:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Saturday, September 5

:: I had Buka Puasa on... @IKEA!!! ::

Selamat berbuka...

Selamat berterawikh...

Hehe...



Rase rajen lak nak buat entry hr ni... yelah jgn ditangguh niat... haha... Fuh hari ni dugaan puasa berat tol sbb hari yg panas sgt hr ni... pastu duk umah kan... biase wat keje dlm opes yg bersifat seperti peti pensejuk dingin... hehe... sebenarnye nak wat entry pasal berbuke pose kat ikea 1 hb hari tu... pegi ngan opesmate... ako, ayip, amin, bro, syazwan, izad, ahya, intan, firdaus n kawan firdaus... tp b4 tu ako nak cite hr ni punye hal dulu... hehe

Tadi peti kedai epit tukar shock absorber blakang muto ako... pergh... panasnye keadaan... sian lak ako tgk epit n mok buat kerja... kalu akolah ntahlah pose ke tak... hehe... at least kalu hujan nak wat kerja berat tu rela sket.. hehe... nak wat camane kerja kan... kenelah jugak...

Balik dr woksop epit dh 5 lebih so g lah beli air soya bandung kat abg bawah flat kiteorg tu... best air soya die... siap beli 2 bungkus air soya bandung rm3... beli yg panaslah sbb lambat lg kan nak berbuka... otw ke lif em ntah mcm mane plastik terkoyak... jatuhlah sebungkus. dushhhh!!! tinggallah sebungkus lagii... silap ako gak tak pegang tali ikat tu... en takdek rezekilah tu...

Nak dijadikan cerite, dh nak berbuke pose tu, air yg tinggal lagi sebungkus tu, pun jatuh jugak! adeh... kali ni dalam umah lak... kat dapur.... dushhhh! alahai rezeki rezeki, kalu dh takdek rezeki tu takdek juge... nak wat camane kan... terkilan gak sket2 tp dipikir2kan balik, esok ade je lagi... belilah esok pulak n igt utk bwk dgn berhati2... hehe... itulah rezeki kan... ako tetap bersyukur dgn rezeki berbuka yg ade... meby sbb ako terlalu byk membazir membeli juadah berbuke kot hr yg lepas2... em, ntahla...

Siriusly, makan ako tak berapa nak kesah sgt... tp bab air memg ako gile sket... kadang2 kat mamak tu ako beli teh o ais laici satu... then habes beli lg satu teh o ais.... uuuuuh nak wat camane seharian tak dpt air... dh lah air teh o ais mamak tu sedap.... hehe...

Okkay berbalik kpd berbuka puase di Ikea... actually last year pun kiteorg pegi... pergh gilak pack sampai terpakse berbuka dalam barisan... meja pun yg Allah payah gile nak dapat tp berlainan pade tahun ni, meja masih byk yg kosong... n sempatlah amek makanan tuk tunggu waktu bebuke... Syazwan, bro n ayip dh g awal2 sebab nak tolong bookkan meja....  ako plak kene g lambat sket sbb rushing keje Libya... ako gerak ngan amin, intan n ahya beserta firdaus n kawan die...



So sampai2 dieorg dh amek seme makanan dh... sbb dtg awal kan... ala carte order dh tutup 5.30pm td... n buffet plak start 6.30pm... nak masuk buffet rm15.90 utk dewase n rm9.90 utk dak2... same je harge ngan last year... so kami pun beraturlah utk amek makanan... oklah taklah lame sgt beratur... org pun ramai gak, still meriah walau tak sebz last year... em tapi lauk tahun ni lain sketla... takdek plak spagetti kegemaran... yg dihidang nasi puteh, bihun goreng, ikan patin masak lemak, ayam masak merah, the so-called fish glatin (tak sedap sbb takdek kuah!), sayur kangkung, kueh ketayap, pulut panggang, jelly, betik n nenas, kurma etcs...

Walaupun tak byk sgt pilihan tp still berbaloilah dgn harge yg dibayar kan... agaknye kalu dihidangkan meatballs n cikenwings... abeslah gasak nak beratur... haha... i wish ade mcm tu!! buffet meatballs n cikenwings! hehe...

Yg paling best makan aiskrim ngan jelly... fuhhh layankan... so anyone pergilah berbuka puase at ikea... ajak ramai2... meby makin nak habes ramadhan ni makin sesak sket kot... hehe... WE HAD OURS!!!




p/s: bersyukurlah dgn rezeki kite, jgn sesekali bersungut tentang rezeki... igtlah kite amat bernaseb baik utk dapat memilih ribuan hidangan yg ade sedangkan ade manusia di tempat lain yg tiade pilihan makanan, meby juga tidak ade makanan.... selamat bersahur nanti!!! bangun jgn tak bgun.... minum air ke... hehe

4 comments:

bawang_merah said...

amboi...mkn x ajak...bile enth nk blnja kaku ni..

.ib. said...

hehe... jomlah kakku...

sebenarnye kami cadang2 ni seme on the spot.. terus pegi je... hehe... rancang gtu2 je... jom johnys makan steamboat!!!

ReX said...

check it out http://nicephonenumbers.blogspot.com/ spread it around.. tell ur family and frens..

.ib. said...

sempat plak pomot haha... thanks but i only stick to 1 phone number...

Blog Widget by LinkWithin