:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Sunday, November 8

:: suatu jumaat yang... ::

hari jumaat yg termule (bukan ako mulekan) dgn sesuatu yg tak best. iaitu moto takleh start! hmm, kene start gune kaki, starter tidak berfungsi. ape masalah taktahulah...

*sigh*

so terus hantar workshop depan opes. hrtu kunci yg rosak (last week je kot) n this week ntah ape pulak. adoyai. naseb2. mogok aje moto ako ni... ayat ako kpd moto ako...

"...bro, lek lah bro, jgn buat gua macam ni... gua bukan ade duet pun nak beli kete lagi... gua cakap2 je kot... takyahlah risau bro, gua syg lu bro... syg sgt... so jgn mogok2 lg ye bro... mmmmuah~!"

takpun die mogok sebab lame tak mandikan n polish2 mcm dulu2 (dulu2? giler lame tak basuh!) haha. yelah duk umah flat cane... nk g motowash kang die sembur spark plug ako, habes moto taknak start pulak... adeh. gundah hati ako! boleh tak ako nak pinjam air paip kat rumah sape2 yg duk teres??? pleassshh...

huhu... tgh hari tu pas smayang jumaat, pas makan nasi briyani kat jamal muhammad (yg pernah suatu ketika membuat ako bengang!)... ako pun ke kedai moto peberet (konon padahal takleh blah!) untuk mencheck out pasal moto ako yg ditimpa musibah tu... hm... rectifier katenye... papelah janji moto ako dh elok... ako nk tnye lebeh2 bukan ako tahu sgt pun pasal moto. kate die lg, ganti yg local tak jalan, kene yg ori, baguslah ako memg nk yg ori pun... yg local nanti ntah esok luse buat hal balik... erm, dahlah tgh kering nak mampuih bulan ni, ceti datang memungut hutang pulak. pakcek PTPTPU dh hantar surat warning tertunggak... "...yelah, bru 2 bulan tak bayar dh bising... adeh... bukan tak penah bayar langsung pun..." mule2 dulu tu memglah bru kerje... adeh... gilo lah ako pk pasal ptptpu ni, jumlah yg ako bayar skrg ni belum pun habes bayar 'bunge' die je... 'lunch hour' betul! (nak charut marut takleh... kene bertapes sket... so paham2lah ye...)

hari ni kerja okkay je mcm biase... cume terganggu sket dek cadangan aktiviti kami mlm ni... jadi ke g tgk semi final muzik2? atau ke bowling? atau stay away kat opes buat kerja? atau tu? atau ni? haih mcm2... lantaklah biar dieorg pikirkan... ako kene siapkan 3d bangunan opes ni... hrtu boss kate hantar hr ni tp semlm die bg kerje urgent kat ako so agaknye posponlah kot.. eee tp ako tak brani, kene siapkan jugak unless di bgtau dh pospon... sambung wat sketch up sambil2 cek apdet blog kawan2... (perghhh, ib!).

dan petang sket dlm kol 4 intan kompemkan nkg tgk semifinal muzik2 (many thx to bigcat for the tixs!)... dgn ahya skali nakg sbb die blk kmpg pagi esok... so ako pun mcm nkg, intan pun boleh tumpangkan sbb die ajak firdaus skali... so kami cume kene isi myklah, but thts fine... okkay je. hati dh berbunge2 dh nak tgk yuna... hehe~~! buat kerje dgn laju supaye cepat siap... pastu ayip lak ajak tgk wayang n bowling esok... kalu mlm ni tak jd tgk muzik2, boleh mlm ni je tp yg pompuan lak pakai bju kurung so mcm payah nk men bowling kan... so nampaknye esoklah...

tiba2...

