:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Friday, November 13

:: yessza, Blogger Boy II...!!! ::

hehe...













akhirnye, blogger boy II telah bermule...!!!

utk kawan2, blogger boy II dh mule dh macam season I gak, still kat 8tv kol 9.30 mlm setiap khamis... hehe... mule2 dpt tahu dr facebook nina, then check2 kat 8tv punye web memg start tayang 12hb november (malam tadi)... hehe... tp tak sempat tgk sbb g melantak kat ikea... haha. pekena lemon herbs whole chicken leg (kompiden sebut padahal ntah apelah name die...) n cikenwings... haha... layankan.. hehe. last season pun bukan semue pun tgk kat tv... banyaknye yg donlot kat jiwangtorrent... tp yg episode 1 ni blum up lg kat torrent, so singgah kat 8tv punye web jap utk tengok... cepat pulak dieorg upkan kali ni... hehe...

tgh tgk ni... best2... budi n kid dh makin tembam ako nampak... haha... budi pun dh cukur misai n janggut habes... nampak bulat giler... haha... budi tgh stress skrg ni atas ape yg terjadi dlm season I haritu... habes semue yg dibuat tak kene... habes semue salah... haha.

"...Budi, kalau jatuh, cepat2 bangun jangan sampai mati pula tengah jalan..."

itu si ankel ayah nina pesan kat budi, taktahulah direct meaning ke apekah maksud die... tp ayat tu mcm means sumting utk ako skrg... haha. dah mule dh saikotik emo merasuk!!!

kate nina... "...better n funnier..." haha... season II kali ni...

tahniah utk bernard chauly, lina tan n rafidah abdullah... many thanks guys... will support blogger boy always... hehe...

yg mane tak sempat tgk kat tv tu, jemputlah online tgk kat webpage 8TV....

layannnnnnnn.....


"... dalam dunia ni mane ade benda yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang ... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on..."




p/s: seronok giler rase hati... "kite yg selalu tunggu mase, tapi mase tak pernah tunggu kite... dalam kite menunggu, kite tak sedar yg mase sebenarnye dah pun berlalu... dan tanpa kite sedar, mase telah pun merubah ape yg di tangan, di fikiran, di hati kite... barang yg hilang dtg gantinye, mate yg tutup akan terbuka, luka yg berdarah tinggal parut semate... bila tiba masenye, yg berakhir akan kembali bermula..." ;)

quote dr: Blogger Boy

48 comments:

Anonymous said...

.ib.

life is what u make it..
bila hati sudah berbunga-bunga..
mari enjoyyyyyyy!!! ape lagi.. :P

.dd.

a.t.O.k.c.o.0.L said...

ouh.aku minat kat nina.arituh aku gi ou.terserempak ngn budi n nina.diorang pegang tangan beb.wah.xtau la saje2 or diorg mmg da kapel kat luar gak.btw, montot nina lagi up reallife.wakaka

FaizalSulaiman said...

season 1 da terlepas tgk.huhu.nantila aku download kat 8tv.bule?.hehehe

f.a.r.a.e said...

ahaha..pttnye budi gemuk menunjukkan die bhgie..

~@k1 is @utuMn!~ said...

erk...
da season 2?
yg season 1 pon ak xtaw...
cte ap nie??

enuLwanie said...

cite ni tgk episod2 awal je.
2 pun sbb kwn yg tgk n promote.

ha, tengok!!!!
gi makan kat ikea tak ajak.

merajuk la cmni......

.ib. said...

.dd.

hehe... seperti yg disangka, blogger boy membuat hati sgt teruja n gembire... hehe~~

*torrent dh up... hehe... sedang mendonlot!

.ib. said...

aTokcool~~~

hehe, ko jumpe nina n budi tu kompem ke tak nampak any camera or crews shooting? hehe... kalu betul kapel okkay gak kan... haha... terbawak2... btw nina memg chantek pun... hehe

dlm cite takleh seksi sgt sbb die kan photographer~~~ yuhuu... ;)

.ib. said...

FaizalSulaiman...

hehe, boleh je bro, tp kene gune add on kat firefoxlah utk detect flash tu streaming... hehe... g jiwangtorrent je donlot~

.ib. said...

farae:

bahagie? haha... habes si kid tu kene bahan ngan die yg tetibe emo... haha... tp rasenye semalam die mcm dh dpt semangat bru.... die bukak blk blog die... dgn "aku dah balik..." haha... episode semalam punye ayat2 memg best...

p/s: ayah nina kate nina n james are planning for their wedding... *sigh*

.ib. said...

