:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Monday, November 30

:: ...let go... | ...move on... ::

ako saket.
ako sedeh.

ako ingat ako takkan saket.
ako ingat ako takkan sedeh.

ako saket. saket sangat.
ako sedeh. sedeh sangat.

ako...

masih suke sangat kat N...
masih sayang sangat kat N...
masih ingin berkawan dgn N...

tapi ako...

masih suke sangat kat N...
masih sayang sangat kat N...
masih ingin berkawan dgn N...

tapi sebenarnye ako sedar... ako baru sedar kini setelah seharian memikirkan bende ni. yang ako sebenarnye...

dah tak mampu lagi suke kat N... sbb ako terlalu suke sangat kat N...
dah tak mampu lagi sayang kat N... sbb ako terlalu sayang sangat kat N...
dah tak mampu berkawan dgn N... sbb ako dah tak mampu nak melayan N hanye sekadar kawan sahaje. sumpah ako tak mampu.

N...
masih mahu berkawan dgn ako..

tapi ako...

sangat tahu yg ako takkan mampu untuk melayan N hanye sekadar kawan...
sangat tahu yg ako takkan mampu menyimpan sahaje perasaan suke dan sayang ako yg terlalu kpd N...
sangat tahu yg ako hanye akan membuat N tidak selesa sahaje nanti jika kami terus berkawan...
sangat tahu ape sebenarnye di fikiran N...
sangat tahu yg ako sangat cemburu melihat N bermesra dengan org lain...
sangat tahu yg ako sangat saket nanti jika N tidak melayan ako...
sangat tahu yg ako akan hanye lebih terluke sahaje nanti jika N melayan ako dgn terlalu baik...

dan ako...

dah tak mampu nak terus menanges untuk semue ni. kerana air mate sudah kering... memang sudah tersurat agaknye yg ako akan slalu terpakse larikan diri dr orang yg ako suke... juge sememangnye naseb diri ako ni utk tidak dpt menyayangi dan disayangi oleh orang yg ako suke... walau sesusah mane, ako terpakse terime.


lalu ako putuskan...

untuk melarikan diri dari N...

supaye ako dpt kurangkan perasaan suke dan sayang ako kpd N... biarlah ako yg saket tetapi ako taknak nanti N yg tak selesa disebabkan perasaan ako ni...


biarlah... ako rase lebih baek begini...


N, thank you for tht little space for me... really. sye hargai. tapi kini sye dh tak mampu... tak mampu lagi utk menipu diri sye sendiri. lagi sye teruskan, lagi saket sye rasekan. biarlah pengakhiran die mcm ni... sye sudah taknak lagi mengganggu hidup u... cukuplah setakat ni. byk2 terime kaseh sbb sudi berkawan dgn sye. sye harap lepas ni, awak dh takkan layan sye dgn terlalu baik, sye sgt saket mcm tu... sgt saket. sye mintak maaf sbb buat mcm ni... ini sahaje care yg dapat sye fikirkan. untuk awak, dan untuk sye... mintak maaf sbb sye akan terpakse lari lagi... dan jgn risau sye takkan kacau hidup awak lagi... im so sorry sbb hadir dan menyusahkan awak selame ini. sye hanye seorg insan biase yg mempunyai perasaan dan mahu meluahkan perasaan sye tu...

thank you, N...
sorry, N...
i suke u, i sayang u...
selamat tinggal, N... selamat tinggal...











Comics Credit: BloggerBoy

dan akhirnye ako berharap yg mase akan membantu ako utk let go perasaan suke dan sayang ako itu... dan seterusnye membenarkan ako utk terus move on... sebab perasaan sayang N, bukanlah milik ako...


p/s: "... its time to let go ib n to move on, pandai2lah..."

:: "saket bai, saket...!!!" ::

macam mane eh?

macam mane nak lepaskan?

macam mane nak lepaskan perasaan yg telah wujud dan terbuku kat hati kite?











Comics Credit: BloggerBoy

semestinyelah perasaan suke dan sayang yg ako maksudkan. kalu perasaan tak suke ke benci ke senang je nak buang. senang je nak handle. tapi ako mengaku yg perasaan suke dan sayang ni bukan boleh nak buat main2. sekali datang melanda habeslah ako... sirius. bukan sekali tapi banyak kali jugaklah untuk org yg payah nak suke n sayang org sesuke hati mcm ako ni. bukan nak cakap setie ke apelah tapi itulah ako. seorang yg susah nak suke n sayang org. kalu berkawan tu laenlah ceritenye. buat kawan tu seronok. lagi ramai lagi bagus.

..............

perasaan suke dan sayang tu memg unik kan. datang tanpa diundang dan datang juga tanpa amaran. sedar2 dah tersuke org. sedar2 dah tersayang pulak kat orang. kalu suke dan sayang kite tu berbalas senang cerite. tapi dalam kes ako ni semuenye sehale je. dahlah ako ni jenisnye berhati kecik. bukan kecik hati tapi hati kecik. perasaan yg mudah sangat tersentuh. senang sgt terusik. nak2 bab suke2 org ni. aduhai. ako takut setiap kali perasaan itu menjengah. takut sbb macam dah tahu nanti akan jadi ape. sbb kebanyakkannye akan berakhir dengan care yg same. org kate jangan putus asa sbb kalu tak usaha habeslah. suke takkan datang cari kite kan. kalu ade datang pun bukanlah kat org2 mcm ako. suke dan sayang akan mudah datang kpd org2 yg sgt bertuah... mempunyai rupa paras yg baik, bentuk badan yg menarik, ade duet dan sebagainyelah. byk yg ako tgk sekarang ni mcm tulah. asal hensem je, ramailah awek yg melekat... asal ade duet je, mcm2 boleh buat, mcm2 boleh dapat... sebab tulah kadang2 hati ako ni selalu meronta2 cakap yg hidup ni tak pernah adil. hidup ni memg palat bagi ako. bukan ako tidak bersyukur, tp itulah realiti perasaan ako terhadap dunia ni. ako taknak jadi hipokrit untuk menafikan perasaan ako. mungkin juga ako masih belum berupaya untuk nampak disebalik itu kan.

