:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Wednesday, June 24

:: ikan bakar ::

huhu hrtu kami [geng2 blah ajc n graphic + sum garisan jgak] telah dipelawa utk dibelanja oleh roy.. iaitu trainee ajc.. baek ati tul bdak ni.. many thanks ye!

actually aktiviti berikan bakar ni dh lame kami on kan.. mule2 skali istana, jln bellamy [superb], kelana jaya stalls yg tepi giant tu [daym! i dun want to remember tht!]... pastu istana lagi, kedai lain lak n kurang best sambal die... so skrg tibe turn ikan bakar fend ni.. maklumlah dh masuk warung kite kot.. haha.. helwan pun sibuk duk pomot sedap2...

so lunch hrtu bertolaklah kami ke kedai ikan bakar fend yg terletak di kelana jaya gak.. bhgian blakang giant, kat shoplot bru...

best2! boleh tahanlah kedai ni.. puas gak makan... die hidang secare set [merangkumi nasi puteh, kuah kari, kuah sam n ikan bakar!] rm 6 ke 6.5 mcm tu satu set.. oklah kan.. so kalu korg nk tambah boleh je amek yg lain2... menu sini taklah byk sagt, mcm menu wajib je.. ikan pari, kembung (ikan nilah yg selalu saket tu!), cencaru n ayam bakar...

satu yg istimewa kat sini minuman die.. ade lai chee kong (lai chi kang berlendir!) haha.. jelly lah.. [apelah ib ni spoil selera je!] haha... pastu ade air bandung yg dilengkapi snow.. nampak menggiurkan! pastu ade satu air ni kale biru.. fake gile! haha tp ok gak.. rase mcm lemonade... pastu ade biji selasih...


siap kiteorg repeat lagi utk kali kedua pada waktu mlm lak [bertiga je kali ni: ako, bro n ayip n sorg tu tak jdi ikut sbb nk berkaraoke ngan kwn2 die katekan, padahal dh bgtau awal2] huhu.. bg ako suasane waktu lunch lagi best n ikan lebeh fresh... tgh2 lepak tu faridz ade gak, cos die duk nearby.. nk tapau makanan kat kedai sup ani utara... huhu..

p/s: pegilah kawan2!!! ON ikan bakar jom! ;)

:: amaran, sila jgn bakar yg ni pulak, rokok membahayakan kesihatan... [makan byk2 minyak pun bhy gak ye! hahha: ayat elak spekulasi!] tp ako suke rokok ni, nmpk sgt smart! ;) ::

2 comments:

portraitsonglasspaint said...

hahahaha nice memories rite? hehe...korang g ikan bakar upenye malam tuh,padan aha masa karok aku tbau2 ikan..haha.utk pgtahuan ko brand rkok tu SKL,cherry menthol flavor..keep note ait!

.ib. said...

ek eleh buat2 taktahu pulak kami g ikan bakar.. ako bgtau eh... bla.

Blog Widget by LinkWithin