:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Sunday, June 28

:: Review Konsert Eksklusif SATU Dato' Siti Nurhaliza ::

:: Konsert Eksklusif SATU Dato' Siti Nurhaliza 27hb @IB:Shes so beautiful,daym beautiful!Shes d goddess! OMG, i like her!!!Datin Seri Tiara was there 2...xsangka siti [barulah mesra!] nyanyi one of my fav song, never tot she wud sing tht song tonite...Kurniaan Dalam Samaran!mantap!Persembahan yg pelbagai utk mlm ni...like roller coaster [hahha!] di tambah dgn sound yg hebat gilo dr IB!!!Many thanks Siti + IB!!! ;) :: <------ review first kat facebook ako!

video

awal plak ako sampai IB td... kol 7.10 mcm tu.. haha.. disebabkan ako g sorg je kan, so ako lepak jelah dlm keta sampai kol 8... mlslah nk berlegar2 berseorgan di dalam.. hehe

kol 8 tu mase ako masuk, ramainye org ya ampun... huhu mcm PGLtM gaklah... ako terus ke toilet utk membuat persiapan outfit terakhir sblm show [takle blah!] haha.. so hr ni ako decide utk pakai shirt hijau ala2 turqoise ngan cardigan hitam je.. hehe sbb ako tau siti suke ijau.. so ape salahnye memeriahkan dgn kaler ijau.. haha

biaselah kat ib sblm show kan kene nyanyi lagu negaraku.. ako duk sblah kapel ni... yg lakinye duk semangat gile nyanyi lagu negaraku.. yg aweknye tergelak2.. haha. bgus gile semangat patriotik! akak yg duk sblah kanan ako pun duk sorg sbb member2 die dapat seat kat depan...depa2 ni semangat sorak2... uuuuuhh!!! uhhhh!! tp tgh2 nyanyi lagu stop tetibe.. huhu tp yg baiknye semua pun smbg nyanyi smpi habis... sabas!!! great audiens!

Huhu.. sumpah ako sumpah konsert SATU ni sgt best! ako berkesempatan tgk mlm ni (27hb).. time ako beli tiket tu pun itu tiket last yg ade yg plg murah rm180 (lain2 seme yg 2rat n 3rat semua) tp sbb nak gak tgk kali ni, taktaulah sebab hati ako kate patut pegi!... hehe... so now kalu ako tak pegi hr ni memg ako menyesallah! haha...


persembahan pembukaan memg mantap, lagu hati! siti keluar dr bawah stage.. nampak sgt tecit je tokti (ala ako pun tgk dr grand circle 2 je)... pastu diikuti dgn lagu faveret siti utk peminat.. seindah biase...

Taklelah cite lebeh2 kan cume hightlite jelah... nanti yg blom tgk tu mst nak surprise gak... seperti yg sedia maklum IB punye sound memg best! n siti mampu utk tdak tenggelam di dalam muzik itu! tahniah siti..

vokal siti memg mantap habis nak2 lagu Kurniaan Dalam Samaran... fuhhh meremang dowh! dahlah lagu ni ako suke gile... tak sangka lak die nyanyi lgu ni... Doumo arigato gozaimashta siti kate pas abis nyanyi lagu ni, hontoni kawaiiiii desu!!! hehe

part2 yg menggoncang hati berbunge2 ako ni adelah part2 lagu2 rancak n lagu2 yg ade style ala2 koir n orchestra sket... daym sungguh dasat beat itu! persembahan siti di dalam kiub2 tu memg unik n best! pastu ade part kontraktor2 tolak tangga utk siti turun dr atas ke bawah.. smart2! lagu destinasi cinta pergghhh sgt dasat! memg best.. im breathless!!!

ade bebrapa kalilah ako tgk reaksi muke siti mcm sebak sket.. tergenang2 air mata akak tu... sian die.. mesti tabah kan die utk jayakan konsert ni dgn lancar! perasaan yg same ako alami mase tgk konsert ni dengan tgk konsert PGL the musical season III last february... HATI BERBUNGE2!!! serius ako tak tipu... meremang semua yg boleh naik! haha...

last2 dpt tgk siti live for the second time!!! daym shes so beautiful!! sgt chantek.. [mcm sebutir permata yg berkilauan di tgh2 kesibukan ramai] dato' k pls take gud care of her!!! pls!!!

video

Antara lagu2 yg siti nyanyi adalah [tidak mengikut susunan ye]
.hati.seindah biasa.jerat percintaan.
.aku cinta padamu.purnama merindu.
.kau kekasihku.cinta ini.balqis.
.cindai.nirmala.bulan yang mesra.
.percayalah.tanpa dendam dihati.
.dialah dihati.cuba untuk mengerti.
.pendirianku.destinasi cinta.bukan cinta biasa.
.biarlah rahsia.cahaya cinta.pada cintanya.
.siti situ sana sini.kurniaan dalam samaran.
.di taman teman.mulanya cinta.
.ku mahu.wanita.sutramaya.bila harus memilih.
:: total dalam 30 buah lagulah semuanye ako xigt beberapa lg.. ::

papepun, sumpah ako tak menyesal.. yelah wpun ako ni peminat die yg discreet n bukan hardcore... beli tiket yg mahal skali utk konsert ni pun memg sgt berbaloi! siyes! tp kalu nk yg biase2 je harge pun okkay gak.. cume kene cri tempt yg betul2 strategiklah... (jgn tak caye ade je tmpt yg murah tp strategik...) tahniah n many thanks to siti!!! ;) u really made my day!

p/s: kat lobby IB gak ade dibuat pameran baju2 siti yg penah die pakai utk show, anugerah n juge perkahwinan die.. hah tp spoiled patung rupe mcm hantu!

3 comments:

Azwan Hashim said...

Konsert SATU memang SUPERB!!Memang berbaloi bro beli tiket tu!! =)

.ib. said...

yuppa.. ako sgt setuju itu!! sgt2 berbaloi-baloi... eh ko pegi hr ape bro??? i heard u r going dlm cari forum kan... ke sitizone... ;) thanks for singgah-ing... haha

Anonymous said...

sangat menarik, terima kasih

Blog Widget by LinkWithin