petang tu, intan call kate die cancel plak. adeh.. hmmm takpelah, ako pun kalu pegi nek moto sendiri mcm malas plak... intan kate die ade hal. sedikit kecewa. tp thts so fine. takpelah. next week je. pas boss cek 3d petang tu, pas crit die kate submit isnin. yeay! ako lantas mensms fariz n badiu ajak tgk wayang! hehe... kate badiu kalu midnite die naklah alasan sbb fariz nak tgk nur kasih n muzik2... hehe, yelah badiu! haha. ako ajak ayip. die bersetuju mau ikut. ako pun pas siap terus ke OneUtama utk beli tiket sbb phone booking dh full katenye.. mak ai bznye jalan ke 1U... penuh kete... tp seb baek moto ako dh kembali berkhidmat dgn baik... mcm2 perangai kete ako jumpe... habes semue charutan ako lontarkan dgn vokal yg lantang lagaknye... mencurahkan ketidakpuashatian kpd mereka2 yg berkereta dan tidak pernah mengambil perhatian kpd motorcylist yg inesen mcm ako ni... die tak amek perhatian, so i seek for that! i honk je sape2 yg buat hal... lantak... one day nak wat entry berbentuk charutan bagai pasla hal nih! yes i will!

tak sampai 15 minit dh sampai 1U dh... pastu dpt call dr ayip, katenye tak jd joint ade hal... ok. takpe. ako pun trus ke gsc. dalam hati dh mcm... "mesti ramai org ni duk beratur, mesti lame..." tup2, itu dia... takdek org weyh! dgn senang lenang dan berhayun lenggok bagai pergi ke kaunter membeli tiket... hehe. dpt seat yg best lg... blakang skali tgh2! wahh... seat yg same mase tgk papadom~~~! layankan... hati berbunge2!!! n geswat ape ako dapat bile beli tiket tu??? PISAU CUKUR!!! haha.. tak ako sangka pulak filem tajuk pisau cukur die bg betul2 pisau cukur. tp mcm comel gak. ade kalender poket kecik tu. hehe. sampai sudah ako gelak sorg2 mcm org mereng hilang kekasih... haha. lawak dol. bukan ako je yg gelak. ade je yg lain. cume masalahnye, dieorg gelak ramai2... n ako, gelak sorg2? okkay ib sengal. tak tertahan dol hati nk gelak! gelak jelah... haha. so pastu igt nk lepak umah badiu je sambil2 layan nur kasih n muzik2... hehe. yelah wayang kol 11.40mlm... hehe. sempat ako tapau KFC sbb dr hr isnin dh nk makan tak dpt2... hehe. tp boleh lak ako lupe yg badiu takleh makan ayam! die on pantang! hehe.. sorry bro... lupe teruk. hehe.














best gak ye citer nur kasih ni... mule2 ako tgk time adam bru balik dr oversea... pastu tak tgk dh sbb slalu ade aktiviti di jumaat malam kan. haha. habes nur kasih layan muzik2 pulak... dpt msg dr bigcat. die kate ahya n intan duk row no 3 dr stage. wat? intan pegi? omaigod. takpe cool2... nanti cerite. tgk dulu muzik2. awal dh nampak bigcat dgn red tshirt die. haha. so recognisable! hehe~~ bestnye kalu dpt pegi jugak. ako suke yuna! hehe. best2 vokal die n stylo~~~ coollah u yuna! hehe. suke lagu mirage dr pesawat, aku scandal dr hujan... alyah ok lah lagu die. lagu dr nadia dgn red peanut tu mcm sengal sket. suare laki tu mcm fake gile. meby best kalu dgr studio version... lagu enjut2 mcm best gak.. seb baek ade cat farish... kalu tak kesian makcik tu. hehe. aizat best gak. yg lain2 ntahla. hehe. meby nur kasih best tp tak sempat tgk. pas je yuna habes, terus gerak takut tak sempat. amek fariz kat mutiara n terus ke 1U...

