:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Monday, January 4

:: men'torrent' itu FUN... ::

huhu...
inilah kerja ako saban malam sehingga mengganggu lenaku.
hahah! bajet terpakse buatlah kan. huhu.

men'torrent' itu seronok. sumpah fun.
















dpt donlot mcm2. juge dpt aplot kpd yg berminat mengaplot.
tp ako donlot je. n seed utk ganti aplot.

"inilah kerja ako saban malam sehingga mengganggu lenaku."

ok2. SEEDing itu aplot dan LEECHing itu donlot... ako gune UTorrent sbg client utk bende alah ni. client ini perlu utk kite leech n seed metafile .trt yg didonlot di mane2 web yg providenye. web kegemaranku mestilah JiwangTorrent yg sgt cool~ hehe. sgt selamat sbb web lain mcm BTJunkie tu sgtlah penipu! donlot2 tp takdek pun filenye, so kene beware n tgk comment2 yg ade org postkan kat topic tu. kalu dh dpt verification bru leh gune metafile tu. biaselah byk sgt pen'palat' kat dunia siber ni (perghh dunia siber...!).

owh ye berbalik kpd JiwangTorrent tu, kite kene register as registered user bru leh gune service tu. n yg penting, korg akan kene LEECH n SEED n maintain ratio kedue2nye supaye boleh terus donlot. kire fairlah. kalu seme org duk donlot je tak aplot, matilah kan. sedapnye mendapat bende free. bukanlah nk kate JiwangTorrent ni berbayar, free je sebenarnye cume ade syarat tulah. dah donlot, silelah aplot supaye ratio naik n boleh terus donlot... fair n square kan. lagi best, boleh request torrent yg korg nak. ape2 saje. huhu. takkah itu fun? (bunyik mcm nurulism jerr, ib? hehe... hi nurul!). utk tahu byk lagi silelah singgah n xplore k... sgt best. cepat apdet. siap leh dpt pangkat2 kalu ratio tinggi ke, donate ke, aplot byk2 ke... byklah... its a communitylah senang kate... n so far inilah yg terbaek~!!!


p/s: masih dlm mode CTKD~ :: Dalam Diamku ::

18 comments:

Adian said...

wah, download jugak ke avatar CAM version? hoho nk tgk brapa kali kah ni? hoho

.ib. said...

hahah~ donlot utk org... tp sgt teruk kualiti. so tak jadi nak bg org tgk... sbb tu sebuk duk suh org g tgk kat wayang... ngeeee... ;)

ezany said...

rajin giler ko seeding ek.. aku salu kasi ckp ratio 1 jer.. hehe.. lg pun rasa mcm dah byk sgt nilai upload aku..

.ib. said...

haha... sbb nilai aplot ako kuranglah bro tu g ako galak nk seed tu. ako ni seme nak donlot, alih2 ratio turun.. hehe. tp seed tak susah pun kan... dh siap donlot biarkan je. tp ako seed yg JiwangTorrent je. yg lain2 takdek maknenye... hahah! mcm pernah terpandang je name ko tu kat JiwangTorrent... hehe. berpangkat2 kan? ;)

Jom men'torrent'~

Adian said...

hoho time gila torrent dulu, site kegemaran adalah isohunt, thepiratebay (sket2) dan torrentmalaya (untuk local stuff)

.ib. said...

sejak ade rapidshare kah lantas melupekan torrent? atau sejak wifi free tidak dpt mentorrent? hehe... jiwangtrt xpernah?

Adian said...

haha dua2 skali... jiwangtorrent pnah tapi xbrapa aktif sgt.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

dah lama tak men torrent.

.ib. said...

huhu... tulah kat JiwangTorrent memg kene seed blk kan... bru aktif. kalu sedot je nanti kene banned. hahah~ owg gi mana mlm ni? kamoo akan belikan dulu tiketnye kan? ;)

.ib. said...

hehe... hi cik eli~

huhu. sye suke mentorrent awan dania~ hehe. [matilah, kantoi~]

+++uchi+++ said...

best ke??? xpenh wat torrent nie!!! selalu main sedut je guna rapid ke. mediapi !! tu lagi syok apa

.ib. said...

hehe... hello uchi~

hehe yg best torrent ni kalu brunye tgh ramai sedut memg cepatlah donlot. pastu boleh stop n resume. tak kire bile pun. rapid n mediafire memg best kalu ade link2nye. ade premium account lg masyuk... hehe. owh lg satu, kat JiwangTorrent boleh rekues mcm rancangan tv, series ke, muvee ke, konsert ke, hehe. mcm2... wah pomot~

zamfadliez said...

owh..cmtuh rupenyerr..baru gua tau!tq..hahah...adiooss..~!

.ib. said...

bro zam~
ape yg mcm tu..? hehe. men'torrent' ke? ko torrenter gak ke? huhu... ayooh men'torrent' secare berjemaah, laju sket donlot... haha.

;)

dara♥♥♥teruna said...

ib..cik dara guna LimeWire..dulu cik dara pakai Ares..pastu padam..cik dara guna plak BitComet..padam juga..lasi guna LimeWire jer..

.ib. said...

hi cik dara~
lame ib menyepi kan... hehe. seb baek cik dara singgah. igt jugak kat ib ni. hehe. ;)

limewire tu ok gak. peer to peer boleh terus search n donlot cume kdg2 masalah viruslah. kalu terdonlot virus abeslah... hehe ares best sbb byk koleksi melayu (termasuklah koleksi 3GP!!!)

hehe...

cik dara sehat? dh tgk avatar? ;)

acap said...

hehe..rajin betul mendonlot

.ib. said...

acap~

hahah! demi keamanan dan kesejahteraan sendiri~ haha...

ko mentorrent?

Blog Widget by LinkWithin