ramai jugak org kate yg sayang tu perasaan yg tak mengenal rupa paras. tak mengenal harte. tp berbalik kepade pangkalnye, iaitu hati. ntahlah. mungkin ade benarnye tp ako rase buat mase ni semue tu hanye dalam kesah dongeng je kot. takkan pernah wujud. kalu wujud pun hanyelah pada kebarangkalian yg amat jarang sekali. haha, ako hanye mampu gelak bile dgr tu. bagi ako perasaan sayang yg betul2 ako mampu rasenye dengan sejujurnye buat mase ni adelah kasih sayang keluarge, itu memg ako tak sangkal... ako sangat sayang keluarge ako... begitu juge dengan kasih sayang dr kawan2... walau tak sehebat kasih sayang keluarge, tp cukup untuk menggembirekan hati. tapi bukan kasih sayang jenis itu yg ako maksudkan. sekali lagi, kasih sayang dan perasaan suke kepade atau daripade seorg teman. perasaan suke dan sayang jenis nilah yg selalu mengganggu tidur malam ako (yeke? bukan lena je ako tdo malam2 tu....?? *sigh*). tapi walau bagaimanapun, tidak sesekali mengganggu selera makan ako! itu yg ako pelik tu... adeh. kalu tak dah lame dh kurus kot ako ni. hehe.

suke owh suke.

mat salleh kate crush. hmmm ade seseorg kate crushes r healthy sbb itu tandenye kite ni mempunyai perasaan. tp bagi ako crushes nilah punce kepade segale kepeningan dan kemoraldownan ako nanti di hari kelak. adeh. ako memang seorg yg gagal mengawal emosi. selalu je emo2. yelah seorg yg bersifat saikotik emo ako gelarkan diri ako. ako tahulah kan nak panggil ape diri ako. perasaan ako. cume masalah sekarang ni utk mengawal perasaan tu, taknaklah jadi terlalu sensitif. kadang2 hidup ni takleh sensitif sgt, nanti takleh hidup. pastu kadang2 jugak takleh terlalu tidak sensitif terhadap sesuatu bende tu nanti kite terlepas pandang pulak. so since sensitivity is my only skill for now... takdek masalahlah untuk bersikap sensitif tp ako perlu jugak untuk mengurangkan tahap sensitif tu supaye ako boleh let go perasaan tu.

seperti yg ako bgtau awal2 tadi. kebanyakan kesah ako kan sehale. teringat pulak kate2 azraai.. "...ib, love doesnt travel on a one way street..." memang mudah sgt ako nak paham ayat dan maksud ayat tu... tp bile nak let go... aduhai tuhan je yg tahu. pernah jugak ako dapat jawapan setelah bertanye mcm mane nak lupekan perasaan tu. salah satu jawapan yg ako terime n yg ako fikirkan logik adelah dengan mencari yg lain. sangat logik sbb setiap kali ako jumpe yg baru, then i can let go perasaan yg sepatutnye ako lepaskan dulu tu. aduh apekah sikap ako ni. ako sendiri pun tak paham. susahnye. kalulah ako boleh keraskan sikit hati ako ni utk terus melupekan ape yg tak perlu ako ingat. seperti perasaan suke dan sayang ako kepade seseorg yang ako dh tahu takkan jadi milik ako. atau kpd sesorg yang memg takkan sayang ako.

sayang owh sayang.

ramai yg suruh kite ucapkan dan bgtau perasaan kite kpd org yg kite suke tu. luahkanlah maksudnye. terime tak terime lain cerite. ade je yg ako luahkan. dan jika ditolakpun, ako macam terime. eh eh ako terime. tp tulah kadang2 tu ako terime ditolak tp ako takleh nak buang perasaan suke dan sayang ako tu. perasaan tu sentiase ade sampai pernah je ako rasekan makin menebal dalam diri. pernah jugak rase diri bodoh tp nak wat macam mane ako takleh nak abaikan. ako tak tahu mcm mane. taknak fikirpun, akan terfikir jugak. buat tak tahu kang, memang taklah... ako memg akan amek tahu. sampai satu tahap ako rase taknak ade perasaan. sbb dengan perasaan itu hadir, ako akan saket. tp mane mungkin, kite manusia, memg akan ade perasaan. payahnye nak handle perasaan ni. dah suke tu suke gile. azraai pernah bgtau jugak jgn ade obsession dalam diri dalam mende2 mcm ni sbb mende2 mcm ni, bukan confirm pun. kite maseh tak tahu mane hujungnye, even mane pangkalnye pun kadang2 kite tak tahu kan. itulah susahnye.

sebenarnye ako masih lagi memikirkan masalah ako dgn N ni. ye kami dah cool. cume perasaan ako je yg belum cool. ako terime yg die taknak ako. ako terime yg die takleh nak sayang ako. suke ako pun ntahlah boleh ke tak. tapi satu yg die bgtau yg die boleh berkawan dgn ako. ako pun tak tahulah macam mane. perkare ni asyik sgt mengganggu ako. sampai kerje sedikit terganggulah. aduhai. tuhan je yg tahu perasaan suke ako kpd N. ye ako terlalu suke. sangat suke. byk bende pd N yg ako suke. kalu nak kate sayang pun ako berani nak kate. ye, perasaan ako bukan sekadar suke sje. ade jugak perasaan sayang. hrtu mase ade masalah dgn N, yg ako tersalah faham maksud die tu, ako memg marah dkt N. marah sgt. tp ako masih suke die. taklah benci. agaknye, itulah tande sayang kot. tp tak kene tempatnye. ako dh tahu yg die takleh syg ako. tp still nak sayang n suke die. ako sirius tak tahu. terlalu tebal suke ako kpd die. at least kalu betul salah faham ako kpd N tu, dan ternyata N salah, ako masih ade sebab untuk tidak menyukai die. tp ni, ternyata salah ako dan N tidak bersalah langsung. ape yg harus ako buat??

setelah mengetahui yg ako takkan berpeluang langsung disayangi N sebagai seorg yg special, ako rase sgt sedeh. yelah sbb ako terlalu suke N. ako nak sayang die lebih dr seorg kawan. tp die bgtau tak boleh. hanye sbg kawan. air mate mangalir tanpa ako sedar. sgt deras. mencurah. jauh sgt ako rase diri ako dgn die. ako tak dpt terime yg ako takleh menyayangi die. walaupun ako terpakse terime. tapi ako tak mampu. ako nak N! ako nak die. perasaan ako meronta. walaupun ako sendiri tahu yg bende ni takleh dipakse2.

