:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Thursday, January 14

:: I Am Me, Once More... ::

ako rase...
ako rase ako dah dapat semangat baru.
ye. ako rase betul.
sebab ako rase tenang.

"... I ain't jaded no more, no more ... ... That could only mean I am me, once more ..."

tenang sgt bile dgr ni. terime kaseh byk2 kat Zee Avi utk lagu yang sgt bermakne ni. sirius. first dgr music intro die ako dh termenung jap. sebelum tu ako pnah dgr lagu Bitter Heart dan Kantoi (sgt klaka n confused jap~). best, boleh layan. lagu2 lain dlm albem ni, ako blom dgr habes lagi. meby kene byk2 kali play n get the rhythm kan. tapi lagu I Am Me Once More ni, memg skali dgr ako dh jatuh hati. meby sebab perasaan ako mase tu kot. perasaan saket. mahu cari jalan ketenangan tp tak jumpe. there you go, ako rase lagu ni yang mampu sedikit sebyk memberi ako semangat baru. semangat utk jadi diri ako balik.

sebab ako rase ako dh tak happy mcm ako dulu. sebab sesuatu itu. palat........ dan sekarang lagu ni betul2 sedarkan ako. tak gune benci2. tak gune marah2. tak gune nak kecik hati. tak gune nak pendam2. tak gune nak terase. semue tu pengalaman. ape yg jadi tu tetap dh terjadi. terime sebagai pengalaman dan cerite dalam hidup kite. nak lupekan memg tak dpt sbb memori akan berkekalan. ade org kate bad memorieslah yg akan dikenang sampai bile2. kalu manes tu mcm igt sekejap je. lumrah hati manusia.

ako sgt berharap ako dpt kekal tenang dan teruskan hidup. now i am me, once more... i ain't jaded no more... ape yg perlu ako buat sekarang ni, sayang diri ako dulu sebelum sayang orang. buang segale obsesi. buat ape nak 'payung' orang yg takleh nak 'payung' kite balik kan. terime itu n thts it. its done. let go, u will move on. forgiveness. its a must only then u can let go. terus bernafas. terus berjalan. kadang2 berlari. mahupun merangkak. teruskan lagi... selagi Tuhan bagi kite peluang untuk terus bernafas...


(sila right click n "Open Link in New Tab" utk lebih jelas)

Hidup ini memang palat, tapi esok masih ada... Palat2 itulah yang akan menjadikan kite ni normal, melengkapkan status kite sebagai manusia. dan sebagai manusia juga, kite patut bersyukur sebab dikurniakan hati, otak dan perasaan yg sgt kompleks. tp dlm kompleks itu, ade ringkasnye. find it. u will be happi. u will love, u will be loved. lifes gud at the end...


p/s: "Ya Allah, ako minta kepada-Mu supaya mengekalkan ketenangan yg ade dlm diri ako skrg ni... tabahkanlah hati ako ni, kuatkanlah semangatku ini... kerana hanya Kau yg memahami diri ini... Amin~"

owh ye. lagu ni ade kat playlist mixpod ako kat bawah tu. dgrkan~

20 comments:

fievelski said...

buat ape nak 'payung' orang yg takleh nak 'payung' kite balik kan.

ngelike ayat kau.hoho

aNiSa hANg tUaH said...

aku pun nk smgt baru.........

Fza.ithu.Zazha said...

ku suke ini lagu juga weh!
nice one. :)

.ib. said...

huhu. ayat tu timbul setelah ako bosan tuk entertain kehendak orang sedangkan org tu tak dpt bagi ako ape2 pun. bodoh. haha.

