimulekan dgn makan2 di ikea... hehe... nak jadi cerite, kluar dh awal tp dieorg duk mencari umah ako (yg tepi npe tu) punyelah lame... hehe... takpelah brulah kenal jalan kan... hehe... so last2 sampai ikea dh waktu lunch... so makan jelah dulukan... hehe... pastu mase diisi dgn soping (oleh azad) n window soping oleh ako haha... jalan2 the curve... ikano...

dalam 6.30pm mcm tu bru kami gerak ke IB... kene g awal takut jammed pulak... biaselah kat jalan tun razak tu... kan slalu jammed... nak lalu duke tak tahulah exit mane... hehe... seb baek tak jammed sgt... smpi pun cukup2 mase utk makan n solat... ayip, ahya n fateen actually bru jumpe kat IB tu... sbb janji jumpe kat teater je... siang masing2 ade agenda... hehe...

Natrah owh Natrah...


"sudahnye, menonton Teater Natrah secare emo, mate berair tak semena2... merah segale... hahah! dgn sapu tangan kat tangannye...."

Org kate not a big scale one, but i really tink it was! ramai okkay supporting actors die... penari2... its a little bit musical i can say... supporting actors n dancers die memg superb lah... lagu2 pun rancak cume irama mcm pelik sket (sesetengahlah)... props memg grand... bijak... cume coordination tak precise sgt... n boleh pulak tukang tukar prop pakai bju puteh? WTH? tutup lampu pun still nampaklah kalu puteh kan... hehe tp itu tak mengganggu sgt pun, ako je yg lelebih komen... hahah!

so, dgn teater ni brulah ako tahu sejarah sebenar die... i hv never heard one. inilah pertama kali tahu. so dr jalan cerite... ako salahkan residen (or anything they call him) ala mat salleh penjajah yg mewakili inggeris kat tanah melayu tu, sebab dielah yg menipu mak natrah utk ke singapura... damn it! maen kotor kat org yg tak tahu ape2.. nak salahkan kat ibu kandung natrah pun takleh gak... yess naluri seorg ibu utk dptkan anak die... tp lagi kesian dekat ibu angkat natrah yg membesarkan natrah dan mendidik die dgn akidah islam yg baek... dr pelat2, boleh mengaji budak tu... hmmm.. tp nak wat camane its history kan... amek iktibar jelah... sirius byk issue dlm teater ni. pandailah pikir...

cume satu yg ako terpikirkan... hmmm besarnye lambang salib time scene dalam gereja tu... hmmm n lagu yg dimaenkan tu lagu ape ntah... tp memg slalu dgrlah... meby lagu gereja... ako tak sure. tp sedikit menyeramkanlah... haha. goose bumps! i tink it was from the Vangelis - Conquest of Paradise... please correct me if im wrong okkay... hmmm, penuh emosilah lagu tu... n kalu xsilap jugak, lagu olimpik kan... haha malunye kalu salah. tp takpelah, ako rase ye kot... hahah!

credits to maya karin yg sgt superb! memg budak2 habes... pandai die berlakon... pilihan yg tepat. cuden imagine kalu diana danielle yg berlakon... hehe. remy was gud himself.. tahniah2 semue castings... n of course to the director, Eirma Fatima!!! owh boleh pulak ako igt sofea jane tu azizah mahzan?? WTH ib? hehe, silap agak je, igtkan mak jah tu jd narrator... hehe okkaylah, to put it all in a nutshell, it was not bad at all... in fact it was gud... tak dapeklah nak challenge PGLMusical okkay sbb tgklah mase practice brp lame nak bandingkan... lagipun, PGL tu musical habes... lagu dasat2... hehe.. masih terngiang2 ost PGLMusical...













hehe dgr2 ade sorg reader blog ako pun pegi... .dd. tp lupe lak nk mintak ni phone, kalu xleh jumpe jap... hehe... tp hmmm malulah pulak sbb saket mate okkay time tu... malam tu sebenarnye ako nak putus ase dah xnak pegi sbb bengkak n merah habes mate... adeh... seb baek pagi tu mcm okkay sket... tp still kene berkace mate hitamlah... siap menonton natrah dgn rambut mayang mengurai menutup sebelah bijik anak mate... (takkan nak pakai sunglasses mlm2 kan, tebiat okkay!) ako pakai topi sebenarnye, tp tgh2 nk masuk tu ade brader tu suruh cabut cap pulak... adoyai... kantoi ako seorg cyclops! sudahnye, menonton Teater Natrah secare emo, mate berair tak semena2... merah segale... hahah! dgn sapu tangan kat tangannye.... *adeh* sedeh betul...

video

hmm habes natrah kami sambung lepak terus ke uptown fudcock... makan2 yong tau foo n maen games... hehe saje nak kenekan budak2 ni... walaupun ako sorg je yg tahu game tu tp takpelah try jelah... tahniah azad n edong kerana berjaye! cume adzlin n aita je belum lagi... n ayip! hehe....

owh ye ternampak adi 6ixth sense kat ayam penyet n FOS... haha... its shopping time i guess... u guys r gud, suke Khatimah Cinta...


btw, sgt best okkay lepak2 hujung mggu tu... lame dh tak gelak2 ngan dieorg... seronok sgt.... sedar tak sedar dah kol 2, 3 pagi... balik dgn hati berbunge2 n tido yg nyenyak... ahad plak hr utk berehat... hehe...