N pula memberi ruang kpd ako untuk menjadi kawan baik die, bukan ako tidak terime niat baeknye. malah ako amat gembire mendapat peluang dan masih diterime N atas ape yg telah ako buat kpd N. N kate kalu ako ikhlas nak suke n sayang die sbb kawan, die akan terime ako juge sbg kawan. ako ingatkan senang nak buang perasaan suke n sayang ako tu. tapi rupenye2 perasaan tu makin kuat. ako masih suke N. ako masih sayang N. dan bukan hanye sekadar kawan. walaupun N terime itu dan ako tahu N hanye akan layan ako sbg kawan... ako masih tak mampu nak hilangkan perasaan suke dan sayang tu... sangat payah.

sekarang ako happy. ako rase ako happy kot. sbb N masih kawan ako. hanye kawan. tp itu perasaan die. perasaan ako? masih suke dan masih juge sayang. ako tak tahu mcm mane nak melayan N sbg kawan. secare terus terang ako katekan yg N kini ibarat kekasih gelapku. kekasih yg ako sayang. tetapi hanye ako yg sayang. buat seketika ako rase sgt bersyukur sbb masih mampu menyayangi N secare begini. kesian ako kan. sampai begitu sekali sayang ako membawa ako. sungguh simpati ako kpd diri ako. tp itu yg ako rase ako mahu. tak dpt kasih syg die pun, tp ako masih boleh syg N. N yg menganggap ako hanye sbg seorg kawan. aduh N. kenapelah tidak memberi ako peluang?? adekah ako akan mampu menahan cemburu ako tatkale melihat N bermesra dgn org lain? adekah ako mampu menahan perasaan ako bile N tidak membalas sms atau call dr ako? adekah ako mampu menahan kesepian ym die? ako tidak tahu. dan itulah yg ako sedang pk skrg ni. sejauh mane ako mampu menyayangi N secare begini. sejauh manekah perasaan ako ni mampu untuk tidak terus meronta mahu menyayangi N dengan lebih... sejauh mane?

takkanlah ako kene larikan diri dari N? adekah itu yg perlu ako buat? tuhan tunjukkanlah ako bagaimana carenye untuk let go kan perasaan suke dan sayang ako tu.. N memberi ako harapan utk sayang die sbg seorg kawan. tp harapan sebenar ako mcm mane...? ako takut ako tidak mampu meneruskan ini... ako takut... ako sangat takut...

N!



p.s: N, jika awak bace ni... sye harap awak paham. ini hanye luahan hati sye... sye perlu utk menulis. mungkin ini carenye untuk sye let go... hmm... if i can let go... sye syg awak N... sye tak tahu bilelah sye mampu untuk berhenti cakap mcm tu... peliknye hati ini kan?

:: owh sup tulang...!!! ::

masih belum terlambat rasenye...

mggu lepas sgt terkejar2 tak sempat nak hint balik kampung... hehe... rabu malam dh otw balik kuantan~ hehe... esoknye ke terengganu... biaselah raye haji macam tulah kami, beraye kat terengganu... ni bru je sampai tadi... adoyai penatnye....

nak wish raye je...














Selamat Hari Raya Aidiladha...

utk kamu2, inilah favourite ako utk raye haji... sup tulang... wahh...

menggiurkan~

terime kaseh kaklong... ;)



p/s: sudah tiba masenye ib...

Wednesday, November 25

:: hari ini... ::

agak banyak bende yg berlaku hari ni...

tp dlm byk2 bende yg terjadi hari ni, ade 2 bende besar yg berlaku yang menggembirekan ako...

N,

dan J...


hari ni, ako dan N... we r cool... sirius. ako malaslah nk ungkit pasal ni tp yang ako tahu, kami dah berbaek... dan akan berkawan dgn baek... sebagai kawan. sebagai kawan sahaja. meby jugak sebagai kawan yg rapat. walaupun Tuhan je yg tahu perasaan ako terhadap die... dan ako agak kecewa dgn keputusan die. tp ako hormati keputusan die, ako hargai layanan die.... yg sanggup melayan ako yg merapu ni... dah taknak takkan nak pakse kan. walau macamane nak sekalipun... takkan dapat... takpe, N... sye faham... awak tak boleh dan awak tak biase... sbb awak adelah N... terime kaseh, N... byk2...

itu kisah ako direject. ako terima.

ako sedeh. ako tak tahu kenape. Tuhan mesti tahu. mesti sebab perasaan sayang ako yg terlalu kpd die. ako menanges tadi. melepaskan semue. ako dah penat. ako dah tak larat. ako dah tak sanggup menghadapi semue ni. untuk pendam lagi. ako tidak sanggup. besarnye dugaan die terhadap ako. langit tidak, bumi pun tidak... itulah ako skrg ni... terawang2.. tp ako tahu... i have to let go.. barulah semuenye kembali positif... N pun nak ako gembire... ako pun nak diri ako gembire. puncenye, salah faham ako terhadap sesuatu bende tu. bende ape? biarlah ako dan N je yg tahu.... dan N, jika awak bace ni, sye mintak maaf byk2 sbb buat mcm tu... skrg sye dah faham kenape... im so sorry for wat i did... im so sorry...

itu kisah ako yg saikotik emo ni yang tersalah faham mcm org bodoh. mule2 ako marah. kini ako terima. dan akhirnye marah kpd diri sendiri. ako juge terima.

haha kate taknak ungkit. dh terungkit pulak! tp yg paling penting ako dan N dah okkay... ako akan sayang die sbg kawan ako... at least, i will try.












pernah jugak terfikir, alangkah bagusnye kalu perasaan itu (N... u tahu.) tidak pernah hadir. tidaklah ako sebegini. bolehlah ako buat seperti biase. gembire. dan gembire. Tuhan, kenape kau bagi ako perasaan itu? kenape Tuhan? dan ako berharap, ako berdoa... inilah pengakhiran kpd perasaanku itu. ako dah tak sanggup Tuhan... ako dah tak larat disakiti lagi. ako tak mampu. dan selepas ni, ako berharap yg perasaan yg dtg itu adelah yg sebenar2nye... bukan seperti ini. Tuhan, tolonglah... tolonglah. smoge ini yg terakhir kali...


ini pula kisah J.

tiba2 die call. ako tak simpan no die. so mcm tak perasan sape yg call. J pun dh lame tak call.... so ako sedikit terkejut bile die call tadi. sumpah terkejut. tak tahu perasaan sendiri sekejap. tapi yg pasti. ako tersenyum. lame jugak berborak2. ntahlah meby dah setahun lebeh kami tak berborak. bukan ape. adelah kisahnye. ako ingatkan die dah takkan call ako lagi. tapi tadi... hmmm. die call dan nadanye seperti biase. seperti kami dulu2. dan ako gembire mendengar itu. sungguh gembire yg kami pun dah cool jugak. bukan ape, bende2 yg tak best ni malaslah nk igt... tak best, just menyakitkan hati kan... so ako berharap yg friendship ako dgn J ni akan berkekalanlah...

terime kaseh, J...

dan quote untuk kali ni... yg ako amek dr BloggerBoy2... budi kate... setiap hari kite meluahkan hasrat dan harapan kite yg byk dan berbeza2... tp hasrat dan harapan kite yg sebenarnye, hanye Tuhan yg tahu...

ako terima.

