:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Wednesday, July 14

:: [135] | "...Missing You..." ::

hari ni ako rasa rindu.













rindu kat siapa ako pun taktahu. tapi perasaan rindu tu sangat kuat. tiba-tiba je datang. membuat ako megelamun seketika. bila tersedar, ako jauhkan perasaan tu. tapi kemudian datang lagi. dan lagi. entahlah. siapalah yang ako rindu tu kan. pelik, pelik. sendiri pun taktahu tapi ako dapat rasa perasaan rindu tu. maybe kepada sesiapa saja yang sudi terima perasaan tu kot.

mungkin jugak sebenarnya ako rindukan perasaan menyayangi seseorang. itulah kot sebenarnya. berani ke ako nak menyayangi orang lagi? perlu ke? ako tak ada jawapan untuk soalan tu. hati masih diam. maybe selepas ni walau macam manapun suka atau sayang ako kat seseorang i had rather keep it as secret than spill it out. ako serik. masih lagi sakit. belum lagi. just not yet. i will just remain in silence and love in silence. well, i would say it's better to just be than be hurt kan...?

perasaan rindu tu maksudnya orang yang kita sayang sedang memanggil kita kan? i heard this one story. seseorang ni telah disakiti dan dilukai oleh orang yang dia sayang. dia marah. dia sakit. dia rasa benci. tapi jauh di sudut hati dia, dia nak menyahut panggilan orang yang dia sayang tu, tapi tiada siapa pun tahu yang dia sebenarnya menangis di dalam hati... betapa kuatnya perasaan suka dan sayang dia kepada orang tu kan, walau dilukai, walau disakiti... masih dinanti. masih dicari.













owh ye, ni album sebuah KPop nama FT Island. hehe. sekarang ako memang tengah layan muzik-2 korea. Ft Island, Big Bang, 2PM, Wonder Girls, dan macam-2 lagi solo ke, band ke, soundtracks ke... memang best muzik diaorang. album ni ako dapat kat sebuah kedai cd kat Wangsa Walk (ni mall Garis buat... hehe). byk album2 original dari korea ada kat situ. dalam album ni ako paling suka lagu Missing You lah... hehe. no wonderlah kan... hahahah~

p/s: patutkah ako membenci kebahagiaan dia disebabkan semua luka yang dia bagi kepada ako...?

10 comments:

AngahSayang2314 said...

sapa lak la.. pattayo nie rinduuuu

NaiMa said...

mengapa en.ib?
sabarla ye..pasti ada hikmah dsblk semua ithu. mungkin tuhan ingin bg sesuatu yg lebih baik dr sblmnya. kena percaya ithu!
ok:)

wah!dah jd big fan kPop ye?haha..super junior pn best!try dengar!

.ib. said...

angah; ntahlah ngah... hehe.. tetibe je rase... hehe. sunyi meby... hahah. tetibe nak balik kampung... rindukan family~!

.ib. said...

naima: thx ye... hehe haah big fan kpd Wonder Girls and FT ISland... Big Bang, 2PM pun best... super junior dgr je... Shorry Shorry kan... hehe... ;) muzik dieorg sgt beremosi~ terutama lagu2 slow... even yg rock pun ade perasaan dlm lagu... hehe thts y suke... ;) naima dgr jugak?

NaiMa said...

of cos..big fan jPop and kPop especially super junior la sbb lgu best n tarian dorg superb!haha

tgk dance battle, kt s2 most kmpln music kPop ske tnjk dorg pnya skill menari..huhu

.ib. said...

hahah~

memg kpop terkenal dgn tarian mereka yg cool n best... sirius kalu tgk mcm imposibel je nak ikut.... tp they can do it... dlm videolah... even on love show pun dieorg buat sebijik mcm dlm video... how cool is that... u can say it urself kan... hehe.

kalaulah dpt menari mcm mereka... hehe ;) naima dgrlah FT Island.

NaiMa said...

yup..mmg sgt cool. bdn klh pmpuan,lmbut glr..hahaha

FT Island?ok..try cri dorg pnya lagu.huhu~

.ib. said...

hahh.. kalah perempuan. hehe. wonder girls pulak menari comel2... hehe. tp memg salute tarian dieorg bukan setakat nk comel je tp memg best. steps2 die mcm susah nak ikut yet dieorg boleh menari sambil menyanyi everytime show... huah~ hehe... naima mst tak suke wonder girls ye sbb wonder girls utk laki tgk... haha ;)

NaiMa said...

haha...minat jgk tp takat 1 2 lgu jela..bkn semua lgu.rasenya Girl Generation lg best kot dr w.girls..huhu

aah kan,wonder girls mstila llki yg ramai mnt..mklumlah seksi&seksa kan..hahah

.ib. said...

hehe...

SNSD pun best... suke lagu Chocolate Love, Oh!, Gee... Run Devil Run... haha... dieorg ramai sgt susah nak kenal..

tp wonder girls 5 org je... senang nak ingat... hehe... so hee, sun ye, yubin, sun mi, jenny n yg bru ganti sun mi tu hye lim... hehe... dh tgk video lagu baru dieorg tu 2 Different Tears... agak comel n merapu~ haha... papepun suke Yoo Bin~ hehe...

hah, F(x) tahu? lagu Nu ABO... lagu tu lah yg best pun... hehe yg lain kurg sket... hehe...

btw, sekse ye... hehe. memang sekse menari dgn high heels yg begotu tinggi... ;)

Blog Widget by LinkWithin