uuuuhhhhh! byk pulak kete. payah nak cari parking. tp last2 ade gak tp jauh sketlah dr pintu. tp still floor yg same ngan gsc so senanglah. sampai gsc dh start seating pun. nk beli air pun mcm tak sempat. hehe. dh lah ramai yg beratur. hehe. terus masuk je, g toilet je kejap. rupe2nye kol 12 bru start! byknye iklan mak aii... masyuk2 gsc. hehe. tak kesahlah. tetibe nyesal lak tak g beli air dulu. sbb biasenye kat tgv start awal. iklan kejap je. dpt pulak ako duk sblah pakcek ni. yg tanpa segan silu menguakkan kedue2 tangannye sebesar2 alam di atas arm rest tu. adeh. lantaklah. jgn potong mood ako sudah! hehe. alihkan perhatian. haha. jgn dipikirkan.














mule2 cerite dgn si fazura mengacarakan sebuah rancangan tv. pas habes shooting terus bergegas dgn high heels die yg betul2 high n meriah pergi tgk tv.. rupe2nye ade rancangan Siapa Nak Kahwin Jutawan... yg disertai oleh Bella (maya karin) yg merupakan hasumet intan mastura (fazura). n ges who is the millionaire? norman kru! haha. at the end die pilih nabila jd bini die. so si bella ni frustlah. walkaway dgn perasaan malu sbb seme org pun dh tahu die mate duitan. n she quitted herjob to joint tht. haha. frust habeslah skrg. so utk entertain bella, intan yg tak jd naik cruise dgn datuk sallehnye, mengajak bella bersame die. sbb tiket dh beli. so kat atas cruise nilah cerite sebenarnye bermule di mane mereka2 ni on a mission possible utk jalan2 cari husband... haha~

takleh lah spoil byk2 cite sbb tak bestlah kan. hehe. bagia ko cerite ni best sgt! just as what i expected sblm tgk. GEDIK N MENGADE2... memang berjaye... ako memg suke giler kat fazura... perempuan melayu yg chantek. hehe. gedik2 pun, mengade2 pun ako suke... hehe. jalan cerite yg sempoi je, biase. cume penceritaan yg best. lawak2 gedik yg best. cayalah fazura, suke kamoo! maya karin pun not bad gedik. hehe. tak sangka. dlm cerite ni ramai pelakon2 yg best. walaupun scene kejap2 je tp bermakne. lawak2 best, ade yg jujur ade yg berbentuk sindiran juge.. hehe. tahniah kpd bernard chauly n rafidah for the great effort. as well as the redfilms production! bagi ako yg suke mende2 lawak2 mcm ni memg bestlah. but i dunno others... what say u? badiu? haha... lena die tdo... hehe. ako ngan fariz je yg betul2 layan...

konflik cerite n plot bermule bile Datuk mati dibunuh dan bella pula terjumpa jutawan idaman die. macam2 yg terjadi dalam cerite ni termasuklah si nas-T yg suke kpd kaum sjenisnye.. hehe. lawak2. si bella bru nk usha mamat ni, tgk2 si mamat ni dh usha dulu mamat lain... ahha! n last2 mamt ni kapel dgn nas-T. lagi satu lawak2 oleh si fazura yg menggunakan jename2 antarabangsa bg menggantikan "owh my dear" kpd " owh my Dior"... "owh my god" kpd "owh my gucci" dan juge prada, LV semuenye keluarlah. haha. best2. so kawan2... pegilah tgk... mesti korang suke. lawak gedik yg tidak memualkan! tetapi mengade yg best~~~ hehe... boleh tahan jugak pelakon baru yg diperkenalkan tu...














pas movee kami melayan yong tau foo di uptown... pesss!


p/s: ako nak kahwin dgn jutawan jugak~~~!
 
 
okkeh p/s: yg betul2 kat bawah ni...
 
 
p/s: sory guys, memg bz sketlah lame tak apdet... byk mende nak share... nanti ako kluarkan k... lg satu, memg takdek mood sgtlah pas kejadian itu... hmmm sorry kpd yg tak selesa k... thx kpd yg mendengar n berkongsi... jgn serik pulak bace blog ako ye...

82 comments:

enuLwanie said...

sy pun dh tengok cite tu.
best sangat3!!!

siap dpt 2 pisau cukur.
tp bagi kat kwn2 la.
rm2 je dkat 7e.

