:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Wednesday, June 3

:: weekN yg bestest!!! ;) ::

annyong haseyo!!!

maksud die salam sejahtera dlm bahase korea... haha... ingin ako jelaskan bahawa ako betul2 obses dengan korean n japanese! huahua... cite2 die memg kegemaran, so kalu ade sesiape nk share bg ako.. silelah ye dengan berbesar jantung ako silakan... [sempat pomot lak! ahh...]

huhu spt yg ako bebel dlm entry kali lepas, sanak saudara ku datang bertandang bukan... makanye pergilah kami berjalan2... haha.. sebenarnye kaklong nk g umah anak die kat serendah, umah noha @ Dr. Hayat.. hehe... [tak sbr sebab tak pnah menginjak kaki di tanah selangor di belah2 sane tu...]

tp b4 tht, kami pegi kenduri dulu kat maluri... kenduri kawen anak sepupu abg long... huhu wat kat dewan masjid imam shafie kot... haha... memg best pegi makan kenduri mcm ni.. mane taknye... berair cond! haha.. layan je makan siap tambah2 lain pinggan... [takle blah!]

tp dalam org duk sibuk makan tu, adelah sorg mamat hensem ni elok je duk tdo smpi sudah.. hehe... ngantok bebeno die.. sampai org bising pun wat dek je... haha... tengoklah tu... nyenyak sungguh beliau...


pas kenduri kami pun beransurlah ke serendah... hehe.. sampai kat area nk masuk rawang tu, depan sket dr simpang selayang, dh masuk highway, punyelah berbukit.. tak rendah pun.. haha... tp dlm library photography garis ade satu umah private kat area serendah, duk dlm hutan gak ah.. agak cool gak ako tgk.. tp taktaulah area mane...

eh jap ade satu kisah best di kenduri yg lupe cite td.. tadaaa... tgk ni... mulia sungguh hati keluarga pengantin menyediakan juadah penyuci eh pencuci mulut ini.. sungguh enak! haha tgklah gamba ni kalu tak meleleh taktaulah.. huahua... padahal mat kool jeh cam ako! [puyu tol!]



huhu.. perjalanan ke serendah taklah lame pun, tp sebab pestaim pegi so rase mcm jauhla... huhu senang je nk cari klinik kesihatan serendah... tepi jalan je... alhamdulillah slamat smpi.. besar umah noha, luas... betul2 tepi klinik.. haha dikata teres, rupanya banglo weyh... hehe.. tepi lombong laktu...

sampai2 ade haris skali [adik kak fazilah]. umah luaslah tp mcm sunyilah sebab jiran seme umah lain... banglo sejibik je eh sebijik je... pastu noha ckp kat lorong depan sket tu ade air terjun... haha bestnye tp tak smpatlah sbb dh ahad... so mlm tu noha blanje makan kat kedai de anjung... tak jauh dr umah die...

kawasan serendah ni dekatlah ngan genting [taman tema yg kuidam ingin pergi tak pergi2 tu!]... hehe.. pastu terkenal ngan kedai buah2an n orkid.. kaklong amat suke ngan orkid... hehe.. so kami blk dlm kol 9 lebih camtu dh nk kat kol seploh... dlm sploh lebeh nk kat kol 11 sampai umah, alhamdulillah...

keesokan harinye menerima mesej berbentuk tekanan dalaman dari noha bahawa mereka pada waktu itu telah berada di puncak tertinggi [eh macam lagu ost PGLtM S.III je???!] owh haha bukan, puncak genting! [cett!] mencys tollah... awat tak ckp awal2... kalu tak dh kucuti kerjaku! biarkan abg helwan buat semua kerja2 ku.. haha... takpalah next timelah... skali air terjun... hehe...

btw, weekn yg bestest bg ako sbb dpt hang out dgn kaum keluarga!!! anak2 buah pun ade... hehe...


p/s: ni gamba hannah latest mase pegi serendah tu.. hehe.. sejibik muke abah die... tgk mate tu... hehe... shcomeyl! ;)

4 comments:

.ib. said...

arghhh nak g genting!!!! haha nakg je tp taksure mampu ke tak nak naik kesemua rides die.. huhu...

Faris Daniel said...

the bestest weekend kan..
sonot betul bila ada family members dikeliling kita
weekend ni naik genting..mainlah sampai muntah huhuhu
pehtu bwk balik sevenier magnet peti es tu
kabus genting seplastik..leh daniel main2 hahahah

.ib. said...

memg best!!!

hehe dh bli tiket tp agak lewat sket.. kol11 pagi sbb dh hbs yg awal... yelah hr sabtu lak kan.. haha... tp kire oklah tu..

portraitsonglasspaint said...

haha yeah..families are the best..

Blog Widget by LinkWithin