Monday, November 23

:: hebatlah kau, N...! ::












mesti hebat rasenye diri kan, dpt main2kan perasaan org...

sesudah ako ditipukan...
sesudah ako dimain2kan perasaan...
sesudah hati ako disaketkan...

boleh die tanye ako marah kat die ke? owh WTH! pastu kate takdek niatpun nak main2kan perasaan ako... habes tu yang menipu tu bukan main2kan perasaan ke... pastu skrg nak senyum2 kat ako apahal... mission dah pun tercapai, blahlah... ako pun dh kene tipu kan... ako pun dh saket jatuh tersungkur kan... hati ako pun dah hancur kan... tahniah2! anda berjaye main2kan perasaan saye... dengan begitu cemerlang skali...

"mesti hebat rasenye diri kan, dpt main2kan perasaan org..."

payahnye nak maafkan org sedang hati maseh saket kan...

nampaknye luke kali ni bukan kepalang. bukan senang hilang. sumpah sampai skrg ako maseh rase saket itu. yelah ako xpernah rase saket mcm ni sebelum ni. paling2 kalu kene reject pun nanti lupelah. tp kali ni sumpah ako sangat saket. sampai skrg...

mungkin sbb ako terlalu percaye pade N... terlalu suke die. sayang... *WTF*

bukan direject lagi, tp dimain2kan perasaan... ditipu, disaketkan... hati disiyat2 tanpa belas kasihan...



"...owh my Louis Vuitton..."



owh terlupe pulak....
FAK U...!!!

Thursday, November 19

:: Arabella placed @6th... cool~!!! ::

kisah di hari sabtu. 14hb 11 2009.








perghh sungguh penat berjimba (ikut kate adzlin) pada hujung minggu ni menyebabkan ako tidak sempat menemui sesi pagi yg siang di hari ahad! haha. bangun kol 1 tu pun sbb mokcho n abah call tanye pasal balik raye haji... abah kate "... pukul one doh ni..." hehe... pastu ako ckp kat abah... "...one o clock, abah..." tahu abah ako kate ape? "...one o clock doh ni..." hehe! kawaai! hehe seb baek mokcho call. kalu tak tak tahulah sempat jumpe siang ke tak... heh. semalam kol 4am bru balik... GBOB abes pun kol 2 lebeh... pastu g makan2 ngan ahya, ayip, ha, cik nab n chimer kat fudcock uptown... lepak betul!

actually aktiviti kami semalam dimulekan dgn ziarah intan di rumahnye di kmpg melayu subang. intan xciden hr khamis lepas, waktu pagi nak pegi kerje. die pun xsure mcm mane.. muke die calar2 sket n buku lali terseliuh n retak.. dh simen dh n kene mc sebulan... aih sian plak kat intan. nak2 dpt tahu kami berjimba2 sakan jumaat malam n malam nanti... hehe. tahu die ckp ape? "...naseb baek sempat maen bowling ngan korg rabu malam hr tu..." hehe. sabar jelah intan ni. intan, kuatkan semangat k, take care, kami tahu intan kuat... owh, kami pegi umah intan ngan kak sarina... hehe. merase naek vios~!


"...naseb baek sempat maen bowling ngan korg rabu malam hr tu..."

pastu ahya join cik nab n kami pulang ke opes. ako ngan ayip pegi umah bro plak pastu sbb bro ade wat birthday party hadif... hehe. boleh x kami pegi xbawak pape... haha. malu pulak rasenye.... hehe. segan2 pun mee sup n ayam bakar bahan je... hehe. many thanks bro~! thanks for inviting... lainkali ade lg kompem nk dtg lagi.... haha. so dlm 7 lebeh mcm tu ayip ajak gerak sebab takut jammed pulak nanti nk g damansara. bro ckp ikut duke sure 10 menet sampai... hehe. so kami ikutlah. ternyata benar. 7.50pm kami sampai depan titanium. dh tak tahu nak watpe. haha. call ahya. depa pun dh sampai. dh kat tmpt parking kt dalam. hehe. ade ha, ade cik nab, ade chimer. so kami berenamlah... haha. kami lepak kat chettynut ke ape ntah name mapley tu... tak best pun cume dieorg lapar... lagipun mcm lmbat lagi mule. actually dlm mapley tu, ade nmpk member band arabella lain, amy ako dh call tp die kate die keluar... so takpelah, dieorg pun lepak lagi, kami lepak gakla... haha.

huhu. seronok lepak2 ngan kawan2 ahya ni. dieorg siap main game lagi. game first... "...Because We Are Playing Around the World...". haha. sirius ako buntu mule2... sampai sudah lepak ako tak tahu2... hehe. mcm tahu tp salah gak jawapan ako. haha. pastu game... "...How Many Meme (biri2) Crossed Over the Bridge...?" Satu lagi yg buat ako hilang mengantuk... haha. pun xdpt gak... game seterusnye... "ape connection antara bla2... dgn bla2..." pergh yg ni lagilah ako tak faham. n last game bang2... sampai skrg pun xtahu. takpe next time ako akan berusaha lagi... haha.

so mcm last week jugak. masuk free. pakai wrist tag. tp kali ni leh amek badges n box utk souvenir. hehe. cool~! seronok. masuk2, first impression ako nmpk tmpt ni kecik gile. xmcm borneo rainforest. very limited nmpknye. but actually kami xnmpk bahagian dalam die. haha. luas kot je kat blakang tu. siap ade couch besar. kusi lepak yg kenyal, lembut, gebu semue2lah... sgt best utk lepak2... haha~! ape lagi kami pilih tmpt yg paling best... mcm seat vvvvip dah.. hehe. cume kat blakang sketlah dr stage. but still nampak n relax je.

























arabella punye turn kali ni 2nd band... huhu... dpt turn awal2 actually kelebihan jugak bg ako... u dunno how others wud turned out to be so u hv to give it all outlah kan... n yes! itulah yg arabella bagi... a lot of improvements since last week... bet they must be really practicing all night long... congrates guys... korg memg cool habes... suke betul ako dgr lagu no music no fun tu... crowd pun seme ako nampak njoy... itu yg penting... so nilah video performances arabella at titanium utk final GBOB challenge... dieorg dpt no 6 overall... n thts really gud sbb saingan pun sengit2 okkay... juri pun pening kepale tgk... owh juri mlm tu ade jason lo... ade nasir search n some others... hehe.

video

:: Freedom ::


video

:: No Music No Fun ::

n geswat??? gud news for arabella sbb dgr khabar nasir search ajak dieorg utk jd opening show konsert search nanti.... yuhuuu~! sukelah ayip... hahh! congrates arabella, u guys r gud in more ways than one... tolonglah cepat2 kluar albem yg tgh direkod tu... ako tak sabar nak dgr... lagu2 melayu arabella r quite gud jugak guys... kalu rajen, silelah ke myspace Arabella...













so pas habes at titanium which was a very fun event to attend. everything is free, u just need to bring ur demm heavy butt here n enjoy urself... thts cool u know...~! really i mean it... owh ye, kami lepak fudcock uptown pastu. td dlm titanium ako dh dpt jawapan utk game around the world n meme game tu. yeah~! bijak jugak ako walaupun lmbt, janji dpt selesaikan... hehe... bestlah korg~! nanti lepak lg utk settlekan game connection (dh dpt siang td!) n bang2...~~~!!!

ini link utk myspace Arabella utk dgr2 lagu2 dieorg... silakan... n ini pulak link utk berita online pasal GBOB ni... kliklah~!


p/s: video uploader maseh bermasalah... haih... kemudian k videonye... uhuk, uhuk...~! [dpt up satu je dulu... *aih*] dah up dah~! layankan....~!