.ib. said...

haha... tgk ramai2 ka ngan kawan2?? hehe... best kan... gedik2 tp best... cool~~~ ;)

sye dpt 1 je, so simpanlah... haha.

seKut taWar said...

panjang gle en3...

goOd..goOd...(>.<)

wa xtgk agi psau cukuq..hehe

enuLwanie said...

xpe la.
nnt kalau xde org teman encik ib,
ajak la sy.
skrg teringin nak tengok cerita phobia 2 plak.

.ib. said...

sekut tawar: haha... balas dendam ni lame tak wat entry... ni tgh wat entry utk sabtu plak... pi tgk global battle of the band kat sunway... hehe... tp xtaulah smpt ke x publish... ade keje lg ni utk esok... waaaa...

cik sekut pi tgk ye bile2... ;)

.ib. said...

cik enulwanie: hehe... boleh eh? hehe... best2... tp phobia tu cite hantu ke? haha... sye nk tgk cite silat, oleh merantau film.... bilelah kluar agaknye... katenye 2009.... nampaknye mst within this 2 monthsla... ;)

eis said...

pjgnya entri! tp tertarik dgn nasi briyani. fazura cantik kan.

.ib. said...

hehe... tulah. baru perasan panjang. n gamba sikit je. hehe. sye tahu, kak eis mesti suke pasal makanan... sebab tu sye selitkan... hehe~~~ (dan2 ko, ib!) haha... sedap nasi beriyani yg ayam tanam dalam nasik tu... perghh menetes~~ merembes~~~

.ib. said...

hehe tertinggal pulak, baru perasan... yes kak eis, fazura sgt chantek~~~! suke, suke, suke! ;)

enuLwanie said...

encik ib pun nak tgk cite merantau.
okey2..set!
saya dgn kwn2 pun nak sgt tgk cite tu.
nanti kite gi same2 ye!
bestnye....

.ib. said...

hehe... tajuk die silat kan... dibuat oleh merantau films.. hehe. sye pun hrtu tertukar waktu first time tgk trailer... tp ntah bilelah bru kluar...

FaizalSulaiman said...

pisau cukurr!!mang nak tengok.hehehe.thanks for the review

.ib. said...

bro, cepat pegi tengok... gedik habes... haha... orait nuhal... ;)

Anonymous said...

/me baru nak gi tengok esok.. pas tengok nanti itsme komen ok.. heee!! tapi itsme still miss anty yasmin ahmad nyer touch of sentiment..

nah!! amek ni bunga kaler biru !!

.itsme.

.ib. said...

hehe... tgk esok eh? njoy then... mesti gelak punye... tulah ib pun suke cite2 die... sgt bermakne... tak dpt lupe...

thx itsme for the blue flowers!! chantek, chantek, chantek~~~

enuLwanie said...

encik ib dah tengok cite ninja?
kalau encik ib rasa cite ninja best,
mungkin ninja assasin yang akan 'coming soon' lagi best!
tengok trailer mcm lebih 18SG dari ninja.

.ib. said...

ninja? huhu sudah2... agak best... tp cite die mcm berplot slow sket... kalu lebeh laju plot die lagi best... sbb ib tertido~~~ haha. kalu pelakon lg top mesti lg best sbb ninja pun superhero jugak kan... shud be better... hehe~~ tp layan gak...

lgpun cite ninja tu mcm takdek heboh2 pun... mst ramai taktahu kalu x ke wayang...

ade tgk jugak poster tu, rain berlakon kan... mesti best~~!

enuLwanie said...

upsss...
sy kurang kenal artis korea or jepun or sama waktu dengannya.

encik ib ni mesti kaki wayang gak kan?

