:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Monday, June 29

:: Review Transformers: Revenge of The Fallen ::

haha.. tajuk gila takle blah... nak review gak... bukan ape ako dgr byk sgt org kate cite ni tak best.. ntahlah ako rase mcm superb je... kagum gaklah! or meby sbb ako tak ikut sgt tranformers yg dulu2 tu...

video

:: rakaman amatur secara curi2an di tgv: tgk utk kali ke2 bersama inda-ssi ::

seingat ako tgk cite2 yg beastwars dan seangkatan dgnnye.. itu ako igtlah... yg mule2 dulu adelah terbayang sket2 tp kurg jelas... tp at least ako kenal lah megatron n optimus prime.. haha
meby gak sebab ako terlalu xcited n pakse diri ako kate best kah?? bukanlah! memg ako rase best.. actually first ako tgk pada 23rd tu jam 8pm @TGV pyramid.. sorg2 di row kerusi no 2 dr depan! haha... tp takpe janji leh tgk... memg tergamam n last tu siap satu panggung kot tepuk tangan... wat a great crowd!

:: opinion2 ako utk muvee ni ::

part yg paling best adalah part2 humor yg diselitkan di tgh2 kekecohan dan kerseriusan cerita.. agak menariklah.. takdelah bosan n sirius memanjang kan. paling best part bumbleebee lah... siap beremo2 lak die... haha ;)

part2 transform robot2 yg diemphasiskan setiap satu perubahan2nye memg superb! i looks REAL! proportion n kene dgn scene...

tp decepticon yg besar gabak tayar die tu ako takle blah sket... mcm mane ntah boleh jadi besar camtu... dgn decepticon yg cantum2 byk giler part die kat desert tu... siap nak naik pyramid sedangkan diri itu umpama gajah (ape kaitan?) haha

ade byk part2 penceritaan more to sam punye hidup: ttg mikaela, ttg kolej, ttg parent die... yg ni agak slow sket tp oklah... kene ade part rileks gak

part yg paling tak best part optimus mati kene tikam... ermm.. cam sedeh [hahaha ib emo ngan robot mati!]

robot organik yg mcm rimau tu nampak best... glak lembut pergerakan die, smooth je... tp tulah asallah robot2 decepticons ni best sgt2 nak dibandingkan ngan autobots?? apakah? tgk je robot yg sekeping dr front elevation tu, huh semart gileh! pastu robot wanita yg mengerikan tu, smpai sam terjerit2 seolah2 wanita diraba! <----- perlu ke contoh ni??

cite sepanjang 2.5 jam ni ako rase mcm sekejap je (ako raselah... ako!) mcm taknak die habes... serius itu perasaan ako time tgk muvee ni.. tu yg ako pelik org bg review mcm -ve je... meby dieorg tgk dr segi lainkan...

the fallen: haha igtkan megatron paling berkuase, rupenye kuli jeh... haha... (see, nampak sgt taktau cite ib nih... haha)

tp tulah, suke tul ankel bay ni wat cite kat padang pasir... kan lagi best2 kalu wat kat city ke tmpt lainlah... itu pendapat ako...

kalu boleh dibanyakkan scene yg slomo time tukar2 tu kan lg best.. haha leh tgk sket camane... haha kantoi lah.

overall, ako rase penceritaan die bagus ape, idea n plot yg menarik... idea pun taklah cliche... so sape2 ade review pasal muvee ni silalah kongsi ye...

6 comments:

Adian said...

eeeee apa ni ada spoiler xbagi warning!!! hahaha

.ib. said...

"spoiler...? apakah?"

hehe... haha... ko maksud kan video tu ke? haha.. gilak curi2 rakam, pastu burn jd cd pirate... haha... mati kalu tertangkap sebab merakam.. hehe... ;)

p/s: tggu dvd rip lagikah??

Adian said...

bukan pasal tu... pasal bagitau optimus mati itu.. abisla pasni dah tau xsyok dah. sebbek bukan hard core fan... huhu camni lagila tunggu dvdrip je haha

adex-aieda said...

heheh..
best apa citer nih...
kalau yg 1st dolu...adex tgk 3 time skat TGV...
yg ni.. adex dah tgk 2 times...
mmg superb...
mesti ada part 3 punyerlah nanti..
sebab megatron x mati lagik kan...

betol .ib. cakap...
kenapa geng robot decepticon tu smart2...tp...otobots cam biasa jerk kan...

apa2 pon...citer ni mmg best...

.ib. said...

hehe... tulah tetap best! geswat? i watched it twice jugak.... first sorg2 the first day released n second time ngan member (ehem) haha... ;) yg ni revenge of the fallen, kite tunggu the rise of the goodden (takleh bla, suke ati ko je ib!) hehe

p/s: cant wait for harry potter half blood prince this coming 16th!!

.ib. said...

ala adian, mane de spoiler... itu gimik je... mane mungkin the last prime mati macam tu jeh! hehe... cant wait for the next sequel!

Blog Widget by LinkWithin