:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Monday, July 20

:: fudcock UPTOWN ::

its been a while...

lame gakla...

dalam meby 2 months...

eh yeke 2 bln...?

yekot...

aahlah lebeh kuranglah...

ape ako merapu...? (taupun...)

owh dah lame tak pegi this my quite favorite place of lepaking... ala bukan tempat dasat maha pun... FUDCOCK je.. haha

cube teka...??

owh bukan...

owh tidak!!!

hahahhaa.. lawak2...

eh ade pulak...

bukan dol!

haa taupun...

betullah tu...

best kan, best kan...?

merapu2... luku kang!

haha...

actually tmpt tu name die...

::Taman Selera UPTOWN... @UPTOWN Hawkers... ::

tak sure hawkers tu patut dikekalkan ke tidak sbb uptown yg jual2 tu kan dh pindah ke kota damansara... huhu. fudcock terletak di damansara utama @damansara uptown... bukan apepun just sekadar fudcock biase je... tp ade yg speselnye... hehe

ako suke lepak sini, yelah badiu, am n fariz pun slalo lepak sini so mcm senang nak meet up kat sini... actually dulu am keje kat GLC firm area2 situ so familiar ngan kawasan tu...

b4 this rasenye sekali je ako pnah dtg sini tupun kakpah yg bawak nek vs125 (many thanks kakpah!) die zaman bujang2 ingt lagi sbb nak tggu pagi, coz ako nak balik kuantan ke camane ntah.. tp nak blk umh die takle sbb hausmet pompuan kan.. tak maneslah... time tu pegi uptown jual2 tu ade lagilah.. paling ako igt jual perfume murah2... bid harge.. haha... itu reject punyelah... hehe

owh asal ako suke??


em, sbb yong tau fuu... fuhhh, perghhh!!!! sedap... memg layan gile sbb yg kat sini kuah die best.. tak mcm yg kat pasar2 malam tu... kuah yg ni sungguh boleh diterima makan oleh mulutku... lagi satu sbb ade ravi! haha dapat minum air longan gelas besar + abc menggunung ngan aiskim lagi dgn murah sungguh! many thanks ravi, ravi actually kawan rapat am sejak kecil (owh ako buat cerita dah...!)... haha... am slalu makan kedai die so dapatlah privilleges okkay!

best lepak sini.. kalu weekdays amanlah... weekn agak bz sketla smpi pnah kene mintak bla sbb ramai sgt dh org tggu sedangkan kami dh lame giler lepak... huhu tak kesah sgt sbb just being consideratelah kan... haha..

so, kalu ade mase lapang2 pegilah sni rakan2... n dun xpect much, its just an ordinary lepak place okkay... makanan pun just okkayla, ikut citarase... cari sushi memg tak jumpelah dek! tp cupcakes.... ;)

p/s: bru balik dr jumpe am, badiu n fariz tadi... huhu saje dan dan jadikan entry terus.. hahha! addicted to blog! its nice moment (or shud it be place...?) to share u know... am, ako doakan mak ko sembuh cepat, ko plak kuatkan semangat k... jage diri... badiu plak sory sbb tak dapatlah nk pindah umah, dh selesalah kat umah skrg ngan akak ako, lagipun sungguh leceh okkay nk mengangkut! malas nak pikirkan... hehe... ajak farizlah... (opss noty.. dun, dun!)

4 comments:

Nurulhuda said...

cam best ni...kedai yang mana satu ni...nak try gak..hehe~

.ib. said...

hehe... kedai yong tau fu ade 2... satu kat hujung blah kiri fudcock, satu lagi blah kanan... 2,2 okkay... hehe... teluk intan ke eh name die.. tak sure.... tp ade 2 je tak silap ako...

'K' said...

Fudcock- mulut aku cam susah nak sebut..mulut orang kampung..

.ib. said...

huahhh dato' k menziarahi blogku! sungguh berbesar hati! haha... practice lame2 sebut okkaylah... ;)

Blog Widget by LinkWithin