.ib. said...

hehe... kaki, kaki, kaki~~~

sye kaki wayang, kaki blogging, kaki bowling, kaki makan, kaki ronggeng, kaki donlot, kaki ikea, kaki perfumes... dan juge kaki cite2 korea n jepun... hehe... byk kaki saye... ;)

rain tu pelakon hero cite Full House.... hehe~~~

enuLwanie said...

ooo...cite Full House tu ada dalam folder movie sy tp xpenah tgk.
akak sy yg 'kaki' Full House.

sy pun mcm encik ib.

kaki wayang, kaki blogging, kaki bowling, kaki makan, kaki ronggeng, kaki donlot (lagu)..
tapi bukan kaki ikea sebab xpenah jejak kt ctu.
kaki perfumes?? beli yg rm10 je.
perfumes avon pun akak sy yg bagi.

.ib. said...

tengoklah cite full house tu... cite korea yg semue org wajib tgk.. haha. sangat comel heroin die. kiut miut.... layankan je...

hehe... jangan lupe singgah ikea jugak... u will like it. rase die punye meatball n cikenwings kat cafe die... brg2 pun best... hehe...

huhu, sejak blaja beli perfumes... skrg dh addicted... naseblah skrg ni tgh kering, kalu tidak mau pi shopping perfumes... hehe

enuLwanie said...

kalau ada org nak blnja sy perfume,
sy akan minta hypnose lancome.
bau yg sgt best!
pe kate encik ib blnja sy mkn dkat ikea? baru sy akan rs best!
hehehhe

.ib. said...

hehe... sye nak gak org blanje perfumes... nk perfume playboy... takpun ferrari (demand)... hehe.

incanto ferragamo best jugak kan... sesuai utk lelaki jugak bau die... hehe!! meby akan dptkan satu suatu ketika nanti...

belanje karipap die bolehla... hehe.. sedap wooo~~ (tgh kering! haha)

enuLwanie said...

kuih yg paling sy suka suka...karipap!!

xtau nape,kalau ada je org jual karipap sy akan beli.
so, sy xkn tolak klau encik ib nk blnja karipap!
ahaksss

pernah pakai perfumes dunhill?
boleh wat iman sy goyang...
astaghfirullah...ish ish ish!!
terlebih sudah...

.ib. said...

haha... tp byk yg skrg ni jual karipap tak best pun... teringin nak makan karipap inti blackpaper... perghh mest sedap~~~! haha...

dunhill?

pnah, pnah, pnah... dunhill desire red! hehe.. itulah kelebihan perfumes. mampu mempengaruhi perasaan org... sye pun selalu je teringat2 bau2 perfumes org... haha. pengakuan~! yelah takkan nk igt bau ketiak org pulak kan..? haha...

enuLwanie said...

nyum nyum.. msti sedap kalau dpt mkn karipap blackpepper!(tiba2 perut bunyi plak!)

betul betul betul!
bau tu sbnrnya mngingatkan pd seseorang.
kalau sy terbau je perfumes tu, terus segar dlm ingatan!

.ib. said...

pernah terfikir suatu hari nanti nk bukak kedai perfumes... haha~ mesti best! perfume owh perfume... gian dh ni nak beli lagi... adeh...

enuLwanie said...

tahap kritikal ni encik ib!

xpe, nnt sy provide website untuk company perfumes encik ib.

wah, tinggi cita2 ni!
projek portal bila leh siap xtau la...

.ib. said...

tulah pasal~~ haha!

eh, u tau buat website eh? i have a junior yg buat design website... hes so talented... singgahlah... ni blog die.. ade link kat situ...

http://mylifeasame.blogspot.com/

enuLwanie said...

sy tak pandai.
tp tengah blaja.
final sem ni ada projek.
group sy kena wat portal.
kami pilih utk wat portal coklat buatan Malaysia.
ramai yang tak tahu coklat kita pun sama hebat dengan coklat luar.