Saturday, November 14

:: Arabella @TITANIUM Super Dance Club, tonight...!!! ::

okkay, ini kisah sabtu malam minggu lepas...
sebelum masuk kisah malam ini!

hehe.

hari ini hari sabtu...

uuuuhhhhh ngantuknye...! dahlah semalam balik kol 3 lebeh pg bru sampai umah. meronggeng cik kiah ako di jumaat malam ye... adeh. bangun2 lenguh2 pinggang. mate bengkak2 bagai. haha. tipu jelah...~~ tido sampai kol doblas, ade hati nak kate tak cukup tido kan... haha... tp mate bengkaklah sbb tdo yg berlebihan sudah... ingatkan nak updet terus blog tapi sirius blackly memang tak tahan... ngantuk giler... ntah bile ako lena pun ako taktahu... dgn lampu tak tutupnye. haha. bangun2 terus melihat screen lcdku yg masih hitam.. tak tutup pun semalam... (bukan memg hitam ke kalu tutup pun, kan? okkay ib merapu!) biasenye mcm tulah...

kalu hr bekerja, nak g kerja bru ako shut down... balik kerja bukak balik.. hehe. yelah nak seeding torrent n continue leeching mane2 yg blom habes... haha... seronok weyh layan torrent~~ leh donlot awan dania (adeh, ib ko tgk awan dania?) ha... yelah, best tu... layankan...!~ suke giler si scha dalam awan dania ni... huhu, teruk betul ako ni, bangun2 terus check email, tgk ade tak comment org kat blog ako... haha... sirius desperate ko ni ib! lantakla~ suke akolah~ haha. check kejap je. pastu g mandilah...

pas siap2 tgk tv jap. pastu makan nasik sbb kakpah masak sebelum die kluar g tgk anak abglong af kat spital selayang... so then ako terus je mengadap kompiter.blogwalking mane2 yg belum sempat ako singgah sebelum ni, klik2 nuff balik sesiapa yg klik2 akonye... hehe... itulah kerjasame. ape yg penting? kerjasame! hehe~~ thx guys... ako wat ni takdeklah taruk harapan sgt cume seronok melayan blogwalking ke blog2 lain sambil klik2 nuff tu. mane2 ade apdet yg best, ako komenlah... suke bace lawak2 kat blog mello~~ thx bro... !

okkay, dh xsempat nk goreng byk2... al kisahnye ayip ajak tgk arabella perform kat global battle of the band malam ni (mggu lepas sebenarnye) kat Borneo Rainforest, Sunway kol 8.30mlm... hehe. die pun nak amek, so ako okkay jelah... hehe... kami sampai cukup2 time... hehe. amy (vokalis arabella) kate entrance fee free utk 150 org pertama... hehe got it! sungguh best! dpt air free lagi... ehhe.












so arabella punye turn ke satu okkay! berdebar2 si amy... mule2 jumpe amy terperasan mate twilight die... hehe nak beli gakla. smart siot! (pakai g opes...) haha... byklah ko, ib! chantek gak club ni... style2 borneo lah... siap ade bubu digantung kat siling... best2... suasane yg lain. kalu xsilap kelab ni ke restaurant die ntah yg milik Datin Seri Tiara kite... rasenye restaurant die yg kat luar tu... tggu punye tggu kol 6 bru mule... arabella dh mule sedia atas stage.... hehe. actually amy ni xstaff garis, so mcm rapat ngan die slalu lepak2 makan kat meerasa ke mane2... bowling skali, terrer mamat ni bowls! hehe.












ako ade rekod video arabella... nanti ako upkan. tak sempat skrg sbb nak out jap lg... hehe... so ako sediakan gambar2 jelah ye... arabella memg rock habes malam tu, n menepati pilihan kami. 3 bands yg dpt masuk final, Khalfah n Hyper Act (ade toi af!) and of course Arabella with highest votes from audiences tht are 170 votes~! tahniah bro... kamu org memg best! hehe.




















































Photos Credit: Aleeya AK ;)


Ini die, video performances Arabella @Borneo Rainforest, Sunway (GBOB Semi-Final) njoy~!

video

Arabella: No Music No Fun!


video

Arabella: Through My Window



there you go,
ini kisah malam ini... yg penting punye part...

hari ni (14hb 11 byk aktiviti utk diisi... hehe...) ni siapkan jugak entry ni sbb nak promote arabella utk malam ni... Yeah, they did to the final along with other 11 bands yg akan berbattle kat Titanium Super Dance Club, Phileo Damansara, 830pm malam ni.... n geswat, amy kate entrance fee free okkay! ayuh meramaikan Titanium mlm ni... bands semue best2, n ini international okkay, juara mlm ni akan ke london ke uk eh utk join battle dunia pulak... hadiah malam ni rm50000 kalu tak silap! negare2 lain pun tgh conduct battle yg same jugak...

















Photos Credit: Aleeya AK ;)


so guys, meriahkan malam ni... ayuh berbattle!!!




Global Battle of the Band (GBOB), the Final

Date: 14th November 2009 (mlm ni lah~!)
Time: 8.30pm till late~~~!
Venue: TITANIUM Super Dance Club, Phileo Damansara



p/s: Arabella, ganbatte kudasai neh.... u guys rocks~~~!

:: thanks, Cheryl...!!! ::

another yet jumaat malam punye aktiviti...

hehe...

