:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Monday, September 28

:: i'm finally ONLINE!!! ::


: i'm finally ONLINE! :




just got back from kuantan pagi tadi (ok, pagi ahad....). naik bas kol 1am sampai dlm kol 5am. mule2 ingat nak tunggu je train kol 6am. tp bas pulak sampai awal td. adeh malasnye nak tunggu sampai kol 6am. tak tahu nak buat ape. sunyi. sepi. ngantuk. rindu katil tanpa kaki. rindu internet.

seperti biase turun aje bas ramailah abg2 n pakcek2 teksi tny nak teksi x. ako geleng. knape ako geleng eh? em. nak pk jap. naik teksi rm30. tunggu train rm1 dr pasar seni ke kl sentral. kl sentral ke dato' harun rm1.20. wah sungguh murah. tp hatiku tidak begitu bermurah rasenye skrg ni... haha. murah hati nak g bayar tambang teksi pulak adelah. hehe.

so naik teksi ankel india ni. ntah knape die lalu federal n masuk jln gasing. seingat ako seblm ni pnah naik teksi, abg tu lalu new pantai xpressway.npe hehe meby taknak byr tol kot. ntah. tak kesahlah, jgn naikkan tambang ako sudah.

lengang. gelap. sejuk. silau kadang2 menjengah. diselang seli laguan berbahasa tamil secara slow melalui telinga. mate makin mengantuk. perasaan malas. sbb dah nak mula kerja. naseb baik hari ni ade sehari lagi utk rehat. aih.

sampai. kelihatan pakgad melakukan tugasnya. angkat tangan. senyum. lif terase begitu lambat mendaki tingkat sembilan. membuka 3 jenis kunci di pintu. kelihatan af terbungkang di ruang tamu. ok apahal tetibe ako jadi saterawan nih. hehe. saje nak test bakat. haha.

terus ke bilik tak sabar2 nak on pc nih. nak online. hehe. yeah finally, im online. senyum panjang. blog. facebook. ym. jiwangtorrent. cariforum. hehe. igt nak terus donlot blogger boy episode 17 + 18 tp still xup lagi. agaknye bro tu still cuti raye... hehe... cant wait sbb i missed the 18th!

so memandangkan dh nak subuh, tunggu jelah jap. pas subuh terus senyap tdo. sampai tengah hari. niat nak wat entry blog terus tp mcm xlarat plak. yelahkan, byk kot nak tulih ni... haha. since perjalanan balik dari opes ke kampung yg penuh menduga dan menyejukkan hingga ke tulang lantas menyebabkan gegaran kecil di badan (okkay ib, too elaborated! keep sum to urself...) hehe.



p/s: ......i do miss sumone... *sigh*

6 comments:

Adian said...

slmt kembali

.ib. said...

hehe... thanks bro...

p/s: ahhh malasnye nak pegi kerja hri ni... sirius.. hehe... tp esok nk dtg awallah... hehe... IHS!

kai@Aegis said...

bro, ade torrent upin ipin x? nk download ar...kalau ade citer best2 ko upload kat 4shared.com bleh? pastu post link kat forum aegis85.webs.com ye...thx. btw, aku ada send x sms raya kat ko? lupe ar...raya ni aku kena keje...Salam Aidilfitri~!(ucapan ke2 pas kt FB)

.ib. said...

hehe... ade2 kat jiwang torrent... tp xle nk bg skrg sbb torrent file tu kat umah... nanti kat umah remind ako... dvdrip lg tau... hehe... seme yg ako donlot dr jiwangtorrent je... jiwang ni masalah sket nk posting material2 die... nk kene creditlah, apelah... baik link ke jiwang torrent je... ko tak join ke?

sms raye? hehe... ade2! thx!

samelah k slmat hr rye... ako pun tak sms seme, post kat fb je... n blog... hehe... bile nk follow blog ako ni... jgn lupe letak link ke blog ako ye... hehe leh pomot sket...

Hanifstudio said...

p/s * hang rindu kat pakgad tu ka?? haha

.ib. said...

huhu... takdek maknenye...

Blog Widget by LinkWithin