sekarang mslh group sy utk dptkan tenaga pengajar PHP.
ada cadangan?
freelance is better!
harga boleh runding.
free charge also better..

~~~sy memang gila coklat.

.ib. said...

woh mcm tu ke... hehe...

erm, PHP tu ape eh? hehe tak tahulah... bukan tahu sgt IT ni... P2P tahulah... hehe... takpun PSP... kompem tahu... haha~~ trylah tanye adian td tu... i taktahu sgtlah bende2 ni... meby u can just seek for tutorials on the youtube... everythings on youtube rite skrg ni?

p/s: i like dark one!~~

enuLwanie said...

~~dark chocolate mmg favorite majoriti consumers( berdasarkan questionnaire)

php ni scripting language utk kita develop website.
setakat ni sy blaja ASP je tapi kalau blh nak guna PHP utk portal sy.
tp tu la, perlukan mentor utk assist my group.

.ib. said...

hehe tertdo sudah~~~

owh i see... baru tahu. hehe.. well, i wish u all the best utk final project tu... do ur best... ;)

enuLwanie said...

thanx encik ib.

kalau siap portal sy tu,
encik ib org 1st sy bg tengok.

thanx a lot sbb teman sy semalam.
ada entri khas utk encik ib!

~~~~selamat pagi encik ib....

.ib. said...

hehe... org first eh... orait thx for tht very honour! hehe...

sambil2 buat kerja semlm sambil2 blogging... hehe...

wah, ade entri khas? waa cant wait to see tht... thx ye.. appreciate tht!!

selamat pagi~~~!

Adian said...

haha ib dh buat review piau cukur dah. hmm nanti nk wat jugakla. *matila tiru*. trailer cite Merantau tu pernah tgk bbrp bulan lepas.. konon2 cam Ong Bak la tu.. tp silat dia dh macam bruce lee la pulak.

.ib. said...

hehe... adian cepat buat... nak dgr kate pengreview muvee berkaliber ni... hehe... |matilah kalu review ako lain... haha!| tulah, ako pun perasan die mcm ongbak, rasenye seme yg tgk trailer mst perasan... pastu silat die mcm silap je... ooops! haha... tp nak tgk jugak.. bru tahu ape kesnye...


"...owh my Louis Vuitton...!!!"~~~

♥chentaMAYA™ said...

gua tgk da psau cukor~
besh!

.ib. said...

best kan... gedik tp best giler... haha. mcm manelah kawan ako boleh tertido dgn lena...adoyai~~~

DIVA sopan said...

moto lu jantan ek???
huhuu

very thehhhh,..

.ib. said...

aah jantan... dah check memg ade anu tersebut... haha..~~ mane lah ako tahu jantan betine, yg tahunye mule2 ako dpt ako pggl bro... sebab kaler hitam, macam jahat... pastuh tak mandi lak tu... *adeh, sorry bro...*

enuLwanie said...

nanti makin teruk la dia meragam pasni.

tak patut encik ib pggil dia, jahat n tak mandi.
hitam tu menawan tau!
dia tak mandi sebab nak save budget encik ib.

sori nyampuk!

.ib. said...

haha... kami biase gurau mcm tu... sorg kate yg sorg tak mandi, sorg kate sorg tu hitam... haha... hakikatnye kami saling menyayangi... (perghhh! tak tahan tol ngan ib nih! part merapu memg pandai jek!)

hehe, i memg suke kaler hitam pun... kesian kan die takleh mandi... mandi hujan jelah nampaknye... hehe...

its okkay, sampuk jek... ;) ~~~

enuLwanie said...

encik ib wat la 'motorwash'.

kalau hujan, better la.
tengah2 hujan lebat.
amik sabun.basuh dia!
hahaha..
idea merapu sbb lapar!

.ib. said...

okkeh gak idea tu kan... hehe... macam best je... tp kompem org tengok, kene gelak free2... haha.

krup2... sedapnye makan kepek pisyang~~~ ;)

enuLwanie said...

xpe..xpe..

sedap ye kepek pisyang encik ib ye.
kalau sy dpt mkn karipap black pepper,sy xnk share dgn encik ib!

sob sob sob!!

~~kepada abgku, tolong prihatin thdp kewangan adikmu ini..