Separuh Akhir Muzik2!!!













hehe... last week kan ako cite tak jd pegi, so balas dendam mggu ni pegi... ahya sudi bawakkan... ape lagi menjoinlah... hehe. best2. sumber tiket sekali lagi byk terima kaseh kpd bigcat~~ u r cool man!... mggu depan jgn lupe bg lagi ye... hehe...

seawal 7.20mlm kami gerak ke shah alam, bukan ape ahya ckp mggu lepas depa gerak kol 7mlm sampai 8.30mlm ++... tp hari ni sampai awal lak sbb tak jammed sgt... sgt cool sbb tak jammed~ 7.50mlm kami sampai so we went for dinner first dekat the Big Mug... makan char kuey teow... taklah best sgt pun... tp okkaylah, bersyukur sbb still dpt makan... hehe. tepat 8.30mlm kami yg tak sabar2 terus gerak ke seri pentas 2, tingkat atas skali plaza alam sentral... hehe... ramai jugak yg dh ade. tp takkan xmasuk lg sbb last week seating awal giler... so, kami menghampiri salah sorg pakgad ni... "...9.45 nanti dik..." owh demmm, wat??? uuuuhhh bencinye, knape tak ckp awal2... nyusahkan org dtg awal2 pulak... adeh tp tak logik kot masuk selewat itu, nk briefing lagi... adoyai...

so dgn hampa kami gerak ke pusat bowling utk menenangkan stress... haha... kononnya. call bigcat. die kate kol 9mlm leh masuk. huhu. kami dgn cepatnye terus mendaki escalator balik ke atas... perghh org dh ramai beratur... syiot tol~! kiteorg dh dtg awal ni tak bg lak... adeh. so terus je beratur. menunggu naseb. tup2. ayip nampak abg ipar die. hehe. atas ehsan dan kasih sayang beliau, kami dpt masuk dulu ikut pintu belakang~~~! wah2! gumbire siot~~~! hehe. masuk2 dh ade je org yg dh dtg... dh duduk pun tp mesti press kot. bigcat pun dh kat dalam... hehe. pilih punye pilih (sbb seat masih kosong!) kami decided nk duk depan kat blah kanan stage di mane pas habes persembahan nanti artis akan duk situ.. so kire kami ni memeriahkan majlislah... sementara artis duduk. hehe... sgt best okkay! betul2 depan stage... paling depan pulak tu. hehe. ako, ayip, ahya n ciknab yg dtg. memg cool habes~!

mcm biaselah kalu live mesti ade briefing dr floor manager kan... floor manager hr ni name die sue... hehe. skali ako tgk mcm garang tp bile dh communicate ngan audience, die sgt cool... mesra n funny... tahu mcm mane nk buat org gembire... hehe. hehe sedikit review oleh ako utk separuh akhir kali ni:

.............................................

Estranged: muzik memg best, vokal pun best... tahu2lah kan estranged! cool guys! dpt masuk top 5!

Nubhan: suare mamat ni dh ade byk giler improvement berbanding die mase kat academy dulu... dh boleh hit high note dgn baek... baju pun smart pakai kot puteh... lagu? not bad~ he made it on the top 5 list!

Stacy: pergh makcek ni memg superb! menari best giler... siap leh control vokal dgn baek lagi... tahniah, u memg juara stacy~

Akim: BENGANG! haha... best2, dgn rambut baru n baju yg cool cume terbesar sikit saiznya... akim memg mantap. vokal pun dh byk improve n under control!

Black: hmmm ntahlah. org ckp best, tp bg ako biase je sbb dh byk dgr suare mcm tu... lagu okkaylah tp bagi ako best utk dgr kat radio skali skala je...sorry bro! but congrates!

6ixth Sense: uhuk, uhuk... sedeh giler band kesukaan ako ni tak dpt top 5... adoyai... ako rase band ni dh all out habes mlm ni. sgt best okkeh lagu Khatimah Cinta ni... tp sayang... takpe guys, korg tetap menang kat hati ako~!

Aizat: ako suke lagu fikirlah ni~~~! aizat nyanyi pun layan je tp tak cukup kuat utk je juara lagu bg ako... so fairlah... tggu mggu depan lagu Pergi pulak.. ako suke! (aizat dh tembam balik ke eh??) hehe. suare superb!

Riz & alyah: lagu agak menarik tp ako jarang layan sgt. tp persembahan best. si alyah tu chantek gak atas stage. badan kecik molek dgn hells yg sgt tinggi, nyanyi sambil2 membongkok style die tu, huhu best2... baju die sgt menarik... riz? taknak komen sgt sbb kurg minat. vokal okkay, bagus.

Adam: huhu, korg punye tarian memg best! black n white n tarian yg mengikut melodi lagu... sgt best. leh menang "Jadi awak rasa awak boleh menari!" haha... sirius tarian best, tp lagu mcm so yesterday je... dah lame kan lagu tu, konpius ako...

Jinbara: ako tak minat sp takleh kate byk, cume lagu malam ni best walaupun xpnah dgr kan... tp first time dgr ni layan gak lagu joget tu... siap ade bunyi violin yg ako sgt suke!

Crew Grey Sky Morning (thx lin!): correct me if im wrong okkay with the band name... em, muzik intro dh gempak dh, masuk nyanyi mcm hancushhh... si vokalis pulak sibuk nak ternganga sana sini... adeh... sory guys... just an opinion... but still support u guys...

.............................................

tahniah kpd yg berjaya...! korg punye persembahan memg semue best... layankan! sgt gembire malam ini...

hehe... tgh duk tgk2 artis yg sebok2 diambil gambar tu, ternampak si gadis hitam manes berbaju hijau... chantek... siapa dh name die? maya? hehe... cheryl samadlah.... sungguh chantek okkay die... baek sgt. sgt cool lah. sempat bergambar ngan die... hehe.. nk amek gambar ngan artis, ngan siape pulak kan... takkan nubhan... hehe... yg top 5 seme bz, yg laen pulak dh blk agaknye... ciao~~~!













pas habes g lepak kat Syed Bistro tepi dataran tu... hehe. ade gathering stacy punye FC kot... ade Joe Lee gak, yg blog Klubbkidd tu.. hehe. chantek pulak ako tgk si stacy ni, keut n kecik molek... ;)

nakg lagilah next week... bigcat, nak tiket, many thanks, u r cool~~~! cheryl pun siap jemput kami dtg lagi next week... (perasan sungguh dijemput... hehe betullah!)


p/s: menerima 2 msg... "Alamak mke ib nmpk jelas skli 2, yg lain pn nmpk jgk. Popular r krg, cewah." + "Aku nmpk ko pkai bju itam... haha. ko nmpk 'bsr' dlm tibi.hehe" and follow up... "Haha...xprasan lak ade munge. yg pastinye mmg muke ko pn. hee". hehe.

Friday, November 13

:: yessza, Blogger Boy II...!!! ::

hehe...













akhirnye, blogger boy II telah bermule...!!!

utk kawan2, blogger boy II dh mule dh macam season I gak, still kat 8tv kol 9.30 mlm setiap khamis... hehe... mule2 dpt tahu dr facebook nina, then check2 kat 8tv punye web memg start tayang 12hb november (malam tadi)... hehe... tp tak sempat tgk sbb g melantak kat ikea... haha. pekena lemon herbs whole chicken leg (kompiden sebut padahal ntah apelah name die...) n cikenwings... haha... layankan.. hehe. last season pun bukan semue pun tgk kat tv... banyaknye yg donlot kat jiwangtorrent... tp yg episode 1 ni blum up lg kat torrent, so singgah kat 8tv punye web jap utk tengok... cepat pulak dieorg upkan kali ni... hehe...

tgh tgk ni... best2... budi n kid dh makin tembam ako nampak... haha... budi pun dh cukur misai n janggut habes... nampak bulat giler... haha... budi tgh stress skrg ni atas ape yg terjadi dlm season I haritu... habes semue yg dibuat tak kene... habes semue salah... haha.