Monday, December 21

:: ako stabil ::

sungguh stabil rasenye otak dan hati ako ketika di kampung. betul. ako lupe semue masalah ako. hilang semue saket ako. otak tenang. hati riang. sumpah ako gembire. terime kaseh abah, mokcho, kaklong, kakngah, kakpah dan semue...!!! sayang sgt kat semue! jumpe lagi...

.titik.

Tuesday, December 15

:: a bowl of coffee... ::














sebenarnye nak wat entry ni sbb nak mintak maaf kat seme readers (hehe... ye ako sgt appreciate semue readers ako walaupun sikit... hehe) n nuffnangers sbb ako lame tak klik2... hmmm nampak gayenye skrg ni mase amat mencemburui ako... bukan sahaje mase utk kerja tp mase telah ako luangkan untuk berjimba2 bersame2 rakan2... haha. geswat, last week aje ako tgk 5 muvees okkay... haha. itu jelah carenye ako rase utk get my life back n utk lupekan semue luke2 tu... saket masih ade... parut memang pasti mengambil tempatnye... skrg ako dh penat n bosan... so ako amek keputusan utk lupekan semuenye... mcm ako katelah... simpan dlm kotak, rantai kuat2 n campak dlm laut dalam... biar blue sands menemani....

berjimba2, makan2 jalan2 bersame kawan2 lagi best.... lagi menggembirekan hati... many thanks to adzlin, azad, aita, edong, moon n husna, fariz, badiu, inda, ayip, ahya n fateen sbb kluar jalan2 hrtu... mcm2 buat kan... sgt seronok. jalan2 ikea, curve. makan2. teepanyaki. tgk teater. tgk muvees (ninja assasin n new moon ako tgk sorg2 je, hahah!). jalan2 uptown, g tropikana city mall, jalan2 petaling street (yeay, dpt spec!). sangat seronok. mcm hilang semue masalah ako. hilang semue sedih ako. terime kaseh kawan2 sbb luangkan mase utk ako k... bile2 je, ajak je mesti ako nak kalu bab berjimba2 nih... hehe.

owh kembali kpd tujuan asal entry ni, sorry k guys kalu ako xsempat nak klik2... kalu ade mase memang ako akan singgah2... skrg ni nak wat entry pun sungguh suntuk mase... dh byk entry yg beratur tu... seme pasal review muvees la... makan2 lah... haha. biaselah ako.... entry emo2 akan ako elakkan sejauh mungkin. tp dlm taknak emo2, ako tetap emo tp secare gembire tgk cite Twilight yg first hrtu... huhu. pas tgk yg new moon tu, terase nak tgk balik yg first... tgk kali kedue nih bru perasan byk mende kecik2 dlm cite tu... tp sirius ako memg suke giler Twilight punye muvees...

haha, sbg tanda terime kaseh n sory, ameklah a bowl mug of coffee nih supaye yg nak stay tu leh stay tak kirelah wat entry blog ke, blogwalking ke... maen game ke... stdy ke, ape2lah... just njoy the coffee...

see u around.... ;)


p/s: hehe mug ni sebenarnye kakpah bgi ako kalu tak silap... dh lame dh, hrtu balik kuantan ako amek balik bwk sini, utk minum kat opes, bukan ape senang besar2 ni, xyah ulang2 wat coffee kan... hahah! how do u like ur coffee, guys??

Sunday, December 13

:: the 'N' ::


Comics Credit: BloggerBoy

finally, i think i can say that it's
the 'N'

yes, i mean the end of the story.
the real end.

yes.

i can say that now.
really.

;)


p/s: hati yg luke masih di dalam kotak berantai yg berada di dasar laut biru yg dalam, ditemani oleh hanye blue sands... meby mase je yg akan menemukan ako kembali dgn hati ako tu...

Sunday, December 6

:: orang kata... ::

orang kata...

sayang tu...

datangnya dari mata turun ke hati...

then ako nak berkata2 jugaklah... haha

sakit tu..

datangnya dari hati terus terlihat di mata...

bolehkah? haha..


sila abaikan. entry pendek berbentuk sastera kononnya. melakar kata2 indah lagaknya. yg begitu takleh bla... hehe. okkeh sebenarnye ako saket mate. merah dan bengkak2. menagih simpati ni. jumaat dh MC. tp alhamdulillah hari ni dh okkay sket. merah dah kurang. bengkak dah surut... tggl sket2 je... seharian semalam berjimba di Ikea n Curve memakai sunglass lagak seorg artis cover. pegi tgk teater natrah pulak malu2 rambut mayang mengurai menutup sebelah bijik anak mata...


hehe dan yg penting hari ni... hari lahir abah!













SELAMAT HARI LAHIR, ABAH...!!!

Semoge panjang umo n dimurahkan rezeki... sayang abah dgn banyak sekali... u r my only father yg takkan ade org boleh gantikan tempatnye... u r the best~! Ya Allah kurniakanlah kesihatan yang baik, umur yang panjang serta sejahterakanlah ke atas hidup abah ako yg disayangi ni.... AMIN!


p/s: entry berjimba2 kemudian... hehe...
Blog Widget by LinkWithin