.ib. said...

hehe... janganlah membawa diri macam tu... gurau je. kepek pisyang org punye... hehe~~~

wahai abg, prihatinlah kamu... ;)

enuLwanie said...

mana lebih enak dan lazat?

kerepek pisang yang dah berbulan-bulan dalam stok

atau

karipap black pepper yang panas-panas?
hmmm...nyum nyum!!!

.ib. said...

semestinya si panas2 karipap black pepper~~~~!

ezany said...

haha.. skali update pjg giler..

kasi la moto ko tu nama.. dia merajuk sbb tu kot.. ko panggil dia bro jer..

enuLwanie said...

karipap black pepper satu encik ib!!

~~lapar.....baru siap design web.

.ib. said...

ezany-kun...

hehe~~ membalas dendam takleh apdet seminggu... hehe. padahal memg takdek mood... tambah bz plak... haha. layankanlah ayat2 nagrut ako tu...

erm, ko ade cadangan name yg menarik bro...?

.ib. said...

wah, cik enul!! dh siap dh design web kamooo? dasat....~~~ cepatnye....

nah, amek kipap bekpeper...~~~

hehe ;)~

enuLwanie said...

encik ib..

sedihnya design kena reject lagi!

enuLwanie said...

encik ib..

sedihnya design kena reject lagi!!

.ib. said...

biaselah tu... adat belajar... kalu terus diterima maka tak belajarlah kan... teruskan usha2 blog2 n web2 cari idea... hehe... think out of the box... tp sumtimes kene duk dlm kotak gak bru berjaye~~~

gudlak~~

enuLwanie said...

dh masuk 10 kali xkn nak reject lagi kot.
sedih la cmni.
org lain dh start wat coding utk website.
my group x abis2 dgn design.

.ib. said...

hmmm yeke? adeh.. igtkan assignment bru tadi... sabar jelah... kalu mcm ni payahlah.... mcm mane nak proceed dgn kerja. deadline dh makin hampir kan... come on cik enul, u guys can do it... do sumting different~~

ganbatte kudasai ne...~~~

Primadona69 said...

tahniah!!!!
krn blog saudara...
telah dicatat dlm rekod dunia
sbg entry terpanjang didunia..
hahhaha

Anonymous said...

cak!!
.ib.,, .dd.nih !! dah gi tengok dah pisau cukur..

"kenapa nak bercinta dengan orang miskin kalau boleh bercinta ngan orng kaya"

kekeke.. gedik gedik.. dd suka fazura ngan maya nyer dressing..

gelak sampai abg sebelah ckp " ei amoy!! paham ke??!!"

maluuuuuuuuuuuuuuu~~

nah amek ni~~~ roses kaler champagne !!!

itsme "dd"

enuLwanie said...

wah bertmbah semangat la bila encik ib bg support!

semalam dh wat design baru, tambah cikit2 mana2yg cacat.

jap lagi nak jumpa supervisor projek.
kalau dia reject lagi, xtau la.

doa2 kan kami ye.

.ib. said...

hehe... ye ye ah je primadona69 ni... tapi kalu betul best gak kan... hehe... leh dpt award tak? hehe.... ;) thx ye n jgn lupe komen2... ;)~~~

.ib. said...

owh... dd ke name die... haha bru tahu... igtkn siapelah itsme tu... ok hai dd!! hehe.


best kan pisyau cukur, gelak je tgk... gedik habes! chantekkan dieorg...

ape komen dd pasal ayat kawen miskin kawen kaya tu? setuju?

btw, abg kat seblah tu chinese ke dd?

hehe thx for the roses! uuuuhhh wanginye.... ;)~~~

.ib. said...

sye doakan design cik enul diapprove kali ni... insyaallah... berusahalah...

gudlak k~~ ;)

enuLwanie said...

encik ib!!

berkat doa encik ib.
kali ni design kami diterima.
best best!
td bru install dreamweaver.
x sbr nk pening kpala dgn php n coding.

~cyg miss irna!

GhOsToNe said...

huhuhuh...
x pg tgk lagi pisau cukur...
tp kat toilet umah ak dah ber;lambak..
so..no need la kowt!!
ekehks!!!!