"...Budi, kalau jatuh, cepat2 bangun jangan sampai mati pula tengah jalan..."

itu si ankel ayah nina pesan kat budi, taktahulah direct meaning ke apekah maksud die... tp ayat tu mcm means sumting utk ako skrg... haha. dah mule dh saikotik emo merasuk!!!

kate nina... "...better n funnier..." haha... season II kali ni...

tahniah utk bernard chauly, lina tan n rafidah abdullah... many thanks guys... will support blogger boy always... hehe...

yg mane tak sempat tgk kat tv tu, jemputlah online tgk kat webpage 8TV....

layannnnnnnn.....


"... dalam dunia ni mane ade benda yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang ... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on..."




p/s: seronok giler rase hati... "kite yg selalu tunggu mase, tapi mase tak pernah tunggu kite... dalam kite menunggu, kite tak sedar yg mase sebenarnye dah pun berlalu... dan tanpa kite sedar, mase telah pun merubah ape yg di tangan, di fikiran, di hati kite... barang yg hilang dtg gantinye, mate yg tutup akan terbuka, luka yg berdarah tinggal parut semate... bila tiba masenye, yg berakhir akan kembali bermula..." ;)

quote dr: Blogger Boy

Sunday, November 8

:: suatu jumaat yang... ::

hari jumaat yg termule (bukan ako mulekan) dgn sesuatu yg tak best. iaitu moto takleh start! hmm, kene start gune kaki, starter tidak berfungsi. ape masalah taktahulah...

*sigh*

so terus hantar workshop depan opes. hrtu kunci yg rosak (last week je kot) n this week ntah ape pulak. adoyai. naseb2. mogok aje moto ako ni... ayat ako kpd moto ako...

"...bro, lek lah bro, jgn buat gua macam ni... gua bukan ade duet pun nak beli kete lagi... gua cakap2 je kot... takyahlah risau bro, gua syg lu bro... syg sgt... so jgn mogok2 lg ye bro... mmmmuah~!"

takpun die mogok sebab lame tak mandikan n polish2 mcm dulu2 (dulu2? giler lame tak basuh!) haha. yelah duk umah flat cane... nk g motowash kang die sembur spark plug ako, habes moto taknak start pulak... adeh. gundah hati ako! boleh tak ako nak pinjam air paip kat rumah sape2 yg duk teres??? pleassshh...

huhu... tgh hari tu pas smayang jumaat, pas makan nasi briyani kat jamal muhammad (yg pernah suatu ketika membuat ako bengang!)... ako pun ke kedai moto peberet (konon padahal takleh blah!) untuk mencheck out pasal moto ako yg ditimpa musibah tu... hm... rectifier katenye... papelah janji moto ako dh elok... ako nk tnye lebeh2 bukan ako tahu sgt pun pasal moto. kate die lg, ganti yg local tak jalan, kene yg ori, baguslah ako memg nk yg ori pun... yg local nanti ntah esok luse buat hal balik... erm, dahlah tgh kering nak mampuih bulan ni, ceti datang memungut hutang pulak. pakcek PTPTPU dh hantar surat warning tertunggak... "...yelah, bru 2 bulan tak bayar dh bising... adeh... bukan tak penah bayar langsung pun..." mule2 dulu tu memglah bru kerje... adeh... gilo lah ako pk pasal ptptpu ni, jumlah yg ako bayar skrg ni belum pun habes bayar 'bunge' die je... 'lunch hour' betul! (nak charut marut takleh... kene bertapes sket... so paham2lah ye...)

hari ni kerja okkay je mcm biase... cume terganggu sket dek cadangan aktiviti kami mlm ni... jadi ke g tgk semi final muzik2? atau ke bowling? atau stay away kat opes buat kerja? atau tu? atau ni? haih mcm2... lantaklah biar dieorg pikirkan... ako kene siapkan 3d bangunan opes ni... hrtu boss kate hantar hr ni tp semlm die bg kerje urgent kat ako so agaknye posponlah kot.. eee tp ako tak brani, kene siapkan jugak unless di bgtau dh pospon... sambung wat sketch up sambil2 cek apdet blog kawan2... (perghhh, ib!).

dan petang sket dlm kol 4 intan kompemkan nkg tgk semifinal muzik2 (many thx to bigcat for the tixs!)... dgn ahya skali nakg sbb die blk kmpg pagi esok... so ako pun mcm nkg, intan pun boleh tumpangkan sbb die ajak firdaus skali... so kami cume kene isi myklah, but thts fine... okkay je. hati dh berbunge2 dh nak tgk yuna... hehe~~! buat kerje dgn laju supaye cepat siap... pastu ayip lak ajak tgk wayang n bowling esok... kalu mlm ni tak jd tgk muzik2, boleh mlm ni je tp yg pompuan lak pakai bju kurung so mcm payah nk men bowling kan... so nampaknye esoklah...

tiba2...

petang tu, intan call kate die cancel plak. adeh.. hmmm takpelah, ako pun kalu pegi nek moto sendiri mcm malas plak... intan kate die ade hal. sedikit kecewa. tp thts so fine. takpelah. next week je. pas boss cek 3d petang tu, pas crit die kate submit isnin. yeay! ako lantas mensms fariz n badiu ajak tgk wayang! hehe... kate badiu kalu midnite die naklah alasan sbb fariz nak tgk nur kasih n muzik2... hehe, yelah badiu! haha. ako ajak ayip. die bersetuju mau ikut. ako pun pas siap terus ke OneUtama utk beli tiket sbb phone booking dh full katenye.. mak ai bznye jalan ke 1U... penuh kete... tp seb baek moto ako dh kembali berkhidmat dgn baik... mcm2 perangai kete ako jumpe... habes semue charutan ako lontarkan dgn vokal yg lantang lagaknye... mencurahkan ketidakpuashatian kpd mereka2 yg berkereta dan tidak pernah mengambil perhatian kpd motorcylist yg inesen mcm ako ni... die tak amek perhatian, so i seek for that! i honk je sape2 yg buat hal... lantak... one day nak wat entry berbentuk charutan bagai pasla hal nih! yes i will!

