:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Thursday, May 13

:: [127] | "...sumpah mati..." ::

it's 1.46am now.

actually baru balik dari office. dah tak tahan dah nak teruskan. sambung esoklah. hmm, tapi sebelum tidur, rasa macam nak emo-emo sekejap. hehe. boleh? lamanya tak update blog. sampai countdown tak gerak-gerak. haha. sibuk sangat ke ib oi...?! sibuk melayan video klip Wonder Girls Nobody!!! hehe. best sungguh tengok dieorang menari live, kagum jugaklah kan. sgt synced~ dah dekat 5 GB dah ni koleksi video Wonder Girls... haha. layan sungguh layan. comel-comel belaka. sunmi, sunye, yeeun, sohee n yoobin~ semua fair dan cool~













owh okkay, lupa pulak ako nak emo-emo kan tadi. haha. ini perasaan ako hari ini.

" ... kalaulah memori boleh di [SHIFT] + [Delete]... sumtimes, it hurts till i wanna cry~ DAYM! I hate you!!! "
sumpah, secara jujur ako katakan yang ako sangat tak suka atau dengan kata lainnya sangat benci membenci orang. *SIGH. lagi sucks, when it comes to hate the one you used to love so much~! WTF. tapi itulah yang ako tengah lalui sekarang. kalau ako tak membenci, nanti ako dipergunakan. diperkotak-katikkan! sesuka hati. jadi, itu je jalannya.

kalaulah memori dalam kepala otak kita ni mcm file dalam computer kan senang, boleh terus [SHIFT]+[Delete] je kalu taknak. senang, buang permanently, tak even masuk recycle bin! sumpah ako sangat menyesal kenal dia. kalaulah boleh diputarkan masa dan waktu, akan ako lari sejauh-jauhnya dari dia. dia yang meracunkan bunga-bunga dalam hati ako (okkay ib, sgt jiwang... macam takleh bla sket!). AAK?!

kenapalah semua ni terjadi. walaupun orang kata, yang sudah lepas itu sekadar memori... tapi sebabkan memorilah ako sangat terganggu. dah banyak kali ako cuba lupakan. tapi, hari demi hari, same jugak. ingat. ingat. ingat. ingat lagi. ingat. masih ingat. masih. masih. ingat. ingat. terus ingat. masih ingat. ingat. masih. ya. masih.

.

AKO.

.

.

.

.

MAHU.

.

LUPA.






jujur kataku, kau pegi mampos!

9 comments:

Nur Suri said...

halo ib, boleh tak nak tolong ib sikit, bukan pe, juz nak sharing dgn u. sbb i rase sgt terkesan utk mentypekan juga disini. assumed boleh je lah eh? hihihi.

yes seriusly ape yg u rase tika ni, mmg sgt painful, sgt OK. but! try u more focus on work, try tu focus dgn family(ini mmg sgt membantu). Sgt2. u jgn push so hard sgt, jgn focus utk benci dia sbb itu akan sakitkan u lagi, bcoz of u bg ruang difkran u recall her again n again. i mean kan sini, cuba jgn buat anyting relate to her, and jgn dgr music into yg boleh u remind her jugak. elak anyting about movies, drama, love btwn boy n girls.

try lah, 1 thing u serahkan saje pada Allah, u juz move forward. Insya Allah, akan ada tetapan jodoh nan indahmilik u nanti.

ps:asal la i ni sbuk nak share kan(ib mesti u pkir camnikan?)
tak sikit pun xbermaksud nk tunjuk pandai or tunjuk bagus tau, i juz dpt rase ape u rase bcoz of i dh selamat dr ujian tu. i sendiri pun terkejut one day i noticed no more heart feeling towards him. no more!! so i hrp u dpt harungi ujian ini. berusaha dan bertawakallah ye.

salam.....

athirah said...

hurmm... me too... sabar.. kuatkan smgt... pnah rasa juga...

.ib. said...

halu suri~

wah terima kaseh banyak2... rasenye ni komen ikhlas paling panjang pernah sye terima. terima kaseh byk2 sbb sudi share.. memg betul ape suri ckp dan ade antaranya yg saya dh pernah try. tp mcm mane nak kate eh, agak berbeza sikitlah keadaan bagi saya. atas sebab2 yang tak dapat nak share. tapi sye sgt berbesar hati untuk terima pendapat ni... terima kaseh byk2. saye sgt hargai. sebenarnye keadaan tak jauh beza sgt... hmmm. sakit tetap sakit hati kan. sye dh okkay sket skrg cume kadang2 singgah kat otak ni kejap. tu yang emo merapu tu. hehe. one thing lagi, sbb sye terpakse mengadap die almost everyday! daym!!! sebab tulah sye sgt berharap yg sye dapat padam ingatan sye pasal die.. just pasal die...

owh Tuhan, tolonglah~

.ib. said...

terima kaseh athirah... u too tke cre~

hanifstudio said...

yo bro

hanifstudio said...

I LIKE PM WORD..
PM !! PM !! PM!! HAHA..

Chic Mont said...

aku juga mahu lupa.. dia..

.ib. said...

anep, best kan perkataan tu... haha. mcm melepaskan... hehe

.ib. said...

chic mont~ ako mesti melupakan!

Blog Widget by LinkWithin