@ki is autumn~~~

hehe... kat 8tv cite ni... cite pasal seorg blogger yg mempunyai kisah cinta yg tragik... n die share tot n emotions die dgn melukis komik n publish kat blog die... hehe. quite cool... suke giler..

hehe, aah semalam bru start season 2... ;)

.ib. said...

hehe jgnlah merajuk cik enul, mcm mane nak ajak... takkan nk invite kat blog kot, kompem tak sempat hehe... nak sye tapau kipap ikea utk cik enul... sedap~~~

p/s: jgn lupe tgk tau season II ni, klakar...~~

enuLwanie said...

oh, tidak!
semua itu hanyalah alasan encik ib supaya sy tak minta encik ib belanja sy..
kan kan?
~~dramatik kan?ahakssss

dah la tak ajak kite, pstu uji ketahanan perut ni dgn karipap ikea.

kejam kejam!encik ib sungguh la kejam!!!!!!!

sy dh ada chatbox yg tak diblock oleh wireless kolej.
sy online almost 24hours.
so, no more excuse ok?

.ib. said...

hehe~~

hehe takkan 10 bijik kipap ikea tak kenyang? hhe... sedap woo kipap die...

eh jap cik enul duk mane?

insyaallah kalu ade rezeki adelah... sye pun g tumpang org, hehe...

;)

enuLwanie said...

100 biji karipap pun belum tentu cukup utk perut sy.
sedap sangat!

sy duk kat kolej.
jalan semarak.
sebelah pulapol.
tak kenal?
dekat menara celcom.
tak tahu gak?
search google la encik ib.

Anonymous said...

.dd. dah x suka dah kipap ikea tu, sbb nye masa memula kipap tu ujud, almost everyday singgah beli, xpun dok kat high table dia, makan kipap sambil tengok orang lalu lalang borong barang ikea..

blogger season2 mesti lagi best kan .ib.

.ib. said...

enulwanie:

wah hundred~~ what a number! haha...

hehe... mcm pnah dgr tp mcm tak tahu jugak... nantilah sye tnye pakcek gugel... haha...

.ib. said...

.dd.

kalu cafe bawah tu ib suke makan hotdog die... sbb ade disediakan pickle yg potong kecik2 tu... wahh layan betul.. memg best (eh jap, best ke? ok2lah haha) lepak2 sambil lihat org memborong... haha

blogger boy II memg best! episode I pun dh mcm gelak2... haha. budi pun dh ade semangat bru, so i need to get one too kan~~~ ;)

Anonymous said...

ari ni .dd. memonteng kerana bz mendonlod seasonI 20 episod ..

suka giler tengok sketching kartun dia.. [sambil sketch2 kartun naruto]

ri ni .dd. nak lunch kat movenpick.. jom!!!

Anonymous said...

.ib.

get one cecepat? nanti dd leh jadi pengapit, tak pun leh jadi flower girl ib..

sweet jerk tengok budi ngan nina kan

renjis renjis.. kekekeke

enuLwanie said...

ala encik ib ni...

kalau dengar info trafik kat HotFM ,
antara jln yg paling selalu jammed!

sy tggu encik ib blnja karipap kat ikea tau!

nnt ajak la cik dd skali.mana la tau encik ib mampu belanja kami berdua borong barang ikea gak!

hehehheheh...
pokai la encik ib pasni!

Anonymous said...

erkk cik enul..

xpe! xpe! .dd. dah jemu ngan karipap ikea.. kekeke!!!
pegi la dulu eh!! enjooyyy k..

[.dd. jeling kat .ib.] :P

.ib. said...

.dd.

wah ponteng kelas sbb nk donlot blogger boy? hehe. memg berbaloi baloi~~ haha... ;)

smart kan sketch die? suke gak.... kaler hitam merah n puteh je... memg smart!

movenpick kat manekah? boleh x kate xpnah dgr? haha... kesian ib!

.ib. said...

.dd.

get one semangat baru jugaklah, bukan get one perempuan! haha... klaka2lah .dd. ni... .dd. dh nk kawen ke?

sembah2 .dd.!! haha...~

.ib. said...

naseb baek cik enul telah tahu bahawa en ib kini sedang pokai... haha~~

bile2 ade peluang k... hehe ;)

.ib. said...

.dd.

ala .dd. ni jual mahai lak die... hehe... oklah .dd. makan biskut die jelah ye... haha~~

[ib kenyit matelah... haha~~]

enuLwanie said...

tau tak, ari ni mkn nasi dgn kwn tp share mkn ikan sekor.

sedih kan?

tak pernah cmni spnjg blaja kt kl ni.

ni sume gara2 final projek.
i hate u!

