:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Friday, October 29

:: [158] | "awak ni canteklah...*malu!~..." ::

*haih...
(tak dapat lagi ako tengok cite korea malam ni...)















saje nak sharing ngan korang2 yang minat tengok drama series atau muvee2 korea ni. lepas habes tengok My Girlfriend Is A Gumiho (yang sgt best itu!), ako skarang tengah tengok series You're Beautiful atau He's Beautiful. cite baru tahun ni. cite die pasal satu kumpulan A.N Jell yang terdiri dari 3 orang namja2 yg jambu2 semenye. memang the femes kpoplah waktu ni dalam cite ni. hehe. tp yg pasti ako kenal salah sorang anggota die iaitu Jeremy dalam cite tu. dalam Gumiho pun die ade tibe2 hehe. jd jeremy gak. name die Lee Hong Ki... salah solah dr Five Tresures Island (FT Island) iaitu vokalis dielah... tapi die bukan main charactor dlm cite ni. yg main die Geun Suk kot name die. ako kenallah muke die. die byk belakon kot tp dalam OST cite ni ade lagu yg die nyanyi...

ok cite die actually pasal sorang youja yg comel ni yang diminta untuk menggantikan die punye twin oppa yg dijemput join A.N Jell ni sebab si Go Mi Nam (abang kembar die tu) ade masalah kesihatan sebab buat pembedahan plastik kot. haha, klaka. yg lagi bestnye si Go Mi Nyu (si youja tadi ni) adelah bakal jadi nun atau rahib. hehe. tapi disebabkan nak tolong abang die tu cari mak die yg lost, die sanggup amek tempat tu sementara abang die sembuh. haha. actually watak abang die adelah youja yg same cume dimakeupkan sbg namja dan juge youja.

banyak yg bestlah, stakat ako tengok 9 episode ni memang cool cite ni tambah2 dengan OSTs die yg best2.... bagi ako sebenarnye skali tengok si Go Mi Nam yg fake ni dah tahu kot die gegirl... tapi nak dijadikan citekan.. haha. last2, die jatuh cinta dengan vokalis kumpulan A.N Jell ni dan 2 orang lagi ahli band iaitu Jeremy dan Shin Woo jugak jatuh cinta kat die jugak. Shin Woo dah tahu pasal die gegirl tap yg kesiannye, si Jeremy ni, duk minat kat 'minah' ni tapi masih igt die lelaki sambil2 rase bersalah sebab menyukai kaum sejenis... hehe. watak jeremy ni memang best, mcm joker n a bit exagerate sket... tapi I LOIKE... suare die power weyh! ako dah dgr album2 FT Island ni, memang superb vokal! suke lagu2 Hope, Missing You, Lovesick dan byk lagilah...

bilelah keje nak settle ni, tak sabar nak habeskan n teruskan ngan cite2 lain lagi... hehe...


p/s: hehe... alhamdulillah, hari ni dapat gak g makan ikan bakar kat istana tu, kami try kedai baru, not bad tapi mahallah makcek...! *haih makcek ni....

6 comments:

Ai Adachi said...

owh..citer ni ke?
lin dah tgk awal sem aritu.

last sekali kan..
*omg byk busuk hati skrg*

.ib. said...

hahah!

lin dah tengok eh... hehe.. nih yg tak sabar nih nak habeskan... hehe...

*jgn bagi spoiler k~ ;)

Tihara said...

owh peminat cerita korea rupa nya :)

seri wangi said...

You ni sama je dgn anak ketiga seri wangi, hari-hari mengadap internet tgk cite korea, kadang-kadang gelak sorang-sorang, habis suma cite korea kat youtube di downloadnya, tak boring ke? Seri wangi malas nak layan cite korea nanti tak beasaplah dapur kalau dah stat tgk..heee..

.ib. said...

Tihara... hehe.. yes i am. nomu nomu nomu chuahaeyo~ hehe... sye suke tempat2 yg best kat sane, pelakon2 yg best, n cite yg bestlah... hehe... korea series memg terbaik... hhaaa ;)

.ib. said...

hehe...
hai cik seri wangi...

haha, memang boleh gelak sorang2... byk scene2 dlm cite korea ni yg boleh buat kite gelak sorang2 kadang mcm tak sangka...

boring...?

uhhhh, never.... hehe. i boleg tengok seharian cite2 korea ni... haha. dah suke kan, mcm tulah... kat kmpg siap boleh ajak abah tengok skali... hehe

Blog Widget by LinkWithin