'payung' can be varies. byk ayat n keadaan yg boleh gune kan. tp konsepnye tetap same. payung memayung... hehe...

i like jugaklah~
(kalaulah boleh like mcm dalam fb~ hehe)

.ib. said...

anisa~

sye harap jugak lagu ni dpt memberi anda semangat baru... i really hope so n glad if it did so.. hehe.

tak gune menyeksa diri~ (kalau issue berkaitanlah... hehe)

smoge anisa bersemangat~ ;)

.ib. said...

fza ithu zazha~

nice kan~ very meaningful... totful. yet simple.

jaded no more~

fievelski said...

macam kau cakap

tak gune benci2. tak gune marah2. tak gune nak kecik hati. tak gune nak pendam2. tak gune nak terase. semue tu pengalaman. ape yg jadi tu tetap dh terjadi. terime sebagai pengalaman dan cerite dalam hidup kite. nak lupekan memg tak dpt sbb memori akan berkekalan.

hal yang sama sedang terjadi ke atasku. seperti biasa, aku hanya akn mengambil jalan atas saja. tanak memperpanjangkan keadaan. orang yang takde sense of humour memang tak boleh dibawa berbincang.serius.

bab nak lupakan itu, aku rasa aku mampu letak di penghujung memori dan buat-buat hilang kunci peti memori itu. justeru, tidak lagi perlu aku melawati kisah itu lagi yang pasti akan bikin aku lebih sakit hati dan tak pernah bikin aku komplasen. kan?

kai@Aegis said...

gud~
things r actually simple...kadang2 kita je yg serabut...

.ib. said...

fievelski~

ops komplasen tu apakah?

buat2 hilang kunci peti memori... great idea... shud try... ;)

.ib. said...

kai~

betul tu tobey... manusia memg serabut~ suke terserabut. suke menyerabut~ hehe..

ops, sorry lmbat wish, happi belated birthday~ tanjoubi omedeto, kai-san~ ;)

Anonymous said...

kena paksa rela dari IB.....kena gak komen nih

emmm satu jelah......nasihat dr sy..."JANGAN PANDANG BELAKANG".....

bak kata "selagi Tuhan bagi kite peluang untuk terus bernafas..."....LU PIKIR LA SENDIRI...haha.

.ib. said...

hahah~

kakak amal~

hehe... jgn pandang belakang ye. ngeri tu. baek2. itu memg sebetulnye. dont lokkk back, n keep moving... its useless to live in history. histories r made to be faded... no to be lived in...

thx kak~

fievelski said...

komplasen tu seronok

.ib. said...

owh same macam fun lah~ yea hati kene komplasen... ;) barulah berbunge2... ako mahu~

NaiMaa... said...

jgn sedih2..x best woo..
maafkan dan redha je apa yg tlh berlaku.
mungkin susah tp setiap benda yg berlaku ada hikmahnya kn.
dun be sad.
everything going back to normal.its just that, it takes time to recover.
wokey??
:)

.ib. said...

hai naimaa~
thx ye...

i can say im okkay now. i am me once more... i ain't jaded no more... the song heals the wound. but tht dosen means tht i forget. i will forgive. sye akan terus berjalan... mencari cerite yg seterusnye... kerane hidup ni kan sebuah cerite... ade macam2 cerite. takkan nak stuck kat satu cerite je. what a waste kan? hehe.

im glas im okkay now. i can smile. i can laugh. and at least i can think for now...

;)

zamfadliez said...

smgt baru??ko bela hantu ker bro??hahah..anyway,gud luck on ur life..adiooss...~!

.ib. said...

hahha~

astaghfirullah... ko ni bro zam~ ade ke mcm tu. hahah~

semangat kekuatan bukan spirit... Esprit takpe gak... hehe...

thx bro~ ako harap ako kekal mcm ni... ;) glad to feel gud back~

Afzainizam said...

Salam dari kami http:// firestartingautomobil.blogspot.com

Salam ziarah salam kunjungan pada kamu…. Salam dari kejauhan

Terima kasih
Kerana kembara ziarah maya
Membuka ruang, menyingkap dalam
Hingga tersentuh nurani, tercuit imaginasi
Tiada bandingan

mewarnakan hari-hariku
Mewajarkan masa berlalu
Kau tak henti mencetus keinginan
Merangsang pengembaraan
Kau meruntun, menyayat
Memukau
Dan mengasyikkan

Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara
Sebuah persahabatan....

.ib. said...

many thanks afzainizam~

Blog Widget by LinkWithin