:: [ .ib. : "...~ dalam dunia ni mane ade bende yg kekal, kalu hilang, hilanglah... macam mane pun kite sayang... ... ... takkan dtg balik... pandai2lah move on... ...하루하루~..." ] ::

Thursday, May 28

:: jaya supermarket runtuh! ::

berita tergempar!!

bg sape2 yg duk or keje area seksyen 13 n 14 pj mesti kenal bangunan ni... Jaya Supermarket bukan Jaya33 ye... bangunan lame yang kaler biru dan skrg tgh diubahsuai utk sumting (macam kompleks parking kereta) tp taktaulah... hr ni telah runtuh dalam lebih kurang 1/4 keseluruhan bangunan... pernah lah sekali ako naek bangunan ni time memule keje dulu, tupun saje g tgk sbb tak pnah masuk.. yg ade yg bole bla dlm tu just reject shop je... hehe. tp dgr cite dulu ade jonis steamboat tu... (suke gile!)

dalam kol 4 ke 5 camtulah, sedang ako duk syok menyumbat earphone dalam telinga (mendengar OST PGLtM Season III), tetiba terasa gegaran yg luar biasa kuatnye.. huhu.. kalu bapak n mak lori lalu depan tu pun tak kuat mcm ni rase die... tny kak amal, tp kami pun taksure apebende... tp dieorg kate ade bunyi bisnglah... (which i do not heard of it)...

kembalilah membuat kerja menggunakan sketchup... sambil kerut2 dahi memikir design Mr. Tang yg tidak berapa difahami, tp syukurlah die dh blk dr outstation td n terangkan kat ako design die... (huhhu, deadline postpone, leh update blog blk umah ni! huahhh!)

tak lame pastu dgrlah colleague2 ku kecoh2 pasal ade bangunan runtuh, ako pun menjenguh ke tingkap dan melihat keadaan trafik yg agak sesak dengan kehadiran ambulans, polis, bomba n macam2 lagi... org mbpj lagilah berpusu2an dtg....



pas kerja lepak kat McD seblah jaya td tu utk mengumpul maklumat tertunda dan mengambil sedikit bahan bukti... menurut bro, org kate ade 5 org yg terkorban dlm tragedi ni.. (rasenye pekerja pembinaan) tp masih dalam proses menyelamat... tgh2 lepak tu ternampaklah evo10 polis lalu! huhh, semart syalll!! tp senyap jelah sebab discreet kan.. haha.. bising2 kan org larikkk nmpk pulis...

so, papepun utk mendptkan berita selanjutnye silalah melayari tenet or bukak je tb tu... sekadar berkongsi pengalaman hr ni...

takleh entry byk2 sebab dah 2 hari ako lambat ke opes.. haha.. kate best staff maneleh lambat2 dek... sok nk dtg awal gile sampai kene tggu org bukak pintu dulu! (U wish ib!)

pada ahli keluarga mangsa yg terlibat, bersabarlah n takziah kpd keluarga mangsa yg terkorban...


p/s: tetibe plak ade gambar bdak ni kat sini... .d.a.y.m. tajuk sesuai... ::kisah seorang trainee di seksyen 14:: hahha.. peace!

10 comments:

Adian said...

kitorang pernah parking cni dulu sbb g digital mall. sebbek skrg tgh renovate, kalu x mesti ramai gol.

.ib. said...

huhu tulah.. ako igt lagi time ako masuk dulu tu naik escalator die gile goyang2... mcm sin chan.. haha... tp kire nasib baiklah tak ramai gak pekerja yg tgh bekerja... kan biase ramai construction worker ni...

Isaac Rizard's Turf said...

Wah, very gud comments u hv given there.. Berbangga menjadi wartawan untuk KPC News Network.. Haha..

.ib. said...

haha izad, what does KPC stands for by the way??? hehe...

fara-D said...

huuu...ni tempat permainan aku dlu tuh! standard utk zaman dedolu, kira lengkap ok tpt ni. semua ada.

dulu2, sini tpt aku bli kasot skolah.
tpt menggoda2 mak bli menan kat toy store dia yg best gle!
tpt bli brg dapor segala.
tpt lepak2 merengek2 kt mak main kat arked sekeluarga tuh. huuu...memories.
runtuh sudah bangunan ni. T-T

.ib. said...

yeke farah??? u duk area sini ke? haha.. memeg dulukan bangunan ni memg landmark! dhlah kaler biru.... haha

tp skrg taktaulah ape mbpj nk wat dgn bangunan ni... continue renovation ke trus runtuhkan semua je.. sbb yg runtuh skrg bagian blakang yg dkt ngan dgmall tu je.. huuuu creepylah kalu teruskan...

fara-D said...

yes. i dok kt ss1, kg tunku tuh haa....
kalo bhgn dgmall tu, bhgn dpan dia la kan? ayoma!

portraitsonglasspaint said...

haha..nice pic of me nway..

.ib. said...

haah... bhagian yg mengadap tepi digimall... hehe... owh duk ss1... tp i tau ss2 je.. huahuahha... lepak murni jom!

.ib. said...

en portraits... memg gamba tu best... sbb tu ako letak dlm ni... haha.

Blog Widget by LinkWithin