tak sampai 15 minit dh sampai 1U dh... pastu dpt call dr ayip, katenye tak jd joint ade hal... ok. takpe. ako pun trus ke gsc. dalam hati dh mcm... "mesti ramai org ni duk beratur, mesti lame..." tup2, itu dia... takdek org weyh! dgn senang lenang dan berhayun lenggok bagai pergi ke kaunter membeli tiket... hehe. dpt seat yg best lg... blakang skali tgh2! wahh... seat yg same mase tgk papadom~~~! layankan... hati berbunge2!!! n geswat ape ako dapat bile beli tiket tu??? PISAU CUKUR!!! haha.. tak ako sangka pulak filem tajuk pisau cukur die bg betul2 pisau cukur. tp mcm comel gak. ade kalender poket kecik tu. hehe. sampai sudah ako gelak sorg2 mcm org mereng hilang kekasih... haha. lawak dol. bukan ako je yg gelak. ade je yg lain. cume masalahnye, dieorg gelak ramai2... n ako, gelak sorg2? okkay ib sengal. tak tertahan dol hati nk gelak! gelak jelah... haha. so pastu igt nk lepak umah badiu je sambil2 layan nur kasih n muzik2... hehe. yelah wayang kol 11.40mlm... hehe. sempat ako tapau KFC sbb dr hr isnin dh nk makan tak dpt2... hehe. tp boleh lak ako lupe yg badiu takleh makan ayam! die on pantang! hehe.. sorry bro... lupe teruk. hehe.














best gak ye citer nur kasih ni... mule2 ako tgk time adam bru balik dr oversea... pastu tak tgk dh sbb slalu ade aktiviti di jumaat malam kan. haha. habes nur kasih layan muzik2 pulak... dpt msg dr bigcat. die kate ahya n intan duk row no 3 dr stage. wat? intan pegi? omaigod. takpe cool2... nanti cerite. tgk dulu muzik2. awal dh nampak bigcat dgn red tshirt die. haha. so recognisable! hehe~~ bestnye kalu dpt pegi jugak. ako suke yuna! hehe. best2 vokal die n stylo~~~ coollah u yuna! hehe. suke lagu mirage dr pesawat, aku scandal dr hujan... alyah ok lah lagu die. lagu dr nadia dgn red peanut tu mcm sengal sket. suare laki tu mcm fake gile. meby best kalu dgr studio version... lagu enjut2 mcm best gak.. seb baek ade cat farish... kalu tak kesian makcik tu. hehe. aizat best gak. yg lain2 ntahla. hehe. meby nur kasih best tp tak sempat tgk. pas je yuna habes, terus gerak takut tak sempat. amek fariz kat mutiara n terus ke 1U...

uuuuhhhhh! byk pulak kete. payah nak cari parking. tp last2 ade gak tp jauh sketlah dr pintu. tp still floor yg same ngan gsc so senanglah. sampai gsc dh start seating pun. nk beli air pun mcm tak sempat. hehe. dh lah ramai yg beratur. hehe. terus masuk je, g toilet je kejap. rupe2nye kol 12 bru start! byknye iklan mak aii... masyuk2 gsc. hehe. tak kesahlah. tetibe nyesal lak tak g beli air dulu. sbb biasenye kat tgv start awal. iklan kejap je. dpt pulak ako duk sblah pakcek ni. yg tanpa segan silu menguakkan kedue2 tangannye sebesar2 alam di atas arm rest tu. adeh. lantaklah. jgn potong mood ako sudah! hehe. alihkan perhatian. haha. jgn dipikirkan.














mule2 cerite dgn si fazura mengacarakan sebuah rancangan tv. pas habes shooting terus bergegas dgn high heels die yg betul2 high n meriah pergi tgk tv.. rupe2nye ade rancangan Siapa Nak Kahwin Jutawan... yg disertai oleh Bella (maya karin) yg merupakan hasumet intan mastura (fazura). n ges who is the millionaire? norman kru! haha. at the end die pilih nabila jd bini die. so si bella ni frustlah. walkaway dgn perasaan malu sbb seme org pun dh tahu die mate duitan. n she quitted herjob to joint tht. haha. frust habeslah skrg. so utk entertain bella, intan yg tak jd naik cruise dgn datuk sallehnye, mengajak bella bersame die. sbb tiket dh beli. so kat atas cruise nilah cerite sebenarnye bermule di mane mereka2 ni on a mission possible utk jalan2 cari husband... haha~

takleh lah spoil byk2 cite sbb tak bestlah kan. hehe. bagia ko cerite ni best sgt! just as what i expected sblm tgk. GEDIK N MENGADE2... memang berjaye... ako memg suke giler kat fazura... perempuan melayu yg chantek. hehe. gedik2 pun, mengade2 pun ako suke... hehe. jalan cerite yg sempoi je, biase. cume penceritaan yg best. lawak2 gedik yg best. cayalah fazura, suke kamoo! maya karin pun not bad gedik. hehe. tak sangka. dlm cerite ni ramai pelakon2 yg best. walaupun scene kejap2 je tp bermakne. lawak2 best, ade yg jujur ade yg berbentuk sindiran juge.. hehe. tahniah kpd bernard chauly n rafidah for the great effort. as well as the redfilms production! bagi ako yg suke mende2 lawak2 mcm ni memg bestlah. but i dunno others... what say u? badiu? haha... lena die tdo... hehe. ako ngan fariz je yg betul2 layan...

konflik cerite n plot bermule bile Datuk mati dibunuh dan bella pula terjumpa jutawan idaman die. macam2 yg terjadi dalam cerite ni termasuklah si nas-T yg suke kpd kaum sjenisnye.. hehe. lawak2. si bella bru nk usha mamat ni, tgk2 si mamat ni dh usha dulu mamat lain... ahha! n last2 mamt ni kapel dgn nas-T. lagi satu lawak2 oleh si fazura yg menggunakan jename2 antarabangsa bg menggantikan "owh my dear" kpd " owh my Dior"... "owh my god" kpd "owh my gucci" dan juge prada, LV semuenye keluarlah. haha. best2. so kawan2... pegilah tgk... mesti korang suke. lawak gedik yg tidak memualkan! tetapi mengade yg best~~~ hehe... boleh tahan jugak pelakon baru yg diperkenalkan tu...














pas movee kami melayan yong tau foo di uptown... pesss!


p/s: ako nak kahwin dgn jutawan jugak~~~!
 
 
okkeh p/s: yg betul2 kat bawah ni...
 
 
p/s: sory guys, memg bz sketlah lame tak apdet... byk mende nak share... nanti ako kluarkan k... lg satu, memg takdek mood sgtlah pas kejadian itu... hmmm sorry kpd yg tak selesa k... thx kpd yg mendengar n berkongsi... jgn serik pulak bace blog ako ye...
Blog Widget by LinkWithin