Anonymous said...

cak!cak!

.dd. kawen?
oh tidaaakkkkkkkkkkkkkk!!!

tolonglah, tolonglah, toloonggglah !!

movenpick kat sebelah starbucks kat the curve tu laa.. yang ada lembu sekor depan kedai dia tu...

[wink!wink! hati ckp "betul ke .ib. ni" ni mesti ngengade manje"] :P

Anonymous said...

aisey!! lupalak .ib. another name of that movenpick is marche..kekekek

kalau marche ni .ib. x perasan gak, xyah bantah2.. abaikan jerk.. lalala

dara♥♥♥teruna said...

IB..cik dar apun tgk tau cita blgger boy tpi cik dara lagi suka Budi bermisai..tkder misai mc tk kena jer..muka dia sesuai ada misai n janggut..tpi cik dara hepi sgt cita blogger boy ada balik..tkyah tggu lama pun untuk season 2..

.ib. said...

enul~~

pls dun hate me... hehe. tetibe buat2 terase... padahal tahu cik enul marah syape... hehe..

hmm, sedeh plak dgr, siannye... sye pun penah je beberapa hari makan maggi je... lunch n dinner... haih, biaselah student... nak jimat lg belilah telor...

sabar ye, dugaan skrg nilah yg akan membentuk kite nanti...

itulah kate2 ustaz ib yg bajet2 raional padahal emo semacam... ;)

.ib. said...

.dd.

"...alamak mane pulak si .dd. ni tahu ako memg mengade2 manje, ni? adeh... ape nak buat ni matilah...."

hehe~

.ib. said...

.dd.

okkeh akan diabaikan sbb memg taktahu... haha. tp mcm pnah nmpk lembu itu... tapi... tapi... itu... ini... okkeh abaikan. haha. byk sgt kedai kat the curve tu... hrtu main bowling makan ayam penyet... ngan bakso penyet... best2... ;)

.ib. said...

kan, kan cik dara...

ade misai lg smart... takdek misai nampak gumuklah... mcm ib! haha. tp papepun memg sgt suke sbb blogger boy II dh start... tak sangka sebegitu pantas... mesti sbb rate penonton n reaksi org yg melampau ni... haha... hope the very soon episodes will be greater than b4~~~!

episode 1 dh best dh... ;)

Anonymous said...

ayam penyet tu mmg best kan.. sambal dia pedas berapi, tapi still nak cicah jugak, dd sampai pegi amek dengan botol2 dia bawak ke meja..

ri tu kan .ib., terserempak lak dengan tony yusof.. hensem !!!

haha [jamu mata jeling-jeling]

mommy dd cubit2 pp dd xbagi admire sampai ketara.. wkekekeke!!!

neway, dd still admire my daddy.. :P

GhOsToNe said...

ak x pnah tgk cite nieyh..
n stakat nieyh x terniat pn nk tgk..
so sowie..
x tau nak komen ape2!!!
hehehe

NaiMaa... said...

layan...jgn x lyn..hehe:)

enuLwanie said...

tima kasih en ib atas nasihat dan dorongan.

wah...sayang sangat sangat la kt en ib!

gedik tak?

~~tgh tggu air mendidih.makan meggi kari berapi!auwwww

.ib. said...

.dd.

haha bestkan ayam penyet... hehe.. (nak buat bunyi pedas tp taktahu nak taip mcm mane...) haha...

haha pnah tgk die kat teater je, teater mana setangginya kat Istana budaya... hehe

yup, shud u be~~~!

.ib. said...

bro Ghostone: hehe kalu berani tengoklah~~ haha... chill~~!

.ib. said...

yup, u r cool naimaa~~~! ;) layankannnnn....

.ib. said...

cik enul, encik ib suke maggi ayam~~~! eheh... sedap slurrrpppp! pergghh!

enuLwanie said...

dulu sy pun suka maggi ayam.
ntah nape nak rasa maggi kari berapi.

encik ib gi x blogger gathering?
gi la en ib.
boleh jumpa kat sana.

.ib. said...

blogger gathering? katne? siape yg anjur?... hehe... sye ni discreet je cik enul... hehe~~

enuLwanie said...

ala, encik ib ni.
sy pun baru tau pasal blogger gathering minggu lepas.
nnt sy update kat encik ib ye.

.ib. said...

okkeh2... hehe~

mello said...

blogger boy best tp aku x layan lg blogger boy 1.. huhu

.ib. said...

mello, cepat2 download or tgk kat 8tv... nanti tertanye2 knape2... hehe... jiwang torrent pun ade... ;)~~~!

Blog Widget by LinkWithin