:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Sunday, March 28

:: [123] | "...selamat tinggal masa lalu, aku kan melangkah..." ::

fuh... penat2. memang lenguh habes kaki semalam seharian berjalan. berjimba. huhu. takdeklah jauh sgt. ke area Mutiara Damansara je. gerak pun dah tengah hari sbb ade org jauh join skali. hehe. plan pun main plan je, takdek hitam puteh pun. tapi papepun destinsi ke ikealah. parking ikea pastu geraklah mane2 kan. so sampai2 terus carik tiket utk muvee. huhu. How To Train Your Dragon~ sumpah best cite ni, tp ako tak pakse pun korg tengok... nk tgk, taknak sudah. bukan ako rugi pun. korglah rugi tak tgk. blekk! (marah ni!)

hmmm, meby ako kene jadi lebih peka kot utk melabel cite best ke tak, sebab ramai cakap ako ni bile tgk wayang seme best je. huhu. memanglah de, ako g tgk cite yg ako nk tengok n nampak mcm best je. tak nampak best n taknak tgk, memg ako tak tgklah... huhu. papepun setiap review ako tu berdasarkan hati ako lah kan... and the latest Alice in Wonderland... ako sgt kecewa okkay dgn cite ni! characters, rendering, animation semue dah best gile2... tapi when it comes to the story itself, ako sgt kecewa. flat gile cite. mengantuk ako do. haih... tapi naseb baek lah ako in love the character2 dalam cite tu... sedikit terubatlah terkilan tu kan. it cud be much much better~ rugi sketlah... alamak terlari topik pulak (eh, bukan tajuk ko pun ib dh lari jauh kan...?!) haha.













actually sebelum muvee kami g makan dulu sebab muvee kol 5.30pm. so g makan2 kat Kenny Rogers dulu... huhu suke betul ako ngan macaroni cheese kat situ. nak order ala carte kang tak habes pulak, so ako orderlah side dishes quarter meals tu 2 macaroni cheese... huhu~ berbaloi2... bestlah gossip2 kat Kenny Rogers, sesi meluah perasaan. so glad if i cud help frens kan. at least to ease how they feel about sumting. hehe~

pas makan2 sempat jalan2 kat the walk curve tu... byk booth dieorg bukak n semue nampak menarik... memg best market mcm ni, ako suke.. tp yg melekat, azad.. hehe... die beli wall sticker dr JuneDeco... kedai die bru bukak kat Ikano.. ok gak sticker2 die, menarik tp bile ako dh cukup semak kot? ntahla, tp still ade satu bahagian wall yg kekosongan... hehe... pastu terus ke muvee.. muvee time~ hahah!

























pas muvee haruslah melangkah ke ikea, destinasi utama. hehe. actually ako bru je pegi haritu tp makan2 je tak sempat nk jalan2 tengok stok2 baru 2010... hehe... byk bende yg baru tp takdek sgt yg tertarik menarik... ako just beli bantal petak besar ngan sarung kotak2 merah je... hehe... (yes boleh tdo nyenyak malam ni!) ako terpikir gak, nk beli tilam sultanlah satu, yg single paling murah tu... tilam skrg ni nipis sampai terase kayu di bawah... haha... katil ako kayu je, takdek kaki... huhu...













habes takluk ikea, peyut rase lapar... kami ke William~ huhu... atas rekues encik azad n adzlin n edot yg belum pernah pegi lgi, kami pun ke william yang terletak di ss26 taman megah kot, kat Lim Kok Wing lame... huhu. n please dun even try to look for the signboard... gerai tepi jalan je okkay~ haha... huah~ makan best2... azad dgn carbonara meatball, adzlin dgn fetucini bacon, edot dgn spagetti marinara seafood and ako dgn ciken premium... huhu.. ternganga sorg2 nak habeskan... yg jadi mangsa kolah meghabeskan kesemue 10 ekor udang berharge rm'10' seekor milik edot... hehe... tp best~ air plak azad dgn honeypeech... adzlin n edot ngan soursop n ako ribena blended... hehe.... satu je yg tak best, kejadian hanjing yg mengekor seorg perempuan ke kedai... huah, chuak ako okkay tgk hanjing tu..... adeh... seram2 kot tetibe datang pulak... kalu kucing tu tak kesahlah, nak naik duk atas peyut ako pun ako tak kisah... erhhh~ tensen2... lainkali kene duk dalam sket...

bile peyut dah kenyang, mate rase mengantuk, kaki letih sangat... kami pun baliklah~!

8 comments:

Adian said...

williams! waaaa *merenggut gagang telefon dan merencanakan sesuatu* haha

.ib. said...

hahah~ sila rencana... hehe.. btw, ape no fix line u...? hahah~

*erk... sendawa rase carbonara meatball lagi~

Adian said...

60 (3) 8925 0200

tp kene pass thru kak atie dulu haha

aNiSa hANg tUaH said...

semoga hepy2 slalu

.ib. said...

adian~

cettt~ so u really have a fixed line no ye? hehe.. patutlah angkat gagang tepon... haha

hmmm, lamenye tak jumpe kak atie...~ kem salam sket~ ;)

.ib. said...

anisa~

terima kaseh banyak2~ smoge awak pun happi2 jugak ye...;)

adzlin said...

bley tak tibe2 rase the pics arrangement mcm sweet je. hihih. dh tua nnt (mcm tak tua je skrg, haha) kalo bace blk blog u mesti mcm sayu2 je rase. huhu.

.ib. said...

heheh~ i memg sweet okkay kalu u belum tahu... hahah~ sayu2? hehe... ke ayu2...? ;)

Blog Widget by LinkWithin