:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Wednesday, January 6

:: Bagaikan Sakti ::

igt tak lagu duet Siti Nurhaliza dgn M Nasir utk filem Puteri Gunung Ledang tu?

Bagaikan Sakti tajuk die. hehe. ako suke lagu tu sbb mcm duet yg sesuai. sorg lelaki dan seorg wanita. maksudnye suare yg betul2 lelaki dan betul2 wanita. barulah best duet. hehe.

owh ceritenye sebenarnye nak pomot korg konsert dieorg Siti Nurhaliza n M Nasir kat Esplanade bru2 ni. 010110. huhu. meby ramai dh tahu. konsert pun dh lepas. cume nak mention yg astro still boleh langgan lagikan. walaupun xsempat tgk live. tgklah ulangan kat astro tu, kat cenel ABO 955. sampai 10hb nanti. n geswat, just rm10 okkay! sgtlah tak rugi utk beli. xtahulah ako kalu ade org jenis berkire rm10 kan utk konsert kat Esplanade Singapore tu. dh murah giler kot. Singapore dhlah negara lain pastu tiket LIVE mahal okkay. plg murah rm149 rasenye. huhu. Esplanade bukan calang2 tempat okkay. ako tgk tu, mcm Istana Budaya gak meby lagi besar kot? ke? haha xsure tp mempunyai lebih byk tingkat dr IB. owh itu tidak kisah. yg penting konsert. so, yg ade astro tu kalu nak langgan boleh lagi rasenye. call je customer service @1300823838... tunggulah dlm 15 minit adelah yg angkat nanti... (hahah! dh 2 kali ako call astro memg susah tol nak reach... kene tunggu lame2.... *aih*)












konsert tu 4 bahagian. siti solo. duet. m nasir solo. pastu duet balik. ako pun xpaham knape. asal xduetkan je semue. hehe. brulah betul konsert bersama. tp xkisahlah. dalam konsert ni yg siti solo, mcm dah pernah nmpk je, mcm yg konsert SATU kat IB yg ako pegi tu. byk element or music arrangement yg same. sbb aubrey suwito gak kan. tp tetap best~ ako suke part lagu Bukan Cinta Biasa... last2 tu siti nak org sebutkan lirik akhir... ".... jawabnya...". sampai 4 kali kene repeat. haha. first, mcm slow sbb org mcm tak sedia kan. second, ade sorg mamat ni jerit kuat2 sebelum siti habes nyanyi phrase yg before tu pun... siti wat lawak kate mcm bunyik indonesian. haha! tp memg pun! siap siti kate "...pitching kene jage ye..." ;) lawak2! pastu ketiga, ramai2 nyanyi tp mcm tak kene timing. berterabur. hehe. n last skali bru okkay, tupun siti siap kirekan... "...1, 2, 3..." bru ramai2 nyanyi "...jawabnyaaaa...."

"...tgklah ulangan kat astro tu, kat cenel ABO 955. sampai 10hb nanti. n geswat, just rm10 okkay!"

paling ako suke ofkos part dieorg duetlah. mule2 dgn lagu Hang Tuah. memg best! mcm tgk muvee lame2... tak salah kot kalu ako kate siti je yg mampu buat mcm tu buat mase skrg ni. hehe. (matilah ako kene serang wat statement maut camnih!). then ade lagu, Lagu Gembira, lagu M Nasir pun ade Siti nyanyi skali. pastu M Nasir duet ngan Siti lagu Mawarku... uuuuh! sgt best. teringat mase kecik2 skolah rendah duk suka lagu ni. haha. time M Nasir nyanyi sorg2 plak. biaselah, gaye die yg menari2 anak. hehe. tp memg feel bile nyanyi. bagus. n last part duet balik yg mule dgn lagu Bagaikan Sakti. best2. penuh magis (gitu!). nyanyi lagu Dua Insan n satu lagu baru Hanya Semalam. lagu ni bunyi mcm lagu lame sket. tp sebenarnye music die lain. sgt moden. hehe. layan gak lagu bru ni. bile nak kuar studio version ni. hahah! owh ye mule2 siti ade nyanyi lagu yg M Nasir buat dlm albem Lentera Timur tajuk Ada Masa Mata. personally ako suke msg lagu ni. lagu ni sentiase mengingatkan ako supaya jgn hanye biar mata yg memandang, biarlah hati juga memandang dan menilai. kalu dh suke tu biasenye kite nampak sempurna je. jadi buta. dan jgn sesekali mencari sempurna je sbb tak semestinya sempurna itu 'sempurna'...


p/s: teringat lirik lagu Pemain Cinta [Ada Band]... "...memang dalam bermain cinta, kadang kan terlihat sempurna... eloknya parasmu, rabunkan mata batinku..."

16 comments:

aNiSa hANg tUaH said...

minat kat siti..

.ib. said...

hi anisa~
sape minat tu?
anisa ke minat kat siti?

hehe. ib memg suke die. chantek. baek. hehe. yg penting lagu best2~ yuhuu~

ali said...

pg ajl tak?

.ib. said...

ali~
AJL?

hmmm... taksure lagi... sbb stakat nih belum ade yg offer tiket... haha...

y??

hBz said...

aish.terlalu abstract. tajuk lagu pun boleh. nice work!

.ib. said...

hi hBz~
terlalu abstrak? tak brp paham. entry saye kah?

sudah tgk konsert tersebut? ;)

NaiMaa... said...

sore siti time anak dara lg best kan.ske download lagu yang dia nyanyi live kt stage.x semput.best!!
hahaha

.ib. said...

aah... suare mude best~ yg skrg ni dah matang kan. muzik pun kene berubah. so suare pun berubah. hehe. tp still suke~

aah kan, live memg best! same mcm studio... konsert satu naimaa tgk?? ;)

fievelski said...

nanti aku uploadkan.sekarang macm ada komitmen.gitu.haha

fievelski said...

nanti aku uploadkan.sekarang macm ada komitmen.gitu.haha

Naff said...

Wahh, info yg bagusss punya ib. ai like ct n m nasir..huhuhuhu ada gak nampak iklan tu..aku pun tekejut just rm 10 tp nak pegi jauh sekali... ulangan tu semue leh tgok ker? nak tgok....nak tgokkkkkkkk warrrrr.....

.ib. said...

fievelski rensler:

ohho. ok2 je.. hehe. kapan bilapun ako nungguin... ;)

.ib. said...

fievelski rensler:

ohho. ok2 je.. hehe. kapan bilapun ako nungguin... ;)

[matilah nak reply 2 kali jugak! hahah!]

.ib. said...

naff~

yg rm10 tu yg tgk kat astro... yg tgk kat Esplanade tu paling murah pun rm149... hehe. huhu. sempat lagi kalu nak tgk ulangan di ABO 955... call astro utk langgan. sampai 10hb ni je, cepat~ best2 ;)

NaiMaa... said...

huhu..x tgk.
time tu still kuliah kot.jauh kat kedah...haha

.ib. said...

hehe. naimaa~

sye lebih suke konsert SATU lah... hehe sbb byk yg konsert bru ni recycle konsert SATU punye. so mcm boring dh... hehe. time konsert SATU tu seme baru... so fresh n entertaining~

;)

Blog Widget by LinkWithin