:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Tuesday, January 12

:: surat kepada... ::

dah lame kot ako tak rase mempunyai otak dan hati yg stabil.

dah hampir 3 bulan. 3 bulan yg macam sial. sungguh ako amat benci ape yang seringkali ako fikirkan selame 3 bulan tu. sumpah ako benci. kalaulah menghentak kepale ke batu tu boleh lupekan semue yg ako fikirkan tu selame2nye, ako buat kot...

byk jugak ako tanye org mcm mane nak get over it? get over sesuatu yg bodoh mcm sial tu. sumpah bende tu satu2nye yg paling buruk pernah terjadi dalam hidup ako. merosakkan jiwa ako. merosakkan otak ako. menggugurkan bunge2 di hati ako. owh Tuhan... byk juge jawapan2 yg logik lagi benar diterime otak yg ako dpt. ako tahu semue tu. bukan ako tak tahu. tp sesuatu itu yg telah membuat ako buta. pekak. bodoh. ako tak kenal lagi siape diri ako. ako tak sayang lagi diri ako sendiri. ako mule buat bende2 bodoh. pikir bende2 yg sumpah bodoh lagi sial. aduh. bende2 nilah yg byk merubah ako. ako dpt rasekan yg ako dh lain. ako tak ikhlas mcm dulu. ako lupe. ako hanyut memikirkan bende paling sial itu. sumpah ako manusia paling bodoh dalam mase 3 bulan tu. layak dpt anugerah.

ako tak tahu ape dah jadi dgn diri ako. ako lost. i dont know who i am. ako tak tahu ape ako nak. dan disebabkan sesuatu yg sial itu jugaklah ako berase amat sedeh sekali hari ni. tak perlulah ako ceritekan ape yg terjadi. cume ape yg terjadi hari ni menyedarkan ako semule betape bodohnye ako memikirkan semue tu. apelah yg terjadi sampai ako sanggup menyeksa diri ako sendiri? apelah yg terjadi sampai ako sanggup menutup hati sendiri? apelah yg terjadi sampai ako sanggup memperbodohkan otak sendiri? ako lupe family. ako lupe kawan2. ako lupe tanggungjawab. ako lupe kerja2 ako. ako lupe kewajipan ako. ako lupe siapa ako. ako lupe utk sayang diri ako.

dan mulai hari ini jugak, ako berjanji pada diri ako utk menjadi ako semula.

N, ape yg terjadi antara kau dan ako... adalah palat dalam hidup ako. terime kaseh.

jumaat itu. di ym ako, kate kau. "... **** ** ******..." baru hr ni ako sedar sebenarnye. siape kau. akan menjadi suatu jumaat yg akan ako ingat seumur hidup ako. bodoh kau.


p/s: ako nak mintak maaf banyak2 kepade sesiape yg terkesan selame otak dan hati ako dalam ketidakstabilan, kebodohan, dan merapu suffokasi membunuh hati. i'm so sorry. really sorry.

4 comments:

nn said...

sedihnya...

hmm. nak melupakan sesuatu yang pernah ada dalam hidup macam nak cuba ingat sesuatu yang tak pernah wujud dalam hidup.

.ib. said...

nn~

buat mase sekarang ni sye betul2 harap yg semue tu tak pernah terjadi. sye nak blk perasaan sye seblm semue ni terjadi. semue ni sgt teruk. betul kate u~ n caranye utk melupekannye adelah dgn menerima hakikat itu sebagai sebuah pengalaman dlm hidup...

thx~

Ai Adachi said...

i had read your post.

.ib. said...

hahah~

klakarlah lin ni... boleh pulsk komen mcm tu. takpe2. at least i tahu u have read my post... hehe.

i bet u must hv been bored by this kind of post eh? hehe.

Blog Widget by LinkWithin