:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Wednesday, August 12

:: perfume owh perfume... ::

perfume...?

[ape kes... cologne sudah.]

perfume...?

[err, mahal sangatlah... lagipun, aku tak kesah pun wangi2 ni...]

perfume...?

[no thanks... i dah pakai deodorant.]

perfume...?

[ala, amek bedak anak aku je.]

perfume...?

[elah, takyahla bazir je... bukan tahan lame pun.]

perfume...?

[eh, mane leh pakai ade alcohol... haram! ]

perfume...?

[taknak ah, wat saket idung je...]

perfume...?

[takdek duetlah.] (acceptable reason!!!)


haha... macam2 kan... nilah antara feedbacks yg pnah ako dgr dari org pasal perfumes... n mine wud be the last one...! but b4 tht, the first reason tu yg suh pakai cologne tu adelah alasan ako tp time ni ngah skolah tak reti sgt n tak tahu sgt pasal perfume kan...

tapi sebenarnye kalu tengok balik byk sebab bagaimane alasan2 di atas ni timbul... first, org tu memg tak suke perfume lah... second, sebab org tu memg jenis tak kesah bau die wangi ke busok ke... they just dun care.... huhu ape nak pelik, ade org boleh hidup tanpa deodorant what??? owh demmm.... third, sebab org tu takdek duetlah... fourth, sebab org tu salah pilih bau perfume n tak suke then rase rugi beli, terus taknak beli... fifth, sebab org tu beli perfume kat uptown or rejectshop (yg imitate punye) n rase tertipu <--------- ini takleh bla!!! haha

then, pas dah pnah tgk kawan2, tgk kakpah pegi beli perfumes yg beratusan hengget tu, memg menarik tp nak wat camane simpan jelah niat tu... duet byk lagi diperlukan utk mende lain.. hehe tp sirius menarik! so sebelum pakai pefume, ako just pakai deodorant n cologne je... takpun impulse body spray merely mask... haha itu feveretku! cologne johnson tu kuat plak bau die... hehe...

so cite pengalaman akolah eh pasal perfumes... perfume yg betul2 perfume yg ako beli adelah mase ako first year kerja... beberapa bulan kejelah, lame gakla more than 6 months gaklah pas ako kerja... hehe bile dh ade duet lebeh sket yg boleh bajet utk perfume kan... ape salahnye mencube...

but u know wat, it took quite a long time for me to buy the first perfume... survey bagai nak gile... beli tidak!hehe... tp ade seorang nilah actually yg membuatkan ako nak beli perfume... sebab ako sangat suke perfume yg die pakai time tu... so tanpa segan silu ako tanye jelah kan sebab ako suke bau tu.... then pastu terus g cari n memg itu bau yg ako nak... ape lagi grab it lah!

time first beli pegi ngan ayu n izwan kat jusco 1U... nak tau ako beli perfume ape?? D & G Light Blue!!!! demmm i like the fragrance!!! siriously... sampai skarang still the best... yg paling menyenangkanlah bau die... b4 ako g beli tu ade sorg promoter ni kate fragrance ni utk unisex... then tmpt yg ako g kat 1U tu kate perfume for ladies... tp bau2 balik still i cant find any exact smell for ladies dlm perfume tu, tak bau mcm perfume pompuan pun....

haha... go to hell with that... i like it n i want it... thts it! hehe.. so ako pun belilah yg brp ml eh, 75 ke 100 ml ntah dapat free miniature skali (ako yg beriye mintak, kalu takde taknak beli! wahh!).... dapat je perfume first ako tu, hati terus berbunge2!!! haha... sirius.. memg layan habes bau tu... ako suke... bg ako memg sesuai je utk lelaki ke perempuan ke... memg best...

so since i bought my very first perfume, mulelah hati berbunge2 ni addicted utk beli lagi perfume seterusnye... haha... n i never hv come to regret buying the first one, yg mane telah membuatkan ako addicted kat perfumes... for me, perfumes umpama aroma therapylah... it will helps keep u in a gud mood all day long kalu u suke bau tu... n i will at least buy the miniatures as well as collection... ;)


:: Dolce & Gabbana Light Blue ::
:: Giorgio Armani Attitude ::
:: Ralph Lauren Polo Black ::
:: Dunhil Desire Red ::
:: Clinique Happy for Men ::
:: CK One Collector's Bottle ::
:: Red Delicious DKNY for Men ::
:: Sean John Unforgivable ::
:: CK Man ::
:: F by Feragamo ::
:: Burberry The Beat ::

p/s: jom beli perfumes.....!!! btw, sape tahu mcm mane or di mane ako leh dapatkan Clinique Happy for Men 5ml EDT Miniature.... please, want it so badly....

6 comments:

kai@Aegis said...

sekarang ni one drop perfume popular ek...

.ib. said...

aah tapi ako lebeh suke normal perfumes.... hehe unik sket... ade konsep n bau n botol tersendiri... cume pandailah memilih... ;)

akim said...

camner nak taw perfume tuh ori ke x ekk?...tgk kat market cam ader double standd lak hrge dier...ader kdai leh dpt 100 lbey tp kdai lain 200 lbey lak tp jenama series same...hmmm???

.ib. said...

huhu bro.. thts y... kalu u nak memg kompem yg ori paling selamat u beli kat kaunterlah or meby a parfum gallery... harge pun memg memainkan peranan gakla...

seriously perfume takkan turun harge die... beza harge hanye pade diskaun n gifts je... rate2 kaunter or gallery harge memg same... i mean exact sgt harge die..

kalu u jumpe yg murah let say still hundred over tu mebylah original n defect sket... mcm box defect ke.. botol calar ke... or meby dari shipping... yg free tax tu.. but still they r xpensive...

ikutkan pengalaman akolah, kat uptown tu yg ori die hanyelah miniature... big bottles memg imitate punye.. bau lain habes... just incae u dun wanna be cheated, g je kaunter tgk packaging original.. then carilah kat reject shop ke.. compare... mest ade beza... ;)

akim said...

owh ok2 paham dah...tanx bro...u memang expert arr pasal perfume nih...tabik spring 33 kali...hehehe...

selamat berpuasa bro...

.ib. said...

haha... mane de xpert... just kongsi ape yg ako tahu je.. hehe.. sebab minat kan... so semangat skit. hehe..

slamat berpuase jugak! ;)

Blog Widget by LinkWithin