:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Saturday, July 4

:: Congrates IPIN & WANIE!!! ::

hari ini tanggal 04.07.09 (eceh takleh bla nak bertanggal2 lak...!) ako menjoin dak2 ni ke kenduri ipin iaitu senior kami [ni lah otai2 jsb ukm... the pioneer!] di kampung ipin di PD... haha

actually ako taktau tp dak2 ni yg update ako.. so join jelah sbb mggu ni mcm takdek ape nak wat (padahal belambak albem nak kene setel, abeslah bro marah...) haha... ipin ade invite semua kat frenster, yelah tak sempatlah nk jemput sorg2 by hand kan... hehe

kami mengimport seorang driver yg akan dieksport ke aussie next week iaitu alipkun.. hehe.. thanks bro for the ride! pestaim nih naik kembara... kami gerak 2 buah kete. satu lagi kete sue yg ingin pulang ke kampung halaman di muo... hehe.. agak cemas apabila sue n alipkun ini masing2 menurun dan berlumbe2 di jalan raye!! haha tipu giler ib! [eh pahal lak, betullah weyh.. ;) ]

kami sampai dalm 12 lebeh mcm tu n jumpe kak kema n hasben... (sory kak tak dapat pegi ur kenduri, nway congrates! to kak pae n hamim pun, congrates gak eh...)... kami tanpa membuang mase trus mengalami santapan beradab... wahh lauk sungguh menyelerakan! ade nasi minyak (yelah kenelah sebut sbb kadang2 ade gak yg hidang nasik puteh...), acar timun n nenas, lauk sayur ngan tahu n tempe kot... pastu kurmak daging [yg nih superb!] n last ayam masak merah.. huhu siap kali nih ako tak tersebut kat akak isi nasik, "nasi separuh ye kak..." yg biase ako ckp kalu nk makan nasik, hahha... [padanlah semlm maen bowling merudum teruk, dah lame tak amalkan diet yg sehat! ib wake up call!]

suasane kenduri ipin nih bestlah sebab kawasan umah die bersih n luas gile... rumput sehat2 je.. n ngan umah die yg masih cool! daym i like this! pastu biaselah sessi karok2, skrg kan femes kenduri2 kawen ade karok... (abeslah red box n green box lingkup!) air plak kami minum air sirap limau kot ke sirap orange??? hehe... huh membasahi tekakku yg kekeringan... huuu amat menyegarkan...!!

rombongan cik kiah, eh ipin n isteri sampai dlm kol 2lebeh gakla... taktaulah depa ni stay mane.. tp rombongan belah wanie ni dr jengka, pahang... wahh hensem sungguh ipin hari ni disamping memakai sunglasses yg enggan ditanggalkan beliau! hehe.. ipin gemuk??? huhu takdeklah berisi sket je.. baguslah... tahniah ipin! smoge dpt anak cepat2!!






owh ramai gak senior yg datang... kak kema n hasben. zaf n eena. hamim n kak pae. kak nurul n hasben. kakku n tuttut. miya. kathy n tuttut. shidi. itu yg ako jumpelah... actually yg pegi tadi ako, adzlin, edot, sue, alipkun n fariz...






pas kenduri kami beramai2 lagi bergerombolan pegi ke pantai port dickson.. haha.. best2.. pantai die nampk lebeh bersih n organize dr tanjung biru... huhu rupe2nye kan, pantai tmpt kami bercamp waktu first year dulu (buat postgad) adelah satu jalan dgn jalan nk g umah ipin nih.. haha.. tp skrg tmpt tu dh best dh..

kat pantai kami lepak2 smbl minum ayor kelape, teh o ais laici n bagai2 lagi.. disamping memakan kopok lekor, cucur udang n pisang n cempedak goreng (eh sarapan pagi tadi pun disponsor adzlin cempedak goreng!) memg layan minum ayor sejuk2 di tgh panas nih... seblum balik sempat mengenakan air jambu batu! agak best rasenye, pomot ala2 warung kite...









p/s: perjalanan yg penat walaupun dekat je, meby hari ini panas sgt kot.. haha btw suke sgt dpt jumpe senior2... hapi2 guys!! ;) haha tetibe pakcek di bawah ni melayan blues pulak.. tgh pklah tu bakal idup di perantauan... isk, isk homesickness!

10 comments:

-hatiku bukan pualam- said...

ib dh kurus heehehehe

.ib. said...

huhu. Siapakah ini yg sengaja memberiku harapan palsu? Kutahu kata2mu itu dusta belaka.. Semuany kutahu.. Jgn sumpahi daku begitu.. Hahah..

bawang_merah said...

perlu ke cite pasal rumput y sehat2...ish3..tp memg suasana kg la..y aku pelik,ade jgk penjual aiskrim y menyibuk je kat kenduri..ish3..aku ingt free..huhuhu

-hatiku bukan pualam- said...

kata2 ku bukan dusta belaka...benar sekali...renung2kan hehehehe

.ib. said...

hehe kakku.. biaselah nak cari peluanglah tu.. org ramai. budak ramai mesti suke askim.. haha.. perlulah kak cite pasai rumput... hehe

.ib. said...

wahai hatiku bukan pualam... siapakh gerangan dikau neh... boleh pekenaikan dirikah...

p/s: atau adakah maksudmu itu yg ako sudah perlu kurus...???

portraitsonglasspaint said...

ahahaha...byk lak pic lcturer aku ni..hahaha

.ib. said...

sape lecturer ko...???

Hanifstudio said...

emm baru tgk entry ni..oh hipin..xdpat ku tgk kau brsanding..emm smoga ipin bbhagia.rumet lama ni.
ipin kan dh kaya skrg.haha..

.ib. said...

huhu... cekpen dtg berarak ngan sepc itam yg kekal sampai selepas makan... ntahla nampk ke tak udang yg dimakan.. haha

Blog Widget by LinkWithin