Anonymous said...

abg kat sebelah tu bukan cina.. hero melayu terakhir .. kekeke.. tapi dia ingat dd amoy lak.. haha

kawen miskin kawen kaya? hurmm !! susah la nak komen .ib., sbb sape xnak senang kan.. tapikan, kalau dah cinta, miskin kaya ni tolak tepi kot..yang penting persefahaman .. may be la kot.. x reti nak komen banyak2..

p/s: petang xde bunga ok.. esok pagi lak!! tu pun kalau dd sempat singgah sini.. take care .ib.

.ib. said...

wahh tahniah ye~~~! hehe... proceed to the next level... xlame lagi ade web design sendirilah... hehe... cool~~~

selamat berjuang seterusnye...

p/s: penatnye bain bowling kat pin junction cineleisure... hehe..

.ib. said...

ghostone: haha, yelah kalu dpt pisyau chukur free tu bg jelah kat org... bg ako ke. haha. tgklah cite tu... haha... gedik habes... tp tak semue org suke cite mcm tu... haha... kalu suke gol dan gincu insyaallah suke cite ni... kami meby... hehe~~

.ib. said...

.dd.

muke .dd. mcm amoi ke? hehe... ade mcm korea ke jepun ke? hehe...

yekot, kalu dh suke tak kisah kaye ke miskin... tp nk tetapkan hati tuk suke org kaye je tp tak syg susahlah... sakit nanti hidup~~ yuhu! nak kawen Datuklah~~~

yiu too take care .dd. many thx sbb sudi singgah2... n komen2... ;)

Anonymous said...

wah!! men kat cineleisure the curve ke? cis! jeles jeles!! len kali dd nak ikut men sekali.. :P

.ib. said...

.dd.

hehe maen kat cineleisure punye bowling... pin junction rasenye name die... hehe... tak ramai sgt org... lane pun best... cume bola, lagi best di 1U~~

nak ikut, jom~~~~! ;)

Anonymous said...

.dd. ada bola sendiri.. nak ikuttt.. dd dah dekat tu.. jom lawan,, sape kalah lanjer nasi ayam hailam .. lalalala ..

.ib. said...

alamak! budak ade bola sendiri ni mesti maen kenchang~~~ takutlah... ib tak reti maen... haha~~~ sape menang lak banjer yong tau foo~~ pess!

.dd. duk mane?

Anonymous said...

.dd. somewhere in damansara.. dd dah lama gak x maen bowling.. jom!!

nah!! amek ni semangkuk yong tau foo.. kekeke

.ib. said...

wah dah tahu dh siape yg menang... hehe... dh dpt yong tau foo ni... hehe... owh duk damansara lah...

p/s: nk ng .dd. sepinggan meatball ikealah yg 10 ketul n 2 ketul cikenwings... hehe. habeskn tau~ ;)

Anonymous said...

besh besh.. .dd. pun selalu makan kat ikea... dia nyer swedish meatball tu, very juicy.. tapiiiiiiiiiii,, xpenah abesh pun.. heeee

enuLwanie said...

i bru tgk cite bru kat one utama semalam.
best2!

nnt i update kt blog.

.ib. said...

.dd. !!

haha... tak habes? sayangnye... hehe.... penah try lemon chicken leg? best gak tu... lainkali beli meatball 5 ketoi ja... ngan cikenwings 5 ketul! haha...

.ib. said...

cik enulwanie!

u tgk 2012 ker?? mesti dh ade kan midnite semalam??? hehe... cite pe eh? wahh... jeles.

enuLwanie said...

2012 dh ada kt dlm laptop.
dh 3 kali tengok tp x khatam sbb mcm bosan je.
agaknya sbb xdetranslate kot. so, susah ckit nk fhm!

sy nk wat surprise.xnk bgtau cite pe..
cite ni sy bg 4 1/2 bintang sbb mmg best!

.ib. said...

hehe... okkeh... will looking fwd for ur apdet kat blog~~~ ;)

Blog Widget by LinkWithin