:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Wednesday, July 22

:: lima pulusen ::


*SIGH*

awal2 dh ngeluh2... pahal lah dak ni...

dah tak berbunge2 ke..???

hahha...

eh masih lagi!

masih berbunge2...

sentiaselah diharapkan...

so topik hari ni pasal mengeluh!

eh bukan...

topik pasal bende ni...

bende ni ako tak tau, org tak tau... ape eh...?

.......

.........

ha....!

ape die?

TIME FRONT!

[cehh gile direct translate! like tijah wud say!]


haha... MASA DEPAN @ FUTURAMA! ohho FUTURE kawan2...

sebenarnye bukan ape pun, biaselah cube bikin gempak nak menarik org
ramai menjengah blogku! memg seronoklah berblog ni... (no, out of
topic.. next please!
) ok2... sebenarnye topik hr ni pasal mase depan
dan lima pulusen... haha... cube teka...

huhu yelah nak sep byk2, rat2 bulan2 mane mampu dek... nak
beli baju lagi, nak beli perfume lagi, nak makan2 merapu lagi... nak
macam2lah!
huhu... itulah ako... not to menton seorang yg
boros bagai! yes ako try, ako penah try tp tak jadik.. haha...

simpan punye simpan habes gak nanti.. hehe... tak kemane pun...
meby its not time yet... eh, boleh ke kate camtu...? mcm tak je..
haha... tunggulah ako stabil sket... skrg ni darah mude tu tinggi
sangat, asik nak berjalan2 je.. nak merayau2 je... mengabeskan
pitih...

so suatu hari tu ako pun decidelah... dah tahu diri tak mampu nak
simpan banyak2... so y not ako simpan sket2.... kan?? huhu... bak
kate pepatah... kais pagi, makan pagi, kais petang, makan petang...
eh yeke??? eh, bukan dol... sket2 lame2 jadik buket! ha, bru sesuai
dgn topik! so ako pun startlah dgn mengumpul atau dengan bahase
sanskritnye menabung.... iaitu duet lima pulusen semate!


huhu... byk harapan ako dgn tabungan ni nih, nak beli wish putih,
nak beli macbook hitam tu, nak beli umah, nak kawen, nak tu nak
ni... nak tu lagi, nak ni lagi... nak2!!! huhu... sungguh takleh
bla!
haha tengoklah macam mane kan.. ini sekadar permulaan supaye
ako tak lupe betape pentingnye budaye menabung ni... biarlah sket2
pun dulu.. janji ade kan... insyaAllah dh stabil sket nanti ako
simpan sebanyaknye... mudah2an... utk mase depan... kesejahteraan...
cehh...

p/s: tabunganku kini menjadi tumpuan anak2 sedareku utk ditaburkan
kan dikira berulang2 kali... huhu... boleh wat challenge nih! ;)

10 comments:

bawang_merah said...

bgus2...ni dh ratus2

portraitsonglasspaint said...

ari tu aku da ada 50sen bjumlah rm5..tp tpaksa gadai ats sbb2 kewangan,haha..if ada rezki ko b4 masuk poly aku donate as a gift..hahaha (btw,tabung tu ko curi jug ice blended murni eh?)

.ib. said...

cehh donate as a gift... haha.. tukar sudah! em, itu jug ikea lah... kalu buat ice blended dlm tu kembung 2 minggu okkay, kalu dapat habeskan....

.ib. said...

kakku, hehe byk kan... jomlah g makan donat! hehe... ape tunggu lagi!

Faris Daniel said...

tabung nie menjadi pojaan anak bujang ku jika dapat memboloskan diri ke bilik Pakdek dia hahahha
dia lebih suka tarik mangkuk merah tu hehehe...bilik Pakdek yang penuh ngan barang2 kesukaan daniel....
errr..adek..teruskan menabung eh...daniel nyer tabung dah masukkn dlm bank..seme limepuluh sen
berkat kumpulan mama dia hahaha

fievelski said...

wah banyak benar limapuluhsen kamu. ada berasa baik hati mau berdonasi sama saya yg kekeringan limapuluhsens ini?hahaha...lama gila tiadaku menjengah ke belog kamu dek kerana kebizian yang tiada terhitung

.ib. said...

huhu... mangkuk merah yg byk khazanah kecil-kecilannye.... huhu hrtu daniel main cincin adik awak tahu... seb baik adek prasan... tu yg adik tutup pintu tu.. raisau... daniel kan kalu jumpe bende2 berharge mesti diam je kusyuk... hahha...

p/s: eh daniel ade tabung wet lima pulusen gak ke....??? ;)

.ib. said...

fievelski, wah2 kalu kamu ade lima pulusen silalh tukar dgn daku yeh... haha menabung amalan mulia... tp donation pun mulie gak.... huhu... meh2... hahha....

p/s: jangan terlepas byk entry2 menarik!! (takle bla sungguh ib nih!)

ali said...

wau bagus giler....msti tak lame lg dh bleh buat muke wish putih ko....

.ib. said...

sungguh takleh bla kan ako ali, ade ke patut ako nak wat downpayment kete... haha... zaman bile pulakla tu... haha... wat downpayment basikal bolehla... hehe~~~!!!

wish puteh~~~
caldina hitam~~~
city hitam~~~
vios hitam~~~
myvi~~~??

Blog Widget by LinkWithin